Cum se face aluatul de pizza?

Cum se face aluatul de pizza? | Autor: adda

Link direct la acest mesaj

Stiti cumva cum se face aluatul de pizza? Da' unul care sa iasa pufos si moale...please

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Cel mai simplu te duci la un Cuptor de aur si ceri coca de paine dospita. Iese foarte pufos blatul. Si nici nu-ti mai faci probleme ca nu creste bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Multzumesc pt sfat, liviu's. Insa as vrea, totusi, sa stiu sa-l fac singura ...cand imi vin prietenii pe neasteptate si barbatu-meu ma roaga sa fac o pizza ce fac? ma dau cu capu' de peretzi ... ca n-am un cuptor de aur aproape de casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Intr-un castron adanc pui faina, 20-30 gr. drojdie de bere, 1 lingurita ulei, un praf de sare, apa calduta sau lapte caldut. Framanti bine, lasi la dospit cel putin o ora aproape de o sursa de caldura dupa care intinzi aluatul in tava unsa cu ulei. Aluatul este foarte pufos si gustos. Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anomis spune:

DE ACORD CU ALEXA!!!
IESE SUPER!!
PERSONAL,DUPA CE INTIND COCA IN TAVA,IMEDIAT TORN SUCUL DE ROSII.MA ROG, CHESTIE DE GUSTURI.
SUCCES.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

Va multzumesc ... o sa incerc asa cum ati spus voi...poate nu-mi mai iese aluatul asa de crocant ca de obicei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Alexa, dar cata faina pui?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Hai sa-ti dau si eu una:
1 lingura drojdie uscata
1/2 lingurita zahar
2 2/3 cani de apa calduta
2 linguri de ulei de masline
8 cani de faina
1 lingura sare

Amesteca drojdia cu 1 cana apa calda si zaharul pana se dizolva si lichidul se face cremos.

Adauga restul de apa si 1 1/2 cana faina. Amesteca bine pana cand e omogena, lasa-o sa stea 10-15 minute pana se umfla. Adauga sarea, uleiul si amestesca pe rand restul de faina pana cand aluatul e mai tare dar inca putin lipicios. Cand aluatul e destul de gros sa-si tina forma pune-l pe o planseta si framanta-l cam 5-8 minute pana devine elastic. Pune aluatul intr-un vas uns cu ulei de masline si lasa-l sa dospeasca cam 45 de minute la cald.

Intinde o foaie rotunda si pune ce vrei tu pe ea pentru pizza, apoi coace-o la foc potrivit.

Din ingredientele de mai sus iasa cam 1,5kg de aluat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Mie imi place ca pizza sa aiba putin aluat,adica sa fie foaia subtire.Asa incit la o tava mare(imi ies 6 portii cam de 18cm/20cm)folosesc 400 g faina,1 ou,15 g drojdie,lapte(ochiometric,da' cam 100 ml in care dizolv drojdia)si un praf de sare si putin ulei.Il las sa creasca,cam 15 min,timp in care tai ingredientele,il intind in tava unsa cu ulei,apoi pun tot ce trebuie deasupra,plus mult,mult cascaval!!!Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

missiday Posted - 08/05/2003 : 18:55:43
--------------------------------------------------------------------------------
Alexa, dar cata faina pui?


Missiday



missi, n-o stii pe aia: "cat cuprinde". Sa vezi cit mi-a luat mie pina am invatat-o!!!

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Descantec,.Ce face bb?Mai e bolnava?

Mergi la inceput