Dura lex sed lex (Clubul Juristilor:)
Raspunsuri - Pagina 3

Luna75 spune:
Kriss,deci exista si un institut.Pe " vremea mea" nu exista asa ceva
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

kriss79 spune:
Luna, da exista:)
E vorba de Institul National de Magistratura(www.inm-lex.ro)!
POZE
Cristina S.

Luna75 spune:
Kriss,multumesc pentru link,m-am luminat si eu.
De INM si examenele grele se acolo stiam si eu ,termenul de auditor in justitie nu imi era clar.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

angelapriboi spune:
Buna dragele mele,
ce mult s-a scris pe aici.
Le salut pe noile venite.
Mi-ka si Marinar felicitari pentru.
Cam atat despre mine.
Va astept cu noutati.
ANGELA

angelapriboi spune:
ma gandeam si eu ca subiectul asta e in cadere libera.
Nu-mi vine sa cred ca tocmai noi care ar trebui sa tinem pledoarii de cel putin o ora nu avem despre ce discuta.
Eu am fost la Bruxelles pentru ca vroiam sa vad Sediul Parlamentului European.Sa stiti ca nu am fost incantata de Bruxelles.Ma asteptam sa fie un oras cu totul si cu totul deosebit,dar nu este asa.
Ma si vedeam candva lucrand acolo,acum nu mai vreau.
vreau in tara mea unde este cel mai bine.Asa ca spor la invatat pentru admiterea in barou.
ANGELA

kriss79 spune:
He he, Angela, dar oare se mai tin pledoarii de o ora?! De cand intru in instanta daca am vazut de 2,3 ori astfel de pledoarii. Nu stiu cum e in capitala, dar aici mai mult de 10-20 min max nu vorbeste nimeni...se dau concluzii scrise judecatorului si tu iti sustii pe scurt pledoaria. Cateodata aud numai "admiterea actiunii/respingerea actiunii pt. motivele aratate in actiune/intampinare. depun si concluzii scrise in acest sens" si asta e tot!
Cu partea ca s-a cam scufundat subiectul ai dreptate! Ma gandeam ca voi antrena mai multi colegi..tin se cred ca e din cauza vacantei! sincera sa fiu si eu am niste probleme care nu ma lasa sa stau pe aici cat as vrea.
va pup
POZE
Cristina S.

angelapriboi spune:
da,kriss tu ai mare dreptate nu se mai tin pledoarii de o ora ci de cateva minute,dar noi oricum trebuie sa avem antrenament la vorbit.Poate candva se va schimba ceva si-n Romania.
Cea mai mare pledoarie a mea a fost de 10 minute.Si asta nu pentru ca am terminat eu ci pentru ca judecatoarea mi-a spus "Mai pe scurt stimata colega".Deci cand or sa fie suficienti judecatori,cred ca atunci o sa putem sa tinem si noi adevarate pledoarii.
In rest spor la munca si sarcina usoara pentru cele 2 mamici juriste.
ANGELA

joker spune:
Ufff...acum va gasii si io!Erati pe a doua pagina...Auditorii in justitie sunt persoanele care dau la institut-si iau-in acei doi ani...Institutul nationald e magistratura...
NU am terminat in Iasi dar am facut doar primul an...de facultatea aia ma keaga amintiri neplacute
Va multumesc pentru urari...
Angela, eu am avut ocazaia sa vad Bruxelles-ul in 1999 si am ramas cu aceeasi impresie ca si tine...
Examenele nu sunt grele pentru institut dar sunt din ce in ce mai ciudate......atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit
EDUTZ

joker spune:
sarcina usoara...vedeti ca sotul meu glumea ca de cat am tocit in timpul sarcinii primele cuvinte ale piticului vor fi "asociatia in participatiune", "infractiunea se pedepseste cu..." sau "contractul de"
uff..sper sa nu pice subiectul asta...eu tocesc cu spor ca se apropie cu pasi repezi examenele...aaa...pentru cine nu e foarte lamurit asupra termenului de auditor in justitie se gaseste o "definitie" pe site-ul INM...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit
EDUTZ

angelapriboi spune:
Joker bafta la examen.
Iti vine sa urli ca dupa ce am tocit atata in facultate tot mai trebuie sa trecem prin asemenea examene.
Si eu eram insarcinata cu primul copil cand faceam facultatea si totusi el tot despre masini vorbeste ( sotul meu este inginer).Asa ca ........sa vedem ce va spune copilul tau.
Ramane de vazut.
Pana atunci spor la invatatura.
ANGELA