***majestate***
Raspunsuri - Pagina 5
alina023 spune:
Plecaciune si pupici pentru majestatea sa! E teribil! Sa-ti traiasca si sa creasca mare, sanatos, frumos, voinic ca destept e sigur.
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
mara03 spune:
alina, multumim. aceleasi urari si de la noi pentru cel mai dulce luca din lume.
hai sa va mai zic una din capitolul cuvinte potrivite
se joaca tati cu tudor de-a pasarile, "zboara" prin toata casa iar tudor e foarte incantat. fuge la mine si ma anunta solemn:
- andreea, tata mi-a dat zburare sa zbor.
sa ne tineti pumnii maine, ca avem serbare, si nu atat lui tudor cat mie, ca sa ma pot abtine sa nu plang de sa sara camasa pe mine si sa ma fac de mandra minune pe-acolo.
mara03 spune:
hai sa mai scriu si eu cate ceva, ca tare multe nazdravanii s-au strans si s-au si pierdut...
anatomie...
azi la amiaza ma chinuiam din rasputeri sa-l adorm pe majestate. el vorbea non stop, dar parca la un moment dat se inmuiase si parea ca adoarme. da' de unde! sare de pe perna si ma intreaba foarte preocupat:
-andreea, ce am eu in gat?
- n-ai nimic, ca doar n-ai mancat nimic acum sa-ti stea in gat.
-...in burta ce am?
- ce-ai mancat acum o ora, zic eu.
- nu, am un organism care ma ajuta sa vorbesc.
(la ce se gandea copilu' si la ce ma gandeam eu...el la chestii complexe si complicate, eu la mancare...)
mara03 spune:
printesa cu proteza
tudor doarme doar cu companie. cat mai numeroasa...si vrea povesti, cat mai multe povesti. intr-o seara doarme cu bunica si strabunica. e foarte incantat de povestile bunicii si de faptul ca-l lasa sa faca ce vrea, asa ca se gandeste sa o rasfete putin:
- pe tine te fac printesa. si iti pun coronita, si dinti de aur si margele.
baie sa fie, dar cu masura
intr-o seara eu si tati iesim in lume, ca doi parinti model ce suntem. asa ca le revine bunicilor sarcina de a imbaia majestatea. el caruia numai eu i-am facut baie de cand s-a nascut e disperat:
- nu vreau sa fac baie cu voi, vreau cu andreea!!!
- hai ca si noi stim sa te spalam, il lamureste buni!
- da, dar voi stiti cand sa ma scoateti din apa???
acul
- tudor, ai luat tu acul din baie? il intreb disperata ca nu gasesc un ac de siguranta.
- nuuuuu.
- spune drept, tu l-ai luat, ca nu e unde l-am pus eu?
- nu, uite, vezi vreo intepatura aici? ma intreaba el fugand spre mine si aratandu-mi palmutele.
mihaela_s spune:
Superbe Andreea, Tudorelul e chiar un filozof! Aia cu baia cu bunicii m-a dat pe spate .
la toti!
Mihaela si fetele mele
MissParker spune:
Mai pune, mai pune !!!
Sa-ti traiasca Majestatea, ca aveti un regat de povesti!
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.
mara03 spune:
de la tudor pentru admiratoare.
pe vremea strabunicii...
ii povesteste strabunica lui tudor cum era cand era ea mica. cum manca din farfurii de lemn, cu lingura de lemn... moment in care tudor simte ca trebiue sa intre in dialog si sa-i arate strabunicii ca intuieste cum era pe-atunci:
- si mancare de lemn!
anatomia brazilor
in masina:
- tudor, uite ce batrani sunt brazii astia, si-i arat niste brazi uscati pana la mijloc, verzi doar la varf.
- da, le-au picat frunzele si le-au ramas doar oasele.
mara03 spune:
jumatati de masura
- mai e putin si are tudor trei ani jumatate! zic eu foarte mandra
- nu spune jumatate, ca eu nu sunt jumatate! mi-o intoarce tudor incruntat.
mara03 spune:
studiul lichidelor
- apa asta cum e? ma intreaba tudor intr-o zi studiind apa dintr-o sticla.
- e minerala.
- si ceaiul asta e mineral?
masina zburatoare
e foarte cald la noi in oras si ca sa ne mai racorim putin mergem seara cu masina langa o padure. coboram sa ne plimbam putin prin padure si lasam usile deschise larg la masina. cand ne intoarcem iesim din padure in spatele masinii. tudor o vede si striga:
- uite masina noastra are aripi!
mara03 spune:
anatomia lui tudor
ieri a fost ziua studiilor anatomice pentru tudor. dupa ce a observat slaninile (adica sanii) unor statui din parc, a trecut la fund si la putzulica, bineinteles. dupa vreo ora, in masina:
- mami? ma striga foarte preocupat.
- da tudor!
- de ce au oamenii capul aici sus? si-si indreapta degetelul spre cap
- pai unde sa-l aiba? intreb eu curioasa sa vad ce gandeste.
- pai acolo, la papuci, si papucii sa stea aici sus...