BANCA sigura-CREDIT ipotecar
Raspunsuri - Pagina 2
Marina spune:
irina, alpha sunt super OK, realmente au cautat sa ma ajute sa-mi iau casa mult dorita
am un credit ipotecar cu dobanda de 6.9% fixa in primii doi ani si dupa aia variabila, dobanda la credite de peste 1 an jumate
Comisionul asa cum ai spus e de 1.5%, dat la inceput si nimic altceva.
Au mai fost cheltuieli cu ipoteca, si cam atat din cate imi amintesc...o sa verific acasa ce a mai dat.
Oricum numai cuvinte de lauda din partea mea
Marina spune:
apropo de ce zic briantis...comisionul de rambursare e importat daca ai gandul sa dai banii in avans..la alpha e 4% in primii 2 ani si 2% dupa aceea.
irinaelena spune:
Stiam ca e 2% comisionul de rambursare anticipata.... DAR, diferenta este ca, la alta banca, acel comision de administrare il voi plati in mod sigur (facand un calcul cat se aduna din comisionul de administrare platit lunar la sold, sa zicem ca este de 0.1% lunar, imprumutul fiind de 40000 euro...am calculat doar pe 2 ani, si se aduna vreo 800 euro), pe cand comisionul de rambursare in avans....poate il platesc, sau poate nu . Sincer as fi foarte fericita sa il platesc, asta ar insemna ca am bani sa scap de credit. Si 2% din suma maxima (adica 40000) e 800 de euro , peste 2, 5, 7 ani sigur va fi mai putin.
Sper ca n-am gresit la calcule, in euforia mea ca am descoperit America
Irina
Marina spune:
irina mergi la ei si o a-ti calculeze exact ratele...au un calculator si pe site si o poti face singura. Eu am credit din sucursala libertatii si sunt niste tipi/e super
PS: nu lucrez la alphabank , nu am nici o legatura cu sistemul bancar in afara de credite
irinaelena spune:
In mod sigur o sa merg la ei, peste o saptamana, imediat cum venim din concediu, ca vineri plecam...
Si pt anelize ... eu inca nu pot sa iti recomand o banca, dar am auzit "de rau" de la colegi despre BCR.
In primul rand...stii ce sa intrebi cand te interesezi la o banca de un credit? Stii care e diferenta intre creditul ipotecar si cel imobiliar? Daca nu, intreaba-ma . Nu sunt eu o experta, dar am mai invatat cate ceva de cand ma agit. Pot sa iti mai raspund pana vineri....sau cand ma intorc.
Irina
irinaelena spune:
Marina, tocmai m-am uitat pe site, la alpha bank, si am vazut un "Comision de conversie a valutei creditului" de 2%...ce inseamna asta? Ca la fiecare rata iti percepe un comision de conversie? Asta daca presupunem ca ai credit in euro, ca ala are dobanda in primii 2 ani de 6.9%...Sau daca platesti direct in euro n-ai treaba cu acel comision?
Irina
Marina spune:
eu am credit in euro si platesc in euro asa ca nu m-a durut capul. Ce pot sa zic cand am achitat casa eu aveam credit in euro si aia vroiau banii in lei.Pt ca am schimbat suma mare am putut negocia cursul de schimb si alpha mi-a dat un curs super bun fara nici un alt comision.
Comisionul acela se acorda cand vrei sa schimbi moneda in care platesti...adica stabilesti ca vrei euro dupa un an te sucesti si vrei sa schimbi pe lei...platesti comisionul pe care il pomeneai.
anelize spune:
quote:
Originally posted by Briantis
Noi am avut credit ipotecar la banca Transilvania .A fost super super ok .Asta a fost acum vreo 3 ani .I-am ales ,chiar daca aveau dobanda usor mai mare pt ca nu luau comision pt rambursare anticipata si pt ca mi-au luat si mie in consideratie veniturile ,chiar daca atunci aveam contract de munca cu durata determinata .
Mama lui Andreiutzu
In primul rand vreau sa stiti ca ma-au ajutat ENORM informatiile de pana acum (asta nu inseamna ca nu mai astept si alte sfaturi).
Motivul pt care ma atrage Transilvania este faptul ca nu au comision la rambursarea anticipata.Cu siguranta voi plati creditul inainte,asa ca asta m-ar ajuta mult.As face eu un calcul,dar trebuie sa am putin timp liber pt ca nu ma pricep deloc la partea contabila (umanista convinsa).
Nu mai exista alta banca care nu percepe comision de ramburasare anticipata?
anelize spune:
quote:
Originally posted by irinaelena
In mod sigur o sa merg la ei, peste o saptamana, imediat cum venim din concediu, ca vineri plecam...
Si pt anelize ... eu inca nu pot sa iti recomand o banca, dar am auzit "de rau" de la colegi despre BCR.
In primul rand...stii ce sa intrebi cand te interesezi la o banca de un credit? Stii care e diferenta intre creditul ipotecar si cel imobiliar? Daca nu, intreaba-ma . Nu sunt eu o experta, dar am mai invatat cate ceva de cand ma agit. Pot sa iti mai raspund pana vineri....sau cand ma intorc.
Irinaelena,
Irina
In mare am "invatat" cu ce se manancam,dar tot din experienta.Am alergat la vreo 2-3 banci si de aceea stiu cat de cat.
Diferenta dintre creditul ipotecar si imobiliar o stiu (criteriile de modificare a dobanzilor)...cu siguranta optez pt cel ipotecar.
Eu vreau credit in lei,nu in euro...mi se pare mai avantajos.Vreau sa il iau pt 10 ani......altceva nu stiu ce as putea sa iti zic.In PRINCIPIU stiu ce sa cer la banca,dar nu imi strica niste tips-uri sau niste sfaturi de genul Fugi de banca X.
Iti multumesc mult pt amabilitate si astept orice sfat pt ca orice informatie e buna de luat in seama.
irinaelena spune:
Si eu tot ipotecar voi alege
Sigur ca sunt si alte banci care nu au comision de rambursare anticipata, dar dupa x (2, 4, 5) ani... intra aici:
http://www.conso.ro/php/crediteim.php?PHPSESSID=887f2d0aa01b4f8faffa0211c3581052 si da click pe "compara credite imobiliare"...selectand ce vrei tu, ti se va afisa o lista de credite la diferite banci. Alegi 2-3 de acolo si vei primi mai multe detalii despre comisioanele lor, dar daca gasesti ceva care iti place, nu uita sa verifici si pe site-ul bancii acele informatii.
Succes la explorat
Irina