Dura lex sed lex (Clubul Juristilor:)
Raspunsuri - Pagina 13

Luna75 spune:
Mathilda,bun venit si din partea mea.
Sa iti traiasca fetita ,sa creasca mare si sanatoasa.In ce ramura a dreptului doresti sa dai consultatii?
Angela,sa nu iti faci probleme pentru ca fetita ta nu are inca nici un dintisor deoarece si fetitei mele i-a iesit primul dintisor dup a ce a implinit 11 luni,dupa care au continuat sa vina unul dupa altul.
Eu nu cred ca fetitei Mathildei i-au iesit dintii din cauza alimentatiei neaparat deoarece eu mi-am alaptat fetita(in paranteza fie spus laptele de mama corespunde cel mai bine nevoilor noului nascut),aveam lapte destul,am inceput divesificarea ca la carte si totusi dintii nu apareau-deci tine de genetica.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

kriss79 spune:
Buna dimineata!!
Bun venit Mathilda si mama_lui_alex!V-am trecut in listuta. Am observat ca 80% dintre noi sunt deja mamici.Trebuie sa ne apucam de treaba Irina!!
va pup, am baut deja cafeaua,voi?
POZE
Cristina S.

kriss79 spune:
quote:
Originally posted by mama_lui_alex
Ah..acum, m-am apucat de fac. psihologie (sunt deja anul 2) - sotul meu zice simplu " a innebunit lupul", sau a trecut femeia de 30 de ani..si n-ai ce face..))
Felicitari pentru ambitie si pt. curajul de incepe a doua facultate mamico!
Mahilda> sa iti traiasca fetita!
In Iasi de ex. nu prea avem firme specializate numai pe consultanta juridica, majoritatea pe reprezentare.In Bucuresti stiu ca merg firmele de consultanta bine, fiecare lucreaza pe un domeniu. De ex. o prietena de-a mea lucreaza pe dom. imob.numai.
Poti da si consultanta si intra in instanta sa reprezinti. Consultanta juridica poti da fiind numai consilier juridic, nu trebuie sa fii neaparat avocat. In instanta consilierul juridic poate reprezenta numai pers juridica pt. care lucreaza, nu si pers.fizice(cel putin asa stiu eu). Avocatul poate face pe amandoua, fara restrictii.
acolo cum e?
va pup
POZE
Cristina S.

angelapriboi spune:
Buna dimineata fetelor,
Mathilda si primului meu copil i-au dat dintii la 6 luni,dar la fetita intarzie sa apara.
Luna m-ai mai linistit.O sa vad ce se intampla.
In ceea ce priveste firmele de consultanta ele au luat o mare amploare in Romania.Cred ca pana la urma o sa scorneasca parlamentarii nostri o lege care sa le mai ia din avant.O sa vedeti voi.
ANGELA

irinabobe spune:
buna fetelor. bine ati venit Mathilda si mama_lui_alex. fetelor eu in weekend nu am avut deloc timp sa intru.si nici ieri. din pacate sunt singura la birou colega e in CO si sunt mereu pe fuga. ieri am fost la notariat am semnat antecontractul pt casa, si acu astept sa iasa si extrasul de informare ca sa depun dosarul la banca.
sper sa fie cu noroc nu de alta da vad ca e musai sa ma pun pe treaba ca o sa fiu singura de aici fara bebe.
penalul nu am avut timp sa il citesc pe tot, poate in weekend, desi luni am un proces urat la care nu prea stiu cum sa o pu si ca atare sambata tre studiez nitel.
Irina

cenia spune:
SAlut!Inainte de a citi in urma vroiam sa va rog ceva!Locuiesc la marginea orasului si am o mare problema:inexistenta trotuarului. Casa e la drum european la iesirea din oras.intrebare:CUM POTI OBLIGA PRIMARIA SA FACA TROTUAR? terenul este intravilan, sunt constructii noi si nu ai cum merge pina la magazin decit direct pe sosea care e foarte aglomerata cu masini, camioane.Nici macar nu este ca la sate o zona de refugiu linga sosea fiindca sunt buruieni cit casa de inalte.Deci, daca aveti vreo idee va rog sa imi dati ca sa fug cu memoriile si cererile in dinti pe la primarii.
Multumesc si as aprecia orice sfat,chiar orice idee.

mathilda spune:
Luana75 as vrea sa dau consultatii in dr social-dr muncii, dr familiei si dr penal. aici dr muncii si dr familiei sunt diferite decat in romania(legislatia), principiile fiind la fel. cand o sa am putin timp o sa-ti dau m multe detalii( dar daca te intereseaza ceva anume poti sa ma intrebi)
Kriss 79 merci de informatii. si aici e cam la fel doar ca de ex(cred ca intre timp exista si in rom)-aici cu firma ta poti lucra pt o alta firma- adica tu iti platesti singura taxele la stat,ei in loc sa angajeze un jurist, consilier juridic pers fiz, angajeaza o firma de consultanta-si iti platesc bruto, urmand ca tu sa-ti platesti sg taxele. ca si in rom de ex daca ai 10 ani vechime in dom jur poti deschide notariat.(in rom cred ca sunt 5?).la inceput o sa lucrez si cu un avocat care are dr de reprezentare
angelapriboi nu tb sa disperi. am auzit ca sunt multi copii carora le apar dintisorii tarziu. soacra mea e belgianca si mi-ai spus ca aparitia dintilor la fetita asa devreme e ceva romanesc- adica aici majoritatea la majorit. copiilor le apar m tarziu. eu cred ca e ceva ereditar sau asa a fost sa se intample- acum sunt putin stoica
irinabobe-merci de urari si bafta multa. tine-ne la curent
cenia-nu cred ca poti obliga primaria.cumnata mea locuieste la cativa km de barcelona intr-o zona numai cu case super dichisite dar nu au astfalt pe strada. ei au adunat semnaturi si le-au depus la prim. in rom poate exista ceva fonduri de la UE-interesati-va si poate vor fi alocate asfaltarii- mult noroc

mathilda spune:
am uita sa-i urez bun venit Mamei lui alex.
sa-ti traiasca copilasul si sa te bucuri de el.
pupici la toate

mathilda spune:
kris 79 multumesc ca ne-ai trecut pe lista dar eu am terminat fac in 2001 si loc in belgia, iar mama lui alex in '98. daca ai timp te rog sa corectezi datele. multumesc. te pupic

irinabobe spune:
cenia legal nu stiu sigur daca poti face ceva. o sa ma interesez. dar strange cat mai multe petitii si depune-le la primarie. la mine la teren de exemplu si stiu si alte cazuri primaria ne-a luat din teren pt construirea trotuarului. bineinteles fara nici o despagubire in schimb