Vacanta in Tunisia
Raspunsuri - Pagina 6
Bebe Beca spune:
Am auzit ca in Tunisia este foarte buna statiunea Yasmine Hammamet. Voi stiti ceva de ea?
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
intruder spune:
am fost in tunisia (sousse) in 2003, la inceputul lui septembrie. am stat la un hotel de 4* care facea parte dintr-un lant international de hoteluri. Concluzia: cele 4* ale hotelului se regaseau fidel si la Bucuresti, si la Paris, si la Amsterdam - si toate ofereau acelasi conditii. Din ce am discutat cu alti excursionisti, la unele din hotelurile de 5* conditiile erau mult mai proaste (echivalent cu un 2* in locatiile sus mentionate).
La hotelul la care am stat nu gasesc absolut nimic de reprosat, nici la camera (avea cam 35mp), nici la sala de servit masa (regim demipensiune, mancare din abundenta si foarte variata), nici la piscine, nici la plaja (unde ce-i drept ii mai dadeam cate un dinar celui de acolo care ne aducea saltelele pentru sezlonguri). Singura parte deranjanta a fost apa marii, in care apareau (imediat dupa ploaie - da, a plouat in Tunisia/Sousse!) niste meduze mici care ciupeau al naibii de tare. dar imediat apareau baietzii de la hotel cu niste plase si intrau in apa la "agatzat" :)
Am facut si excursia de 2 zile in sudul Tunisiei, unde am mers pan ala locul unde incepe desertul. Partea neplacuta a fost ca ne-au cazt la un hotel de 3*, foarte curat de altfel, dar unde nu mergea aerul conditionat. Asta a fost partea cea mai neplacuta a intregii excursii.
In rest, veti trece printr-un soc in timpul calatoriei cand veti iesi din zona turistica a tarii si veti merge in zona lor rurala, unde mizeria este la ea acasa.
Alynutza spune:
intruder, se poate sa spui numele hotelului? Eu chiar sunt curioasa, as vrea sa mai merg in Tunisia si ar fi de retinut un hotel bun.
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere
Alynutza spune:
Multumesc intruder. O sa tin cont de recomandarea ta.
Nunta noastra de vis
www.youtube.com/watch?v=A0TRU7LWAb0" target="_blank">Videoclip nunta 1
www.youtube.com/watch?v=ymnOMBTa_RA" target="_blank">Videoclip nunta 2
Luna de miere
vladis spune:
buna fetelor. noi am fost in iunie 2003 in sousse, la hotel El Ksar 4* si am fost foarte multumiti de conditiile oferite: camera, restaurant, mancare, piscine. Hotelul este situat pe plaja, astfel incat plaja este pazita si nu trebuie sa iti faci probleme cu localnicii, poate doar cu ceilalti turisti. Intr-adevar, la capitolul curatenie nu stralucesc ca europenii, dar isi dadeau toata silinta. Personalul a fost foarte amabil, echipa de enterteinment super, iar hotelul este inconjurat de o superba gradina de flori.Merita excursia la Cartagina si in sahara pentru cine are spirit de aventura si timp mai mult la dispozitie.
Sfat: intotdeauna cand alegeti un hotel intrati pe site-ul hotelului respectiv, asa veti fi mai aproape de realitate si cititi parerile turistilor care au vizitat hotelul pentru a va face o idee cat mai buna; importanta este si locatia hotelului: poate fi un hotel minunat, dar sa va treziti departe de centrul turistic, comercial, locatii de distractie - asta depinde de asteptarile fiecaruia, pentru ca unii nu parasesc hotelul, iar altii vor sa se plimbe cat mai mult.
Distractie placuta!
miri_mik spune:
dragele mele, ne-am intors!
superb, mirific, incantare, tot ce gasiti voi bun de spus despre o vacanta reusita:)
hotelul, skanes beach, spatios, aerisit, aerat conditionat. personal foarte amabil si zambitor, personal la restaurantul all in,clusive - de fapt in toate cele trei sectiuni de restaurant - amabil, binevoitor si zambitori. curatenie, nu ca in paris, dar cu siguranta nu se compara cu marea noastra. camere spatioase, marea sub nasuc, piscina cu apa limpede si curata. mancare... cat pt un batalion, groaznic de gustoasa - m-am ingrasat:))), cu prajituri de-ti vine sa-ti tai venele - musai trebuie incercate specialitatile lor de patiserie si bucataria tunisiana. plaja curata, pazita, fara probleme de furt. program de animatie pt adulti si copii, foarte reusit. ne-am dat huta pe camile, pe cai, am facut jet ski, ski nautic, ne-am "planat" cu parasuta, vizitat sousse si monastir. oameni calzi, "lipiciosi" care negociaza totul in materie de preturi, dar care o fac zambind si fara sa te simti agresat . dar daca e sa vedeti cum traiesc in viata de toate zilele... trist, un fel de romanie de acu vreo 20 de ani, mai mizera, mai murdara dar multumita in ignoranta ei:( o dictatura in manusi de matase care exploateaza la maximatuurile turistice:)
va recomand tunisia, din toata inima, si nu regret o secunda ca am ales-o, cu toate emotiile car ele-am avut inainte d eplecare:)
am pus filmulete cu piticul, cred ca el s-a distrat cel mai bine pe-acolo. o sa incerc sa pun si niste poze, dar nu azi, ca pic in nas de somn:)
o vacanta frumoasa oriunde ati ales sa mergeti!
Olivette spune:
Miri_mik, Bine ai revenit!
De-abia te asteptam cu impresii proaspete!
Incepe "bombardamentul":
1. Cum a fost vremea/apa?
2. Ai facut excursiile facultative? daca da, cu cine si la ce preturi?
3. Ma tenteaza si pe mine sa zbor cu parasuta...cat te-a costat, de unde ai luat si cum a fost? Ai zburat cu instructor, nu? Aterizarea a fost in apa sau pe uscat?
4. Snorkeling se poate face?
Ma mai gandesc ce sa te intreb....intre timp, ti-am dat de lucru!
miri_mik spune:
olivette, raspund: vreme superba, calda, apa calda ca o ciorba, putin vant in palmieri, nici urma de ploaie:)
planatul cu parasuta se face deasupra marii, singur sau cu instructor cu decolare de la sol si aterizare pe plaja, la fix daca urmezi indicatiile celor de jos:)un pic de febra musculara daca nu te asezi bine in centuri:)
excursiile nu le-am facut ca eram cu bruno dupa noi. ne-am dat cu camilele si am vizitat un sat berber. preturile la excursii erau ceva de genul: Sahara vreo 175 de dinari, camilele vreo 25 de dinari, port el kantaoui vreo 60. un dinar e 0,65centi de euro.pt celelate chestii extreme:)) cate 20 de dinari pt oricare, parasauta, jet, biscuite, banana. daca vreti excursii, agentia care va face rezervarea se ocupa de excursii, noi am fost cu neckermann.
important, nu va zgarciti sa dati bacsis un dinar doi celor de pe acolo. au niste salarii mai rau ca la noi sis e bucura de un pic de ajutor. in plus asta va asigura tot confortul:)
miri_mik, fericit mamik si bebe bruno, pestisorul auriu (28.02.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/miri_mik/album?.dir=/16fb&.src=ph
http://www.dropshots.com/miri_mik