Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (76)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona dragusin spune:

Buna fetelor.
Anda ,Patriciei i-a trecut ,nu mai e in greva biberonului !A durat vreo 5 zile si acum nu se mai satura cu 260ml.
Bine a-ti venit din concedii,fetelor !Super poze cu bb-i frumosi !

Patricia nu maninca ne blenderuit.

Gindacel daca te ajuta cu ceva iti pot spune ca nici fata mea nu mai spune toate cuv. pe care le spunea acum o luna(baba,ete,apa).Acum e fixata pe tata si papa.
Si prietena mea care are o fetita de 1 an imi spunea ca vreo luna de zile (cam per.8-9 luni) nu a mai auzit-o spunind nici un cuvint,cu toate ca stia mai multe cuvinte si le repeta frecvent pina atunci.
Dar in aceea per. ...doar tipa.

Vad ca nu e singura Patricia care ma chinuie afara in carucior !

Si doarme trei reprize de 45 min(in cel mai fericit caz !)

Multumim pt complimente !(poza cu mine am sters-o dar oricum nu era mare lucru,arat ...normal pt batrinetile mele)

SIMONA si PATRICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Pai, prin faza onomatopeelor si uitatului de cuvinte or sa treaca toti, cica e normal ca atunci cand incep sa se miste si sa exploreze lumea sa "uite" de vorbe. Cu multi parinti am discutat si au zis ca toti au patit asa, chiar un tatic spunea ca s-a ingrijorat ca nu mai vorbea deloc pana pe la vreun an jumate'. Asa ca nu va stresati.

Madutza, pai la asta ma gandeam si eu ca ma apuca majoratul cu mancarea blenderuita, am sa incerc si eu cu incetutzul, azi las o bucatica mai mare, maine doua si tot asa.

A...voi dati doua feluri de mancare la pranz? Daca faceti bors sau supa o dati separat? EU am facut azi supa de rosii si i-am dat, dar am bagat-o la blender cu carnea de pui si a iesit iar 2 in 1

Apropos de somn, Maria mea doarme bine in timpul zilei, iaca, de exemplu acu ma adormit pe la 14.30 si acum inca doarme. Dar sunt rare zile ca astea. Trage un pui de somn in cursul diminetii, de vreo ora, la pranz la fel si daca se mai poate si dupa-masa e ok, daca nu, oricum ea cel tarziu la 21 face nani de noapte, pana pe la 7, 8 dimineata.

Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Ioana , eu am inceput sa-i dau Biancai mancarea pasata cu furculita pentru ca la blender facea fite. Asa ii place mai mult, mai mesteca si ea...Carnita o tai marunt din cutit iar legumele le pasez cu furculita. Oricum ea are si 6 dinti asa ca mesteca.
Multumim de compliment , esti o draguta

Catutza si Bianca-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Buluci, iaca am reteta lui maica-mea de zacusca:
- 3 kg de ceapa
- 5 kg de vinete sau ciuperci
- 10 kg de ardei
- 1 borcan de bulion de 800 grame care se dilueaza cu apa si rezulta 3 l suc de rosii
- 1 l ulei.
Ies 20 de borcane de 420 g.

Maica-mea pune la fiert uleiul - cica daca ai fund gros la oala poti sa injumatatesti cantitatea de ulei. Ceapa data la masina o toarna in cap la ulei si apoi imediat ardeii dati tot la masina. Ea de ani buni nu mai coace ardeii, ca e mai usor asa. Dupa ce fierb ceapa si ardeii; cand se inmoaie coaja la ardei, dai si vinetele la masina si tzushti cu ele in oala. Cica tre' sa scada zeama inainte sa pui sucul de rosii, ala din bulionul diluat. (Sunt pe messenger cu ea acum)
Sare de bucatarie, ca la muraturi - probabil ca sa nu se strice. Se pune dupa gust. Piper si foi de dafin. Timp total de fierbere 5-6 ore.

Daca se coc ardeii, timpul de fierbere se injumatateste.
Spor la treaba!!!!!

Nu m-am uitat, dar sigur gasesti si pe net diverse retete.

Ioana si Maria (29.11.2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Madau si Noki, bine v-ati intors de la mare! Madau, super faine pozele. Noki, le astept si pe-ale voastre.

Camelia... eh... va iertam si pe voi pentru pupici, oricum vad ca Simonel e vedeta saptamanii

Nici Rianna nu are dinti si nici semne ca i-ar aparea in curand.
De dormit ea doarme cam 3-4 ore ziua in doua sau trei reprize, de obicei o repriza inainte de amiaz si inca una sau doua dupa amiaz. Seara o culc pe la 9-9:30 si doarme pana la 8:30 dimineata. Am citit ca la varsta asta e normal sa doarma 11 ore noaptea si vreo 2-3 ziua (a mea doarme putin mai mult ziua).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Gandacel multam de raspuns. Hm! Ciudata senzatie dar la gineco tocmai am fost de vreo luna si am uitat sa-l intreb. L-oi intreba cand mai merg, ca nu-i vreo urgenta.

Ma amuza/emotioneaza/nostalgi-zeaza starile tale de oboseala. De inceput de sarcina. Mirosuri, greturi, ceva?
-------
Nu credeam ca va amuza asa perlele Silviucai. Azi imi explica cum sa-i scriem lui Mos Craciun ce vrea ea si sa-i aratam revista (in care e reclama la jucariile respective) ca sa stie de unde sa le cumpere.

Madutza dintisorii cresc inceeeet, Nataliei i-au iesit la 8 luni cei 2 de jos si acum, la aproape 10 sunt ca niste boabe de orez mai groscioare.

Noki bine ai revenit de la mare! sa va fie de bine "baltaceala" cum zice Silvia.

Buluci reteta mea (a mamei mele) de zacusca: (clasica si preferata):
5 kg vinete
3 kg gogosari sau ardei kapia sau combinati
3/4 kg ceapa
1/2 kg ulei
3 kg rosii (sau 1 1/2 l suc de rosii)
sare
Se coc vinetele, apoi toate se dau prin masina, pe masura ce le dau prin masina le pun in oala la fiert in ordinea din reteta (eu nu incing uleiul si prajesc ceapa; le fierb; e mai sanatos asa) dupa ce le-am pus pe toate, am pus si sare, le amestec bine sa se omogenizeze si apoi se dau la cuptor vreo ora-o ora jumate (la cuptor eu o pun 1 ora la gradul 4 din 8) => borcane => pat cald.

Reteta initiala era cu 1 kg ceapa si 1 l ulei dar mama le-a tot redus pana a ajuns la ce scrie mai sus. E mai misto daca nu e asa grasa.

Eu am facut de vreo 3 sau 4 ori si mi-a stat super bine, n-am ratat nici un borcan.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Noki bine te-ai intors!
Madau+Gabitaco+Cristinamh mi-au placut pozele+filmuletzele!
Raspunsuri la poll-uri:
- inca blendaruiesc mancarea Ilincai, ca nu-i place sa rontaie. Poate cand va avea mai multi dintzalai.
- cereale mananca Ilinca vreo 5 masuri.
- in masina incerc sa o distrez (stau cu ea in spate) si sa o linistesc atunci cand vrea sa adoarma.
- Ilinca nu a renunat sa zica nimic pana acum.

Gata, am facut bagaje si maine zburam la mare! Sa fiti cuminti (adica sa nu luati avertismente) si sa schimbe careva scutecul!

PS: cand ma intorc abia astept sa fac zacusca

Va pup!

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

multumim celor care ne-au admirat
- mancarea o blenderuiesc inca
- cereale papam cam asa: 2 linguri pline in supa de lelume si 2 lingurite in 170 ml iaurt campina
- pt mare noi am plecat seara dupa ce a adormit mateea si am culcat-o langa mine pe bancheta din spate; a dormit tot drumul de la bc la mare cca 6 ore; in scaun nu vrea sa stea
- mateea zice mama, tata, ata, da iaca-iaca si ta-ta -ta cand face pa
cu dintii nasa care e medic stomatolog a zis ca dupa ce rupe gingia mai dureaza 2 saptamani pana se vad, cresc mai greu, daca dureaza mai mult poate fi lipsa de Ca si trebuie dat 10 ml pe luna timp de 10 zile
- de dormit mateea doarme 2 ore dim si 1,5 - 2 ore dupa amiaza, iar seara de la 22 la 6,30-7 dim
- noi folosim topfer 3 si vad ca ii place si papa cate 230 mldim si 230 seara; dr a zis ca e k
cam asta pe seara asta; cred ca am raspuns cam la tot

Gabita si Mateea Ioana 7.12.2005
www.dropshots.com/new.php?userid=125123&cdate=20060818&cimg=0" target="_blank"> Mateea la mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Multumim ptr retetele de zacusca!
Lavi, tu dai prin masina si gogosarii copti sau ii toci marunt la cutit?
Abia astept s-o fac maine!Sper ca Simon sa ma lase, ca de doua zile -ncoace gura nu-i mai tace!Asteptam dinti!

Madutza, uite ce scrie in carticica mea despre dinti:
Incisivii centrali jos: 6-9 luni;sus: 8-10 luni
incisivii laterali jos:11-14 luni; sus 9-12 luni
primul rind de molari sus si jos cam in acelasi timp 18 luni
caninii jos/sus:18-20 luni
al doilea rind de molari 2-3 ani

Gindacel, mi-ai luat intrebarea de pe taste despre " zbieratul" copiilor! Tipa pina-si pierde vocea, uneori o da in tuse !M-am linistit , daca e alta etapa de crestere( poate a corzilor vocale)

Meems, stai linistita ca Simon nu va lasa cu ochii-n soare "prima iubire" !Oricum, e nepasator in perioada asta, ca suntem in convalescenta si ne mai ies si dintisori!

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Buluci spune:

Gabitaco, cum se dau cei 10 ml ce Ca : odata, intr-o singura repriza, inainte de masa sau dupa?

Cristina Baku & Simon(26.12.2005)
Poze

Mergi la inceput