Succesiune

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

Te rog sa recitesti cu atentie raspunsurile.
Nu-i nimic absurd.
Veniti la succesiune impreuna cu sotia lui, in cote de 3/4 - 1/4, iar daca nu este casatorit in momentul care se prapadeste, mosteniti tot. Asta, daca nu se hotaraste sa faca altceva cu averea lui in timpul vietii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Mai ca venii vorba de succesiuni. Fetelor si eu cu intrebari, daca stiti sa ma lamuriti.
Dupa moartea tatalui meu, actuala sotie ha declarat fals ca decedatul nu are mostenitori si asa a putut vinde casa. Am deschis proces contra ei, pe care dupa vreo 5 ani l-am castigat, ea declarandu-se decedata(adica avocata ei). Am ramas cu o bucata de hartie in mana, ce pot face in continuare?
Apartamentul este locuit de cei care l-au cumparat, iar eu fara o letcaie, cum o punem?

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Dragele mele, vin si eu cu o intrebare;
ce acte sant necesare pentru deschiderea succesiunii ? Exista vreo taxa, cat ar costa oare? Mentionez ca tata a decedat acum 1 luna, iar mama ar dori sa deschida succesiunea prin octombrie...
Inca ceva: sora mea e stabilita in Germania, oare trebuie sa trimeata o procura ca sa o putem reprezenta ?

multumesc mult si ma bucur ca am gasit subiectul acesta !

Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ingridnen

Dragele mele, vin si eu cu o intrebare;
ce acte sant necesare pentru deschiderea succesiunii ? Exista vreo taxa, cat ar costa oare? Mentionez ca tata a decedat acum 1 luna, iar mama ar dori sa deschida succesiunea prin octombrie...
Inca ceva: sora mea e stabilita in Germania, oare trebuie sa trimeata o procura ca sa o putem reprezenta ?

multumesc mult si ma bucur ca am gasit subiectul acesta !

Ingrid si Cristi 3 ani si 6 luni

Incep cu finalul: da, e nevoie de procura din partea surorii tale, pentru a fi reprezentata.

La notar se merge cu:
1. Cererea.
Procedura succesorala se deschide, dupa caz, la cererea oricarei persoane interesate, in cazul vostru - mama, inteleg.
Cererea va cuprinde: data decesului si ultimul domiciliu al defunctului; numele, prenumele si domiciliul succesibililor, bunurile succesorale si eventualele datorii ale defunctului;
2. Actele de stare civila: (certificatul de deces al autorului, certificatul de nastere al succesorilor, si, dupa caz, certificatul de casatorie).
3. Actele de proprietate asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului si adeverinta (certificat) de rol, fiscal sau agricol eliberata de Primarie (administratia financiara) referitoare la bunurile imobile ale defunctului.
4. Martor(i), în completarea probelor privind existenta mostenitorilor si a bunurilor succesorale.
5. Pentru cei ce nu pot lua parte personal la dezbateri se va prezenta procura succesorala de reprezentare în forma autentica.
6. Testament (autentic sau olograf), daca defunctul a lasat.

Taxele sunt raportate la valoarea bunurilor succesorale, vezi ca e un subiect mai jos "Taxe notariale", la care se adauga, evident, onorariul notarului.

Mergi la inceput

Multumesc foarte mult, Lona !

Ingrid

Mergi la inceput

Cu placere, as fi preferat sa n-ai nevoie de aceste informatii...

Mergi la inceput

Lona, mai am o intrebare...
Scriai ca taxa se stabileste in functie de valoarea bunului (locuintei). Cine stabileste aceasta valoare ?
Am gasit intre timp si subiectul cu taxele notariale.

Sper ca dupa ce incepe copilul gradinita sa am mai mult timp la dispozitie si sa merg sa intreb la notariat.
Mama locuieste si ea tot in Germania, vine in octombrie cand va fi depunerea urnei la cimitir

Multumesc inca odata

Ingrid

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

MA bag si eu cu o intrebare.
In urma mortii socrului meu au ramas mostenitori soacra-mea si cei 3 copii.Ea ar vrea ca 2 dintre ei sa renunte la mostenire in favoarea celui de-al 3-lea in schimbul nor bani.Vrea sa ii dea prin act notarial nu stiu cum.Faza este ca unul din ei nu vrea sa renunte la partea lui cu nici un chip.Poate ea sa-l despagubeasca impotriva vointei?

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Pai tata nu e casatorit si sper sa nu o faca, dar nu mi se pare normal ca acea femeie sa aiva drepturi din moment ce apartamentul e cumparat de mama cu el acum 20 de ani, si de 6 ani nu s-a facut nici o investitie in el, iar acum am sa fac ceva eu ca tata nu are bani, dar toate actele sunt pe numele meu pe materiale si tot.
Adica duduia sa aiva drepturi din o casa ce nu a fost luata de ea, si ea nu sta acolo cu tata, ca stau fiecare la casa lui, deci ea se trezeste cu o mostenire la moartea lui, fara sa fii depus un efort doar printr-o casatorie.
Adica de 6 ani nu i-a cumparat o paine lui sora-ea, inclusiv curent si apa plateste partea ei, si el ramane cu mai mlt decat noi.Si nu putem sa ii cerem si din partea lui, ca oricum am avea drepturi daca moare, dar sa cerem acum cat e in viata?
Chiar mi se pare absurd ca o duduie sa aiba asemenea drepturi., iar sora mea nu avea ce manca si ii trimite-am eu , si pana la urma sa ii dau drepturi.Nu vreau nimic pentru mine, ci pentru sora mea.
O zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ingridnen

Lona, mai am o intrebare...
Scriai ca taxa se stabileste in functie de valoarea bunului (locuintei). Cine stabileste aceasta valoare ?
Am gasit intre timp si subiectul cu taxele notariale.

Sper ca dupa ce incepe copilul gradinita sa am mai mult timp la dispozitie si sa merg sa intreb la notariat.
Mama locuieste si ea tot in Germania, vine in octombrie cand va fi depunerea urnei la cimitir

Multumesc inca odata

Ingrid

Exista niste bareme minime, evaluarea se face dupa reperele obiÅŸnuite - suprafata, vechime, materiale de constructie, etaj, zona in care este etc. Pentru apartamente, exista aceste liste intocmite, notarii stiu.
Adica nu poti declara 3 lei un apartament care e clar ca valoreaza mai mult, numai pentru a scadea taxele.

Mergi la inceput