haideti sa vorbim despre SIDA

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Darel prelegerea asta ai putea sa o tii la acel orfelinat unde am voluntariat, si unde copii au fost infectati fie din uterul mamei(de fapt la nastere ca atunci parca se transmite virusul), fie de mici la vaccinurile de rigoare...
Deci, ei sunt de vina ca s-au infectat cu virusul banal???? Ar fi putut fi sanatosi daca ar fi crezut asta????

Nu numai ca aveau o boala care ii curata, dar erau parasiti de parinti, izolati de lume si de evitati sa fie atinsi de cei care trebuiau sa aiba grija de ei...

Ca un fel de lepra...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

ce ma inspaimanta pe mine este cand stau de vorba cu prietenele mele care sunt fete destepte si informate, deci nu e vorba ca nu stiu, si imi spun ca o mai fac si fara cand nu mai au prezervative, sau chiar ca lor le e rusine sa scoata prezervativul din geanta sa nu creada barbatul ca sunt femei usoare. pe mine mentalitatea asta ma omoara, adica mai bine sunt infectata sau alte neplaceri mai putin grave decat sa ma creada usurateca! de ce naiba nu se gandesc ca barbatul o poate considera responsabila si prevazatoare?

eu ce as face cand copiii vor fi adolescenti este sa le pun la dispozitie intr-un sertar prezervative, sa stiu macar ca se protejeaza si ca nu o fac fara pt ca nu au avut bani de prezervative sau le-a fost rusine sa cumpere. asta in plus de vorbitul deschis pe tema asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Eu sunt casatorita de 10 ani si din ignoranta sau inconstienta uite ca nu mi-a fost nici o secunda teama de SIDA.Nu mi-ar trece nici un moment prin capusor ideea ca sotul nu este fidel.De spitalele sudeze si de dentist aici n-am nici cea mai mica teama...Cred ca sunt sarita rau, ce mai!(dar daca veniti sa locuiti si voi aici un deceniu poate ca o sa ziceti ca sunt normala)

Mariana 12+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Mariana, sarcina usoara si un bb sanatos iti doresc!

Nu, nu esti sarita sa fii linistita si increzatoare in sotul tau si in familia ta! Sa fii fericita mereu asa cum esti acum!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Mariana, cred ca si acum in Romania spitalele sunt altfel fata de acum 10-20 de ani...cand a fost o epidemie de infectari cu HIV (mai ales in randul copiilor)...
Se facea vaccinul cu aceiasi seringa pe banda rulanta...

Asa ca e normal sa fii linistita...

Si cred ca e firesc ca o casnicie sa nu se bazeze pe neincredere si suspiciuni...asa ca esti si aici perfect normala...

Cred ca ideea este cum ne protejam copii (ca de ex - putem sa cerem o seringa sterila la vaccin) si apoi cand sunt mai mari sa ii facem constienti de riscurile sexului neprotejat...

Fiecare dimineata e un nou inceput

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga

varsta David

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

ar fi bine daca subiectul ar ramane pe prima pagina, poate chiar subiect fierbinte.

in educatia sexuala a copiilor nu trebuie sa se faca diferenta ca sunt baieti sau fete. mai ales in privinta protectiei. am intalnit niste tineri cu care am vorbit de sex si de mijloacele de protectie. baieti imi spuneau mandri ca ei au prezervative in portofel ( asta nu inseamna ca le si folosesc ) dar unele fete se inroseau la auzul acestui cuvant si spuneau ca nu ar avea curajul sa mearga sa cumpere. toti insa isi incepusera viata sexuala. si atunci ce se intampla cu aceste fete? se lasa in voia partenerului, daca el isi pune caciulita e totul ok, daca nu ele nu au curajul sa deschida subiectul. ce le putem spune acestor fete, care totusi cunosc teoria foarte bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cerasela67 spune:

Eu am fost tare speriata de SIDA in urma cu multi ani cand auzeam mereu de oameni infectati la spital sau la dentist. De atunci am devenit foarte atenta cand merg la dentist, il urmaresc pur si simplu daca schimba toate ustensilele, am observat ca au mare grija.
Am renuntat insa sa mai merg la pedichiura si manichiura, acolo se folosea (acum 10 ani) aceeasi trusa de unelte, erau curatate putin cu spirt.
Cand am ramas gravida ne-am facut testul (si eu si sotul) iar pe sotul meu il oblig sa aiba mereu la el prezervative. Am discutat si desi el afirma ca nu ma inseala i-am spus ca mai bine sa aiba la el prezervativlele decat sa lasam in copil orfan!
Pt. mine este o problema serioasa care in Romania este insa destul de trecuta sub tacere, din pacate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrana_g spune:

Mai sus cineva spunea ca e un subiect de prima pagina dar de 1 an nimeni nu a mai scris nimic.
De mult am fobia cu Hiv dar asta nu m-a impiedicat sa o fac fara prezervativ, mai ales in adolescenta.
De atunci m-am tot gandit ca : poate am.. dar nu.. sigur nu am!
Azi am fost cu o infectie in gat la spital si mi-a propus asistenta sa fac testul. Nu vreau sa descriu ce simt de dimineata, cum ma uit pe toate forumurile unde gasesc ceva scris de hiv... Imi tot repet ca sigur nu am.. dar suna ceva de genu' Mie nu mi se poate intampla. Ba mi se poate, si sa ma fereasca Dumnezeu sa aflu peste 7 zile ca am asa ceva... nu stiu daca as mai putea trai infectata.
Voi v-ati simtit speriate cu maxim 4 parteneri... ei.. ganditi-va ca la mine au fost cu mult mai multi...
Decat sa te dai de ceasul mortii 7 zile pana aflii rezultatele, sa-ti intinzi nervii la maxim, sa fi deprimat si sa te simti bolnav... mai bine pui 5000 de prezervative.
Voi spuneti ca e vorba de dezinformare, tin sa va anunt ca nu e asa si ca treaba cu protejatul tine de maturitate. Adolescentii tot timpul sunt voinici si cei mai tari...in inconstienta lor nu au ce sa pateasca desi li se spune, doar dupa o anumita varsta incepi sa-ti pui probleme si sa-ti faci ganduri. Cel putin asa a fost la mine si asa ii vad pe amicii si amicele mele care indiferent din ce mediu provin (nu am amici dintr-un singur mediu) in marea lor majoritate nu folosesc prezervativul decat din cand in cand.
Cum iti asterni asa dormi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Adrana,
Este subiect important insa nu multa lume e dispusa sa scrie, cei ce au HIV/SIDA nu prea spun asta in gura mare.
Iti doresc sa ai un rezultat negativ.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Subiectul tine de informare, maturitate dar in primul rand de RESPECTUL fata de celalalt.

Daca nu vorbim de sex intr-o relatie probata stabila, este un barometru de evaluare a partenerului. Probabil ca daca mi s-ar intampla asa ceva, trauma ideii ca partenerul nu a facut nici in trecut sex protejat ar fi atat de puternica, incat m-as ridica orice-ar fi si as pleca.

Ce acceptam de la partener tine si de noi, femeile. Iar pentru mine o chestie din asta "neprotejata" echivaleaza cu fraza: "putin imi pasa de tine".

Adrana, sper sa-ti iasa bine testul, dar foarte bine ca ti-ai tras un semnal de alarma. Pot sa-ti spun sigur ca exista si barbati civilizati, care sa aiba calitatile morale necesare astfel incat sa-si inceapa activitatea sexuala cu cineva doar protejat.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput