Dura lex sed lex (Clubul Juristilor:)
Raspunsuri - Pagina 4

iepumare spune:
Buna tuturor,
Sunt consilier juridic de 3 ani si vreau si eu in clubul juristilor. Ma primiti?

angelapriboi spune:
iepumare bine ai venit printre noi.Ce planuri ai?Vrei sa ramai consilier juridic sau vrei sa inveti pt avocatura,notariat sau INM?
Hai ca asteptam vesti si de la tine..
ANGELA

iepumare spune:
Merci Angela. Despre planuri de viitor nu sunt foarte hotarat. Avand in vedere ca in cativa ani (probabil) meseria de avocat si cea de consilier juridic se vor unifica, as sta in standby. Pe de alta parte ma gandesc sa ma apuc de invatat pt magistratura sa dau examen peste 2 ani cand o sa fac si eu 5 ani in functie juridica. Mai vedem....

ligeea spune:
Si io sunt de-asta de-al vostru din poporul juristilor .Citeam despre admiterea la notariat . Am fost eu acum 3 ani. Se desfasoara cam asa. te duci la examen , da la tot poporul cate 1 pix negru dintr-o cutie mare . pe cutie scrie PIC.Te asezi in banca si vine testul cu grila . 1,2,3, 4 cate doua sau nici una ce combinatii vreti voi. 150 intrebari in 3 ore . Unele tampite si cu raspunsuri exact pe dos de ce citesti in carte -mai ales la succesiuni te face paf.Nu ai voie sa notezi raspunsurile pe nimic , -pe o candidata a dat-o afara din exemen ca-si scria pe o ciorna raspunsurile la grila . La sfarsit predai pixul grila si ciorna la toarasu examinator si zici pa ca oricum nu-l mai vezi. A doua zi ai raspunsul. care e bineinteles negativ . Noi am fost 87 pe 10 locuri si 50 erau copii de notari, magistrati sau politicieni.S-a intrat cu 10 fix in condittile in care am dat si eu grila care s-a afisat pe site la camera prof. de civil de la facultate si apoi unui notar -care e si prof la Universitate . N-au luat nici unul 10 ba s-au si ciondanit pe raspunsuri vre-o cateva ore . Eu am avut 8,15 si asta e.
peste vre-o cateva luni m-am intalnit cu un candidat la service la Mercedes .M-a intrebat la ce notar sunt stagiar si i-am spus ca n-am intrat . Mi-a zis ca el a dat 50.000 EURO dar a si invatat .
Cat , n-a precizat .

angelapriboi spune:
Draga Ligeea ,
M-ai lasat afis!!!!!!!!!!
Chiar asa 50.000 de euro pai de unde fratilor????????????
De aceea eu nu am incercat niciodata la notariat.Stiam ca e un cerc inchis.
Cu avocatura ma ajuta o avocata destul de draguta cu recomandarile ,eu mai raman cu invatatul.Sa speram ca o sa intru.
ANGELA

angelapriboi spune:
iepumare nici la magistratura nu e usor de intrat,asa ca eu zic sa te mai interesezi.
ANGELA

iepumic spune:
quote:
Originally posted by angelapriboi
iepumare nici la magistratura nu e usor de intrat,asa ca eu zic sa te mai interesezi.
ANGELA
Stiu ca nu e usor insa sunt locuri destul de multe in fiecare an. Anul trecut nu stiu daca au fost mai multi de 2 pe loc. In plus dupa 5 ani de de consilier juridic dau examen si intru judecator/procuror plin (sar peste 2 ani de stagiatura si primul an de definitiv pe care-l finalizezi cu examen). Vechimea mea de consilier juridic e considerata vechime in magistratura de cum intru (salariu de 1000-1500 EUR + sporuri, etc). Cred ca nu e nevoie sa mai enumar. Luati si voi legea care reglementeaza statutul magistratilor (super pensii, concedii de 35 zile lucratoare pe an, bani multi in CIC - aviz fetelor, benzina decontata, locuinta de servici, etc)
Iepumic

Pozici cu Iepi-Mici
Noi pozici cu Iepi-Mici
All's Well That Ends Well.So...MAKE IT END WELL.

iepumare spune:
Ups....am postat cu contul sotiei. sorry.
Angela apropo de intrat usor... Im magistratura ai sanse mult mai mari decat in notariat. Gandeste-te ca in magistratura chiar poti intra daca inveti (daca te uiti cat ai de invatat te ia groaza, oricum).
In notariat nu se mai cere doar spaga de 25.000-100.000 eur in functie de cine esti. Acum se pune problema si altfel. Adica ai sanse sa intri in notariat fara spaga daca esti cumva copilul, nepotul, etc al unui presedinte de banca care, acest presedinte, va intocmi toate actele bancii (contracte de vanzare-cumparare cu garantii imobiliare, si altele) cu notarul din uniune care iti face "lipeala" si te va lua stagiar. Deci nu mai sunt 50.000 eur dati o singura data, notarul ala va castiga din tranzactiile cu banca pe putin 300.000-500.000 eur pe an, mai multi ani de-a randul.

angelapriboi spune:
iepumare,
mare dreptate ai!!!!!!!!! in ceea ce priveste notariatul.
cat despre magistratura,nu cred ca e pentru mine.Sa ma injure toata lumea pentru sentintele ccare le dau......mmmmm nu-mi prea vine.dar cine stie???????
Eu tot pe avocatura ma axez.
ANGELA

joker spune:
Mai, eu inca mai sunt naiva care crede ca daca invata intra prin fortele proprii...om vedea la sfarsitul lui august
...pana atunci nu radeti de mine, va rog...
Hai, ca se poate si fara spaguta, ce naiba...
Eu vreau procuroreventual criminalist
nici pentru mine nu e chestia cu sentintele, nu din cauza sentintelor ci din cauza ca nu cred ca imi surade ideea sa ajung ca judecatorii pe care i-am gasit in practica
..."amabili si inteligenti"oameni, cu o adevarata "dragoste"pentru munca lor
Nici avocatura nu prea ma aranjeaza...nu am nici fata si nici buzunar pentru asa ceva..
...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit
EDUTZ