Puls crescut

Puls crescut | Autor: mariana75

Link direct la acest mesaj

Fetelor, sunt ingrijorata. Sunt insarcinata, am intrat in a 11-a sapt... iar de aprox. 2 saptamani am ameteli zi de zi... ore intregi :( Iar de ieri, am si pulsul marit... de la 90-96 la 120-128 :(( L-am sunat pe dr. ginecolog si el m-a trimis la un cardiolog, a zis ca poate am tahicardie. Dar pana ajung la cardiolog, poate ma ajutati voi. In timpul sarcinii, ati avut (aveti) pulsul crescut? Aaaa... si cam cat aveti tensiunea? Eu am 12 cu 8... iar rar 13 cu 8 (mai mult seara). Va multumesc, sanatate multa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Aici suntem numai aspirante la rolul de mamica,fetele de pe forumul "interzis barbatilor" unde sunt mai mult gravidutze si mamici cu experienta,cred ca te pot ajuta.Ai sa gasesti acolo mesajul tau.
Sarcina usoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

eu am avut ameteli si greturi de la inceput pina la sfirsit, pe perioada a doua sarcini....
inainte de prima sarcina aveam hipotensiune cam 9 cu 5/6 , pe perioada primei sarcini aveam 10 cu 5/6, iar la a doua sarcina aveam 12 cu 6/7; mi s-a spus mereu ca e ok, cit timp nu urc la 14 15....nu s-a intimplat din fericire dar nici grozav nu m-am simtit; nu am luat medicamente si am mers inainte...acum am tensiunea 12 cu 6...deci nu s-a mai intors hipotensiunea cea obisnuita;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Sa stii ca este normal sa ai pulsul mai crescut. Si mie mi se intampla, mai ales seara. prietena mea din Franta care este insarcinata are si ea palpitatii. A fost la dr. si a spus ca totul este normal dar daca o deranjeaza lucrul acesta i-a prescris un ceai de plante care zice ca uneori o linisteste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

m-am prostit, ut intrebi de puls, nu de tensiune; oricum eu aveam ameteli, intram la doctor imi lua tensiunea, imi zicea ca pot fi aviator, dar pulsul era marit si si de asta aveam senzatia de matelea; totul era normal, evident, spunea doctorita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Eu sunt hipotensiva (9/5) iar in timpul sarcinii am urcat la 12/7 in ultima luna, in rest tensiunea mica dar tahicardie cat cuprinde din luna a patra.
Nu imi amintesc sa fi scazut niciodata sub 90-95 de batai pe minut.
Mi-am facut EKG - normal doar tahicardie care este normala atat timp-cat valorile tensionale se pastreaza normale.
Aceasta tahicardie era insotita de intepaturi si stare de discomfort prelungita dar am fost multumita ca aceste episoade apareau si dispareau (cateva saptamani).
Multa sanatate si stai linistita daca tensiunea este normala.

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Cred ca ar fi mai bine sa intrebi doctorul, iar pana atunci sa stai linistita si sa nu te stresezi. Iesi in aer liber, bea un ceai sau lapte care sa te calmeze si gandeste-te la lucruri frumoase!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Este normal ca pe perioada sarcinii sa iti creasca pulsul, deoarece creste si volumul de sange transportat in organism. Dar deja valorile de peste 100 batai/ minut mi se par f mari, trebuie sa colsulti un medic. Dar, mai ales, supravegheaza acest lucru si vezi ce si cum se intampla, daca are vreo legatura cu ceva. In plus, nu minca sarat, evita mezelurile, cipsurile, maslinele, brinza sarata, ca sa nu creasca si tensiunea. Este f important atat pt tine, dar mai ales pt bb!!!

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Draga Mariana sa stii ce si eu am momente, mai ales seara, cand pulsul imi este foarte ridicat. Eu sunt insarcinata in aproape 29 de saptamani. Pe parcursul sarcinii am avut si stari de ameteala, mai ales din cauza tensiunii scazute. Atunci beam o cafeluta mica ca sa-mi revin. Totusi mergisi la cardiologie.
Sanatate multa si sarcina usoara.
Maadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mie mi-a crescut tensiunea de la 11/6 la 12 sau 13 cu 8 sau chiar 9 pe perioada sarcinii iar pulsul de la 70-80 la 90-100, dar in episoade. Ma mai lua, ma mai lasa.. In special cind s-a instalat tensiunea mai mare am avut ceva ameteli, care au trecut dupa o vreme.. Tensiunea a ramas tot asa. Eu zic ca e normal ca organismul sa treaca prin tot felul de schimbari, prin unele mai usor decit altele. Pina te investigheaza doctorul mai bine nu-ti mai face griji (ca si astea contribuie la tensiune si puls).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana75 spune:

Va multumesc fetelor pentru raspunsuri. Am fost la cardiolog, m-a consultat... apoi mi-a facut o electrocardiograma. Totule este ok. Pulsul este marit din 2 motive: oboseala si sarcina. Daca ieri era 128... astazi a mai scazut putin... la 116. M-am linistit complet acum. Mai de demult traiam cu impresia ca as avea ceva la inima (ma mai intepa cand si cand), dar astazi am scapat de toate temerile. Sanatate multa dragi mamici, pupici. Pa pa :)

Mergi la inceput