Tort cu ciocolata - sfaturi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Joker, merci frumos. O intrebare...pot folosi Mascarpone in loc de Ricotta? Am acasa o cutie si nu prea am de gand sa fac Tiramisu curand. Se poate inlocui? As incerca reteta de la tine chiar azi.

Cornelia si Maya (06.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Multumesc mult Adriana.

Adriana revin si te rog sa ma scuzi ca te bat la cap.
Imi poti da o sugestie pt. cum sa fac sa nu se lase blatul dupa coacere? Am mai incercat ceva cu ingrediente similare (tot fara praf de copt ca asa imi place) si mi sa lasat in mijloc.
Cam la ce temperatura se coace, cam cat timp, se scoate imediat dupa ce este gata sau il mai las inauntru, orice stii tu si mi-ar folosi...
Abia astept si eu sa-l fac!

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Blatul se lasa la mijloc atunci cand nu este suficient copt sau cand nu are suficienta faina (amidon) in compozitie.
De regula blaturile de tort se coc la temperaturi mici spre medii.Sant coapte atunci cand incep sa se desprinda usor de margini sau ,atunci cand apasat usor cu degetul (chiar in mijlocul lui)isi revine la forma initiala fara sa ramana nici o gropita nimic.
In cat timp se coace nu pot sa-ti spun,n-am cronometrat,si da ,se scoate din cuptor imediat ce-i gata.
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Albusurile trebuie sa fie foarte bine batute (pui un strop de sare inainte de a incepe sa le bati)toate celelelte ingrediente(galbenusurile,faina,cacao sau nuca)se pun toate o data dupa care nu se mai bate compozitia,ci se amesteca usor cu telul,trecand compozitia prin tel ,miscand telul de jos in sus.
Atentie -vasul in care este albus batut,sau compozitie de blat nu se loveste(adica nu se scutura telul de marginea vasului) si nu se tranteste in cuptor-albusul se poate lasa brusc.
Nu mai stiu ce sa-ti mai spun...mai intreaba daca mai ai nedumeriri.


Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Inca o data multumiri Adriana!


"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Dragele mele,
Revin cu capul plecat ca iar am dat-o in bara. In afara de blatul de la reteta Adrianei, nu mi-a iesit nici unul.
Joker, am incercat reteta de la tine (cea cu Ricotta). Blatul mi-a iesit uscacios (dar a crescut)...am inlocuit Ricota cu Mascarpone - n-a fost rea crema insa 2 linguri de coaja rasa de portocala, in cazul meu, a fost cam multisor. Numai cand ma apropiam de tort ma izbea mirosul puternic de portocala si nu prea am simtit gust de cioco in tort.
N-a fost rau dar portocala a luat tot gustul de cioco. Pt. amatoarele de orange flavour, reteta lui Joker e foarte buna.

Cornelia si Maya (06.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauf1000 spune:

nici eu nu am avut mare succes. blatul s-a lasat in mijloc, asta dupa ce a crescut vazand cu ochii.si a iesit si oarecum asimetric...data aviatoare o sa il cumpar. nu are acelesi gust, dar macar este bun, ca doar de aia il aleg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Adriana ieri am facut tortul si suntem f. multumiti de el. E primul tort care-mi iese bine, avand in vedere ca nu-s prea priceputa la bucatarie, dar ca si Corneliei imi place ciocolata. Mi s-a lasat putin in mijloc (poate ca-i de vina si faina pe care o folosesc, nealbita), dar f. putin in comparatie cu alte torturi incercate.
Uite poza:

http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_0985.jpg&refPage=&imgAnch=imgAnch1

Acum tot te mai intreb ceva: cum sa fac sa nu se crape ciocolata de deasupra cand il tai? Numai daca exista cumva vreo smecherie...

Si in loc de multumesc, pt. tine:

http://www.pbase.com/w_d_p/image/32565183





"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Frumos tort ai facut,ML..cred ca era si bun...vreau si eu o bucatica mica mica..
Ai pus ulei cand ai topit ciocolata? Uleiul o moaie si nu se mai crapa la taiat.
Daca ai pus si tot s-a crapat inseamna ca ciocolata era foarte buna(55 sau75% cacao) si trebuia inca putin ulei. Incearca sa-l tai cu cutit incalzit in apa fierbinte sters cu servetel sa nu fie ud.

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by clauf1000

nici eu nu am avut mare succes. blatul s-a lasat in mijloc, asta dupa ce a crescut vazand cu ochii.si a iesit si oarecum asimetric...data aviatoare o sa il cumpar. nu are acelesi gust, dar macar este bun, ca doar de aia il aleg




Nu trebuie sa te dai batuta...se mai intampla,o data se lasa,alta data iese cu burtica..pana la urma iese si drept..
Data viitoare pune lingurile de faina cu varf..

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Adriana voi incerca asa cu cutitul, cum spui. da, am pus ulei dar putin iar ciocolata e "dark", poate 55%.
Si am pus linguri de faina cu varf. Ma gnadesc sa le pun indesate de tot data viitoare si poate sa las la o temp. si mai mica. Oricum super! Cu siguranta il voi mai face!


"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput