Aspirante optimiste, peste 35 ani (3)
Raspunsuri - Pagina 26
profa spune:
nusy,merci,si multa bafta!Da' ce vant de
bate pe-aici...!se pare ca e o toamna rodnica.Vreau si eu...!!!

pt.toata lumea!
dj_mama spune:
Nusy, uite un fragment de articol despre corpul galben. Tu ce intelegi?
Dupa ovulatie, foliculul care a expulzat ovulul se intareste si se ingroasa. Poarta acum numele de corp galben, datorita culorii sale. El continua sa secrete estrogeni ca si inainte de eliminarea ovulului, dar mai produce in plus si un alt hormon: progesteronul.
Progesteronul, asociat cu estrogenii, determina o ingrosare a mucoasei uterine. Subtire la inceputul ciclului, ea se ingroasa considerabil dupa ovulatie, formand numeroase pliuri care determina marirea suprafatei sale. Ca urmare a maririi suprafetei, mucoasa uterina devine foarte bogata in glande si vase sangvine.
In cea de-a 20-a zi a ciclului, uterul este pregatit sa primeasca oul fecundat.
Daca ovulul nu a fost fecundat, el nu se implanteaza in mucoasa uterina. In acest caz, corpul galben regreseaza, ceea ce are ca efect scaderea cantitatii de hormoni secretati. Aceasta schimbare hormonala declanseaza contractia uterului si determina degradarea mucoasei. Micile vase sangvine care o impanzesc se rup si sangele care se scurge antreneaza ovulul degenerat spre vagin, o data cu diferitele secretii glandulare. Acesta este fenomenul de menstruatie.
Cum natura aranjeaza bine lucrurile, imediat ce un ovul nefecundat este eliminat, un nou folicul isi incepe maturizarea pentru a elibera un altul, dupa inca 14 zile. Incepe un nou ciclu de 28 de zile. El debuteaza exact in prima zi a menstruatiei.
nusy spune:
DJ_Mama: asa e,ai dreptate...am citit si eu aseara pe net despre corpul galben mai multe articole si intr-adevar,imediat ce ovulul e expulzat,foliculul se transforma in corp galben.Mersi mult pt.lamuriri.
Nusy
gabiu spune:
nusy sa stii ca nu am sughitat dar m-am gandit la tine si la rezultatul de la echo. Ma bucur mult ca ai prestat cand a trebuit ( ai avut un feeling, nu?) si mai ales ca endo este ok.
Nota 10 lui G ca te-a convins sa iei si trat. dr. Andritoiu si chiar acum iti trimit cele 2 foi de tratament pe mail. Bafta multa si sa auzim de 
va pup pe toate fetelor, zile fertile va doresc si teste pozitive
gabi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
bubulina1 spune:
Nusy, ai prestat super! Io stau cu pumnii stransi ai astept vestea cea mare peste 2 saptamani! 
Felicitari gabiu si sarcina usoara!
Bubulina
Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!
Mirela
dj_mama spune:
am ajuns sa nu-mi mai inteleg propriile mesaje ...........
adik daca nusy stie sigur ca a ovulat, dak nu-i corp galben in zi 14, s-a dizolvat asa repede? si dak s-ar fi prins ceva, din ce se hraneste dak nu-i corp galben? 
Avalon spune:
Nu va mai speriati inutil in legatura cu corpul galben, el nu se vede imediat dupa ovulatie, ci la cateva zile. Imediat atunci se vede numai lichidul din Douglas.
Cami
, ma gandesc la tine sa fii bine dupa interventia de azi. Mi-am adus aminte imediat povestea ta cu Medsana si neprofesionalismul unei dr. de acolo pe care l-am simtit si pe propria piele... Acum schimbi locul si stii cum se spune, schimbi norocul. Esti o persoana care emani energie pozitiva din toti porii si sunt convinsa ca de data asta evenimentele vor urma cursul fericit pe care-l dorim toate. Miercuri eu ajung la Giulesti la 10,30... daca esti refacuta si vrei, stii unde ma gasesti.

"Atunci cand DOI vor deveni UNUL, UNUL se va transforma in TOT"
Tablitele de smarald ale lui Toth
agerica spune:
Buna fetelor,
Astazi am fost la echografie,si rezultatul examinarii m-a cam deprimat.
-uter mic in retroversie (44/28/32 mm),parauterin drept se evidentiaza doua formatiuni chistice de 13 si 20 mm diametru.
Dr-ra mi-a spus ca uterul este asa mic datorita dezechilibrelor sau carentelor hormonale,iar cauza probabila a retroversiei uterina este sau congenitala sau din cauza unei endometrioze.
Miercuri am programare la dr.ginecolog si imi va face si o ecografie endovaginala.Problema este ca incep sa am tot felul de temeri deoarece d-ra de la prima eco m-a cam speriat ca nu voi putea sa duc sacina la termen(presupunand ca voi ramane...vreodata insarcinata)
Sunt cam nauca acum.
Ce sa-l intreb pe medicul ginecolog miercuri?
Suna ciudat
dar iau in calcul varianta pesimista(-el nu vorbeste prea mult,deci tb. el sa-l intreb)si nu prea stiu in situatia mea ce intrebari sa ii pun?
Va rog,am nevoie de sfaturi,(nu pot sa-l schimb deoarece profesional este ok).
Va pup pe toate
si sper sa-mi revina optimismul miercuri![]()