cum sa fiu mai apropiata de copilul meu

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Lemoni, am incercat si eu plimbarea cu bicicleta ,deosebirea este ca noi avem o singura bicicleta si am facut-o pe rand.Nu am pedalat prea mult ca aveam o pozitie incomoda dar am compensat restul timpului prin joc de carti .Era atat de incantata sa se uite la mine cand pedalam !
As dori sa-i pot oferi mai mult din timpul meu .Acum realizez cat am pierdut in momentele cand aveam alte prioritati (cariera ,casa,nevoi personale)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

quote:
Originally posted by aurora56

Era atat de incantata sa se uite la mine cand pedalam !
As dori sa-i pot oferi mai mult din timpul meu .Acum realizez cat am pierdut in momentele cand aveam alte prioritati (cariera ,casa,nevoi personale)


Cat de bine te inteleg draga mea , Aurora (scuze ca-ti raspund cu putina intarziere , dar sunt f ocupata , iar Alexandre a inceput scoala pe 04.09 , deci sunt f ocupata dar merita efortul meu ptr tine si Elena )
Stii , cu un copil de varsta Elenei , avand in vedere ca e fata , e putin cam greu , din cauza ca aici intra in rol si faptul ca e mare , adica la o varsta "propice" de-a avea si CM , poate inca nu e cazul la ea , dar oricum hormonii incep sa-si spuna cuvantul prin acest fel de-a fi , putin mai neascultatoare , poate si putin mai obraznica , cu gandul "hai-hui" si de ce nu fara chef de-a invata , sau citi ! Dar ptr toate astea tu poti sa o ajuti , redandu-i "pofta" de-a face ceea ce facea poate inainte (ma gandesc ca-i placea scoala inainte si poate din te miri ce motiv nu i-o mai place , incearca sa afli cauza) ! Ceea ce ai facut pana acuma , e frumos si arata ca vrei ca totul sa fie frumos intre voi , iar cand spui ca era incantata sa te vada pedaland pe bicicleta , eu trag concluzia ca nu te-a mai vazut atat de decontractata pana acuma ci mereu ocupata , stresata si pe fuga dupa una , alta ceea era si firesc , dar pe undeva eu cred ca se simte uitata undeva intr-un coltisor si n-asteapta decat un semn din partea ta , ca sa va dati mana si sa va duceti f des peste tot impreuna ! Chiar daca viata uneori e ma i grea si nu se poate obtine totul asa cum ne-am dori , tu sa gasesti in adancul tau , raspunsul si rabdarea necesara ptr a-i explica de ce nu s-ar putea cutare sau cutare lucru si ce-ar trebui facut !
Eu cred ca nu stie sa gaseasca singura calea spre a te satisface in privinta scolii si poate ca-i pari un pic mai exigenta , inearca sa o intrebi cu mult calm , incepand cu altceva , stii tu , asa mai pe ocolite , descoase-o si vei vedea ca-si va da drumul si vei afla cauza ! Atunci o veti putea remedia impreuna sunt sigura !
Aveti grija de voi doua si bucurati-va una de alta , cu calm si multa rabdare , totul e posibil !
Numai bine va doresc si sa auzim mereu lucruri frumoase si de ce nu , din ce in ce mai frumoase la amandoua !!!

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Stiti, si eu trec prin aceeasi situatie: merg la serviciu, el are lectii de vacanta si mai are putin si incepe scoala, pe 11, si mai are vreo 15 pagini de scris cu litere si cifre.
Are doar 5 ani si jumatate si azi mi-a scris doar o pagina, in rest s-a jucat si s-a uitat la desene animate.
Ce pot sa-i cer mai mult in afara de faptul ca este un copil destul de cuminte in general.
Cred ca cel mai important este sa stai de vorba cu copilul si sa-i explici ca uneori trebuie sa mai aiba si alte responsabilitati in afara de joaca. Incearca sa nu o bati decat daca face ceva foarte grav caci altfel o sa se invete cu bataia si este mai rau.

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Aurora ce mai faci , dar Elena ? Cum decurge intelegerea dintre voi , povesteste-ne un pic mai multe , ati iesit undeva impreuna , ati investit bani intr-un joc amuzant si educativ , ati fost in vizita impreuna ? Totul are atat de multa importanta !
Eu am un baietel de aproape 7 ani , relatia mea cu el s-a bazat mereu pe f multa converstatie , bineinteles la inceput era la nivelul lui , dar acuma se discuta ca intre adulti ! Si e atat de nostim cand il aud ca-mi pune niste intrebari de baraj , dar incerc din rasputeri sa-i raspund si reusesc intotdeauna ! De multe ori , miercurea cand n-are scoala , iar eu sunt libera nu lucrez , consacru toata dupa amiaza doar lui , il intreb unde vrea sa mergem dupa masa si ce-ar vrea sa facem ? Ideile curg lantz , e si normal , ca si orice copii , ideile nu lipsesc niciodata ! Incerc sa-i fiu pe plac , chiar daca nu-mi convine , dar ii spun ca asta ar fi trebuit sa facem alta data , si ii explic din ce cauza , deci l-am bagat in tema de ce n-as fi de acord cu ideea lui , si in acelasi timp ii arat ca voi face intocmai cum vrea el , asta doar ca sa stie ca nu depinde totul de cum isi doreste el ci sa respecte pe ceilalti , care poate nu sunt de acord cu propunerile lui ! E bine cand se discuta cu copilul si sa stie ca totul se dezbate inainte , nu lasam nimic la voia intamplarii ! Alexandre nu e curatzel , cand se duce la joaca e curat , dar cand se intoarce...mai bine sa nu descriu tinuta lui , dar nu-l bat si nu-l cert , doar ii spun ca maine nu mai merge afara la joaca si spun din ce motive ! Atunci isi da seama ca am dreptate si-mi promite ca va fii atent data viitoare ! Se tine de cuvant 55% dar cel putin cand se joaca , isi mai aduce aminte de spusele mele si stie ca daca nu ma asculta , va fi pedepsit . Iar cand dau o pedeapsa , ea trebuie respectata , daca nu in fiecare zi o dublez , ceea ce s-a intamplat o data si de-atunci nu mai vrea ! Acuma isi aranjeaza camera singur , toate lucrusoarele la locul lor , biroul pus mereu la punct , ghiozdanul pregatit cu tot ce trebuie in el si temele facute , chiar daca n-are decat cateva ffff putine , ptr moment...vom vedea mai incolo ! Oricum el stie ca daca are nevoie de mine , stie unde sa ma gaseasca , si stie ca-l voi ajuta ptr orice problema , dar temele nu i le-am facut niciodata . Am incercat sa-nteleg ce nu intelegea si ii explicam cu exemple , pe urma el a continuat , spunandu-mi ca credea ca era mai greu de-atat ! Iar eu ii spuneam ca nu trebuie sa se complice , ci doar sa-si deschida bine ochii si sa ionteleaga de la inceput tema care se cere . Cel mai greu i-a fost cand , ca si onyxg1998 faza cu literele in cifre ( se cere din pacet in anul pregatitor , Alexandre a fost confruntat anul trecut si tare greu i-a fost) , dar am trecut peste cu multa intelegere si rabdare ca altfel nu se putea ! De multe ori nu mai aveam rabdare si spuneam sotului sa incerece si el , asa in 3 ne-a fost mult mai usor si am scos-o cu bine la capat ! Acuma urmeaza si mai greu , anul acesta vor face engleza si informatica , sa-mi tineti pumnii , voi avea mare nevoie . Dar cum el e deja obisnuit cu calculatorul , nu cred ca voi avea probleme !
Sper din suflet ca fiecare mama sa-si gaseasca calea cea mai buna spre intelegerea cu copilul lor si totul sa decurga excelent cu note bune ! Numai bine tuturor si scuze ptr mesajul meu cam lung !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Am emotii cand va incepe scoala mai ales din cauza ca anul acesta Elena va face engleza si mai mult de atat la intensiv.Sunt copii in clasa care s-au meditat vacanta asta la engleza .Mie nu prea mi-au placut limbile straine si cu greu am invatat cate putin (engleza si franceza).Am incercat sa o atrag si pe ea .Am incercat sa o invat culorile, numerele, unele expresii dar ea este cu gandul in alta parte ,nu este atenta si nu retine prea mult .Sincer mie mi-e teama pentru limba engleza pentru ca aceasta optiune a pornit de la noi parintii cu multe impedimente din partea conducerii scolii (se dorea sa se studieze cu aceasta clasa limba germana -daca nu ma insel directorul este profesor de germana- si s-a facut consiliu profesioral pentru a se stabili limba engleza pentru aceasta clasa) Doamna de engleza este nemultumia de celelalte generatii de copii ca nu s-au descurcat cu engleza si nu prea mai dorea sa studieze si cu ei si s-a hotarat sa se faca engleza intensiv .Eu stiu ce presupune asta si de asta mi-e teama .Elena mi-a facut ieri o surpriza placuta .Cand am venit acasa am gasit ordine in camere ,bucatarie si teme facute (nu tot ce avea pe ziua respectiva dar a contat ca a facut ceva ).Am imbratisat-o si am laudat-o si ne-am simtit bine cu toate ca venisem cu o durere crunta de cap de la servici .Cred ca si mamaia a avut o influienta ca fusese si ea acasa pana la 11 dar ma bucur ca a putut pastra curatenia pana la 16.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Draga Aurora nu-ti fa griji in privinta limbii enlgeze , poate ca tie nu ti-a placut , dar ei ii va place , nu se stie , da-i un pic de ragaz si asteapta momentul inceperii scolii si observa ce impresie are , dar tu sa nu-i dai de inteles ca nu ti-ar fi placut vreodata limbile straine ca altfel nici ei nu-i va place ! Incurajeaz-o si spune-i ca e un lucru bun ptr mai tarziu cand va fi mare , cine stie pe unde se va mai duce , sau poate chiar va lucra cu straini si ptr asta ii va fi folositor , sigur va intelege ! Iar tu arata-te interesata ca sa-i dai acel "impuls" de curiozitate si sa invete cu seriozitate si atragere , sigur vei reusi , lasa timpul sa le rezolve pe toate !
Iar in ce priveste surpriza placuta , bravo felicitari din suflet ! A stiut sa-ti intre sub piele , draga de ea , stie ce astepti de la ea , chiar daca n-a fost mult ea ti-a aratat ca stie sa te asculte si e un lucru deosebit ! Bine ai facut ca ai felicitat-o si ca ai imbratisat-o , MERITA , chiar daca te durea capul , draguta de tine ! Oricum relatia voastra e promitatoare si incepe sa se contureze , curaj mult iti doresc si vreau sa stiu tot , chiar daca nu-ti voi raspunde la timp eu tot o voi face chiar daca mai tarziu ! Va cu drag pe amandoua si va trimit din suflet o ca sa va incurajeze pe mai departe ! Un special ptr o mamica cu o inima de aur ! Numai bine !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

Azi am o zi de concediu si stam impreuna.Dimineata intentionam sa facem teme ( nu a terminat temele pentru vacanta )si apoi am program de suc de rosii . Sper sa ne intelegem .
O problema este ca nu se intelege deloc cu verisorul ei Cristi (7ANI).Se bat ,se cearta ,se parasc.Care este motivul,pentru ca ea se intelege cu alti copii?
Tatal lui Cristi a facut ieri o intreaga tragedie ca Elena l-a imbrancit ieri ( a iesit scandal mare ).Dar parca amandoi cauta scandal cand se intalnesc.Ea este intradevar mai zburdalnica si baietoasa iar Cristi raspunde la atacurile ei si cu vorbe urate si cu alte gesturi de razbunare iar cand este si tatal lui parca mereu o provoaca ca stie ca taica-sau face scandal.Cand sunt impreuna cu mine ,mama lui Cristi ,mamaia parca nu se bat chiar asa .
Oare de ca nu pot fi prieteni pentru ca sunt doar 2 verisori si e pacat ?Incerc sa o fac sa inteleaga pe Elena ca nu este bine sa se bata, ca trebuie sa imparta tot si sa fie apropiati si ea desi spune ca nu va imparti nimic cu Cristi ,tot ii da si lui din ce are .
Ceva este in neregula .Cateodata se inteleg bine dar alteori nu.
Ce solutii sa gasesc in astfel de situatii pentru ca ieri de cate ori se certau cautam sa o iau pe Elena si sa fac ceva cu ea (teme-pentru ca oricum trebuia sa le faca)dar nu mult timp pentru ca ea ar fi perceput ce faceam cu ea ca pedeapsa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Aurora se vede treaba ca sant caractere diferite, dar depinde mult si de parinti, cum ii indruma, daca parintii in general sint mai electrici(cu chef de scandal),e normal sa prinda obiceiurile urate.
Cu baiatul meu am un raport foarte frumos,iubareti, sportivi, chiar daca calc rufele la miezu-noptii si la servici plec a 6 dimineatza.
Ma dedic mult lui si intradevar ma rasplatest pe deplin(vad roadele muncii).
Va pup mamici cucuiete!

Ali, mama baietzoiului Enrico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Aurora cum s-a prezentat prima zi de scoala a lui Elena ? Sper ca f bine si ca e fericita si tu la fel ! Cel putin acum va fi mai ocupata cu scoala si nu-l va intalni atat de des pe Cristi micul verisor neastamparat ca sa se certe ! Oricum asa se intampla cand copii sunt in vacanta , mai ales in cea de vara cand nu pleaca parintii in concediu , ei se cam plictisesc si daca pe deasupra le mai dam si "teme" de facut nu-i deloc lucru usor ptr ei , dimpotriva e o "povara" si pe undeva pot spune e si o pedeapsa (cel putin asa o accepta ei) !
Numai bine si sper ca totul e ok , iar relatia dintre voi excelenta si care da roade bune pe zi ce trece ! Iti doresc multa rabdare si intelegere ca sa treceti cu bine peste perioada asta "delicata" a fetei care creste si care are nevoie de un pic de "lasa-ma sa cresc" la amandoua !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurora56 spune:

In prima zi de scoala a Elenei am insotit-o(desi a trebuit sa-mi iau 1/2 zi si majoritatea parintilor nu si-au insotit copii ) deoarece a fost dorinta ei si a insistat asupra acestui lucru.
Primul lucru pe care l-am observat a fost ca nu s-a asezat cu nimeni in banca din proprie initiativa dar nici ceilalti copii nu s-au dat in vant sa stea cu ea ( cred ca i se trage de la sfarsitul anului trecut de cand am aflat ca ii cam paraste pe copii din clasa ) Am intrebat-o care este explicatia faptului ca nu sta cu nimeni si mi-a spus ca pe ea nu o deranjeaza si ca dorea sa stea singura .Oricum doamna i-a mutat cate doi iar ea sta cu fetita cea mai slaba la invatatura din clasa ( aceea chiar nu poate sa invete mai mult).Mi-a raspuns ca au dorit amandoua sa stea una cu alta .Nu imi place acest lucru pentru ca as fi vrut sa stea cu un copil bun deoarece ea este foarte influentabila si acela ar fi ambitionat-o si pe ea .In rest am aflat ca a vorbit cu colegii si azi mi-a marturisit ca vroia sa inceapa azi scoala si ca abia asteapta sa vina ziua de luni.Mi-a promis ca si anul trecut de altfel ca o va intrece pe Irina (cel mai bun copil din clasa ).Nu ii cer eu acest lucru ci doar sa fie mai ambitioasa si sa incerce sa invete.Ea a gasit acest etalon si isi propune in fiecare an sa-l depaseasca dar nu reuseste.Azi a fost una din putinele zile cand ea si Cristi s-au jucat impreuna si au colaborat fara sa se bata .Am fost numai eu si bunicii cu ei.Oricum i-am facut si eu , sora mea si bunicul ,instructajul la copii .

Mergi la inceput