Tort cu ciocolata - sfaturi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Irinusha,suna bine reteta ta,doar ca nu sant tocmai pentru cremele cu oua crude...
O intrebare am,crema seamana cu mousse-ul de ciocolata? daca o torni intr-o forma se intareste?
Eu caut o reteta de mousse de ciocolata,am gustat la McDonalds la un party o bucatica de tort,era super fin ceva ce semana cu mousse de ciocolata.

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Adi, da, e mousse de ciocolata, daca bati bine albusurile si frisca ramane tare. Cand nu sunt sigura de asa ceva pun in oua sau frisca un ajutator, gelatina speciala care nu trebuie inmuiata inainte. E una de la Dr.Oetker parca, praf, nu foite.

... dar tot ce faci, tot cu ou e crema ;)
Acum pe bune, si mie imi e frica de chestii din astea (avand probleme cu digestia), dar am folosit oua proaspete de la "gaini fericite" (adica bio) si am tinut tortul in frigider ... si n-au fost probleme, chiar daca am mancat din el si dupa cateva zile.
Toate cele bune!

Irinusha & Cris (03.05.04)

site-ul lui Cristian
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

quote:
Originally posted by adi69


Crema:
1 cutie finetti(sau nutella)400 gr
1/2 pachet margarina Rama cu cacao sau rom

Adriana
papa-bun



Adriana as vrea si eu sa incerc tortul tau sambata, duminica ...
O intrebare sau 2..
Vreau sa inlocuiesc margarina cu unt. Se poate?
Si, cam cate grame are un pachet de Rama?
Multumesc!

"Ce verde era valea mea!" (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Ingrediente
Blat
4 linguri de zahar
4 oua la temperatura camerei
4 linguri de faina
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Sirop
250 ml apa
250 g zahar
1 lingura de cacao
1 lingurita de sirop de glucoza (optional)
Crema
1 pliculet de zahar vanilat
300 g ricotta
2 linguri de coaja de portocala
2 linguri de zahar pudra
150 grame ciocolata

Se da drumul la cuptor la 350°F. Se separa ouale, se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul si se bat iar, pana se intaresc, ca la bezea. Se pun galbenusurile sparte si faina cernuta cu cacaoa si praful de copt. Se amesteca usor, de jos in sus sa nu iasa aerul din albusuri. Se pune blatul intr-o forma cu diametrul 16 cm unsa si tapetata cu faina. Se pune la copt aproximativ 30 de minute. Dupa ce s-a scos se lasa 5 minute in forma, se scoate, se lasa la racit, se taie in 3.

Din cele 150 g de ciocolata se iau 60 de g si, pe o hartie de diametrul blatului se face un disc din ciocolata topita la bain marin. Problema e ca dureaza foarte mult pana se intareste si poate fi dezlipit de pe hartia de copt. O alta varianta este aceea de a unge cu ciocolata fundul tortului si de a-l da la frigider 10-15 minute pana se intareste.

Sirop

Se pun la foc mic, intr-o craticioara non-stick, ingredientele pentru sirop. Cand incep sa fiarba se reduce temperatura astfel incat sa nu dea pe afara. In cazul in care nu aveti o craticioara din teflon trebuie amestecat din cand in cand sa nu se lipeasca de fund. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin.
Al doilea strat, se insiropeaza

Se rade coaja de la o portocala. Se amesteca branza ricotta cu coaja de portocala, zaharul pudra si zaharul vanilat. Se gusta si se ajusteaza cantitatile dupa preferinta.
Montarea tortului

Se pune ciocolata ramasa sa se topeasca la bain marin. Pe un platou se pune discul de ciocolata (sau felia de blat cu fundul de ciocolata) si se insiropeaza cu o treime din sirop. Se pune jumatate din branza, apoi urmatoarea felie de tort, se insiropeaza. Se unge a doua felie de blat cu cealalta jumatate de crema peste care se pune ultima felie de blat care se insiropeaza. Peste tort se toarna ciocolata topita. Se poate decora cu flori din ciocolata.


...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Ingrediente
Blat: 100 g unt,100 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g ciocolata, 3 oua, 75 g biscuiti, 100 g nuci macinate, un praf de copt, o lingura faina.
Crema: o conserva mandarine de 850 ml,300 g cirese, o lingura zahar, un plic gelatina incolora.
Mod de preparare
Untul se bate spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune ciocolata topita si racina, ouale pe rind si biscuitii sfarimati. Se amesteca nucile macinate cu praful de copt si faina si se inglobeaza in aluat. Se coace 35 min la foc moderat. Pe blatul rece se aseaza fructele. 250ml suc de mandarine se amesteca cu gelatina si zaharul. Se toarna peste tort si se lasa la intarit.


...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

unul rapid
Deserturi : Tort de ciocolata fara unt
Ingrediente: 400g biscuiti cu cacao
150g ciocolata
80g zahar pudra
4oua
1/4kg frisca
Mod de preparare:
Se inmoaie ciocolata in foarte putina apa calduta. Se adauga galbenusurile, zaharul si albusurile batute spuma. Intre doua straturi de biscuiti stropiti cu rom, se pune crema spuma obtinuta. Se tine la rece 1-2 ore si se serveste cu frisca deasupra.



...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Ingrediente: 125g unt
4 oua
125g zahar pudra
60g faina
100g ciocolata
coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
Se freaca untul spuma, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, zaharul pudra, faina cernuta si ciocolata inmuiata cu o lingura de apa pe marginea masinii. Se mai adauga coaja rasa de lamaie si cele 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa bine cu unt. Cand s-a racit, se taie in doua si se umple cu dulceata de portocale. Pe deasupra se rade o bucatica de ciocolata, presarand toata suprafata tortului.



...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

quote:
Originally posted by ML

quote:
Originally posted by adi69


Crema:
1 cutie finetti(sau nutella)400 gr
1/2 pachet margarina Rama cu cacao sau rom

Adriana
papa-bun



Adriana as vrea si eu sa incerc tortul tau sambata, duminica ...
O intrebare sau 2..
Vreau sa inlocuiesc margarina cu unt. Se poate?
Si, cam cate grame are un pachet de Rama?
Multumesc!

"Ce verde era valea mea!" (poze)




Se poate inlocui margarina cu unt,alege un unt fara apa prea multa si nesarat.Poti pune intre 100 si 200 gr de unt la o cutie de 400 de finetti(margarina rama are 200 g daca nu ma insel),depinde cat de "ciocolatoasa" vrei sa iasa crema.

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornilia spune:

Joker, la prima reteta postata scrie " Din cele 150 g de ciocolata se iau 60 de g ". Nu am vazut mentionat 150 gr ciocolata in reteta! Poti sa-mi explici, te rog?
Multumesc tuturor pentru retete.

Cornelia si Maya (06.07.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

imi cer scuze, am sters din viteza..am editat msg.multumesc de atentionaresunt la crema trecute

...atentie, mesaj patentat...cine stie cunoaste
Joker...mama de ied zapacit

EDUTZ

Mergi la inceput