Mamici ianuarie - februarie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

mie imi place foarte mult cum s-a exprimat corahope si sper ca mesajul ei a fost cu folos si va convinge mamicile care inca mai fumeaza sa renunte definitiv...eu am renuntat inca inainte sa vad testul de sarcina pozitiv, adica atunci cand am avut prima presimtire ca sunt ..nu fumam mult...cate o tigara pe zi, cu o cafea, inainte sa ma apuc de invatat...
si sustin si eu ce zicea terbitza..dupa ce VEZI copii cu diferite malformatii, cu tare in dezvoltare, nu-ti mai trebuie nici sa vezi pachetul de tigari..si e perfect adevarat si cu IQ-ul, ca e mai scazut la copiii ce provin din mame fumatoare.
wannajo, bine ai revenit din concediu!
apropo de silueta..eu nu stiu cum am reusit, dar nu am pus absolut nici un kg in 14saptamani, desi am mancat mult, mult mai serios ca inainte..probabil diferenta e ca acum am mancat EXCLUSIV chestii sanatoase, am renuntat de tot la KFC (asta a fost f f greu, pe bune!), la pizza, la supe la plic si alte porcarioare cu care ma mai delectam inainte de burtica..si totusi, desi pe cantar tot 55 kg am, blugii nu ma mai incap! iar bebe e mai marisor decat ne asteptam! daca bebe creste bine nu conteaza cate kg iau sau dau jos eu, nu?

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Bits,

ai dreptate bebeii prietenelor fumatoare sunt aparent sanatosi, le doresc din tot sufletul sa nu aiba probleme cu ei...

Dealtfel, am observat ca isi negau slabiciunea iar faptul ca nu au reusit sa renunte la fumat - il puneau in carca digestiei. E simplu sa arunci vina in afara...ba chiar mai gasesti si un medic care spune ca e indicat sa-ti sustii viciul in virtutea bunei functionari a ap digetiv samd...

................................................
Nimic nu-i intamplator!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoraHope spune:

Daca eram o nefumatoare...atunci poate imi era usor si simplu sa scriu ce am scris. Dar sunt o fumatoare si credeti-ma ca stiu ce inseamna sa te lasi de fumat (a doua oara in viata).
Deasemenea stiu ca nu exista "nu pot"...doar "nu vreau" si alte scuze.
Eu m-am gandit sa fac un apel la constiinta celor care inca fumeaza sa se gandeasca la cat de mult rau le pot provoca celor mici!!!
Noi mamele, care vrem binele suprem pt copilasii nostrii...suntem primele care le facem rau si asta in mod constient.

Eu, daca as fi tatal copilului a carui mama spune ca nu se poate lasa de fumat in timpul sarcinii...cred ca as bate-o toata ziua...pana i-ar trece pofta de tigari...fara glume!

Imi pare rau daca am jignit pe cineva sau pur si simplu puteti ignora postarea.

Cora
17+5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

Corahope eu le-as arde de vii,ce mai!crede-ma ca si eu am fost fumatoare dar am renuntat cand m-am hot ca e vremea sa vina bebe.dupa nastere nu am mai pus tigara in gura pt ca mi se luase de ele!

mai stiu pers care-mi spun ca au schimbat tigarile cu unele mai slabe ca in felul asta sa nu-i faca rau lui bebe,de parca nu tot nicotina inhaleaza!

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoraHope spune:

Alinuk...exact ca si tine am gandit in momentul cand am aflat ca sunt insarcinata..."de acum nu mai fumez pana cand bebe nu va mai suge". Si am mai citit postari pe acest forum ca la fel s-ar fi procedat!
Deci nu am vrut sa ma bat eu cu pumnul in piept ca sunt singura mamica care a reusit sa se lase de fumat, afland ca asteapta un bb...

Cora
17+5z

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna ziua mamici.

Tocmai ne-am intors de la ecografie. Rog pe cineva care are parola de la contul comun sa ne schimbe si noua caruciorul. Vom avea o FETITA! (avem poza ca dovada).
Totul este bine cu piticuta noastra, are 78g +/- 12g si este dezvoltata normal. Mi-a spus sa nu-mi fac probleme ca nu am luat deloc in greutate atata timp cat sarcina evoluaze normal. Insa, ca si la sarcina trecuta se pare ca am un hematom. Sa speram ca nu-mi va da emotii si nu se va sparge. Oricum Iosup mi-a recomandat sa nu-mi mai car flacaul in brate si sa evit pe cat posibil sa-l ridic.

In disputa pe marginea tigarilor, fumatoare fiind, mi se pare foarte urat din partea altor mamici sau viitoare mamici sa considere ca isi iubesc mai mult copii decat mine doar fiindca fumez sau ca piticii mei vor avea IQ mai mic decat al copiilor lor. Si eu si fratele meu suntem copii unor fumatori si fara pic de modestie va spun ca numai prosti nu suntem, chiar contrariul, si mai suntem si sanatosi, Slava Domnului... iar baietelul meu este sanatos (nu doar "aparent"), frumos si inteligent (nu mai mult dar nici mai putin decat ai oricarei alte mamici). A avut 3,8 kg la nastere asa ca se duce si mitul cu greutate scazuta la nastere. Nu vreau sa intru intr-o disputa pe aceasta tema insa consider ca nimeni nu are nici cel mai mic drept sa judece o alta persoana, cu atat mai mult sa se considere superioara doar pentru faptul ca una fumeaza si cealalta nu. Hai sa fim serioase! V-as aduce mai multe argumente in favoarea faptului ca fumatul nu produce malformatii sau mai stiu eu ce alte nenorociri de care este acuzat insa ma indoiesc sa existe deschidere si impartialitate la persoanele atat de categorice. Din pacate, cel putin medicilor din Romania, dar sunt destui si prin strainatate, le este mult mai simplu sa asocieze aceste nenorociri cu fumatul (legatura care nu poate fi dovedita fara echivoc din punct de vedere medical) decat sa investigheze realele cauze deoarece testele necesare sunt mult prea scumpe iar mentalitatea medicilor romani nu implica si interesul pacientului.

EDIT: cat am scris acest mesaj am vazut ca au aparut mesaje tare indendiare si lipsite de orice urma de respect. Nu-mi vine sa cred!

Oana 14+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

hai sa fim serioase mai Amaya cum adica "argumente in favoarea faptului ca fumatul nu produce malformatii sau mai stiu eu ce alte nenorociri"?.in lumea intreaga se duc adevarate polemici contra fumatului si inca nu am auzit argumente pro fumat.cand te-ai referit la costurile investigatiilor banuiesc ca te refereai la Romania si nu la alte tari cu un nivel de civilizatie ridicat,cu o economie mult superioara tarii noastre,tari care isi permit sa investeasca in cercetare.

nu se crede nimeni mai superioara daca nu fumeaza ci suntem cu constiinta impacata ca nu am facut nimic rau incat sa periclitam sanatatea copiilor nostri!

octy17,KENZO(1nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

AMAYA felicitari pentru prunica.Sunt sigura ca o sa fie sanatoasa,frumoasa si desteapta ca mamica.
Eu merg la 2 doctori ptr 3d nu de alta dar maine am programare la iossup si astazi din cauza faptului ca nu mai puteam de nerabdare am sunat la o alta clinica sa vad daca am vreo sansa astazi sa ma programez.Si se pare ca am avut noroc.Asha ca merg si azi si maine la iossuP.AM NISTE EMOTIIIIIII DE MOR.OFFFFFFFFFF!!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Amaya, am modificat caruciorul.
Fetelor, sincer cred ca nu e cazul sa cream asemenea dispute pe aici. Se stie clar ca subiectul "lasatului de fumat" este un subiect tabu chiar cand nu esti insarcinata pentru ca poate crea dispute. Nu spun ca e bine sa fumezi sau nu. Eu una m-am lasat de fumat cand am ramas gravida data trecuta pentru ca asa am simtit ca e bine, asa am vrut eu si nu pentru ca mi-a fost impus. Fiecare mamica va face exact ce crede ea ca e bine pentru puiul ei, indiferent ca noua ne convine sau nu. Este viata ei! Fiecare isi calculeaza care sunt riscurile fumatului in sarcina. Parerea mea ar fi ca ar trebui sa punem punct acestui subiect pana nu provocam dispute si mai mari. Dupa cum spuneam, e doar parerea mea.

In ceea ce ma priveste astept cu interes sa vina ora 17 sa ma duc la ecografie la dr Herghelegiu. Abia astept sa vad ce face printesa mea, daca e colul inchis si daca s-a mai ridicat placenta. Revin cu vesti.

Vine barza
diverse aranjamente nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Si eu consider ca tot despre lipsa de respect este vorba aici.NU SUNT FUMATOARE dar sunt de acord cu amalia.Asta nu inseamna ca fumatul e benefic.Numai ca pararea mea este ca trebuie sa respectam pe fiecare dintre mamici ,sa nu judecam (ca nu suntem dumnezeu) si sa nu stresam si sa dezechilibram si mai rau pe acele dintre noi care fumeaza.SA NE RUGAM CA TOTUL SA FIE BINE SA LE AJUTAM "ALTFEL".Nu pot intelege cum unele persoane pot fii atat de transante dar ma rog ......Amalia nu mai fii supi

http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput