Perdele

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KUKI spune:

Lasa, nu fi suparata, bine ca greseala e reversibila, ce daca muncesti de doua ori
Abia astept sa o vad, ca ma topesc dupa perdelele colorate, la mine in sufragerie insa n-ar fi mers, asa ca am luat una crem, creponata, cu frunzulite mici brodate, abia am pus-o si eu, asa ca sunt informata la capitolul perdele deocamdata.
Astept pozele si spor la treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Tocmai ce-am facut saptamana trecuta o perdea si doua draperii. Cot la cot cu mama, ca singura nu ma bagam. Si astea erau mai lungi decat imi trebuia mie inaltimea, asa ca le-am taiat si au iesit foarte bine. Am facut tot asa cu semn din loc in loc si mama tinea de-o parte eu de cealalta asa ca n-a fugit materialul si a iesit dreapta.
Cookie, nu fii suparata ca si mama a tras la masina rejansa pe dos, asa ca am procedat la descusutul si cusut ei inca o data! Dupa prima repriza de &^%*^:)) am luat totul ca pe-o intamplare amuzanta, am purces la o tigara si-o cafea si am lut-o da capo!
Iar acum am o perdea si doua draperii de toata mandretea!
Materialul de draperie l-am luat din Bucur-Obor si m-a costat cam 800 mii. Daca-l lasam la ele sa-l coasa ma costa vreo 500 mii, si de aia am hotarat ca mai bine ne chinuim noi. Sincer, sa dau mai mult de jumatatea sumei pentru cateva tivuri...mi s-a parut exagerat.

Creta

Mergi la inceput

500 mii e de-a dreptul exagerat.
Eu am dus perdeaua la o croitoreasa sa o faca (tivuri, rejansa, incretit la dimensiune) si mi-a luat 200.
I-am dat lungimea perdelei, a masurat-o si pe urma a crestat-o la un capat si a inceput sa o sfasie de mi-a stat inima. Culmea, a iesit dreapta, stia ea ce stia.

Mergi la inceput

Atata costa in magazin metrul de cusut. 25-35 mii. Si cum aveam doua bucati de draperie, din start imi masura lungimea x 4. Plus tiv sus si tiv jos. Iaca unde ajungeam. Daca ar fi fost asa ieftin, si eu as fi preferat s-o faca altcineva, macar ca scapam de o zi de munca! Dar la banii astia...
Acum am o alta problema, ca am de fabricat o perdea din organza, pe care am primit-o. Sunt 7 metri(tb impartiti in doua bucati), iar daca nu-o faci acolo de unde ai luat-o iti cer mai mult. Eu nu stiu de unde a fost cumparata si cand am intrebat undeva daca pot sa mi-o faca mi-au spus ca daca nu-i de la ei e 80 mii metrul. Facui un calcul si mi-a iesit cam 1.900.000!!!Cred ca tot la mama ajung!

Creta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Dyadya, valeleuuuuu! O caruta de bani cer astia, parca n-au simtul masurii... Bine macar ca ai unde s-o faci, e mai multa migala, e drept, dar scutesti ceva banuti...

Gata si perdelutele mele!(am uitat sa va spun sunt doua perdelute, pentru ca am doua ferestre la sufragerie) Am muncit de mi-au iesit ochii, de obicei la chestii d-astea de finete ma mai ajuta mama, da' acum e in campania de zacusti si zarzavaturi Oricum, sunt mandra de mine c-am dus treaba pana la capat, desi nu-s ele prea profesioniste,ca de pe revista Una a iesit ceva mai creata, probabil ca ar fi trebuit sa trag mai mult de ate, nu-mi dau seama cum de am gresit, ca doar am masurat exact.
In fine, perdelutele mele-s gata si am capatat experienta si pentru viitoarele douasutesaptezecisicinci de perdele pe care mi le doresc...ca tare-mi mai plac

Uitati si poze, dupa cum am promis: http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/detail?.dir=1eaa&.dnm=e8cdscd.jpg&.src=ph
Bonus:ultima poza e fiica-mea catzarata pe masa, cand pozam eu perdelele si slabisem vigienta
Era sa fac infarct si cand, urcata pe scarita la ultima treapta, atarnam perdeaua concentrata, am simtit o miscare usoara la picioare...era fiica-mea, care se urcase si ea pe scara, probabil sa ma ajute!!!

Mergi la inceput

cookie, FELICITARIIIII!!!! Arata superb! Si ai o sufragerie foarte frumoasa!
Perdeaua mea de organza de care spuneam, este la fel ca a ta, din acelasi material, cu aceleasi patratele si aceeasi culoare. Ii lipsesc doar dungile verticale !Asa ca , m-am linistit: deci se poate face si acasa!
Tu ce masina de cusut ai? Ca mama are o Ileana de aproape o varsta cu ea, dar isi face foarte bine treba. Buba era daca ar putea sa coasa si organza.Aici avem un dubiu sa nu cumva sa sparga materialul sau sa nu-l simta.
Oricum, ti-au iesit super, nu stiu ce zici tu acolo ca una-i mai creata ca in poze se vad foarte bine amandoua!
PS: Iar fi-ta e de ceasu' rau cum s-a cocotat ea acolo. Sa-ti traiasca nazdravana!

Creta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Superbe Cookie ! Bravo !
Acum ai prins curaj pentru perdelele ce vor urma...cate spuneai : " douasutesaptezecisicinci" ?
Si eu ma satur repede de ele, mai mult de 2 ani n-a rezistat nici una ...

bebelusa DARIA si mamica LAURA
Album MARTIE-APRILIE 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

Fetelor, tare mai sunteti voi dragute...multam de aprecieri!

Dyadya, sa-ti zic un secret: perdeaua mea n-are dungi verticale...ci este doar necalcata... ca n-am mai avut rabdare s-o fac si pe asta...ardeam s-o pun mai repede la geam... hi,hi, hi...
Asta inseamna ca avem perdele la fel, nu-i asa?
Hai, aranjeaz-o si tu si arata-ne-o!
Masina mea de-acum este Necchi, dar nu are o importanta asa mare...mama mea face cusaturile cele mai fine cu Veronica ei, care este din aceeasi generatie cu Ileana mamei tale
Pot spune sigur ca mana care lucreaza e importanta ...io mai trag si cusaturi strambe, chiar daca masinuta e meseriasa

Laura, mi s-a mai pus pata ieri pe niste perdele, ca am fost cu mama de si-a luat material de draperie...da' ce folos, daca nu mai am ferestre...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by cookie

Laura, mi s-a mai pus pata ieri pe niste perdele, ca am fost cu mama de si-a luat material de draperie...da' ce folos, daca nu mai am ferestre...

Vino ca am eu ferestre libere

Mergi la inceput

Cookie, superbe perdelele. Ca toata sufrageria dealtfel.
Acum daca tot ti-ai dat mana, mai asteptam creatii.
La celelalte camere cand schimbi perdelele ?

Mergi la inceput