Tort cu ciocolata - sfaturi
Raspunsuri - Pagina 5
laura72 spune:
tort cu crema de ciocolata[
blat
7 oua
o cana de zahar-cana de lapte
o cana de faina
6 linguri de ulei
sare un praf,vanilie,coaja de lamaie
cacao facultativ eu fac de obicei fara si iese blatul mai inalt
crema
250 g ciocolata de menaj
150g zahar
125ml apa,
rom esenta
un galbenus de ou
se bate galbenusul cu 3/4 din zahar se adauga si un pic de faina apoi pui uleiul cate o lingura pe rand si amesteci.separat albusul il bati spuma tare,albusul sa fie cald,scoti ouale cu ceva timp inainte din frigider.cand sta sa intorci castronul cu gura in jos si sa nu curga adaugi deodata tot zaharul ramas si torni o lingura de zaema de lamaie peste zahar.apoi bati din nou cu telul pana se face tare .va iesi mai deasa si sticloasa si nu se va lasa asa usor.pui cate putina spuma 1-2 linguri si amesteci de sus in jos cu o spatula si restul de faina apoi iar albus.se coace in forma cu 24 cm diamertru cam 40-50min la cuptorul incins.nu deschizi cuptorul in primele 20 min.e gata cand intepi cu un pai si este uscat.scoti din cuptor,lasi 3 imn si rastorni.
creama
ciocolata se taie bucati si se pune la fiert int-un vas(ceaun,ca nu se prinde pe la colturi) cu apa si zaharul.fierbi pana cand amestecul e gros si cand il pici cu lingura intr-un pahar cu apa rece ramane bobite.se lasa sa se raceasca cat sufera degetul.apoi o mixezi bine si adaugi un galbenus si esenta de rom,mai mixezi pana la omogenizare.blatul rece se taie si se insiropeaza cu u sirop din 300ml apa cu 150 g zahar fiert.ungi blatul cu crema .poti adauga si 100g frisca sau smantana in crema asata e de la mine dar e f bun.piu la frigider si ornezi cu frisca sau galzura de ciocolata.eu fac cu frisca ca glazura nu-mi iese.ca sa iasa super gustos il prepar cu 24 ore inainte sa-l tai si se insiropeaza el si trage gust,da e bun si dupa o noapte la frigider.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
CRISMIR spune:
ADRIANA mii de de la mine...am facut tortul si a iesit super bun...deja mai am jumate din el....eu sunt super incantata ,toti cei care l-au gustat au fost surprinsi ce bun e,si mai ales ca mi-a iesit...doar ca eu nu l-am insiropat foarte tare,data viitoare am sa pun mai mult sirop...oricum e super!!!!..am pus si poze aici: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
A,si eu am facut ceva schimbari,,am pus si nuca macinata fin in crema si rom mai mult,hmmmmmmm,e minunat
la toata lumea!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus
adi69 spune:
Ma bucur ca ti-a iesit si ti-a placut.
Am vazut pozele,frumos tort.
Si cu nuca in crema ,cred ca a fost delicios.Eu l-am mai facut cu krant in crema si pe margini si cu nuca in blat,deci ceva apropiat de ce ai facut tu.
Pofta mare si la mai multe!
Adriana
papa-bun
ML spune:
quote:
Originally posted by CRISMIR
ADRIANA mii de de la mine...am facut tortul si a iesit super bun...deja mai am jumate din el....eu sunt super incantata ,toti cei care l-au gustat au fost surprinsi ce bun e,si mai ales ca mi-a iesit...doar ca eu nu l-am insiropat foarte tare,data viitoare am sa pun mai mult sirop...oricum e super!!!!..am pus si poze aici: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
A,si eu am facut ceva schimbari,,am pus si nuca macinata fin in crema si rom mai mult,hmmmmmmm,e minunat
la toata lumea!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus
Mirela frumos tortul!
Cu ce cantitate l-ai insiropat? Eu cu 250 si ma gandeam sa cresc la 300 data viitoare; am sa pun si rom in crema si ceva nuca in blat cum spui si tu.
Si pe deasupra ce ai pus?
"Ce verde era valea mea!" (poze)
CRISMIR spune:
ML eu am pus tot cam asa 250ml,dar cred ca cu 300 cat a zis Adi va fi ok...daca nu ascultam de sfatul bucataresei...eu nuca am pus in crema dar am sa incerc si in blat..trebuie sa fie bun oricum...eu am decorat cu frisca ca nu aveam timp de altele...si oricum era pt noi ,ai casei nu m-am chinuit cu decoratul...dar vezi ca frisca a fost tare proasta,e din aia din tub...rea de tot,ca s-a lasat imediat...daca vrei frisca sa decorezi sa iei lichida si sa faci tu,am inteles ca e mult mai buna... si numai bine!
A,eu nu am reusit sa vad tortul tau,nu stiu de ce,ori nu am cautat eu bine...dar in schimb am vazut niste peisaje si flori,hmmmmmmm,am ramas muta...tu acolo locuiesti?...super frumos!!!
ADRIANA data viitoare,adica peste vreo 2 saptamani,voi face Richard...abia astept... si numai bine!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Poze cu noi avem la casuta de sus
ML spune:
Mirela multumesc pt. raspuns. Eu l-am facut intentionat mai putin insiropat ca sotului ii plac torturile americane neinsiropate, uscate. Dar data viitoare voi pune si eu 300. Poate frisca, poate inghetata in farfurie peste...
Am sters poza mea ca eu nu-s deloc bucatareasa "vestita" si nu mai am ce trece la "papa bun". O facusem doar pt. Adriana ca dovada... gustoasa si ca multumire.
Pozele (unele) sunt de unde locuiesc (tot FL), altele de la "tara" (cele mai vii, verzi, proaspete).
Spor la Richard!
"Ce verde era valea mea!" (poze)
crinuta spune:
Cornilia, scuze ca raspund abia acum.
Suntem in Saudi dar speram sa plecam cat mai curand, in special eu.
Hai ca sunteti aproape de noi, poate tragem o fuga... as vrea eu..
Ai mai facut vreun tort de aici?
Eu le studiez acum pe toate si vreau decid pe care il voi face pentru ziua sotului care se apropie si el fiind fan ciocolata e musai ca tortul sa fie de ciocolata.
Crinuta si Rayan
cornilia spune:
Crinuta, te astept cu drag si cu o felie de tort! La multi ani sotului tau si sa fiti fericiti! Chiar ieri am facut din nou tortul dupa prima reteta a Adrianei. De data asta a crescut foarte mult (puteam sa-l tai in 4) si parca e din ce in ce mai gustos. Am schimbat ceva de data asta: siropul in fac din 250 apa, 3 linguri zahar si o lingura cu cacao (se pun toate la foc in acelasi timp) si parca e si mai ciocolatos.
Adriana...reteta de la tine are un nou nume la noi in casa TORT ADRIANA in cinstea ta si cu multumirile noastre (poate pare exagerat, dar in ultimi 6 ani nu am mai mancat asa tort si d-aia iti multumesc de cate ori te "pomenesc"
Laura, saptamana viitoare incerc si tortul de la tine. Multumesc de reteta.
ML...frumos tort. Al meu niciodata nu e ornat (lipsa de imaginatie si nici poftele nu-mi dau ragazul necesar)
Mirela, ce tort aratossss (sunt convinsa ca si gustos).
Trebuie sa-i facem statuie Adrianei!!!
Cornelia si Maya (06.07.2004)
adi69 spune:
Cornelia,ma faci sa rosesc...e doar un tort acolo..
Cat despre statuie...mai bine o lasi balta ca la cate kg am eu,dai faliment la cate materiale-ti trebuie..:)
Pentru data viitoare cand vrei sa faci un tortuletz,incearca blatul de la tortul asta pe care l-ai tot incercat umplut cu o crema de ciocolata si frisca lichida-cea de la tortul Richard.Este o crema simpla si usor de facut si ciocolatoasa rau.
Poti modifica usor cantitatile ,ideea e sa pui ciocolata cu 100 sau 200 de grame mai putin decat frisca lichida(500 gr frisca lichida,400 gr ciocolata amaruie-55 sau 75%cacao)Incalzesti frisca(fara sa dea in clocot) apoi pui ciocolata bucatele si amesteci-fara sa bati- pana se topeste ciocolata.Dai la rece (minim 2 ore)dupa care scoti si bati cu mixerul pana se spumeaza.E super faina si super usor de facut!
Adriana
papa-bun
mama_lui_alex spune:
Mai fetelor,
Spuneti-mi si mie - cand vorbim de ciocolata pt. crema - puneti ciocolata de menaj, sau pur si simplu ciocolata simpla cu lapte (comestibila:))
Am salivat jumatate de ora copiind retetele direct in caietul meu de bucate .
Adriana - n-am cuvinte..Da-mi si mie pls. reteta de cheese cake (am vazut poza..si mi-a lasat gura apa). Am incercat n variante de cheese cake - nimic nu a iesit asa cum am mancat eu in tari straine...)
Trebuie sa plec de aici.. ma bat fetele de "grupul de suport pt. 5 kg minus":))
Va pupacesc,
Mama_lui_Alex