va lasati copiii sa....

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

ok, mama lia. pace!
citisem aseara reactiile tale si chiar eram f dezamagita. am vrut sa-ti raspund impaciuitor, dar, recitindu-mi mesajul, n-am gasit nimic jignitor la adresa ta, asa ca, scarbita, n-am mai scis nimic.

mentionasem si in mesajul meu ca faci ce vrei. se presupune ca atunci cand deschizi subiect pe forum te astepti sa-ti raspunda fiecare cu experienta lui.
si vad ca si celelalte raspunsuri nu sunt chiar mult diferite de al meu.

ma rog, chiar nu conteaza.

eu imi amintesc de tatal meu care se vroia strict, imi amintesc cat de mult imi doream sa raman peste noapte la vreo prietena, cat de mare era mahnirea cand nu eram lasata si cat de frumos era cand primeam invoirea.
as mai avea multe de spus despre incredere... dar mi-e frica de alte interpretari.
te asigur oricum ca intentiile mele au fost cat se poate de bune.

pupici domnisoarei tize cristina, care e mare acum si probabil doreste sa fie tratata ca o adevarata domnisoara ce e. sunt sigura ca vei lua deciziile corecte pt dezvoltarea si siguranta ei.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

ok, am vazut acum si raspunsul de la subiectul meu. multumesc.

poate asa intelegi si mai mult de ce ti-am spus ce ti-am spus. nu vroiam sa aduc vorba, dar daca acum tot sti povestea mea, gandeste-te ca eu, din cauza spitalizarii, nu l-am putut supraveghea pe copilul meu, care era dependent de mine la varsta aia. adica nu numai ca nu-l puteam supraveghea, dar era departe de mine, a trecut brusc pe lapte praf, pe alta persoana langa el, cu alte obiceiuri, cu alte principii, a trecut la mancare diversificata fara mine etc etc.
deci eu poate as fi ultima persoana care sa nu inteleaga cat de greu este sa nu poti tine copilul strans langa tine, sa-l aperi de tot ce i se poate intampla rau, sa-l protejezi si sa-i urmaresti fiecare pas.

dar imi amintesc de mine la 13 ani, de faptul ca eram destul de matura totusi si responsabila si il uram pe tata care nu ma intelegea. din perioada aia am ramas cu un cui impotriva tatalui si o duiosie speciala pt mama.

toate cele bune.
nu mai zic nimic, ca am zis prea multe!

poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

draga Kristinutza....dar nu am zis ca ai scris ceva jignitor...iarta-ma daca nu am fost coerenta...

uite un pupic de la mine daca te-am suparat!!!

recunosc ca am fost putin exagerata, dar mi-a picat foarte prost chestia asta cu ramasul peste noapte...dar am mai digerat-o peste noapte, ca de, e sfetnic bun....

sper sa recitesti ce am scris, poate asa ma vei intelege mai bine.

eu multumesc la toate fetele care mi-au raspuns, sunt doar putin dezamagita ca nu am aflat nimic de la mamici care au fetite de virsta mea, mi-ar fi prins bine experienta lor!!!

acum te intreb si eu: doreai sa ramii peste noapte la prietene bune, nu??? si citi ani aveai???

ca si eu am ramas, dar eram studenta si era prietena mea din copilarie....pe cind fetita asta nu ii e colega de scoala, nu se joaca impreuna decit in vacante, mult prea rar in timpul scolii, deoarece fata mea nu prea are timp!!!

iar chestia cu increderea - eu am incredere in ea atit cit poti avea intr-un copil naiv de 13 ani. mie imi e frica de ce se poate intimpla in casa aia....parinti fetei sunt mult mai tineri, eu ii stiu de cind erau mai mici, si pot spune ca tatal fetitei era un mare golanel pe atunci. e drept ca era pusti, acum poate e un tip cit se poate de serios....ei, sa dau citeva detalii, mama e casnica , iar tipul face bani din vinzarea de masini aduse de afara....nu iti spun ca au bani de ii invirt cu lopata.....ard gazul prin baruri, restaurante....

ei...acum poate intelegi starea mea de agitatie....

sau sunt paranoica si nu imi dau seama????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

kristinutza, te inteleg cu cuiul....si eu am avut citeva...

dar Cristina mea nu e responsabila deloc. e foarte aiurita. este un copil tare bun, sunt mindra de ea, dar are prea multa incredere in oameni si mi-a facut niste chestii...de mai bine sunt mai exigenta...

fac si eu ca si carmen: in tinerete spuneam ca eu nu o sa fac ca ai mei..te miri ce...si uite ca ma vad facind!!!

of, greu e sa fii o mama buna!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

In toata graba mea am hotarat totusi sa iti scriu :)
Dupa cum descrii tu situatia eu nu sunt foarte sigura ca as lasa-o, eu am aproape 19 ani si am trecut si eu prin ceea ce trece ea acum. Am avut voie sa merg sa dorm peste noapte la prietene dar numai la cele apropiate si ai caror parinti erau cunoscuti de ai mei. Dupa cum spui tu, intre fete nu e o relatie apropiata si de durata deoarece se vad doar in vacante. Poate Cristina e atrasa de ceea ce are prietena ei si nu o cunoaste cu adevarat. Cel mai bine ar fii sa vorbesti tu deschis cu ea, sa vezi din ce motive tine mortis sa ramana acolo peste noapte si daca vezi ca vrea neaparat si din motive intemeiate sa faca acest lucru vorbesti cu parintii fetei.
spwer ca ai inteles ceva din ghiveciul meu

Mergi la inceput

ziceam ca nu mai zic nimic, dar m-ai intrebat cate ceva:

"doreai sa ramii peste noapte la prietene bune, nu???"
- da, pt ca numai o prietena buna ma chema la ea peste noapte. altcineva nu ma chema.
"si citi ani aveai???"
- mica, de la clasa a patra in sus.

numai ca eu am inteles ca unde vrea sa mearga cristina nu merge in calitate de prietena f buna, ci merge cu alti copii de varsta ei si chiar mai mici, intr-un grup. ca nu sunt toti prieteni f buni.
despre calitatea parintilor-gazda sunt f de acord ca trebuie sa fie de buna calitate. cred ca ar putea fi de ajutor sa vorbesti si cu un parinte sau doi dintre cei care isi lasa sau se gandesc sa-si lase copilul peste noapte la familia asta. cred ca te va ajuta mai mult sa iei o hotarare (in orice sens, normal).

"iar chestia cu increderea"
- eu nu ma refeream neaparat la increderea pe care s-o ai tu in copil, ci la increderea pe care trebuie s-o aibe copilul in el insusi. la faptul ca el trebuie sa socializeze, sa fie pus in situatii diverse pt a se dezvolta. la varsta ei este f dureros sa te simti nedreptatit. de asta cred ca cel mai important, daca te hotarasti sa n-o lasi, sa-i explici intr-un fel in care sa inteleaga de ce n-o lasi, sa inteleaga ca sunt motive intemeiate, iar ea sa cada cumva cat de cat de acord cu tine. altfel se va simti lezata si va suferi cand ceilalti copii vor povesti cum a fost, vor avea glumele lor, vor avea intre ei legaturi si cateva amintiri printre care cristina nu va fi. in niciun caz nu va fi un capat de tara daca nu ramane peste noapte, dar cred ca trebuie avut grija ca nici domnisoara sa nu aiba impresia ca este un capat de tara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

mama Lia cred ca nu esti singura care gandesti asa ,eu prefer sa se stringa toata gasca la mine si sa ii stiu aici decit sa ii las sa iasa din casa.Chiar zilele trecute imi zicea cel mare daca am avea o piscina mamy nici ca as mai pleca,astea sunt vise dar daca as avea bani si numai asta ar costa sa ii tin linga mine iti spun sincer ar merita efortul.
Eu am facu greseala si am lasat baitaul mic odata era mai micut poate 7-8 ani iar adultul respectiv la tras de limba pana a spus saracu copil tot ce se intimpla in casa mea,asta nu e nimic ca nu prea am dece sa ma feresc , dar ce nu mi-a placut ca dupa ce l-a tras de limba mi-a dat telefon si imi spunea uite ce haios asta a zis fitu!Mi sa parut de prost gust ,dar am invatat o lectie peste noapte numai doarme nimeni, asta totusi este un motiv marunt dar cand vad la televizor ca fetiza a fost violata de unchiul,sau varul,sau cine stie ce vecin pe care il stia .Parerea mea ca sa nu o faci sa sufere si daca esti ca si mine mai batuta in cap invita tu fetele sa doarma peste noapte macar odata pe luna si atunci o sa fie ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Daca nu ai incredere in aprintii respectivi,mi se pare logic sa nu o lasi.Nu ai cand sa ii cunosti.
Daca ii cunosti,mi se pare foarte bine sa o lasi din cand in cand,daca mai raman si alti copii .

In alta ordine de idei,chiar nu vad de ce sa iti raspunda doar mamele cu copii de 12 ani .Tu esti de acord ca inainte sa aiba aceasta varsta,tu gandeai altfel,iar acum te-ai schimbat,asta insemana ca toate mamicile iti vor da raspunsul NU si celelalte iti vor spune DA.Ceea ce nu e general valabil.Eu ,in locul tau,as vrera sa aflu ce ar trebui sa fac mai bine,nu neaparat cum reactioneaza mamicile.
Depinde de la caz la caz.Eu as lasa-o sau nu,in functie de conjunctura: familia,casa in care mergem,cine mai ramane peste noapte,si DA,daca ii cunosc pe oamenii respectivi.Daca nu ii cunosc mai deloc,sau am dubii,cred ca asta ar fi explicatia pe care i.as da-o si copilului,fara sa il sperii ca i s-ar intampla asa ceva,doar i-as spune ceva de genul ca nu putem sa stam in casele oamenilor pe care nu ii cunoastem,asa peste noapte,ca poate mai tarziu cand ne vom imprieteni ceva mai bine..

Leomoni urata intamplarea ,si urat din partea cui ti-a facut -o ! Dar eu zic ca asta nu are legatura cu dormitul noaptea,puteau sa il traga de limba si cand il lasai la aniversarea respectiva,sau ce era.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Fata mea are 12 ani, la fel si fata cea mare a sotului meu.
Si una, si cealalta merg adesea a doarma pe la cate o prietena.
Pe parinti ii cunoastem ... in sensul ca ne intersectam la iesirea de la scoala : "buna ziua - buna ziua" si cam atat. Doar despre familia celei mai bune prietene stim ceva mai multe.
"Plecatul" de acasa se organizeaza pentru vineri : joia fetele pun totul la cale la scoala, joi seara incep sa ne lucreze la sentimnt, dupa care vorbim la telefon cu unul din parinti, sa stim al cui copil doarme unde, iar vinerea se duce la scoala cu pijamaua si periuta de dinti in ghiozdan, iar pana sambata seara n-o mai vedem.
Familia la care se duce organizeaza progrmul de sambata, merg impreuna la plaja, la cinema etc. iar seara ne livreaza "pachetul" acasa.

Se intampla foarte des asa pe aici, nu mi se mai pare ciudat si nici teama nu-mi e, fiindca de 2 ani sunt aceleasi 3 prietene pe la care merge, sau care vin la noi. Pe parinti repet, nu-i vedem si nu vorbim aproape niciodata (nu stim cine sunt, ce profesie au, ce fac in timpul liber sau din ce mediu provin. Ii vedem insa pe copii si ne dam seama cine si cum i-a educat).

Ce nu-mi place este cand ma suna de la prietena ei, ca vrea sa-si prelungeasca vizita. In rest e ok.

..............................................................................................
« C'est quand on n'y croit plus, que le ciel vous entend et pardonne ». Kyo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Mama Lia desi nu sunt de acord cu ideea sa doarma uite ca l-am lasat iar pe ala mic sa doarma azi la vecini!Lol uite ca dau sfaturi ..... oricum acum are 12 ani e mai mare sa speram ca numai face boacane,noi tocmai ne-am mutat si avem niste vecini care au doi baietii si au tot dormit pe aici pe la mine cam de 2-3 ori pe saptamina si mi-a fost rusine sa spun nu cand au intrebat daca poate sa doarma si el, oricum pt al meu a fost prima de cand cu incidentul pe care ti l-am povestit si speram sa nu se mai intimple , m-a pupat si imbratisat de 10 ori si e numai altauri de usa mea.(e inca bebicul mamei)

Mergi la inceput