patutul unui copil de 2,5 ani

patutul unui copil de 2,5 ani | Autor: sclara

Link direct la acest mesaj

Cum este patutul copilului vostru?
Unde se afla patutul, in camera separata sau in aceeasi camera cu parintii? Ce virsta are copilul?
In ce fel de patut doarme/dormea copilul vostru de 2,5 ani, patut de bebe, patut de copil, patut de adult sau in pat cu parintii?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Baiatul meu are 1 an si 11 luni si are patutul lui cu noi in dormitor dar eu am luat jos o parte de grilaj si in fiecare seara pun patutul lui linga mine pentru ca se intoarce foarte mult dimineata ajunge linga mine in patul mare,pana la 3-4 ani nu cred ca o sa reusesc sa-l fac sa doarma in camera separata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

, fetita noastra cea mare a dormit in patut pina la 2 ani si 3 luni, apoi pe o canapea desfacuta , lata cam de 1,4 m; dupa ce am mutat-o in patu fara gratii a cazut din pat de citeva ori, dar fara cine stie ce tam-tam ca era adormita; a fcaut insa citeva luni de circ seara la culcare dar nu cred ca tipul patului era cauza...

sara cea mica are un an si 7 luni, doarme inca in patut cu gratii;

nici una nu a dormit vreodata in camera cu noi, nu cred ca asa fi putut dormi in sfornaielile pe care le scot inca de cind au venit din maternitate; in prima noapte acasa, mi-am facut patul sa dorm pe canapeau din camera lui bebe , mai mult de grija somnului lui tati decit de grija bebicii; la 3 noaptea m-am dus in dormitorul conjugal, sforaia mai rau ca tati....si asa a ramas situatia forever...cind s-a nascut sara nici n-am mai incercat sa dorm cu nou-nascuta in camera, i-am cedat camear noastra si noi am trecut in camera de zi, si cu asta basta, liniste pe toata linia, fara leganat, plins si figuri la culcare, fiecare cu "nana" al ei, lumina stinsa, pot spune ca am noroc de copii somnorosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Andrei al meu are 2 ani si 8 luni. De 4 luni doarme la el in camera. Tati i-a facut un patut pe masura lui. I-am cumparat o saltea si am adaptat patul in functie de marimea saltelei care are 1.3 m. A dormit in el din prima clipa fara comentarii. Desi inainte de asta dormea....cu noi in pat. Patul este simplu , dar are o mica bara din lemn ca sa nu cada.
I-am cumparat si o lampa haioasa casa-l atrag si am reusit. Nici nu credeam ca va fi asa de simplu, avand in vedere ca inaint edormea cu noi.

Dana si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns azibel spune:

Puiul meu(2 ani si 4 luni) a dormit pana la 6 luni in patut cu mine in camera.Apoi l-am mutat singur in camera lui tot in patut ,in care a dormit pana acum vreo luna si ceva,cand datorita faptului ca la noi mai vine un bebe prin iulie,am decis sa-l mutam din patut (ca sa poata dormi viitorul bebelus)pentru a avea timp sa se obisnuiasca cu noul pat si sa nu I se para ca a venit bebelasul si i-a luat patul.Noi aveam prin casa 2 saltele de la un vechi pat de mijloc(1,90x0,80),si in prima faza ne gandeam sa-I facem un pat dupa dimensiunile saltelelor,dar ne-am razgandit in astepatarea lui bebe(nu stim ce este)si i-am pus saltelele una peste alta,i-am luat o lenjerie haioasa si a fost foarte incantat.In primele 2 zile i-am pus noaptea pe langa pat niste perne dar nu a cazut si oricum patul are o inaltime perfecta pentru el.Odata cu noul pat am renuntat-cu succes total- si la pampersul de noapte(in patut facea pipi la somnul de noapte,probabil era mai complicat sa coboare,acolo escalada patul).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

Mara mica are 7 luni si un pic si doarme de la inceput in patutul ei (gen tarc cu 2 etaje si plasa pe laterale) si in camera ei. Acum am coborat-o la nivelul de jos si sunt foarte multumita de patut pentru ca nu se poate lovi, avand plasa si material pe laturi. E si destul de mare pentru a incapea in el mai mult timp.
Am obisnuit-o asa de la inceput si nu avem nici o problema! Avem bineinteles monitor, dormitorul nostru fiind in celalalt colt al apartamentului.

numai bine,

bubi

SANATATE MULTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Fetita mea are 3 ani si 6 luni (aproape) si doarme intr-un pat de o persoana care are un opritor ca sa nu cada din pat. Doarme singura in camera. La 2 ani jumate dormea in patutul ei, dar intr-un patut mai mic, dar tot singura in camera. De abia de la varsta de 2 ani si 8 luni am pus-o sa doarma in pat de o persoana cu opritor.

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina78 spune:

Cristinica mea are 1an si 4 luni si doarme in patutul ei , singurica in camera de la 2 luni!
Cristina si Cristina

http://www.babiesonline.com/babies/c/cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mutti spune:

Mai intai de toate, Clara ma bucur sa te intalnesc... macar aici pe site :)

Fetita mea, Anamaria (2 ani si 8 luni) a dormit singura in camera ei de la 6 saptamani. A avut patutul ei pana in ianuarie cand ne-am mutat si a primit un pat reglabil in functie de saltea (cu dimensiuni de la 1 si ceva pana la 2m - Clara patut din asta era la magazinul de mobila de la Pta Marasti). Cum aveam deja salteaua de 2 m, am fixat patul asta pe dimensiunea maxima. La inceput am avut grija ca va cadea din pat, asa ca dupa ce adormea puneam saltelutza de la patul de bebe (pana am vandut-o). Nu am avut probleme nici cu noua locuinta si noua ei camera. Dimpotriva, a avut o perioada (scurta, ce-i drept) cand seara imi spunea sa inchid si usa ca ea e fetita mare... Dar cum a inceput mersul la gradi au inceput si problemele cu somnul. Acum trebuie sa adorm cu ea si de multe ori ma simte cand vreau sa plec de langa ea... Asa ca noroc cu patul asta mai mare :) ca mai atipesc si eu. Sper insa problema cu somnul (care am inteles ca e problematica pana in jurul varstei de 3 ani) sa treaca... Nici nu stiu daca dorinta ei de a dormi cu ea e cauzata de mersul la gradi, de separarea de tatal ei pe care poate abia acum incepe sa o realizeze, de teama ca ma pierde sau mai stiu eu ce... Poate imi spuneti voi cum e cu somnul copilasilor vostri intre 2,5 si 3 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Si copiii mei au dormit singuri in camera lor de cind i-am adus acasa, in patuturi cu grilaj (la 2 ani si 1 luna).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofiabebe spune:

Puiu' Sofia doarme in camera ei de la sase luni jumate. E adevarat ca de cele mai multe ori adoarme la mine in pat, la tzitzi si apoi o transfer.

bebe

Mergi la inceput