Turcia sau Grecia?
Buna tuturor.
Nu stiu daca a mai fost un subiect asemanator,insa am nevoie de sfaturile voastre,va rog frumos.
Este primul an in care vrem,la sfarsitul lui august,sa plecam cu copiii la mare undeva afara.
Insa nu ne putem hotari:Grecia sau Turcia?
Cautam ceva all inclusive,eventual un apartament sau doua camere,pentru ca altfel ne sufocam....Si cum suntem nehotarati din fire,ne-am razgandit si in privinta transportului,am vrea acum sa mergem cu masina(mai mult eu,ca sa-i pot lua piciului scaunul de masa,ca fara...).
Am citit tot ce s-a scris despre ambele tari,suna la fel de frumos,ca sa nu mai spun de ceea ce vedem pe net.Poate tocmai de-asta ne e greu sa decidem...
Va multumesc mult.
Raspunsuri
Candy spune:
Mamimo, si noi am fost in aceeasi dilema, mai ales ca am mai fost in ambele tari si ambele ne-au placut. In plus, preturile si distantele sunt comparabile.
Noi in final am optat pentru Grecia, in principal din cauza contextului politic cam tulbure din Turcia si in general din lumea musulmana, a posibilitatii de atentate precum si a gripei aviare. Noi plecam pentru prima data la drum lung cu copil de 1 an si jumatate si mi se pare mai sigura o tara UE din toate punctele de vedere.
Sigur, si Turcia este o tara superba, serviciile tursitice sunt la inaltime (chiar mai bune decat in Grecia, la modul general vorbind), dar plajele din Turcia (cu exceptia Antalyei care e prea departe) sunt mult mai inguste si mai pietroase decat in Grecia, iar majoritatea hotelurilor de 4/5 stele sunt ceva mai departe de plaja, tocmai pentru a incuraja turistii sa stea si sa consume cat mai mult din hotel.
Un alt avantaj mi se pare si mancarea, dieta mediteraneana in general e mai sanatoasa decat mancarea turcilor, care, desi e foarte gustoasa, e mai indigesta (mai multe prajeli, condimente etc). Chiar daca Eric nu va manca 100% de la restaurant, la greci mancarea e mai natur, deci mai ok pentru copii.
Orice decizie ai lua, sa aveti o vacanta minunata!
bufi spune:
Si eu tot pentru Grecia votez...
Avand in vedere ca am fost in concediu in ambele tari, am ales pentru a doua oara sa mergem in Grecia, Halkidiki, Sithonia. Prima experienta a fost pe Insula Thassos, apoi Turcia, Kusadasi si anul acesta iar in Grecia...
Bufi
Eseea spune:
Am fost anul trecut in Turcia,in Grecia nu am fost, vom merge probabil la anul, ca sa vedem cum e si acolo. Anul acesta mergem iar in Turcia, atat de mult ne-a placut. Avem prieteni care au fost in ambele si majoritatea a ales tot Turcia.Asa ca o sa-mi spun parerea despre Turcia.
Hotelul nostru a fost de 5 stele, ultra all inclusive. Era pe plaja ( doar strada le desparteau, si ajungeai pe plaja printr-n tunel sub strada, deci nu traversai, faceai 1 min). La ( ultra ) all inclusive, practic nu ar avea de ce sa te incurajeze sa stai in hotel, totul fiind deja platit. In plus, au bar si pe plaja.
mancarea a fost super super buna, nu mi s-a parut deloc cu prajeli sau condimente. Din contra, mi s-a parut cat mai naturala. FF multe legume, fructe, mancare usoara, "europeana". Bineinteles ca aveau si mancare traditionala, care si aia e f buna. Poti alege, au absolut tot ce vrei.
Referitor la faptul ca o tara UE e mai sigura, nu stiu ce sa zic ( vezi Anglia, Spania- atacurile teroriste...), practic nimic nu e sigur.
Scaune de masa au la hotel, stai linistita, erau ff multi copii, chiar f mici.
vacanta placuta oriunde va hotariti, va fi super oricum.
lulu77 spune:
Eu am ales Turcia ..din recomandarile multor persoane care au vizitat atat Turcia cat si Grecia .
Mult mai ospitalieri ,mult mai curate camerele de hotel , mai multe de vizitat si peisaje mai frumoase.
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
mamimo spune:
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Candy,exact la acelasi lucru m-am gandit si eu.Desi am inteles ca in Turcia serviciile sunt mai bune iar la 5 stele all inclusive chiar nu-ti lipseste nimic,nu pot sa nu ma gandesc in primul rand la siguranta copiilor.Si noi plecam pentru prima data cu amandoi copiii,unul de un an si opt luni si unul de sapte ani si jumatate.Spui ca plecati in Grecia,deja v-ati hotarat unde si cand mergeti?
Pe mine m-ar fi tentat ceva mai aproape de casa,Halkidiki de exemplu,unde am gasit un hotel cu all inclusive,Athos Pallace Hotel,care are multe facilitati pentru copii.Am inteles ca insulele sunt mult mai frumoase,dar as vrea sa nu pierdem prea mult timp pe drum....Ti-as fi recunoscatoare daca mi-ai spune ce variante ai gasit tu.
Eseea,voi ati mers cu masina?
Bufi,poti sa-mi dai ceva detalii despre cazare ?
Noi vrem sa plecam pe 28 august si sa stam pana pe 10 septembrie.M-as bucura daca ar mai merge cineva in aceeasi perioada...
Laura T spune:
Eseea, imi spui te rog despre ce statiune si hotel din Turcia vorbesti in mesaj? Sa bag in baza de date :)
Laura si bebitele: Bianca (7 ani) si Ramona (4 ani)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
Eseea spune:
Mamimo, nu am fost cu masina si nici nu am de gand vreodata. Ce rost ar avea?! Cand avionul e mult mai rapid si comod. In plus, preturile pachetelor la agentii, care includ si avionul si transfer la hotel, sunt facute de asa natura sa fie foarte avantajoase.
Aaa, ca parca ai scris undeva ca esti in dilema daca sa iei prin agentie cazarea sau personal, sfatul meu este prin agentie, clar. Ei au contracte cu hotelurile, obtinand preturi mult mai bune pentru pachete decat ai putea tu obtine singura.
Pentru copiii sub 2 ani sejurul e gratuit.
Lauraa spune:
Noi ne-am intors alaltaieri din Turcia. A fost super, ne-am simtit excelent. Mancarea a fost delicioasa,de aia am si luat 3 (TREI!) kile in 14 zile! Dar a fost pur si simplu imposibil sa ma tin deoparte :) . A fost ff cald, 36-38 grade la umbra dar fiind mereu pe plaja sau la piscina nu s-a simtit -iar in camera era AC. Acum am venit aici la ger :( . Curatenia a fost exemplara, de multe ori am facut fara sa vreau comparatia cu hotelurile de pe litoralul romanesc :( .. Chiar am fost intr-o excursie cu o masina inchiriata prin pustietati,am auns intr-un varf de munte la un baraj si am avut nevoie la toaleta. SUbliniez, literalmente in varf de munte: era curat ca in hotel de 5 stele!!!
Daca mania persecutiei ar fi o muzica - unii ar fi o discoteca
grati.ela spune:
Lauraa, la un hotel de 5 stele e supercurat si in Romania. Litoralul romanesc are multe bube dar nu pot sa nu semnalez faptul ca se compara hotelul de 2-3 stele din Romania cu cel de 5 stele din afara. La bulgari, hotelul de 4 stele Palm Beach din Nisipuri nu arata mai bine decat cel de 4 stele din Iasi (Unirea parca), serviciile fiind mult mai bune la cel din urma. Este in afara subiectului si-mi cer scuze pentru asta!
mamimo spune:
Lauraa,la ce hotel ai fost?Sunt atat de multe super ok incat e greu sa alegi doar din ceea ce vezi pe net sau in oferte...Pe mine ma streseaza ideea ca oriunde as merge avem nevoie de 2 camere sau de un studio...Si ar trebui sa ne incadram cu bugetul pe la 2000-2200 eur cu totul...De-aia luasem in calcul si varianta masinii.
Eseea,ai perfecta dreptate,cu avionul e mai comod,dar nu stiu cat dureaza transferul de la aeroport la hotel,cum ne vom incadra cu orele de masa(amandoi copiii fac urat de foame..),plus ca masina mi-ar oferi o mai mare libertate de miscare.Am verificat si noi,preturile de la agentii sunt mai imci decat daca rezerv direct la hotel,insa ei au pachete pt 7 zile de obicei,sau cel mult 10,iar daca vrei sa stai 14 de exemplu,iti dubleaza pretul unui sejur de 7 zile,chiar daca nu faci doua drumuri dus/intors cu avionul.Si pachetele sunt facute pentru camere duble,ori cu doi copii nu cred ca putem sta intr-o singura camera...