Succesiune

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lona spune:

quote:
Originally posted by valentinag

MA bag si eu cu o intrebare.
In urma mortii socrului meu au ramas mostenitori soacra-mea si cei 3 copii.Ea ar vrea ca 2 dintre ei sa renunte la mostenire in favoarea celui de-al 3-lea in schimbul nor bani.Vrea sa ii dea prin act notarial nu stiu cum.Faza este ca unul din ei nu vrea sa renunte la partea lui cu nici un chip.Poate ea sa-l despagubeasca impotriva vointei?

"La vita e bella"
poze

Nu poti refuza mostenirea in favoarea cuiva, ci in favoarea tuturor mostenitorilor nerenuntatori. Adica daca unul face declaratie de renuntare la notar, partea lui se imparte intre ceilalti.
Nimeni nu poate fi obligat, in nici un fel, sa renunte la drepturile succesorale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Lona,pot sa-ti trimit un pm cu mai multe detalii ca sa ma lamuresti mai bine?
Multumesc

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

Da, astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns artar spune:

Am si eu o intrebare..Fostul meu sot cu care am un copil s-a recasatorit.Inainte de aceasta recasatorie avea in posesie un apartament si va mai mosteni inca unul de la tatal sau curand pt ca este destul de in varsta.In caz de deces al fostului meu sot care are o meserie destul de periculoasa ce si in ce procent va mosteni copilul meu, actuala lui sotie si in cazul in care vor mai face un copil ei doi ce ii va reveni si acestuia?Va multumesc foarte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Lona,multumesc!
Te-am trecut in lista da nu te vad online!

"La vita e bella"
poze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by artar

Am si eu o intrebare..Fostul meu sot cu care am un copil s-a recasatorit.Inainte de aceasta recasatorie avea in posesie un apartament si va mai mosteni inca unul de la tatal sau curand pt ca este destul de in varsta.In caz de deces al fostului meu sot care are o meserie destul de periculoasa ce si in ce procent va mosteni copilul meu, actuala lui sotie si in cazul in care vor mai face un copil ei doi ce ii va reveni si acestuia?Va multumesc foarte mult!

Sotia supravietuitoare mosteneste 1/4 din averea sotului, iar copiii restul, in parti egale.
Copilul sotului tau ar avea exact aceleasi drepturi ca si al tau.

Mergi la inceput