Dura lex sed lex (Clubul Juristilor:)
Raspunsuri - Pagina 14

irinabobe spune:
fetelor spuneti-mi si mie urmatorul lucru daca stiti. pe 06.10 este ultima zi de munca a unor salariati conform preavizului. cu ce data se face inchiderea cartii de munca cu 06 sau 07.10? voi ce parere aveti?
Irina

kriss79 spune:
Imi pare rau pt. greseala, am remediat fetelor!
Mathilda, nu poti in Romania sa iti deschizi notariat dupa 5/10 ani de practica juridica. O poti face numai daca se scoate post la concurs, promovezi concursul si in plus mai dai si niste spaga ceva. Ar fi full de doritor daca dupa o per. de ani sa iti poti deschide notariat/cabinet av. Acolo asa e?? si nu sunt prea multi notari?
Irina> dar faci tu inchiderea cm? eu duc actele priv. plecarea la ITM si inchiderea o fac cei de acolo. Sau voi tineti cartile de munca? Daca ultima zi de munca este 6.10 eu zic ca se face cu 7.10.
POZE
Cristina S.

mama lui Jonika spune:
Buna fetelor.
Irinabobe daca preavizul se sfarseste in 06.10 atunci si cartea de munca va fi inchisa cu data de 06.10, cel putin noi asa procedam.
Bine ati venit Mathilda si mama lui alex. Noi santem un pic raciti si de aceea nu prea am mai dat pe aici. Puiul meu e tare miriit cand e bolnavior.
Mathilda aici daca ai 10 ani vechime nu prea poti deveni nici notar, nici avocat direct... prietenii stiu de ce.
mpopescu

mama lui Jonika spune:
Nu am vazut ca a raspuns si Kriss. Nu prea cred ca poti face cu data de 07.10 pt. ca inseamna ca il mai tii o zi.Mie mi se pare logic ca atunci cand se termina preavizul sa se incheie si cartea de munca, pt ca teroretic dureaza f. putin si nu se mai justifica venirea salariatului si a doua zi numai pt a ridica cartea de munca.
Cel putin asta recomandam eu si nu am avut nici o contestatie.
mpopescu

mathilda spune:
kriss aici majoritatea celor care termina fac se angajeaza jurist la notariat.exista asa ceva si nu se da nici o spaga.apoi dupa ce lucreaza 10 ani ca jurist in notariat isi poate deschide deja notariat caci are experienta. dar daca vrei sa-ti deschizi direct dupa terminarea fac atunci dai examen. si apropos aici nu exista carti de munca(mai exista inca in romania?)

irinabobe spune:
multumesc pt raspunsuri. nu eu ma ocup cu inchiderea cartilor de munca ci serv nostru de resursae umane , dar tocmai ei ma intreaba ce si cum. sincera sa fiu eu credeam ca inchiderea se face cu data de 07. m-am uitat in cartea mea de munca si inainte sa ma angajez aici am venit prin transfer de la alta unitate, iar acolo mi-au facut inchiderea cu data de 01 si angajarea aici tot cu data de 01. din cauza asta eu ma gandeam ca se face cu data de 07, dar se pare ca greseam. multumesc mult.
Irina

kriss79 spune:
Mathilda> mai exista deocamdata carti de munca, dar nu pentru mult timp. Deja se vor transfera la Casa de Pensii, iar vechimea in munca se va dovedi cu adeverinta de la angajator.Nu mai retin exact formularea din lege..
POZE
Cristina S.

Luna75 spune:
Despre noi,care stam in afara tarii,stiti ceva ?Oare se vor lua in considerare si anii lucrati in strainatate ? daca platim contributia aferenta retroactiv.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

angelapriboi spune:
Luna din cate stiu eu se i-au in calcul doar daca Romania are semnat un tratat cu respectiva tara .
Daca nu poti beneficia de pensie din tara respectiva doar daca ai stagiul minim satisfacut.
Sincer nu cred ca am auzit de un tratat intre Romania si Emirate pe aceasta tema,dar eu zic sa cauti.
Daca aflu ceva te anunt.
In rest buna dimineata la toata lumea si va invit la o
ANGELA