Perdele

Perdele | Autor: cookie

Link direct la acest mesaj

Dragele mele harnicute, vin si eu sa cer un sfat:
Tocmai mi-am cumparat o frumusete de perdea pentru sufragerie, galben-aurie, cu niste modele geometrice...o mandrete! Problema mea e ca perdeaua are 3m latime, iar eu am nevoie doar de 2,30m...In mod normal, as indoi-o si restul de 70cm sa vina pe deasupra...insa bucata aia se va vedea ca-i pe dos, adica modelul nu mai e prea pronuntat... Ma gandesc, ce sa fac, s-o tai? Parca mi-e mila de ea...si nici nu stiu daca-mi iese la fix.
Please, ajutati-ma cu o parere, un sfat, un model...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Am sa-ti spun cum am procedat eu tot pentru o perdea de dimensiunile tale care avea un imprimeu deosebit la care nu ma lasa inima sa renunt.
Pe scurt: am taiat surplusul de 70 cm si apoi l-am cusut "pe fata". M-am ajutat de o rejansa de matase de care am prin clestisorii si care ascundea imbinarea.
Ca sa nu o tai stramb, am intins-o pe covor si am masurat 70 de cm si am pus "semne" relativ la distanta mica care m-au impiedicat sa gresesc. Stiu ca materialul de perdea in general e usor si "fuge" dar procedand asa nu am taiat stramb.
Trebuie sa masori foarte bine distanta de la corniza la podea si sa iei in calcul si dimensiunile clestisorilor (sau a sistemullui de prindere), eu am masurat din tavan si perdeaua mea atingea parchetul...cine nu cunostea motivul spunea ca asa trebuie sa fie, dar mie imi statea pe creier...asa ca am "maritat" perdeaua....
Succes!

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Eu n-as taia-o...exista fel si fel de clesti de prins pe perdele care-ti dau posibilitatea sa o incretesti si sa-i dea o forma mai ciudata Eu una as prefera-o creata decat sa o stric!
Sa ne povestesti ce ai facut cu ea pana la urma!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Au as zice sa o tai. Mie nu-mi place peste. Insa ar fi bine sa o faca o croitoreasa, sa taie la fix, nu ca mine, care mi-am taiat perdeaua prea scurt ...invers decat LauraFlo

Dada www.babiesonline.com/babies/a/andrada/" target="_blank">puiut de om

vacanta maramures

Mergi la inceput

Cookie, Clau mi-a dat o idee excelenta. Nu stiu cat de incarcata e perdeaua ta ( la imprimeu ma refer) dar poate merge.

Faci niste canale (cu rejansa ingusta la nuanta de baza a perdelei, fiind aurie poti alege un model deosebit si merg astfel chiar cusute pe "fata" perdelei) verticale prin care sa poti introduce un snur. Apoi incretesti perdeaua pana obtii 2.30 m cat ai tu nevoie. Aceste canale se cos de sus in jos, adica nu e nevoie sa fie pe toata latimea perdelei.

Nu stiu cat de explicita am fost...ma duc sa dau o cautare pe google poate gasesc vreo poze.

Mergi la inceput

www.lineaoro.ro/perdele_si_draperii_d6.html" target="_blank">1,www.new-style.ro/perdele_draperii.html" target="_blank">2(primul model)siwww.lineaoro.ro/perdele_si_draperii_d14.html" target="_blank">3

Am gasit aici ceva. (da click pe imagine ca sa o maresti). Faldurile respective pot fi pozitionate si jos dupa cum vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Daca este din voal sau organza, taie-o. Altfel va fi prea grea si va atarna urat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Irina, perdeaua este din organza...cred ca m-am hotarat s-o tai, tineti-mi pumnii sa n-o stric!

Laura, super modelele...sigur o sa-mi fac si unele care sa atarne pe podea, ca tare-mi mai plac...da' cand o mai creste Sabina, ca acu' distractia ei favorita e sa faca "bau" pe dupa perdea, si sa se infasoare in ea

Fetelor, mii de multumiri pentru idei!
Cum o termin, pun poze!

Edit: din pozele alea mi-a venit ideea sa folosesc si bucata ramasa, adica s-o infasor cumva pe dupa corniza si sa atarne...sper sa ma descurc.

Mergi la inceput

Ma bucur ca te-am "inspirat". Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Cookie, vrem sa vedem perdeaua, ai terminat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Kuki, n-am terminat-o...inca...pentru c-am facut-o de oaie
din ciclul "nu faceti ca mine": am taiat-o cu mare atentie, am insailat-o, m-am apucat sa cos rejansa la masina...si cand sa trag atele rejansa era cusuta pe dos
Asa ca pune-te si descoase...of,of! cine nu casca ochii, ca mine sa pateasca!
Oricum, n-am uitat! primul lucru pe care-l fac dupa ce o atarn la geam, ii fac poze!

Mergi la inceput