Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

quote:
Originally posted by Selene

Buna mamicilor...
Eu sunt o viitoare mamica, dar de martie 2006. Pentru ca sunteti mai cu vechime, ma "infiltrez" si pe la voi, sa va intreb una, alta.
Problema mea cea mare sunt infectiile urinare (de ceva ani incoace), fie cu Coli si de ceva timp mai apar si cu Enterococcus. La ultimele analize (dupa ce am aflat de sarcina) mi-a iesit infectie cu Enterococcus (care este un streptococ hemolotic de grupa D) iar doctorita mi-a dat ampicilina (la care era sensibil).
Am luat timp de o saptamana antibioticul , pentru a elimina riscul ca infectia sa urce la rinichi, dar acuma ma gandesc in continuu, daca a afectat antibioticul cumva bebelasul........... Nu m-am prea lamurit din ce am citit pana acuma, pt ca exista pareri contradictorii, opuse total chiar... Si in plus mai e si riscul sa car infectia asta dupa mine toata sarcina, sa imi tot apara
E cineva care stie ce tratament as putea face pentru intarirea imunitatii, care sa nu fie daunator pentru copilas?
Le-am intrebat si pe fetele de la martie-aprilie, dar nu mi-au raspuns, probabil nu stiu prea multe despre acest lucru

Si inca ceva: la cate saptamani se fac ecografiile obligatorii? La 14 si la 20? Ca sa stiu sa o intreb si pe doctorita la care merg, ca inca nu mi-a spus de ele...

Multumiri in avans!

Spune-mi, daca te-as prinde-ntr-o zi
si ti-as saruta talpa piciorului,
nu-i asa ca ai schiopata putin, dupa aceea,
de teama sa nu-mi strivesti sarutul?...
NICHITA STANESCU

Selene uite cateva linkuri care s-ar putea sa te ajute.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80355
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68461
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=69663

de eco obligatorii, pot sa iti spun ca in sapt 20-23 este o ecografie ce trebuie facuta, este vorba de eco morfologica unde se vad toate organele bb-lului, se pot depista, Doamne fereste, anumite anomalii etc. e bine de facut.
sarcina usoara si sanatate multa!

LA MULTI ANI TUTUROR MARIILOR! tot ce va doriti, multa sanatate si bebei sanatosi!

13+

p.s. fetele multumesc pt incurajari. azi sunt mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Alinatxa si eu o sustin pe Corahope cu toate ca nu ma bag in a da sfaturi de genul asta,la urma urmei nu noi vom fi cele care se chinuie cu copii afectati de pe urma nicotinei.si la chestia ca"incearca sa se lase de fumat" sunt vorbe caci daca ar vrea cu adevarat se pot lasa.eu cred ca nu ati vazut prea multi copii malformati sau cu defecte din nastere caci atunci cu siguranta ati face tot posibilul ca ai vostrii prunci sa nu aibe de suferit!
mai citisem tot aici in grupul nostru se afla o mamica care incerca de 12 ani sa aibe un copil si acum ca-si vazuse visul implinit tot intreba ce sa faca sa nu se ingrase caci muncise mult ca sa ajunga la silueta pe care o avea!pai dupa ce D-zeu iti implineste dorinta mai faci si figuri?!pai cine e mai important copilul sau silueta????
imi vine sa femeile de genul asta!

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

SILUETA? CE E AIA?
...glumesc, normal, e bine sa ia grija sa papi sanatos, asta IN PRIMUL RAND pt bb. restul le rezolvam dupa ce vedem bb sanatos

13+

Mergi la inceput

Helenutza la prima sarcina am luat 25kg in timpul celor 9 luni.la iesirea din spital aveam cu 12 mai putin(am stat 11 zile) si nu ma stresam deloc pt ca vroiam ca bebe sa aibe papica buna de la tzatzi(nu mananci nu ai nene lapte).cand am terminat cu alaptatul m-am apucat de diete,sport si am dat totul jos numai ca apoi m-am culcat pe-o ureche si m-am ingrasat,nu cu mult dar deajuns sa-i tina de foame lui bebe2.tura asta vad ca nu ma ingras oricat as manca.am 2 kg in plus dar banuiesc ca-s de la cresterea in volum a sangelui,bebe si placenta.mai conteaza kg-mele?nop bebe sa fie sanatos caci e cel mai important!

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TERBITZA spune:

Salut fetelor!

Nu vreau sa pun paie pe foc si nici nu imi plac disputele insa eu ii dau dreptate lui CoraHope!Am o prietena medic si imi povesteste mereu despre copilasii pe care ii vede in spital cu anomalii datorita fumatului sau medicamentelor luate in sarcina.Va dau un exemplu concret...o cunostinta si-a operat fetitza de cateva ori la ochisori iar cauza anomaliei a fost...fumatul in sarcina.Nu e de glumit cu treburile astea mai ales ca la mijloc se afla niste sufletele nevinovate si lipsite de aparare.
Nu va suparati pentru interventia mea si nu are rost sa ne certam pt ca vor mai fi situatii cand vom avea conceptii diametral opuse.Suntem aici ca sa discutam, sa ne sfatuim, sa ne sustinem reciproc!

Aisca, mie mi se potriveste perfect calendarul chinezesc oferit de Mariana_1976.Poti sa il testezi.

Ralu, nu dai nici un semn?Sunt sigura ca rezultatul de la TT e in regula.

Catalina, nu ti-ar prinde bine sa stai in medical????????Poate ar trebui sa mai consulti un medic pt o a doua parere.

Aelita, i-am promis lui BB ca pot sa mor de pofta si nu mai pun gura pe prajiturile din comert in timpul sarcinii.

Cristiana70, eu sunt de la mare, am vrut sa fac o baie zilele trecute insa apa mi s-a parut rece pentru burtica.Ai grija si nu intra in apa pentru ca nu prea cred sa se mai incalzeasca.Mie doctora mi-a zis sa evit schimbarile bruste de temperatura.

Selena, cel mai bine ar fi sa cauti un medic homeopat care sa iti recomande un tratament pentru stimularea imunitatii.

Va pup!

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Nu-mi permit sa-mi dau cu parerea despre cum si in ce fel gasesc unele mamici sa aiba grija de minunile din burticile lor.

Sunt sigura ca nu e usor sa renunti la fumat....atunci cand nu constientizezi motivatia.

Pentru mine a fost insa simplu. Cand am aflat ca sunt insarcinata am pus punct. De maine nu mai fumez, si asa a fost. M-am rugat la Doamne Doamne sa-mi dea puterea sa fac asta si mi-a dat-o.

Motivatia de a avea un bebe sanatos a fost atat de puternica incat, restul nu a mai contat.

De asemenea, am prietene care au fumat tot timpul sarcinii si bebeii nu au probleme....sigur sunt si cazuri de acestea si altele mai putin fericite.....Eu am ales sa elimin un risc.

Pana la urma totul sta in constientizarea motivatiei si in alegerea fiecareia!!!
Mult succes feletor care inceraca sa se lase de fumat!!!

................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Buna ziua burticutze!!!
Am revenit si noi din concediu (tura 1). Suntem bine si burtica a crescut, desi am avut si ceva aventuri in aceste 2 saptamani de lipsa. Am avut o criza de sciatica (si am crezut ca nu ma voi mai putea indrepta sau merge), cateva dureri de burtica si ovare, constipatia a revenit, balonarea la fel...Iar de ingrasat m-am ingrasat mult, mult prea mult..adica de la 56 kg am ajuns la 62...Si nu am exagerat cu nimic...nu stiu cum am reusit.

Voi vad ca sunteti harnicute si nici nu am reusit sa citesc tot ce s-a scris in lipsa mea.
Felicitari tuturor celor care deja stiu ce bebei au in burticutze!!!
Eu abea astept sa-l simt pe bebe miscand...Voi deja cred ca simtiti bebeii. La prima sarcina se poate simti bebe de la 15 saptamani?
Va pupam pe burtici,
Wanna & bebe din burtika 14 weeks & 2 days

wanna

Mergi la inceput

Alinuk or fii copii aia sanatosi dar au cu siguranta un coeficient de inteligenta mai redus.s-a demonstrat:copii ai caror parinti sunt fumatori sau consumatori de alcool au un nivel de concentrare mult mai redus decat copii care provin din parinti ce nu au consumat bauturi alcoolice sau tigari.

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Wannajo binenteles ca poti sa-l simti pe bebe la 15 sapt chiar daca e prima sarcina!eu l-am simtit pe Ken al meu la 13 sapt si 5 zile,iar acum la a 2-a sarcina la 12 sapt.

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TERBITZA spune:

Wannajo, bine ai revenit!
Am inteles ca in trimestrul trei pot aparea crize de sciatica datorita faptului ca BB apasa pe nervul sciatic.La tine insa a fost mult mai devreme!
Ma bucur ca te-ai simtit bine in concediu,chiar daca ai avut aceasta mica neplacere.
Si noi am vrea sa mai plecam o data in concediu, la jumatatea lui septembrie si daca lucrurile evolueaza bine,chiar o vom face.

16+

Mergi la inceput