BANCA sigura-CREDIT ipotecar

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Anelize atuci cand vrei sa-ti iei un credit cred ca trebuie sa te gandesti in primul rand la dobanda. Si noi am studiat piata si ne-am documentat. A parut acum ceva timp si un supliment al Saptamanii Financiare cu informatii complete despre toate tipurile de credite. Poate reusesti sa-l mai gasesti, ti-ar fi de mare ajutor.
Eu te-as indruma pentru creditul ipotecar la BancPost, au cea mai mica dobanda, si conform Saptamanii financiare este ce mai avantajoasa DAE. Nu te lasa pacalita de bancile care afiseaza dobanzi foarte mici la credite dar care in realitate au comisioane uriase.
La capitolul NU - Raiffeisen Bank, de departe cea mai scumpa banca, la toate tipurile de credite.

Intereseaza-te foarte bine inainte, pentru ca e vorba de multi ani de plata. Si inca un sfat, pe care l-am primit si eu - mergi pe lei, evita euro.

printze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelize spune:

quote:
Originally posted by printze

Anelize atuci cand vrei sa-ti iei un credit cred ca trebuie sa te gandesti in primul rand la dobanda. Si noi am studiat piata si ne-am documentat. A parut acum ceva timp si un supliment al Saptamanii Financiare cu informatii complete despre toate tipurile de credite. Poate reusesti sa-l mai gasesti, ti-ar fi de mare ajutor.
Eu te-as indruma pentru creditul ipotecar la BancPost, au cea mai mica dobanda, si conform Saptamanii financiare este ce mai avantajoasa DAE. Nu te lasa pacalita de bancile care afiseaza dobanzi foarte mici la credite dar care in realitate au comisioane uriase.
La capitolul NU - Raiffeisen Bank, de departe cea mai scumpa banca, la toate tipurile de credite.

Intereseaza-te foarte bine inainte, pentru ca e vorba de multi ani de plata. Si inca un sfat, pe care l-am primit si eu - mergi pe lei, evita euro.

printze

In legatura cu DAE-asta e ceea ce ma intereseaza de fapt pt ca inglobeaza toate dobanzile si comisioanele.DAE reprezinta de fapt dobanda.
Ca moneda-as vrea tot lei.Mi se pare mai avantajos.
In site-ul dat (pe care l-am studiat si eu acum cateva zile) Raiffeisen e banca cea mai avantojoasa.Tot in acest site am gasit ca banca Transilvania are comision de 10,5%,ceea ce nu e adevarat -e 11%-si ca percepe un comision de x% pt rambursarea anticipata,ceea ce este,de asemenea fals.
O sa incerc sa gasesc in arhiva Saptamanii Finalciare numarul de care spui.Sti cumva aproximativ perioada?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Anelize, cred ca prin martie-aprilie, nu pot spune exact. Numai luni te pot lamuri exact. Dar fiind supliment nu cred ca-l gasesti in arhiva. Incearca totusi. Daca nu rezolvi nimic il iau luni la mine si-ti mai scriu alte detalii.

printze

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by printze

Anelize, cred ca prin martie-aprilie, nu pot spune exact. Numai luni te pot lamuri exact. Dar fiind supliment nu cred ca-l gasesti in arhiva. Incearca totusi. Daca nu rezolvi nimic il iau luni la mine si-ti mai scriu alte detalii.

printze

Iti multumesc mult.M-ar ajuta niste informatii pt ca nici in ruptul cap[ului nu stiu ce banca sa aleg.
CHIAR NU MAI E NICI O BANCA CARE NU PERCEPE COMISION DE RAMBURSARE ANTICIPATA IN AFARA DE TRANSILVANIA??????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonai spune:

Anelize, noi am facut in mai credit ipotecar la OTP, in franci elvetieni. Desi au comisionul cel mai mare de pe piata pentru rambursare anticipata, noi am facut un calcul si ne-a iesit totusi mai avantajos per total. Dupa o analiza atenta a ofertei bancilor (de! barbatu-meu e economist obsedat), am oscilat intre OTP si Volksbank si pana la urma am ales OTP, iar la Volksbank am facut credtiul de consum pentru cei 25% avans. OTP au dobanda 4.99%, DAE 5.95% parca. Primii doi ani este fixa, apoi este variabila. Am mai pierdut vreo cateva milioane la conversia franc-leu-euro (ca vanzatorul nu a vrut lei). Cu aprobarea creditului s-au miscat foarte repede, in doua zile am avut raspunsul.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Bancpost nu are momentan comision de rambursare anticipata!

Succes!

omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gaby

Bancpost nu are momentan comision de rambursare anticipata!

Succes!

omu' cu... banca la cap!www.bankingnews.ro

Multumesc pt informatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Si eu zic, NU Raiffeisen, chiar nu stiu cu a iesit cea mai avantajoasa... dar in materie de acte... te doare capul. Daca stiam ce ma asteapta inainte sa depun actele pentru credit nu apelam la ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Fetelor cum e cu creditul de la mai multe banci? Eu vreau credit peste cei 33% din venit girand practic cu o locuinta mai valoroasa decat cea pe care vreau sa o cumpar. M-am gandit sa iau credit de la 2 banci dar vreau sa stiu cum e cu biroul de credite, cu verificatul. Am inteles ca doar 6 banci au facut publica lista cu clientii. Eu am deja un credit de 150E si pot duce pana la 800E rata fara probleme. Singura mea solutie este sa iau de la mai multe banci fara ca ei sa afle. Intreb: este posibil? (Partea cu moralitatea faptei ma lasa rece pt ca bancile vor inghiti dobanda gramada, iar legislatia este ingusta rau).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Da chiar, si pe mine ma intereseaza creditul simultan (ca sa am si avansul). Si inclin spre Alpha Bank, am auzit din mai multe surse ca sunt cei mai avantajosi si mai flexibili...

Gaby voi ati rezolvat ceva?

Fla (sotie si mamica fericita)

Mergi la inceput