Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (76)
Raspunsuri - Pagina 10
Gandacel spune:
Ioana, eu o fac la blender, ii las bucatele cat juma de bob de orez, nu mai mari, pentru ca din pacate nu vrea deloc sa mestece! Cum da de una mai mare, inghite asa cum ii intra in gura si ii e mai greu, se chinuie si se stramba pana trece mai jos pe gat. Asa ca, decat sa-l vad ca se ineaca, le fac mici. I-am dat borcanase de la Hipp, pentru 8 luni si au bucatele mai mari. A mancat, insa a inghitit totul absolut intreg. N-am vazut sa nu le fi digerat, are un kki cat se poate de format.
Gandacel si Bogdanel (14.11.2005)
Gandacel spune:
Hai sa deschid si eu alta tema de discutie: al meu Bogdan, care in urma cu cateva luni bune a inceput sa silabiseasca tot felul, sa vorbeasca in legea lui, sa spuna cate si mai cate (imi cerea apa, zicea ta-ta, ma-ma), acum nu mai incearca decat tipete, racnete, si altele asemanatoare! Onomatopee! Singurul lucru pe care il mai zice e ma-ma, cand e in dificultate si vrea ceva. In rest, nu ma mai inteleg cu el. Cand vrea ceva, tipa. Nu plange, tipa. AAAAAAAAAA, asa! Si trebuie sa ghicesc ce vrea. Il intreb "apa?" si se potoleste si asteapta. daca vede ca nu-i dau, tipa iar! Ii tot explic, mami daca vrei apa, spuna "apa" ca nu-i greu, zi dupa mine... Nu vrea si pace! S-a intamplat si la voi sa va zica ceva inainte, iar acum sa nu mai vrea?
madau spune:
Anda asa e, Mirunica a facut o criza din asta de nebaut laptele de seara, numai ca noi am fost sfatuiti de pediatra s-o lasam mai moale cu el si in loc de lapte sa-i dau cereale cu lapte seara. Plus ca masa de ora 20 sa o inlocuiesc cu iaurt, fagaras, etc. Cica in perioada asta incep sa se cam sature de atata lapte. Io zic sa incerci si asa, la noi a mers super. Dupa o saptamana am incercat din nou si acum mananca bine.
Ioana multumim...pupici
Gandacel si fimea face exact la fel...tipa toata ziua, cica le place sa se auda, am obs treaba asta si la copii mai mari, de 1 - 1.5 ani.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 8 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze
Madutza10 spune:
Ioana,eu nu-i mai blendaruiesc de la 7 luni ,doar le pasez si sint destul de maricele dar nu face figuri ,am vrut sa-l invat asa pentru ca am o prietena cu bebic de un an jumare care nivci acum nu maninca altfel ,decit la blender absolut tot.
Gandacel,nici Orlando de vreo luna nu mai zice nimic ,nici macar mama ,doar noaptea cind se trezeste pingind de cald si vrea apa ,in rest doar tipete ,ma gindeam ca doar al meu e asa dar poate sint niste perioade in care n-au chef sa zica nimic :)
Poate-mi raspunde-ti si mie ,e a treia oara cind intreb :in cat timp tre' sa iasa dintii de tot ?Ca noi avem 2 de la 7 luni ,decide o luna jumate dar au ramas micuti ...
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE 8 LUNI
madau spune:
Am uitat sa zic de blenderuiala, eu am inceput sa-i pasez mancarica cu furculitza si vad ca papa, mesteca acolo pe gingii, dar mesteca. Mai putin carnitza bineinteles, pe aia o blenderuim separat.
pozici la 8 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
mara95 spune:
Maria-alexia ,Flavia de mult nu mai sta in carut, am renuntat sa-l mai caram dupa noi, mergem cu masina, o plimbam o ora in brate, de la unul la altul si inapoi acasa la papi sau somn.Ne minunam si noi de bb cuminti, dar al nostru nu face parte din tagma asta.In carut, dupa un minut se rasuceste si se ridica in picioare si vrea in brate.
Treaba cu statul in masina ore in sir am mai intrebat-o si eu.Inca nu ne-am hotarat daca sa-i luam scaun de masina , pentru ca dupa parerea mea vor fi bani irositi.Nu numai ca nu sta legata cu centura, dar nu sta nici macar in scaun.Si rezista in masina maxim o ora.
madau spune:
Madutza nu ma pricep la faza cu dintii, daca vrei intreb azi pe prietena mea care e stomatoloaga si-ti zic maine, ca ne vedem diseara la meci
pozici la 8 luni
Gandacel spune:
Madutza, dar cat de mari vrei sa creasca dintii?! Sunt mititei... Asa sunt ei!
Bogdan inca sta in carucior, doar ca a inceput sa se ridice in picioare si cu spatele la sensul de mers destul de des. Iar daca ne oprim, e una-doua sus in picioare si calare pe spatar!
In masina e ok, sta cuminte aprox 2 ore. Dupa doua ore, de parca are ceas, nu mai vrea deloc sa stea in scaunel, asa ca tre' sa-l iau in barte, sa-l las pe burta, sa ne jucam...
mara95 spune:
Gandacel, si Flavia are perioade cand exerseaza anumite cuvinte, dupa care trece le altele si pare ca uita de celelalte.Si tipa din ce in ce mai tare si pe oriunde, de regula unde ecoul e mai mare, sa se auda mai bine.Cred ca e o alta faza din dezvoltare.
Madutza10 spune:
Madau ,merci mult de raspuns ,intreaba-o pe prietena ta te rog si-mi zici maine !
Gandacel ,sint foarte mici ,am vazut si eu la alti copii ,nu's asa mici dar banuiesc ca or mai creste .Aaaa ,poate nu m-am facut inteleasa ,nu ma refer lalatimea lor ...
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
POZE 8 LUNI