Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

haricleea,e bebe cand bate! stai linistita cu burtica in sus,relaxata,eventual pui perne sub picioare,asa cat sa o simti tu moale,si pui mana pe burtica si sa vezi cum incepe sa miste.
la mine misca tare ,cat sa simta oricine pune mana,de la 17-18 saptamani,si sunt la prima sarcina.si misca de multe ori pe zi.maiales noaptea,dimienata,zici ca joaca fotbal sau danseaza.
daca au iesit analizele cam jos,atunci ebine ca ai luat vitamine.probabil nu asimilezi .nu trebuie sa fii slaba ca sa ai carente,sau grasa ca sa nu ai.
Catalina

,ma bucur ca te-ai linistit si ai dormit bine ! ziua nu prea simti miscarile lui bebe.cand tu te misti,el doarme.cand tu dormi,el e treazx,si nu il simti.si uite asa ii cam ratezi miscarile.cvand tu te misti,el e leganat si doarme dus.si daca se trezeste simisca doar din manute nu il simti.simti doar cadn misca rau.stailinsitita.
eu il simt des pt ca misc amult noaptea,cand ma asez in pat,si eu stau ooore cu ochii pe pereti sau la tv pana adorm.si dimieata,cand pleaca tati,pune mana pe el si misca ,dar asta pt ca eu nu ma ridic.daca te ridici,nu mai simti.
geo,felicitaript sarcina ! eu am facut la 6 sapt(la urgenta ca eram speriata asa cum esti tu acum,de atunci m-am mai calmat ),la 13 si la 16.osa mai fac la douazeci si ceva.
pana acum nu s-a demonstrat ca ecografiile ar face rau.nu ai sa gasesti raspunsuri concrete,pt ca nu exista studii,asa ca ramane la alegerea ta.
megbeng,e frumos David-Andrei.
marinar,eu cred ca si Maia ar fi sarbatorita de Sf Maria.eu asa as face.
Helenutza
,hai ca mai ai un pic.un pic si o sa treaca!
Mihaela,bine ai venit!! sa ai o sarcina usoara si o nastere usoara!
Daca analizele iti ies bune,nuai de ce sa iei vitamine .Nu pt ca te-ar ingrasa,dar nu e bun nimic luat aiurea,fara sa fie nevoie.
Nu am inteles ce probleme a avuit prietena ta la nastere?Pt ca ecle 5 kilograme nu poate fi cauza .
ckristina
imi pare rau ca nu stiu despre problema ta.poate stiu fetele mai bine,poate gasesti un medic bun si cu un tratament adecvat sa vina din nou bebe! ai grija de tine,si multa sanatate!
Terbitza,ramai pe pozitie cu fetitza!Si lasa prajiturile din comert!!!nu conteaza ca sunt proaspte,nu stii ce baga in ele.si dulciurile si asa nu sunt bune!
aiska,nu te mai gandi la rele! nu osa iti scoata nimic si totul o sa fie perfect,ai sa vezi!
Frumoase numele,totusi,ca noi nu am sti ce inseamna ,dar sunt interesante.
Adela
,felicitari si LA MULTI ANi ! pt un an de casnicie!
aiska,la mine s-a potrivit calendarul chinezesc.si la multe persoane la care m-am uitat,doar una singura nu s-a potrivit.
Ralu,ai aflat ???
nu mai stim nimic de hermanadela,adela.
mariana,si eu cred ca cel mai greu e cu un copil.sau cel putin la fel de greu ca si cu trei.cine are un copil,isi da toata energia pe el,dar mamele cu trei copii-patru ce or sa faca?sa imparta toata energia in patru.si asta,desi pare ca se da mai putin fiecarui cpopil,e fals! se da suficient!
bravo tie!
catalina,cum sa fac rezumat?eu deschid doua pagini.una cu raspuns,si una cu subiectul,incepand cu pagina la care ramasesem ieri..si in timp ce citesc,raspund,si citesc si raspund,si asa nu scap amanunte.e ca si cand as vorbi cu voi .e cea mai simpla metoda si asa sunt si eu in tema proaspata cu tot ce faceti.daca citesti tot,si apoi te apuci de raspuns..te lasi pagubas,ca se face un amalgam in cap de nu mais tii ce ai citit sau ce ai visat.
Nu mai recitesc,de obieci scriu in fuga tastaturii.Si mai edit cand am uitat sa mai zic ceva.ca imi mai vine mie pe parcurs si altele :)

Nu stiam ca sunt mai multe calendare chinezesti.inseamna ca unul e fals.
am inteles ca acest calendar a fot gasit intr-un mormant(deci tre sa fie doar unul valabil),ca era o chestie secreta la ei.cum chinezii erau preocupati tare de a face doar baieti,ii cred in stare sa fi studiat sute de ani sa scoata ceva bun.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoraHope spune:

Buna fetelor!
Tocmai m-am intors din concediu (am fost la mare, la 2 Mai cu cortul si a fost super misto)si am recuperat cu cititul..m-am intristat putin, citind pe undeva ca un medic a "avizat" o tigara pe zi de dragul tranzitului...l-as linsa pe acel medic!
Si eu am fumat, pana in momentul cand mi-am dat seama ca sunt gravida (asta pt ca nu l-am programat pe bb2, ca altfel ma lasam eu mai devreme). Si cu bb1 tot asa...m-am lasat de cand am aflat de sarcina si m-am apucat din nou in ziua cand nu a mai supt (pe la 8 luni si ceva).
Inchipuiti-va ce se intampla acolo in uter...cand fumati 1,2,3..5 tigari pe zi..."ca nu va puteti lasa"...e ca si cum am sta noi intr-o incinta mica cu o singura gura de aerisire...ei bine, o data, de doua, trei...cinci ori pe zi..prin locul acela prin care eu deobicei primesc aer...primesc acum doar fum...exista posibilitatea ca eu sa nu patesc nimik, in afara de faptul ca ies un pic mai verde si mai palid si mai slab cand ma nasc...dar pot sa am si probleme foarte mari la creier sau la plamani din cauza lipsei oxigenului.
E ca si cum m-as duce dimineata in camera nou-nascutului care doarme si mi-as aprinde o tigara la capsorul lui si as da tot fumul pe el...ati face asa ceva, va intreb???
Eu zic sa ne gandim de doua ori, pana decidem sa spunem ca nu ne putem lasa de tigari nici de dragul copilului mult dorit...sa nu mai fim asa de egoiste si sa gasim tot felul de motive, ca daca nu ne lasam devine copilul agitat, samd.
Nu sunt medic de meserie, dar recomand celor care fumeaza sa incerce din rasputeri sa se lase de aceasta placere, cel putin pana la iarna...

Cora
17+5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata

LA MULTI ANI!!! pt sarbatoritele de astazi

Aelita initial si eu ma gandeam ca MAIA ar putea fi sarbatorita astazi, dar m-am uitat in cartea de nume si este nume de sine statator, cu semnificatie aparte fata de Maria/Marin. asa ca nu am vrea sa fie sarbatorita astazi si de Sf Ion pt al 2 lea nume Ioana.

mie imi este din ce in ce mai bine, de ieri am inceput sa mai gust si carnea.

pupici tuturor

Marina 17+

burtika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Buna fetele! M-am intors din Romania, a fost super. Am vazut fete ingrijorate ca au de mers pana in Bulgaria cu masina, eu am traversat Europa si am trecut si marea si a fost OK. Sunt obosita dar mi-e bine. Felicitari celor care stiu ce e bebe, eu inca nu am aflat cu toate ca am fost la medic in Iasi. Maine am scan din nou, poate-poate aflam si noi...Tati e mandru tare, s-a laudat la toate rudele si la toate cunostintele. Va pup pe toate si va scriu mai multe cand imi mai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dinzo spune:

Buna fetelor!!!!!!!
Ce mai faceti?????
Nu am scris de fff multa vreme desi v-am citit tot. Se pare ca fff multe dintre voi nu au avut probleme cu greturile. Eu nu mai pot desi am 14 s+5 zile inca imi este rau am in minus 4 5 kg. Toate hainele imi sunt largi pica toti blugii de pe mine. Saptamina asta vrea sa ma duc la un nou ecograf sper sa se vada ce este (nu ca ar conta ffff mult, dar suntem curiosi). Spunet/mi si mie ce l/ati intrebat pa medic sa imi fac o listuta ca ma duc acolo si de emotionata ce o sa fiu o sa uit tot.
Va pup si sper sa va scriu mi des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

CoraHope eu cred ca exagerezi.......comparatia intre fumatul la capul bebelusului si fumatul cand el se afla in uter mi se pare deplasata.Gandestte-te ca sunt fete care fac eforturi disperate sa se lase de fumat in perioada asta iar tu prin felul in care scrii nu faci decat sa le demoralizezi si sa le dai o doza in plus de stress.
Nimeni nu zice ca fumatul face bine.Insa de aici si pana la afirmatiile tale e cale lunga.Imi pare rau ca esti asha de drastica si ca nu te gandesti si la fetele care mai scapa la o tigara.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Buna fetelor, LA MULTI ANI tuturor sarbatoritelor de azi, sa fiti fericite si sanatoase, toate cele bun pentru voi si pentru burticutele voastre!

Aelita, multumesc pentru felicitarile pentru mama, tare-mi doresc sa-i spun de ziua ei ce nepotel va avea. Acesta va fi al patrulea, la activ are doi nepotei si o nepotica. Stand impreuna cu ea trei zile si tot povestind, mi-am dat seama ca eu sunt norocoasa, ea tare s-a chinuit cu noi, mai ales cu fetele.

cristiana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Inca ceva.Eu cred ca scopul acestui forum este sa ne sprijinim reciproc si nu sa aruncam injurii gen egoism etc.
Asha ca eu am sa ignor mesajul tau.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Terbitza, eu astept ziua de vineri sa-mi spuna dr ce sa iau, eu am incercat Farebil, cam tot aia e, cu uleiuri eterice si menta. Dar prajituri NU am mancat de luni de zile, nici alte dulciuri, cred ca totusi ceva apasa pe vezica biliara. Intre timp burtica mea a "prins viteza", parca s-a marit in ultima saptamana, chit ca nu am mancat mai mult si am si facut miscare. De-abia astept saptamana viitoare la mare, sa ma balacesc cat mai mult, sa inot, poate dau jos colacelul de deasupra copilului.

cristiana 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Buna mamicilor...
Eu sunt o viitoare mamica, dar de martie 2006. Pentru ca sunteti mai cu vechime, ma "infiltrez" si pe la voi, sa va intreb una, alta.
Problema mea cea mare sunt infectiile urinare (de ceva ani incoace), fie cu Coli si de ceva timp mai apar si cu Enterococcus. La ultimele analize (dupa ce am aflat de sarcina) mi-a iesit infectie cu Enterococcus (care este un streptococ hemolotic de grupa D) iar doctorita mi-a dat ampicilina (la care era sensibil).
Am luat timp de o saptamana antibioticul , pentru a elimina riscul ca infectia sa urce la rinichi, dar acuma ma gandesc in continuu, daca a afectat antibioticul cumva bebelasul........... Nu m-am prea lamurit din ce am citit pana acuma, pt ca exista pareri contradictorii, opuse total chiar... Si in plus mai e si riscul sa car infectia asta dupa mine toata sarcina, sa imi tot apara
E cineva care stie ce tratament as putea face pentru intarirea imunitatii, care sa nu fie daunator pentru copilas?
Le-am intrebat si pe fetele de la martie-aprilie, dar nu mi-au raspuns, probabil nu stiu prea multe despre acest lucru

Si inca ceva: la cate saptamani se fac ecografiile obligatorii? La 14 si la 20? Ca sa stiu sa o intreb si pe doctorita la care merg, ca inca nu mi-a spus de ele...

Multumiri in avans!

Spune-mi, daca te-as prinde-ntr-o zi
si ti-as saruta talpa piciorului,
nu-i asa ca ai schiopata putin, dupa aceea,
de teama sa nu-mi strivesti sarutul?...
NICHITA STANESCU

Mergi la inceput