A apelat cineva la OPC ?sau Fugiti de Arca Blue!!!
Avem o mare problema cu firma care ne-a facut mobila ... si care se cheama ARCA BLUE (da, i-am dat numele, poate ajuta pe altii sa ia o decizie mai inteleapta decat noi data viitoare).
Sa va spun cum lucreaza: intai te duci la ei la firma, le spui ce vrei, iti schiteaza pe o hartie si -ti fac pretul. Zici OK, pretul e rezonabil. Vin baietii la tine acasa si-ti intra cu mobila zgariindu-ti peretii, .... Dupa ce se instaleaza comod isi dau seama ca au "uitat" la sediu unele "detalii" ... dar ca vor veni "alta data" sa rezolve "ca e treaba de o jumatate de ora". In fine ... vin seara de la serviciu si ce faceau "baietii mei"? beau bere si fumau in bucataria mea !!!! Dar noi nu le spunem nimic ... ca sa nu-i stresam, sa-i lasam sa aiba toate conditiile (sau poate ne-am inselat si trebuia sa le cumparam noi berea )...
Si acum incepe: pai pt. plinta asta mai trebuie sa platiti 600 000, pt. manere inca 100 000/bucata (si la magazin la ei erau 60.000 !!) etc. Asa ca de la pretul initial de 48 mil ... s-a ajuns la 58 .
Geamurile ...sablate (cu nisip ) nu le-am putut accepta in conditiile in care prezentau urme de degete, curcubee s.a.m.d.(daca era pe drept ... ar fi trebuit sa le dam inapoi pe toate, ca toate aveau defecte, dar le-am dat pe cele mai rele doar - adica 2 rame). Si acum pun'te si asteapta sa mai vina oamenii inapoi... Suna sotul meu la firma si patroana zicea: "vin baietii maine dimineata la ora 9" ... si ghiciti! Nu veneau... si povestea s-a repetat de 3 ori. I-a asteptat sotul intr-o zi pana la 12 ca "acum pleaca, in 10 min" ... ah, nu stiu cum poate sa existe atata neseriozitate.
Abia dupa o luna ne-am recuperat geamurile ... si asta pt. ca s-a dus sotul la ei sa le ia (si prima data ... erau la fel, in aceeasi stare in care le lasase ..., a doua oara i-au dat ei o masina sa se duca sa si le ia singur ca n-au soferi )
N-o sa va vina sa credeti dar pt. sufragerie am apelat din nou la ei (pt. ca asa, in general, lucreaza bine ... dar nu sunt atenti, n-au finete ..., mazgalesc cu markerul pe geamuri, dau semne cu creionul si asa le lasa ... nu mai zic ce mizerie ramane in urma ...)!!!
De data asta, pe langa alte nemultumiri, pe care nu le mai amintesc , din nou probleme cu geamurile (nu de felul in care arata, ca in punctul asta ne-am invatat minte si am dat comanda de sablare chimica) dar oamenii au pus manerele fara sa ne intrebe si n-am vrut sa cedam sa lasam ca ei pt. ca am dat o gramada de bani si vrem si noi sa fie dupa placul nostru. Au luat deci de acum o luna si mai bine ramele cu geamuri ca sa le schimbe (pt. ca manerele erau "aplicate" pe geamuri ..) si dupa multe telefoane ... cica aseara trebuiau sa vina "baietii" si sa le aduca... Eh ... au venit, azi dimineata. Noi oprisem 3 milioane pe care urma sa-i dam la solutionarea problemei ca altfel ... Dar patroana ne zice ca mai trebuie sa dam niste bani (pe langa cei 3 mil.), ca nu a fost vina ei, ca proiectul initial s-a pierdut si ca Arca Blue plateste si ea o parte de bani si sa dam si noi o parte. Geamurile totalizau o suprafata de pana intr-un metru patrat , pt. care ea ne-a spus ca a platit 3 milioane lei (!!!) din care "Arca Blue plateste 2 si noi sa dam 1"... De parca ar fi fost poleite cu aur... MEtrul patrat de geam e de fapt undeva la 1200 000 cel mult. Noi n-am zis nici da nici ba dar nici n-aveam de gand sa mai platim vreun pret ... corect mi s-ar fi parut sa nu -i mai dam nici pe-aia 3 mil ... la cate ne-au facut si cat ne-au intarziat. Numai ca cei care vin sa monteze ("baietii") n-au ei prea multa vina ... si ne gandeam numai ca le opreste lor din salariu banii ...
Deci azi sosesc geamurile (au sosit deja) si ce credeti: SUNT SABLATE CU NISIP (700.000/metrul patrat) ... Deja nu mai suportam ... i-am zis la telefon sa trimita vechile geamuri ... cu manerele cum erau ... (pt. ca d'na patroana nu recunoaste ca acestea nu sunt sablate chimic , desi se simt la mana si sunt naspa ... ca doar am mai avut de-a face cu ele !! ).
Drept urmare vreau sa apelez al Oficiul pentru Protectia Consumatorului. Ce ma sfatuiti? (Iertati-ma ca v-am facut sa cititi ditamai povestea si scrisa asa cum e , necursiv ... poate neinteligibil pe-alocuri ... au mai fost si alte multe neajunsuri pe care le-am sarit ... ).
E obligatoriu ca firma aceasta de mobila sa ne dea o garantie pt. lucrarea efectuata? Sau asta e optional ?
Imi dau seama ca patroana asta a considerat ca suntem niste copii fraieri .. pe care sa-i poata duce de nas cum vrea... si din pacate i-a cam reusit. Dar vreau sa fac plangerea aceasta si am nevoie de ajutorul vostru. Cum trebuie sa pun problema?
DIANE
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
Raspunsuri
Alynutza spune:
E nasol ce ati patit, ma mir ca ati apelat de doua ori la aceeasi firma, desi de prima data v-au facut probleme. La OPC poti suna, ca nu-ti ia nimeni gatul, doar ca si politica OPC-ului este ca intervin doar daca nu reusiti voi sa rezolvati problema in mod amiabil cu partea in culpa.
Eu am sunat anul trecut, pentru ca luasem o masina de cusut din Metro, s-a defectat dupa o jumate de ora de utilizare (din pacate nici nu stiam si nici nu am avut timp sa o testez in primele 48 de ore), mi-au tinut-o in service cam 2 luni (mult peste acel 10% din garantie care daca e depasit trebuie sa-ti dea un produs nou in loc), cu chiu cu vai am obtinut hartia sa-mi schimb produsul pentru ca degeaba au tinut-o atat in service, iar noua masina s-a defectat dupa 2 minute dupa ce am ajuns acasa. Evident ca nu mi-a mai trebuit marca respectiva si mi-am vrut banii inapoi, iar domnii de la Metro au spus ca nu pot sa-mi dea banii, ci sa-mi dea marfa in contravaloarea respectiva, ori sa iau alta marca de masina si sa platesc diferenta (care era foarte mare). Atunci am sunat la OPC, au fost amabili, mi-au spus care imi sunt drepturile, mi-au spus care e legea pentru protectia consumatorului si unde pot s-o gasesc si ca sa incerc prima data sa rezolv problema amiabil cu cei de la Metro. Seara m-am dus inarmata cu legea si foarte hotarata sa-mi fac dreptate (in lege scria clar ca trebuie sa-mi primesc banii inapoi), insa mi i-au dat fara alte comentarii cand am spus ca "am venit sa ne recuperam banii, dupa cum spune si legea".
Deci, suna la OPC, expune-le situatia si vezi ce te sfatuiesc ei. Pentru ca ei cunosc legislatia in domeniu. Inarmata cu legislatia poti sa pui altfel problema la firma respectiva, si apoi daca nu se rezolva nimic, poti face o sesizare scrisa la OPC (au si site: http://www.anpc.ro/anpcro/index.php ).
Succes!
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere
dianette spune:
Alynutza, intr-adevar e greseala noastra ca am apelat tot la ei ... dar am zis ca s-au invatat minte intre timp, ca poate le e rusine sa faca la fel si a doua oara acelorasi clienti ... si ca la banii pe care i-au luat de la noi pt. lucrarile astea o sa-si dea mai multa silinta... Bad mistake !
Am gasit si eu site-ul OPC-ului dar sincer nici nu stiu ce sa le cerem ... plangerile sunt prea numeroase ... eu vreau sa le faca o vizita la sediu, sa vada cum stau lucurile pe acolo. Am intrebat daca firmele acestea care fac mobila sunt obligate sa ofere si o garantie a lucrului facut. Dupa mintea mea, zic ca logic e sa dea si garantie. Si daca sunt obligati sa faca asta ... ei nu ne-au dat nici o garantie prima data. Acum o sa le cerem sa vedem ce zic. Am citit pe site-ul OPC-ului ca poti sa-ti primesti banii pe produs sau sa-ti fie reparat gratis si dupa trecerea perioadei de 1an- doi, cat tine garantia, "Daca bunurile nu pot fi utilizate in conformitate cu scopul propus din cauza unor vicii ascunse care devin vizibile in perioada medie de utilizare"
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
filofteia spune:
In primul rand trebuie sa aveti toate facturile... apoi te duci mai intai la firma, discuti si le spui ca te duci la OPC. Nu suntem carcotasi, dar sotul meu nu suporta sa fie pacalit, asa ca a rezolvat mai multe probleme amenintand cu OPC-ul . Pana acum nu a fost nevoie sa apelam pentru ca atunci cand se stiu cu musca pe caciula si vad un om hotarat cum este sotul meu se conformeaza...
Mai trebuie sa aveti clar in minte ce vreti... sa returnati mobila si sa va luati banii sau sa va dea doar acele geamuri...
Alynutza spune:
Si mie mi se pare logic sa ti se ofere garantie pe orice fel de produs (chiar si acea garantie de 2 zile pentru o paine) cu atat mai mult pe mobilier si alte produse. Insa din pacate nu cunosc foarte bine legislatia in domeniu, de aceea te-am indrumat spre OPC, ei ar putea sa-ti spuna exact ce prevede legea (garantia minima, daca este obligatorie sau nu, ce include) sau macar sa-ti spuna care lege se refera la asta si unde o gasesti.
Cat despre rusinea celor de la firma, cred ca din contra, s-au gandit ca daca i-ati rabdat odata sa va faca toate chestiile alea si tot va intoarceti la ei, inseamna ca nu au de ce sa-si schimbe comportamentul.
Si total de acord cu filofteia, de multe ori functioneaza si sa-i ameninti ca te duci la OPC (dar sa fii si pregatita sa mergi, ca altfel n-ai facut nimic).
Sper sa rezolvati problema cat mai bine pentru voi.
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere
ana maria spune:
Apeleaza la OPC. Sper ca aveti factura si un contract. Eu am patit asa cu unii, si nu m-am lecuit si i-am chemat si a doua oara iar a doua oara am comandat usile la ei si am asteptat 6 luni sa faca usile pe comanda. Am si nascut prematur din cauza lor, ca au lasat peste noapte niste lemne suspendate aiurea si au cazut in toiul noptii, eu m-am speriat si mi s-a rupt apa.... Dar greseala noastra a fost ca nu aveam nici un fel de acte si nu am avut ce sa facem. Ii cunoasteam si am avut incredere.
Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
dianette spune:
quote:
Originally posted by ana maria
Apeleaza la OPC. Sper ca aveti factura si un contract. Eu am patit asa cu unii, si nu m-am lecuit si i-am chemat si a doua oara iar a doua oara am comandat usile la ei si am asteptat 6 luni sa faca usile pe comanda. Am si nascut prematur din cauza lor, ca au lasat peste noapte niste lemne suspendate aiurea si au cazut in toiul noptii, eu m-am speriat si mi s-a rupt apa.... Dar greseala noastra a fost ca nu aveam nici un fel de acte si nu am avut ce sa facem. Ii cunoasteam si am avut incredere.
Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Vai, Ana Maria ... imi pare rau pt. ce-ai patit ...
Ce sa zic ... azi ma apucasem sa mai scriu un raspuns aici despre ce s-a mai intamplat dar la un moment dat, dupa ce scrisesem o gramada ... mi-a dat o eroare Internet-Explorerul si mi s-a inchis ... Si n-am mai avut puterea sa mai scriu din nou ca ma "aprinsesem" iar ...
Si asta ziceam: a sunat-o sotul meu pe patroana si i-a spus ca vrea factura (asta ca sa se vada cand a inceput lucrarea si cand s-a terminat, ca ne-au adus geamurile dupa o luna), la care aceasta i-a zis ca nu se poate, ca factura deja a bagat-o in contabilitate ... bla bla. Dar ne intrebam noi, e posibil sa fi emis factura fara semnatura noastra? Ca stiu ca facturile trebuie semnate ...
Si a intrebat-o si daca dau garantie si cica "bineinteles" ... si ca o sa trimita pe mail un document ... ma rog ... Dar la mobila de bucatarie "bineinteles" ca n-avem garantie si nici nu a amintit de-asa ceva...
In concluzie ... ne-am ales cu geamuri de nedescris ... rama intre timp au zgariat-o si pe-asta intr-un loc ... N-am cuvinte. Le-am cerut geamurile vechi inapoi ... desi cine stie de-atunci pana acum cum or arata si alea ... Imi vine sa plang .. ca vad ca dupa atata tevatura si scandal tot ca ei iese, noi nu ne alegem decat cu cel mult geamurile initiale ...
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
Burtocika spune:
Sunt putin off-topic, dar te intreb cum iti dai seama daca geamurile sunt sablate chimic sau cu nisip si care e diferenta (calitativa) ? Ca eu tocmai imi pun geamuri la usi si m-ar interesa tare mult problema ...
On topic - din pacate nu prea poti sa faci mare lucru, decat sa-i ameninti cu scandalul, respectiv cu OPC-ul. Probabil v-au vazut mai "cuminti" si s-au gandit ca pot sa va fraiereasca ... mai ales daca ati apelat si a doua oara la ei, ce s-or fi gandit, ca sunteti disperati ca nu gasiti alta firma !!! La astfel de firme trebuie sa te duci cu gura mare si sa te infigi in ei ca sa obtii ceea ce ti se cuvine ! Poate aveti vreo cunostinta sau ruda mai belicoasa, sa mergeti cu ea !
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
dianette spune:
bogdanai, firme mai gasisem, dar am zis ca cine stie aia cum or mai fi .. Prima data (cand ne-am facut la ei mobila de bucatarie) au fost cat de cat ok, am crezut ca e vina celor veniti la montaj, ca nu stiu ei sa umble atent, ca sunt oameni si oameni ... Si ca ne-au adus ramele cu intarziere pentru ca au fost oamenii in concediu .., deh, le-am gasit tot felul de scuze.
Inca o chestie enervanta la ei e ca pentru chestiile nediscutate (rotite, picioare - aici vorbesc de un dulap de pe hol, console ... lucrurile "marunte") folosesc ce gasesc mai ieftin ... Off ...
Eu le-am prezentat partile proaste, care intr-adevar le acopera pe-alea bune, dar au si calitati . Ne-a placut ca lucrau repede ... adica intr-o saptamana-doua era gata mobila si am sperat ca de data asta o sa avem de-a face cu altii (si da, am avut, dar erau cam la fel)... Pt. oameni mai putin pretentiosi merge ... Asta daca e o pretentie exagerata sa vreau ca lucrurile sa arate foarte bine macar la inceput, cand sunt noi ... In fine ... asta e ... Lumea care ne-a vazut mobila, ne-a laudat-o ... arata bine, dar ei nu vad "amanuntele" astea.
La cealalta intrebare : Diferenta este foarte mare. Noi avem si geamurile de la usi si cele din bucatarie sablate "cu nisip". La inceput nici noi n-am stiut ca s-ar numi asa sau ca ar mai fi si alt tip de sablare. Numai ca nu ne-au placut si nu ne imaginam de ce ar mai vrea oamenii asa ceva daca sunt atat de pretentioase. Pe geamurile astea se vad anumite "dare", amprente, pete ... sunt greu de intretinut. La inceput ne-a spus cineva ca alea se curata la prima spalare si ca trebuie spalate cu apa si atat. Le-am spalat dar in afara de "ameliorat" n-am rezolvat. Si mai stiu si pe altii care au problema asta.
In concluzie, te sfatuiesc sa-ti iei "sablate chimic" ... stiu ei despre ce e vorba. Astea sunt uniforme, pe spatele geamului cand pui mana se simte o suprafata finutza .. (pe celelalte se simte ca si cand pui mana pe un smilger ... bine, exagerez, se simte ca un nisip ...). Bineinteles ca sunt mai scumpe putin .. dar noi vrem in timp sa le schimbam pe toate pentru ca "nisipoasele" au fiecare cate cel putin o amprenta pe ele si nu numai amprente...
Daca mai vrei si alte informatii, mai intreaba-ma ca eu am invatat pe pielea mea ...
DIANE
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
Burtocika spune:
Am inteles cum e cu sablarea si m-am dus repede sa-mi verific geamurile din bucatarie si pe cele de la dulapiorul din baie ... Se simt finute, deci sper eu sa fie sablare chimica. Si am pus si degetele pe dos, parca n-au ramas urme de grasime ...
Deci, daca vrei si mai ai nevoie de geamuri sablate, pot sa-ti spun eu unde mi le-am facut, tot de pe forum i-am luat: firma se numeste ROMATISS, str. Invingatorilor nr. 11-13 (in zona Delea Veche cu Calea Calarasi), tel. 323.12.74, program 8.30 - 16.30. Pe mine m-a costat un geam dublu sablat pt baie, cu modele simplu sablate facute de mine, dimensiuni 38.5 x 50 - 250.000 si a fost gata in 3 zile !!! Calitatea mi s-a parut OK ...
Cat despre mobila ... stiu cum e sa dai niste bani, sa investesti timp si efort intr-o idee si sa te trezesti ca esti pacalit ! Si detaliile alea pe care le vezi numai tu te macina, chiar daca lumea-ti lauda mobila !
Aici pot iarasi sa-ti recomand firma care ne-a lucrat noua, cu observatia ca muncitorii care ne-au venit la montaj cred ca asteptau bacsis, dar nu le-am dat, pt ca nu am considerat ca am de ce ... Asa este, cam toti meseriasii romani vin sa-ti faca o treaba si strica prin jur, de sters semnele facute pe mobila nici gand, n-ai sa vezi !
Firma se numeste CONFORAMA si are sediul chiar la intersectia Caii Calarasi cu Delea Veche, in fata bisericii Delea Noua (pe diagonala cu restaurantul La Mama). Noua ne-au facut un dulap in balcon si o inchidere a debaralei din hol cu niste usi si au lucrat destul de ingrijit, vreau sa lucrez tot cu ei si sufrageria si holul.
Sper sa se rezolve ! Succes si nervi tari !
Boghi
http://community.webshots.com/user/bogdanai
RaluD spune:
Cum adica "au bagat factura in contabilitate"?
Exemplarul albastru va apartine voua.
Da-i telefon si intra bine de tot in ea, astia isi bat joc de voi.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/