haideti sa vorbim despre SIDA
Raspunsuri - Pagina 3
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by Alyssa
M. Cica $30.00 ar fi fost treaba orala, si $2.00 ar fi fost taxa de condom si ca nu facea fara...
si taxele????
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloagavarsta David

poze David

Alyssa spune:
Pai cred ca era "tax free"...
Mi-am adus aminte de Jackie si am scris depsre ea ca atunci mi s-a parut haios, dar este o poveste care poate fi luata de exemplu. Deci fiti ca Jackie, nu o faceti fara condom!
Asta facind paralela la o gluma manipulata aici de campania de "nu te urca la volan beat"... Nu imi aduc exact aminte cuvintele dear gluma era despre unul, Dick (care pe engleza mai este si "sula") care se duce la restaurant, maninca nu stiu ce, be o bere, mai bea una, danseaza, mai trage o bere, se suie in masina si face accident. Si apoi concluzia "Don't be a Dick, don't drink and drive"... " Nu fi o ..., nu te sui la volan beat"...
Roxali spune:
Am lucrat ca educatoare la un spital-orfelinat ptr copiii bolnavi sau purtatori al virusului Hiv.Imagini de cosmar am rezistat ptr un timp, dar simteam ca sint neputincioasa...
Nu va lasa-ti fetelor si tineti-va tare pe pozitie, nu va abandonatzi in miinile tuturor, stiu e greu ,dar nu imposibil...
Ali, mama baietzoiului Enrico
Luna75 spune:
Iata si cateva date care nu suna deloc bine.
De la descoperirea virusului HIV au murit peste 25 milioane de persoane,40 de milioane sunt infectati,dintre care beneficiaza de tratament doar 1,4 milioane de oameni.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
DARAEL spune:
quote:
Dar tu ce spui? Ca doctor?... ca barbat?
M-ai provocat, asa ca voi raspunde foarte scurt:
Ca doctor, spun doar atat: e un banal virus.... si atat.
Ca barbat..... ce pot sa spun ? Sunt timid
si discret
.....Inainte de a pleca
, am o completare:Luna75 – doar asa, de dragul statisticii, datele corecte sunt: in ultimii 50 ani, in aceasta minunata lume au murit din cauza scaderii imunitare prin HIV peste 42 milioane de persoane, iar 96 de milioane sunt infectati.....
Sanatate tuturor
!Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
sinzi_ana spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Dar tu ce spui? Ca doctor?... ca barbat?
M-ai provocat, asa ca voi raspunde foarte scurt:
Ca doctor, spun doar atat: e un banal virus.... si atat.
[
Sanatate tuturor!
Adrian
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">My page + 6 tehnici in asteptarea lui BB mic
Cum adica banal???
Ce inseamna banal????
Fiecare dimineata e un nou inceput
Sinzi, Radu si David
bomba pisaloagavarsta David

poze David

Luna75 spune:
quote:
Originally posted by DARAELquote:
Luna75 – doar asa, de dragul statisticii, datele corecte sunt: in ultimii 50 ani, in aceasta minunata lume au murit din cauza scaderii imunitare prin HIV peste 42 milioane de persoane, iar 96 de milioane sunt infectati.....
Sanatate tuturor!
Adrian
Nu ma indoiesc ca ceea ce spui tu e real,datele le-am luat din revista Panorama aparuta chiar acum doua zile la Dubai.
Poate ca editorialistul respectiv nu avea datele corecte.
Oricum,datele prezentate de tine sunt o dovada in plus ca nu avem de a face cu un virus...banal.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
DARAEL spune:
Aseara, dupa ce am iesit de pe Forum, m-am gandit la aist subject
..... si mi-am dat seama ca multe persoane vor avea un mare semn de intrebare referitor la “virusul banal”
.....
Cum adica “virus banal” ?
Simplu – este exact ce am scris: e un virus banal, la fel ca HPV (HPV = Human Papilloma Virus) sau HCV (Hepatitis C Virus) sau HBV (Hepatitis B Virus)..... sunt doar virusi ! Banali, asa cum am spus.
Nu intelegeti cum pot spune “banal” la un virusache ce determina boli infricosatoare ? Dar chiar asa este ? Acestea sunt cele mai grave boli ? Eu va spun direct fara sa ascund nimik:
Copii frumosi, cele mai grave boli sunt Lipsa Luminii, Absenta Iubirii, Ura, Intoleranta, Invidia, Orgoliul, Mandria..... si lista o puteti completa voi cu usurinta daca doriti. Acestea sunt Bolile iar virusii (si nu numai) sunt doar “solutiile tehnice” de manifestare a lor. Atat si nimik mai mult.
Sa revin la HIV.
Putem sa ne protejam cu condoame sau neacceptand contactul cu sange infectat, dar acestea sunt doar lucruri exterioare. Adevarata protectie este o Viata Armonioasa, plina de Iubire, de Iertare si Acceptare......
Nu intelegeti la ce ma refer ?
Iata un exemplu – Maica Tereza...... chiar crede cineva ca o persoana care ar avea Iubirea ei, Mila ei, Trairile ei, s-ar infecta cu HIV daca ar atinge pe cineva cu SIDA, sau daca ar avea contact sexual neprotejat cu un bolnav ?
Eu va spun clar sa auda cine doreste: NU. Nu s-ar infecta ! Chiar daca ar fi prostituata acea persoana (cea care ar semana cu Maica Tereza)...... caci Viata ei ar fi ca un Izvor de Iubire pentru cei din jur.
Si un Izvor nu poate fi poluat, manjit cu nimic. Nu credeti ? Aruncati o sticla de cerneala intr-un izvor. In cel mai scurt timp veti vedea apa limpede si pura...... sigur !
In plus, prin Iubirea ei, acea persoana ar putea sa Vindece pe cel iubit, dar asta e alta discutie si nu e momentul aici sa fac bataturi pe aceasta tema.
Totusi, inainte de a incheia discutia despre “virusul banal”, voi spune aici cateva cuvinte frumoase pentru Sufletul vostru minunat
:
"Nu uita niciodata ca pielea se increteste, parul incarunteste, iar Zilele se aduna in ani... Dar ce e mai important se conserva; forta si determinarea ta nu au varsta. Spiritul tau e cel care indeparteaza panzele de paianjen.
Dincolo de orice punct de sosire e unul de plecare.
Dincolo de orice reusita e o alta incercare.
Cat timp traiesti, simte-te vie. Daca ti-e dor de ce faceai, fa-o din nou.
Nu te pierde printre fotografii ingalbenite de timp ... Mergi mai departe atunci cand toti se asteapta sa renunti. Nu lasa sa se toceasca taria pe care o ai in tine.
Fa astfel ca in loc de mila, sa impui respect. Cand nu mai poti sa alergi, ia-o la trap. Cand nu poti nici asta, ia-o la pas. Cand nu poti sa mergi, ia bastonul. Insa nu te opri niciodata."
Madre Teresa de Calcutta
Sanatate tuturor
!
Adrian
aiska spune:
Imi este foarte rusine sa va scriu ca desi traind intr-o tara din "vest" nu am toate cunostintele necesare cu privire la SIDA.
De exemplu,nu sunt foarte sigura DE CE muscaturile de tantari nu sunt considerate o cale de raspindire a bolii.Poate ca or intepa doar o singura data o singura persoana?Aici sunt foarte raspinditi din cauza miilor de lacuri de peste tot si recunosc,uneori ma gindesc cum sta defapt treaba.
Scuzati-mi ignoranta.
Sabina
16+
mamica lui Aleksi Joel 
Alyssa spune:
Hmmm... pentru o persoana cu un suflet atit de mare ca al Maicii Teresa se poate ca acest virus sa fie banal...
Dar pentru o persoana banala ca mine acest virus il consider periculos, mortal si infricosator.
Pentru consecinta pe care o poate aduce in viata mea, pentru faptul ca datorita lui nu voi putea avea grija cum trebuie e fetele mele care depind total de mine. Recunosc, se poate lua si pe alte cai dar o cale sigura si care se poate inlatura este sexul neprotejat... se poate inlatura inarmindu-te cu informatii, discutind despre asta deschis... si folosind un condom, avind respect pentru tine si partenerul tau.
Nu poti spune tuturor oamenilor : fii izvor! Pentru ca nu sintem. Nu ne este dat sa fim izvoare cu totii sau poate ne piuerdem pina ajungem sa tisnim din pamint... ar trebui sa stii asta...
Si chiar crezi ca din milioanele de oameni care au murit de SIDA nu erau si oameni exceptionali? Mai buni decit cei de rind?... si totusi au contactat boala!...
Ce i-ai spune unei femei care ar descoperi ca are SIDA insarcinata fiind?... Sa aiba mai multa iubire si asa se poate vindeca si pe ea si pe cel care a infectat-o?...
Eu nu mai stiu ce sa spun...