va lasati copiii sa....
va lasati copiii sa doarma peste noapte la prieteni???
mai nou, fata mea care are 13 ani, de cite ori se duce la ziua cuiva ma innebuneste sa ramina peste noapte acolo. am lasat-o o singura data, dar cum....m-a sunat mama fetitei respective (colega de clasa cu a mea) si m-a rugat.....asta dupa ce initial spusesem NU!!!
acum se duce la ziua altei fetite, care sta aproape de noi, au casa cu piscina....si o tenteaza.....dar eu nu-i cunosc pe parintii aceia, nu am nici un feed back despre ei, nici macar pe fetita nu o stiu decit din vedere, ....si i-am spus clar ca nu, ca nu sunt adepta acestei practici, ca se pot intimpla atitea....
nu cred ca m-a inteles, deoarece a ramas bosumflata....
oi fi eu mai conservatoare, mai batuta in cap...nu inteleg....
copiii vostri au emis astfel de pretentii???
ce parere aveti????
Raspunsuri
kristinutza spune:
pai si ceilalti copii raman peste noapte? atunci fetita ta probabil se simte groaznic pt ca nu o lasi si tu...
si daca nu-i cunosti pe respectivii parinti, de ce sa nu-i cunosti acum? banuiesc ca nu au nimic de ascuns si vor vorbi cu tine macar si la telefon, ti vei face o parere despre cum sunt etc.
recunosc, copilul meu nu a emis inca astfel de pretentii , dar chiar nu mi se pare exagerat ce-ti cere fata ta.
e clar, trebuie sa te interesezi, sa urmaresti tot ce se intampla, sa stii cum va decurge petrecerea etc, dar in principiu nu poate decat sa fie o experienta frumoasa pt fetita.
acum, fiecare cum crede. banuiesc ca vor fi mamici care vor spune ca ele nu si-ar lasa copilul. si te vad pe tine destul de socata de dorinta fetei, deci banuiesc ca n-o vei lasa la o petreceri peste noapte.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
louisea spune:
daca sta aproape de voi de ce nu profiti de ocazie si sa mergi cu ea? si ii vei cunoaste parintii si vezi in ce anturaj e
eu una as lasa-o atata timp cat stiu unde e si sunt sigura ca e acolo ; la petreceri fara adulti NU e prea devreme
mama lia spune:
petrecerea nu este peste noapte. iar copiii au intre 7 si 13 ani....petrecerea are loc ziua, iar noaptea dorm, atita tot!!!!
sincer, nu ma intereseaza cum va decurge petrecerea, sau alte detalii de care pomesti tu....fata mea este destul de mare ca sa nu ma intereseze anumite aspecte, dar destul de mica ca ramina peste noapte in case straine !!! ce experienta frumoasa este asta???
sincer, nu pot sa urmaresc tot ce se intimpla, am facut-o cind fata era mai mica. dar acum nu imi place sa o descos, imi spune ea oricum, ca e mare vorbareata, prefer sa urmaresc alte aspecte ale educatiei ei indeaproape.
poate gresesc. nu stiu, dar cer sfaturi de la mamici care au fost puse in situatii similare sau cunosc despre ce e vorba.
nu te supara, dar copilul tau vad ca are 2 ani. cind avea a mea doi ani gindeam si eu altfel. dar ma gindesc ca paza buna trece primejdia rea, mai ales ca auzi atita intimplari ciudate in ziua de azi ca prefer sa suflu si in iaurt.
nu ma consider o mama "constipata", nici nu vreau sa fiu, dar vreau sa fiu o mama responsabila!!!!
of....e greu sa fii parinte!!!!
mama lia spune:
ca sa vedeti ce mama "rea" sunt....m-am mai gindit si i-am spus Cristinei sa vorbeasca cu mama domnisoarei la care se duce, sa ii ceara nr. de tel, sa ii spuna ca o sun....si sa vorbesc cu femeia, sa aflu mai multe detalii.....
parca e mai bine asa, nu???
mama lia spune:
din pacate petrecerea este in timpul saptaminii, incep la prinz....
poate sa dau o fuga in wk, sa vorbesc cu mamica respectiva.....parca asa e si mai bine.....
of...greu!!!!
louisea spune:
mama lia cred ca ai fost cam aspra cu privire la mesajul scris de kristinutza
adica la urma urmei tu ai cerut sfaturi si tot tu decizi daca o lasi sau nu
daca nu te interesa sfaturile nu era nevoie de un sub. pe forum iar daca vroiai doar raspunsuri de la mamici cu fete adolescente trebuia sa mentionezi
oricum te inteleg ca esti ingrijorata si desigur ca vrei sa iei decizia cea mai buna pt ea
clayhanger spune:
Buna! Imi permit sa raspund desi nu sunt mama de adolescenta. Ceea ce mi-am amintit legat de adolescenta m-a facut sa scriu mesajul.
In toata adolescenta mea n-am dormit niciodata in alta parte decat acasa.
O singura data mi-am dorit (foarte mult) sa raman peste noapte la prietena cea mai buna, si... nu am fost lasata. Experienta frumoasa, pentru mine, ar fi fost ca am fi avut inca cateva ore in care sa vorbim cate in luna si in stele, pe langa faptul ca ne vedeam toata ziua. Tot 13 ani aveam si eu.
Repet ca era vorba de prietena cea mai buna, pe care o cunosteau ai mei, si nu ar fi fost absolut nici o problema - asa ca nu am inteles de ce nu am fost lasata si am fost tare necajita (bosumflata, chiar furioasa pe alocuri). Pot mentiona si rusinea unui "nu ma lasa" rostit incetisor, dar asta e alta problema.
INSA, daca ar fi fost vorba de o fata pe care aproape ca nu o cunosteau, as fi inteles.
Ceea ce vreau sa spun este ca daca e vorba de prieteni foarte apropiati ai fetei, pe care sa ii stiti, nu spuneti din start "NU" (nu ii spuneti ei, dar nici dumneavoastra, daca ma intelegeti), ci cautati sa eliminati cu delicatete orice urma de indoiala asupra lor si asupra situatiei. Daca apoi tot "NU" este, sigur ati stiut de ce si aratati-i si ei.
Daca e vorba de alte persoane, discutati (mai degraba decat "explicati") din start de ce "NU", si va intelege. Eu poate as fi avut nevoie sa mi se detalieze cum "se pot intampla atatea", nu ma indoiesc ca i-ati spus clar ce va temeti ca s-ar putea intampla.
Cam atat, imi pare rau daca parerea mea nu e binevenita.
Fashion is a form of ugliness so intolerable that we have to alter it every six months.
Oscar Wilde
mama lia spune:
da louisea, si cu ocazia asta imi cer scuze fata de kristinutza...
dar eu am cerut sfaturi de la mamici care au copii de virsta similara si sa va spun de ce....
am constatat ca una gindeam ce voi face cind fata mea va avea x ani....sau cum gindeam cind nu aveam copilul....
dar acum am 40 de ani.....datele problemei sunt altele decit la 20 sau 30....va spun cu mina pe inima.
de aceea intrebam "va lasati copiii sa doarma peste noapte la prieteni???"
as fi vrut sa vad ce fac si alte mamici aflate in situatia mea.
insa toate sfaturile sunt binevenite, va multumesc din suflet!!!
zicala aia cu "copii mici - griji mici si copii mari - griji mari" e foarte adevarata!!! mai ales ca la cite nenorociri auzi ca se intimpla, nu poti sa nu dai in "scenarita" si sa devii super protector cu copiii....
recunosc ca nu imi place ideea asta cu ramasul peste noapte la oameni pe care nu ii cunosc, chiar daca o sa ma duc acolo tot nu o sa aflu ce fel de oameni sunt dintr-o simpla vizita, imi pot face doar o vaga parere...dar ii voi face o vizita, voi vorbi cu mama fetitei, si o voi lasa in cele din urma, dar asta deoarece mai ramin si alte doua fetite.
dragele mele, problema e tare delicata....dar ma gindesc ca daca voi fi super protectoare tot nu voi rezolva nimic, vreau sa fiu cit se poate de cerebrala si sa fiu si eu "linistita" si Cristina mea fericita!!!
inca o data va multumesc pentru raspunsuri si va rog sa nu imi intelegeti gresit ingrijorarea!!!
Veve spune:
Cele mai frumoase amintiri despre si cu prietene din copilarie au legatura cu aceste vizite peste noapte.Unele complet inocente,in care faceam noapte alba palavragind,facand spiritisme,sunand la concursuri radio sau mai stiu eu ce alte ghidusii,altele mai putin inocente,cand parintii nu erau acasa,chemam gasca (in general personaje mai mari cu 2-3-4-5 ani decat noi) si faceam chef pana-n zori,cu alcool,valuri de fum de tigari iesind pe sub usi si altele putin mai grave de-atat....E drept,astea din urma se-ntamplau mai inspre 15-16 ani.
E dificil sa iei o decizie;pe de o parte pentru ca poate copilu' e inocent,il privezi de niste chestii elementare si necesare dezvoltarii si socializarii lui (si eu stiu la ce duce privarea asta;am avut un tata foarte sever si-am reusit sa-i incalc toate regulile fara ca macar sa-si dea seama) si asta poate afecta relatia voastra.Reversul medaliei e ca intentiile ei nu-s foarte inocente si implica anumite riscuri.Solutia optima e stabilirea unei relatii cu copilul.Sa-i explici exact ce si cum se poate intampla,cu consecinte cu tot.Nu-i exclus ca-n momentul in care ar fi pe cale sa paseasca stramb,sa-i sclipeasca un beculet din ceea ce i-ai spus tu.Stiu ca timpul e scurt acum,insa cred ca cel mai bine-i sa-i spui sincer ce gandesti si s-o lasi sa decida.Copiii de 13 ani de astazi nu mai sunt copiii de 13 ani de acum 15-20 de ani.Nu te poti pune in pielea ei.Insa toti invatam din greseli.In cel mai rau caz,vor invata si-ai nostri din ale lor.
Succes!
www.danasoft.com/sig/airise.jpg" target="_blank">Irina , www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060522" target="_blank">vevika & www.dropshots.com/day.php?userid=83483&cdate=20060521" target="_blank">"scaly monstel"
poze1,2,3,4,5,www.dotphoto.com/go.asp?l=airise&p=veve" target="_blank">6
carmenp spune:
la mine fu cam ashe, pe la virste fragede aveam ora de venit acasa iar cind am crescut mai male puteam sta pin` la orice ora da` musai trebuia sa dorm acasa. maica-mea avea o fixatie cu asta si cu muulte altele si desi la vremea aia imi juram ca io n-am sa fac la fel cu cupiii mei, mare parte din ele le-am preluat cu brio... la capitolu` "sfaturi" subscriu celor date de veve, da` stii si tu, teoria ca teoria, practica ne omoara bafta.
Carmen,Ilinca&Ionut
tzucurei de tzucurei 1, 2, 3