Aspirante optimiste, peste 35 ani (3)
Raspunsuri - Pagina 25
![](images/user_woman.png)
andrabirni spune:
Gabiu, felicitari si sa ai cel mai frumos ingeras!
Nusy, trebuie sa fii urmatoarea la gravidute!Vezi ce-ti spune la eco si sa ne dai numai vesti bune!
Avalon, la fel! Sa fugi la gravidute!
Miki, noi deocamdata ramanem la azoo, dar ai sa vezi ca o sa trecem si noi cat de curand la gravidute!
Va pup!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
zisaCami spune:
Avalon foarte buna intrebare mi-ai pus! Incerc sa-ti raspund cat mai pe scurt: in anul 2000, la primele mele vizite la dr. D. Protopopescu mi-a spus ca sunt suspecta ba de uter bicorn, ba septat! Am facut o laparoscopie diagnostica in mai 2000 si a descoperit ca aveam endometrioza pe ovarul drept. La intrebarea mea in legatura cu uterul mi-a spus ca nu e bicorn, dar sa facem si o histeroscopie. In sept. 2000 am facut si histeroscopia si mi-a spus ca aveam niste polipi endocervicali, pe care i-a curetat, iar uterul meu este normal!
In iunie 2004, cand am facut primul FIV in Canada, dr. mi-a spus ca uterul are o forma ciudata si pare bicorn, dar eu l-am contrazis si i-am spus ca daca ar fi fost asa dr. din Romania mi-ar fi spus, ca doar facusem 2 laparoscopii pt. endometrioza ( in martie 2004 am facut-o pe-a doua ) si o histeroscopie! I-am spus povestea cu polipii si mi-a facut asa, pe baza analizelor mele din Romania. In toti acesti ani ( 6 ) eu am fost pacienta fidela a D.P. si in toate ecografiile mentiona ca uterul e normal, iar eu chiar am crezut asta!
Dupa experienta nefericita "Medsana" am decis sa mai incerc si alte pareri: am fost la dr. Vladareanu si la dr. Iosup. Ambii au spus cu certitudine ca e uter bicorn! Iar azi, dr. L.D inclina sa creada ca ar fi chiar septat!
De aceea eram atat de suparata si nu mai voiam sa incerc in Romania, de aceea voiam sa plec in Canada ... numai ca a intervenit ceva ( probleme de serviciu ) si a trebuit sa anulez biletele de avion si programarile facute acolo.
Reusitele de la Giulesti din ultimul an m-au facut sa-mi recapat increderea si mi-am dat seama ca nu am incercat unde trebuia ... asa ca iata-ma pregatita sa o iau de la capat!
Cami
Barbye are nevoie de ajutorul nostru:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83610
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472
carmen94 spune:
GABIULE...............Felicitari!Sarcina usoara si bb sanatos!
AVALOANE........................ce sa-i faci?!?!? initiativa de mama!!!!(ma refer la faza cu zugravitul)poate se termina mai repede treaba si te poti odihni linistita la tine acasa.sa nu faci vreo prostioara sa misti vreun pai!!!!!!!bafta multa!iti tin pumnii!!!
PROFA.......................nu m-am putut abtine sa nu rad cand am citit postarea ta,dar vb. ta...e de plans....chiar ca nu mai ai incredere!!!!insanatosire grabnica!
eu sunt suparica,caci astazi nu am avut parte de echo(tanti doctora era atat de dotata ca nu avea echo la cabinet).m-a programat pe 26 septembrie.mi-a facut controlul de rutina si mi-a zis ca am colul cam tare.................acum nu stiu ce sa mai cred! rau ca e tare!rau e ca e moale!acum stau sa ma documentez cum e cu amniocenteza.ca mi-a zis de test ,dar a tinut sa ma avertizeze ca sunt sanse 1 la 200 sa in urma testului sa pierd si bb.
va pupic pe toate! si ma bucur ca s-a mai marit listuta de gravidute!
Carmen
sheherezada spune:
carmen94 pentru tine si samburelul tau.Lasa nu fi suparata ca supararea se transmite la bebe.O sa vezi ca o sa fie bine pana la urma.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
gabiu spune:
nusy esti o dulce, bafta multa azi la echo
andrabirni multumesc
carmen 94 nu te mai necaji,
va pup si zile fertle
gabi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bunica164/my_photos
nusy spune:
Andra: neaparat trebuie sa fiu eu urmatoarea de pe lista ,mai ales ca dragalasa de Gabiu mi-a dat mie toate tratamentele care i-au ramas ei,poate poate mi-or fi de folos si voi ramane gravi...
Gabiu: n-ai sughitat azi? Am vorbit cu dr.Dantes despre tine...era asa de bucuros..i-a zis asistentei:" stii,ma, ca Gabi are test pozitiv??M-a sunat si mi-a spus...dac-ai stii ce bucurie era aici,in cabinet..". In alta ordine de idei,sa stii ca m-a convins sotul sa iau tratamentul ala de la Andritoiu,asa ca te rog sa-mi trimiti schema pe mail.El a si atentat deja la tinctura de BU , asa ca nu ti-l mai trimit inapoi.
Si acum sa va spun ce vesti am de la eco...in primul rand am capatat incredere definitiva in testele de ovulatie.Eu ,de obicei,ovulam prin z14-15, dar luna asta mi s-a pozitivat testul in z11, plus ca am avut TB cea mai mica(36.6),a doua zi urcand la 36.8...plus mucus...Azi,la eco,eram in z14 si chiar eram curioasa: daca nu mai e foliculul,inseamna ca testul a avut dreptate si am avut deja ovulatie...daca il am..testul minte si nu mai am incredere in el niciodata...Bineinteles...folicul nu mai era...ma bucur cu atat mai mult cu cat am si prestat in z11 si 13. Endometrul mi s-a refacut in urma histeroscopiei si este foarte bun,deci problema asta am rezolvat-o...In rest,un ovar micropolichistic,drept pt.care reiau tincturile de zmeur si coacaz...A mai ramas ca,luna viitoare ,dupa menstruatie sa repet la el HSG pt.ca cea pe care o am nu e prea bine facuta si vrea sa vada sigur daca sunt bune trompele.Dupa care,daca eu sunt in regula cu toate,procedam la IA, dat fiind oligospermia sotului meu...sunt tare bucuroasa ca face si el IA(ca nu facea in C-ta decat Lutescu).
Gata..v-am spus tot..scuze ca m-am lungit.Va pup pe toate si week-end placut.Sa cu gravidutze!
Miki: .Hai odata cu calculatorul,ca mi-e dor sa mai vorbim.
Nusy
dj_mama spune:
nusy, e bine ca nu mai era foliculul dar ar fi trebuit in loc sa se vada corpul galben in cazul in care ai ovulat; acest corp galben insa, nu poate fi definit la orice aparat; la unele se vede ca un chist .... depinde si de maiestria medicului sa interpreteze
nusy spune:
Asa repede se vede corpul galben, DJ_Mama? Ca nu ma pricep...el mi-a zis ca nu se vede corp galben.In iunie,cand m-am monitorizat,se vedea,dar era eco facuta la 7 zile de la ovulatie si eu am crezut ca acum e prea repede si de aceea nu se vede...Oare a fost foliculul gol si m-am bucurat degeaba?????
Nusy
profa spune:
Nusy spunemi-te rog,dupa histeroscopie tu ai luat ceva pt.refacerea endometrului?Ca am facut si eu alaltaieri,si nu mi-a dat decat antibiotic(a fost hist.operatorie(.Si tinct.de BU chiar m-a ajutat,aveam progesteronul 6-7,timp de 3 luni,sub Duphaston,iar dupa 14 zile de BU,era 24,fara Duphaston!
nusy spune:
Profa,imediat dupa histeroscopie nu mi-a dat nimic.M-a chemat la control dupa o luna, intre timp a iesit si rezultatul anatomo-patologic, si abia atunci mi-a dat sa iau Duphaston din z14-25, timp de 2 luni.
Nusy