Perdele

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lacrabaciu spune:

Mesterii care ne-au montat tevile de gaz pentru centrala ne-au ars perdeaua de bucatarie si, in consecinta, eu am nevoie de alta; As dori tare mult sa-mi confectionez singura una din aceea care se compune din 2 laterale, prinse cu un snur ceva si o "bordura" sus dar nu sunt prea inspirata la combinarea materialelor; puteti, va rog mult, sa-mi atasati poze cu asemenea perdele? Sau cu ce aveti voi la bucatarie? (eu mi-as dori tare mult sa "invioreze aerul bucatariei mele)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreah spune:

Anul trecut mi-am facut niste perdele la un magazin. Imi amintesc cum mi-a povestit croitoreasa cu cat mai multa perdea trebuie sa-mi cumpar ca sa arate perfect pe lungimea geamului meu, avand in vedere ca vroiam rejansa din aceea cu smur care se trage pt. a increti perdeaua. Problema mea este ca nu-mi amintesc nicicum acel raport. Stie cineva?

inca nu sunt mamica dar sunt proaspata matusa a unui super baietel
http://img215.imageshack.us/img215/6505/ericrt0.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Daca rejansa este din aceea care face pliuri/cute, etc atunci proportia este perdeaua= lungimea galeriei x 2! Vezi ca mai exista si un tip de rejansa(din trei in trei ii zic ei), iar daca vrei din aia iti trebuie perdeaua= galeria x 3!Eu iti recoamand rejansa normala pentru incretire pt ca pe aia poti s-o aranjezi cum vrei tu, poti s-o lasi mai stransa sau mai larga. Daca iei din cealalta, atunci tb sa respecti clar lungimea pt ca altfel nu mai are nici o noima.

Creta

Mergi la inceput

merci mult de ajutor

inca nu sunt mamica dar sunt proaspata matusa a unui super baietel
http://img215.imageshack.us/img215/6505/ericrt0.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Lacrabaciu, eu la bucatarie mi-a facut o perdeluta galbena-galbena, simpla de tot(fereastra e mica si nu pot s-o mai "impodobesc") dintr-o bucata de voal(deci nu e perdea-perdea).
Promit sa pun o poza cand am timp, poate te ajuta cumva.

Mergi la inceput

Dyadya, Si eu mi-am terminat perdeluta pt. bucatarie. Am folosit rejansa normala pt. incretire, a iesit super.

Mergi la inceput

Mama, ce ma enervati!Eu n-am timp acum sa le fac si stau si balesc pe la subiectul asta gandindu-ma cum or sa arate si ale mele!
Felicitari andreah! Asteptam poze!

Creta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

tetelor am si eu o intrebare, sper sa gasesc raspunsul aici, vreau si eu perdele din astea moderne din voalul asta subtire si colorat dar m-a speriat cineva ca se calca foarte rau dupa spalat se sifoneaza rau de tot si de calcat e groaza, asa o fi...
mai sunt unele dintr-un material asa creponat alea cred ca nu trebuie calcate dar cind se spala cum arata???
cineva nu mai retin pe prima pagina arata o foto cu sufrageria, asa am vazut si eu, acelasi model dar portocalii, oare cum se calca?
nicol

Mergi la inceput

Bebe03, asta ma intreb si eu:)! Pot sa-ti spun doar ca am bagat la msina o bucatica mica din perdea(am taiat un surplus de pe margine) si mi-a iesit de la masina cu niste dungi infioaratoare, adica foarte sifonata:( Ma gandesc ca poate n-o trebui pusa si pe programul de stoarcere. Poate ne spune cookie, dupa ce le spala prima data!

Creta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daveco spune:

quote:
Originally posted by dyadya

Bebe03, asta ma intreb si eu:)! Pot sa-ti spun doar ca am bagat la msina o bucatica mica din perdea(am taiat un surplus de pe margine) si mi-a iesit de la masina cu niste dungi infioaratoare, adica foarte sifonata:( Ma gandesc ca poate n-o trebui pusa si pe programul de stoarcere. Poate ne spune cookie, dupa ce le spala prima data!

Creta

chiar siperdelele creponate tb. calcate daca au dungi de ex. de la cum au stat impaturite in val.Chestia e ca nu tb. pus fierul pe ele ci doar cu abur de la un fier cu calcare verticala.Avantajul e ca nu tb. insistat cu calcatul ca la perdelele de voal.De obicei la cusut tb. luat in considerara faptul ca perdeaua creponata se mai "lasa"dupa ce o atarni la geam si s-ar putea pe loc sau mai tarziu sa-ti mature pamantul.Apoi draperia tb. sa fie clar tot creponata.Nu le prefer deloc. sunt pretentioase si moda lor va trece repede.In schimb,perdelele din voal organza ori relon se calca minunat nu se sifoneaza ,se lucreaza mult mai usor.Cum spunea cineva mai inainte se pot rupe usor pe fir.poate mai greu cele de relon dar pt. cine n-are experienta mai bine sa nu incerce.Eu folosesc cel mai mult rejansa lata asa numita "fagure" care nu te conditioneaza de raport si imi iau o precautie la croit de un plus de 4 centimetri pe care ii asez frumos sub rejansa.La draperii fac un tiv in partea de jos de vreo 9-10 cm.Am intilnit perdele (si nu ieftine) care aveau partea cu firul de plumb f. stramba .E bine de studiat ca altfel iese perdeaua inegala.Eu fac asa:masor peretele la ambele extremitati iar daca are mai mult de 3m ,si pe mijloc.Apoi scad 4 cm din dimensiune si asta imi va fi inaltimea perdelei la final(in cazul in care o montez pe o sina).Las un plus devreo 7 cm si aplic rejansa.Ii fac o proba la geam fara sa trag atele.Daca este buna o finalizez daca nu mai retusez pana ce iese bine distanta dintre podea si perdea.Nu mi-a cerut nimeni sa scriu atata polologhie dar la cat e de scumpa manopera m-am gandit ca va pot fi de ajutor.

Mergi la inceput