Vacanta in Tunisia
Raspunsuri - Pagina 13
dulcetica spune:
E mai bine sa-mi iau euro sau dolari? Noi avem demipensiune.Asta inseamna ca toate bauturile se platesc sau ofera ceva la masa? In Bulgaria la demipensiune de exemplu nu aveau nimic de baut. La prinz unde e de preferat sa maninc ?Voi ce ati ales? Probabil mai tot timpul vom fi plecati sa vizitam deci trebuie sa ne orientam la fata locului.Deja din ce povestiti referitor la igiena mi-e teama sa mai maninc ceva.Din mincarurile lor traditionale ce recomandati?
Ramonika spune:
ce mai stiti de Tunisia?
Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
dulcetica spune:
Am fost de revelion la Yasmine Hammamet ,hotel El Mouradi Menzah,hotel de 4 stele.N-a fost rea cazarea, dar la 4 stele la turci de exmplu e cu totul altceva.Eu am tot facut comparatia cu turcii,care sint mult superior in servicii .
Sotul meu a fost 2 zile in desert si pentru ca eu nu ma simteam prea bine am ales sa merg singura in acest timp la El Djem.A fost o intreaga poveste in sensul ca era simbata ,bancile nu erau deschise,la hotel inca nu era deschis la schimbul valutar si ma grabeam,asa ca am ramas fara dinari la intoarcerea din El Djem. Am avut noroc sa gasesc un ghid la un grup, care a avut amabilitatea sa-mi schimbe numai 10 E ,ca o bagasem pe mineca. El Djem-ul merita deranjul ,este realmente foarte mare si bine conservat.Totusi se spune ca fara desert in Tunisia nu merita sa mergi. In statia de louage din Sousse s-au luat la bataie si mie mi-a stat inima. In rest desi a fost destul de palpitant ,pot spune ca au fost foarte amabili si draguti cu mine.Sint majoritatea vorbitori de franceza si merge destul de bine si cu engleza.Pentru Tunis am inchiriat o masina cu sofer,110 dinari +5 dinari soferului (care a fost dragut ,si- a meritat bacsisul,fiind si student),alegere foarte buna,deoarece nu cred ca ne-am fi descurcat la fel de bine fara.Am vazut intit muzeul Bardo si apoi Cartagina,Sidi bu Said (sper ca e bine scris) si am stat la intoarcere 4 ore in Tunis.Am ratat la muche moscheea lor celebra ca s-a inchis la 14.30. In schimb a fost o zi superba , am mincat pe o terasa si am stat de vorba la soare.Souk ,medina este o aglomeratie din care trebuie sa intrati de curiozitate si sa iesiti repede.De mincat ,soferul ne-a spus ca ar fi fost mai indicat in Sidi bu Said dar noi ne-am grabit,asa incit mincarea a fost scumpa si cam jalnica.
Tunis-ul e frumos ,merita chiar o zi intreaga alocata exclusiv.Au bulevarde dragute care amintesc putin de Paris ,iluminat de epoca,asta ce-am vazut pe la stopuri ,din masina.Magazinele sint bune,ca in orice capitala si cumparaturi se pot face.Eu mi-am luat 2 perechi de pantofi,o rochie,2 perechi de cizme,o poseta.Toate cumparaturile le-am facut in magazine cu preturi fixe ,la cizme mi-a facut reducere ,insa nu foarte mare.Poseta am luat-o din bazar din Hammamet.LV ,falsa bineinteles si pe care am regretat ca am luat-o fiindca pe dinafara merge,dar in interior e prapad...mi-e jena sa o deschid.E lipita cu adeziv la vedere si total nefinisata.
Am mai vizitat Nabeul ,Hammamet orasul si cam atit.
Statiunea Yasmine Hammamet e foarte frumoasa,portul e superb,au restaurante dragute ,plaja e lata si cu nisip.Au o medina cu o arhitectura exterioara frumoasa,parc acvatic,bineinteles pentru cind e cald.Mincarea e buna la hotel ,a fost in regula si la restaurante deasemenea.Cafeaua de la masa e groaznica,nu se poate bea.
Am baut o cafea in hotelul Lela Beya care e senzational. Daca e sa alegeti acest hotel e o locatie nemaipomenita.
Impresia generala:e o destinatie placuta.
danamiha spune:
Am o mare rugaminte la voi,
1. Stiti cum e vreamea in mai in Tunisia?
2. Ce hoteluri de lux imi recomandati in Sousse?
Sora soacrei mele vrea sa plece. Mentionez ca nu face plaja, vrea doar sa se odihneasca.Are peste 70 de ani si doreste un hotel foarte bun, pleaca cu o prietena. A fost plecata de multe ori in Egipt, unde a fost f multumita de servicii.
Noi am fost in Tunisia, dar nu in luna mai, iar in Sousse am stat la Riadh Palms, dar ma tem sa nu comenteze de acest hotel.
Va multumesc
karfe spune:
Ryad palms a fost cel mai groaznic hotel in care am stat si am stat in Tunisia In aproape 10 hoteluri.
Un hotel bun de 5* din Sousse este Orient palace.
In mai nu este f.f. cald,ptr. o doamna de 70 ani cred ca este o vreme f. potrivita.
Criss75 spune:
Eu zic ca in mai sau septembrie e cea mai buna perioada pentru mers in Tunisia. Dar avand in vedere ca in septembrie e Ramadan anul acesta, mai bine mai. Si eu am sa plec tot in mai, inca nu stiu exact perioada insa asa mi-am facut planurile. In 2006 am fost in perioada 30 aug - 6 sept si a fost foarte cald, 36 - 37 C.
Criss si Alex (11.05.2003)
Koky spune:
Buna fetelor,
As vrea sa plec in Tunisia cu copiii (5 si 6 ani) si mama (ceva probleme de deplasare). Ce hotel mi-ati recomanda? Citind mesajele mai vechi, am inteles ca deja se poate face plaja; intentionam sa plecam ~ in 23 martie, credeti ca va fi OK? Vreau sa ma odihnesc, sa stau la soare si sa distrez copiii...deci mi-ar trebui un hotel cu ceva programe. Locuim in Ungaria acum, si am citit pe internet despre clubul Dino, a fost cineva la vreunul din hotelurile alea din clubul Dino? Merita banii, au intr-adevar programe pentru copii? Ati avut probleme de sanatate acolo, voi sau copiii? N-as vrea sa ne pocneasca vreo gastro-enterita sau mai stiu eu ce...trebuie sa iau medicamente, ceva?
Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by Koky
Buna fetelor,
As vrea sa plec in Tunisia cu copiii (5 si 6 ani) si mama (ceva probleme de deplasare). Ce hotel mi-ati recomanda? Citind mesajele mai vechi, am inteles ca deja se poate face plaja; intentionam sa plecam ~ in 23 martie, credeti ca va fi OK? Vreau sa ma odihnesc, sa stau la soare si sa distrez copiii...deci mi-ar trebui un hotel cu ceva programe. Locuim in Ungaria acum, si am citit pe internet despre clubul Dino, a fost cineva la vreunul din hotelurile alea din clubul Dino? Merita banii, au intr-adevar programe pentru copii? Ati avut probleme de sanatate acolo, voi sau copiii? N-as vrea sa ne pocneasca vreo gastro-enterita sau mai stiu eu ce...trebuie sa iau medicamente, ceva?
Koky, mama de doi super bebici...acum "Spiderman" si "Cinderella" :)
Sigur, daca mergi cu copii e indicat sa-ti iei niste medicamente cu tine. Eu am avut la mine Nurofen, Smecta, Paracetamol, cam atat. In caz de febra sa ai cu ce sa le scazi febra. Insa nu e cazul sa-ti faci griji de gastro- enterita sau mai stiu eu ce. Copilul meu avea 3 ani, prin urmare am avut oarece emotii insa totul a fost perfect, s-a adaptat perfect n-am avut nicio problema. Le dai apa plata, nu le dai din mancarea traditionala foarte iute, in rest nu ai de ce sa-ti faci probleme. In Tunisia se mananca foarte sanatos, oricine stie ca bucataria mediteraneana este cea mai sanatoasa, bazata pe legume, fructe, peste.
Ca si hotel, eu cred ca ar trebui sa alegi ceva in Sousse, Dino am inteles ca e in Monastir. Monastir e foarte frumos si linistit, Sousse e mai animat, poti sa te orientezi spre Marhaba Club sau daca vrei hotel de 5 stele, poate Orient Palace. Oricum in general fiecare hotel are animatori, programe pentru copii si o sa va faca sa va simtiti bine.
Criss si Alex (11.05.2003)
indu spune:
Fetele, ce sa aleg intre Marhaba Club si Marbout?
Amandoua sunt de 3 stele, despre ambele am citit numai referinte bune... si nu stiu pe care sa-l aleg. La Marbout sejurul de 15 zile e mai ieftin cu 50 de euro decat la Marhaba Club.
Daca se merita diferenta de 50 de euro, ii dau si pe astia, nu-i problema, dar daca nu?..[:d]
Sper sa ma puteti ajuta.
Multumesc,
Indu
leliutza spune:
draga Indu nu te pot ajuta pentru ca nu am foat in nici unul din ele, abia in 7 mai plecam si noi in Tunisia la Hamamet la hotel RIU Park el kebir.
am luat sejur prin Kartao pentru ca aveau reduceri.
am ales cu greu din lista de hoteluri dar am cautat fff mult pe site-urile de review-uri :
trip advisor,professionaltravelguide ,holidaywatchdog si am gasit f multe informatii (unele scrise chiar de turisti romani).
sper sa iti fie de folos, in ce perioada mergi?
am gasit un subiect bun pe tema asta si pe softpedia, acolo sunt in jur de 120 de pagini despre Tunisia si sunt foarte detaliate, trebuie sa ai insa muuult timp ca sa citesti. eu m-am bazat f mult pe review-uri.
am o rugaminte la fetele care au fost in tunisia - stiti cumva daca se se merita sa faci scufundari? au recife de corali? am cautat info si nu am gasit mare lucru.
va multumesc,
lelia si maria