Mamici de iulie-august (80)
Raspunsuri - Pagina 19
amiss_zip spune:
Sa va spun patania mea
. Eu ii dau vigantol Petrei direct in gurita cand plange dimineata inainte de papa. Dar intr-o dimineata era cam agitata si tot dadea din cap iar dupa ce i-am dat in gurita a doua picatura, cea de-a treia a cazut pe ochisoru' puiului in timp ce-mi retrageam mana. Am sters repede cu ser fiziologic si vata si nu am mai dat importanta. La 15 minute de la evenimente se inroseste ochiul si da semne ca se umfla. M-am panicat am sunat pediatra si mi-a spus sa o duc la baie sa clatesc din abundenta cu apa si daca inca se umfla tare sa mergem la urgenta la ofta. Zis si facut! Am clatit bine ochiu' si multumesc lui Dumnezeu s-a limpezit si si-a revenit
. Asa ca luati aminte
. 
www.flickr.com/photos/84539179@N00/205477040/" target="_blank">poze cu noi![]()
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 
lucians spune:
oncicu,incearca cu suzeta.Cat timp a fost sotul in concediu,ca sa mai fac si io cate ceva,o obisnuisem pe cea mica leganata,pe perna,caci asa reusea sotul s-o linisteasca.La-nceput a fost simplu.Adormea imediat.Smechera,dupa vreo 2 sapt,nu-i mai convenea leganata stand jos,asa ca sotul se plimba cu ea de colo-colo pe perna,prin casa.Imediat se linistea fata.Cand a-nceput sotul scarbiciul,io n-am putut s-o plimb asa pt ca se-npingea-n mine cu piciorusele si mi-era frica sa n-o scap.Asa ca am recurs lasuzeta.Nu m-asteptam la cine stie ce rezolvare cu asta pt ca mai incercasem sa i-o dau si altadata si se facea ca se-neaca.O scotea imediat afara.Dar,pan' la urma am pacalit-o si uite cum,de 3 zile n-o mai simt.Dupa supt,o pun in patut cu suzeta si-adoarme singurica.Suzeta ii mai cade,incepe sa se maraie,io i-o pun la loc in gurita,si din nou adoarme pana cand nu mai are nevoie de ea si ii aluneca din gurita singura.Si-asa doarme pana la masa urm.Papam si iar bagam somnic.Nici lui tati nu-i vine a crede ce fata cuminte are.Incercati si voi asa.Fara suzeta nici ea nu sta in patut,decat cateva minute.In perioada-n care sotul a stat acasa,in timpul zilei bebelina nici nu servea patut.Daca adormea pe perna si-ncercam apoi s-o mutam in patut,simtea... daca nu imediat,la vreo 10',si-o luam de la capat.Dar acu' dormim si ziua si noaptea numai in patut.Sper sa n-o deochi.
Gabitza cu
Daria(14 iul'06)si
Andrei(28 dec'96)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;30/st/20060714/n/Daria-Antonia/dt/8/k/4ffd/age.png
poze DARIA http://pg.photos.yahoo.com/ph/lucian_stro/my_photos
amiss_zip spune:
Crissa nu ii dau ceai pentru ca pediatrii recomanda exclusiv san pana la 6 luni. Iar la mine exclusiv nu implica si ceaiul. In plus se pot genera afectiuni de la ceai la bb. Am sa caut un site unde am citi ce dezavantaje are ceaiul sau apa fiarta si racita la bebe. Poti cauta si tu pe net. Sanul are apa cea mai pura si e perfect pentru nevoile lui bebe. Iar copilu' alaptat la san nu ar trebui sa iti faca mari probleme cu colicii daca nu inghite aer si daca il pui bine la garait. 
Voi reveni cu povestea lui suzi la noi ...
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra 
Sabana spune:
quote:
Originally posted by Muuh
Eu nu incalzesc apa pentru lapte cel putin deocamdata. Mie mi-a recomandat pediatra sa ii dau cu apa plata la temperatura camerei si asa fac. Si mi se pare absolut firesc si normal si aproape obligatoriu sa te consulti cu doctorul pediatru cand introduci ceva nou in alimentatia copilului - cum ar fi de exemplu laptele praf. Nu vad de ce am lua de capul nostru un anumit tip de lapte doar asa ca ce stiu doctorii mai bine decat noi. Cred ca stiu ca altfel am da toate aceiasi marca de lapte indiferent daca copii le suporta sau nu sau daca le varsa sau daca iau sau nu in greutate ca pana la urma ar fi oricum la fel. Ei bine eu nu cred chestia asta si mi se pare riscant sa te joci cu sanatatea copilului propriu.
Miruna +Alexei
Poze
Miruna sunt de acord cu tine. Daca am face de capul nostru atunci ce nevoie am mai avea de pediatrii. Eu la un moment dat am vrut sa schimb laptele la bebe si pediatra mi-a zis ca nu e bine sa fac asta. AM mers pe mana ei si uite ca a fost bine.
Sabina +
Alexandra + tata Silviu
geliza spune:
Buna fetelor,
am revenit si noi iri acasa...minunea se numeste OANA ILINCA, a avut 3300 g, 50 cm, Apgar9 (din cauza de lichid verde
) si a venit pe lume in 7.08.2006, ora 9.10, prin cezariana cu rahi anestezie
pe noi ne-a luat prin surprindere duminica noaptea pe la 3 cand m-amd su la baie si am gasit ceteva firisoare de sange...am zis ca incep sa elimin dopul...si ce daca...nasterea putae sa mai intarzie...dupa 1/2 ora parca ma durae si burta un pic...iau un no-spa si un scopantil...daca e travaliu fals trebuie sa se opreasca....dupa alta 1/2 de ora ma duc iar la baie...deja eliminam dopul...maroniu, gelatinos....ulterior avam sa aflu ca erau doar bucatele fiindca am tot eliminat in urmatoareale 2 ore...durerile n-au trecut, ba mai mult, erau ca la ciclu, adica contractii...si la 5 min...m-am impacientat deja ...am zis ca daca nasc rapid si nu mai apuc cezariana....deja era ora 4 si ceva...eram neepilata ca bineinteles legile lui Murphi se aplica si programarea la cosmetica o aveam peste cateva ore....aia e am zis...am bagat epilatorul in priza si am luat asa "pe ici pe colo"....si cand surpriza....mi se fisureaza membranele...incep sa pierd lichid....nu mult dar cat sa nu-mi mai ajunga tampoanele zilnice...am trecut la vata....nu imi curgea continuu...in special cand ma ridicam in picioare....problema cea mai mare era ca mi se parea mie ca e cam verde...ulterior aveam sa aflu ca asa si era...deja m-am impacientat...i-am zsi sotului "hai ca nu-i gluma, plecam la spital"...am trezit copilul cel mare, am sunat-o pe mama, i-am zsi ca i-l plasez si la ora 6 am plecat spre spital....era racoare sii picura...pe DN spre bucuresti deja ploua torential...nu conta...noi mergeam cu 120 spre 140...la un momemnt dat mi-era si teama sa nu patim ceva....prin baneasa, surpriza....am experimentat de-a dreptl ce inseamna sa ti se rupa apa cu adevarat....m-am "inundat"
...aveam deja un prosop intre picioare si 1/2 pachet vata....am ajuns in 45 min la poarta spitalului...pe dr il sunasem cand am iesit din ploiesti, sa nu-l trezesc prea devreme...ne-am vazut la spital unde mi s-au facut pregatirile de operatie...intre timp contractiile mele erau prezente, dar parca se mai rarisera...dupa raportul de garda de la spital s-a hotarta sa intru in operatie de urgenta ca aveam membranele rupte si lichidul verde...am intrat la 9.05 in operatie, am cerut anestezie rahie cu peridurala...dr imi zisese sa nu cumpar nimic ca imi vor da ei si platesc la spital...n-a fost asa...n-am mai capatat peridurala...mi-a facut rahie...n-am simtit nimic...in sec 2 mi-au amortit picioarele...dupa 5 min mi-am auzit bebele tipand, un pic ragusita...apoi am si vazut-o...si a mai durat inca 50 min cusatura....vreau sa va zic ca cea mai mare parte a operatiei am vazut-o live in reflectoarele de deasupra mea...bine, cat se putea vedea....am stat la reanimare 24 ore dupa care la salon primele 2-3 ore au fost mai grele...si apoi m-am ridicat singura si am mers la "copii" sa-mi vad minunea....a fost super...vreau sa va zic ca nu credeam sa fiu capabila de asa recuperare rapida...stiam ca miscarea e f importanta si am facut miscare....acum operatia ma tine un pic, dar e bine...sunt relaxata si detasata....ceea ce va doresc si voua...am pierdut 7 kg...Oana papa san, sper sa ne reglam productia in functie de cerere si sa ne obisnuim repede cu programul
Multumesc tuturor pentru urari, felicitari mamicilor care au mai nascut intre timp, bafta multa celor ce urmeaza sa nasca
Eliza cu Oana Ilinca (7 aug 2006) si Mara Cristiana (24 ian 2002)
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
larissa_79 spune:
of, ajutati-ma si pe mine..cu sfaturi cum sa o primeasca bebe pe suzi...ca a mea o scuipa...de numa numa. Ce suzeta folositi si cand e momentul sa i-o dau? Trebuie pus ceva pe suzeta ca sa o primeasca...eu m-am plictisit...a scuipat-o de atata ori incat nici nu mai incerc sa i-o dau.

lucians si amiss_zip vad ca voi aveti experienta in domeniu...please spuneti si mie.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;54;131;1;1/c/67/t/60/s/77/k/0a68/weight.png
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
bibi spune:
Hei...usurel, Sabana si Muh, nu generalizati! In cazul in care nu ati inteles ce am spus sau ma rog, ce am vrut sa spun, o mai fac odata.
Nu am contestat niciodata importanta medicului pediatru, ca inca nu-mi cresc copii in padure...am spus doar ca, atunci cand medicul pediatru recomanda o anumita marca de lapte praf nu o face avand in vedere anumite date stiintifice particularizate ale bebelusului care ii este pacient. Adica nu face teste de toleranta, nu ia sange, nu masoara, nu cantareste...pur si simplu recomanda o anumita marca de lapte pentru ca fie asta ii este convingerea, adica ca este cel mai bun, fie din experientza sa cunoaste faptul ca mamicile nu s-au vaitat relativ la calitatzile produsului cu pricina. Cum tolereaza bebe laptele...pai asta o vede chiar si pediatru DUPA ce inghite laptele, nu inainte.
Ne-am inteles acum?
Bibi
cu no. 2
si
David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
bibi spune:
Si acum ma mai risc cu o afirmatie....pe care nu e prima data cand o fac aici publica....daca bebe are colici..nu trece nici cu scrisoare de la Cotroceni
! Se pot ameliora, dar doar atat, durerile cu contact corp la corp cat mai mult, plimbari afara in carutz pe asfalt cat mai denivelat si eventual carpe calde.
Bibi
cu no. 2
si
David (08.07.2003)
POZE
CUM A VENIT PE LUME DAVID
map spune:
Salutic fetelor,
am venit si noi de la medic si-s o gramada de draci. Trebuia sa ma vada un medic mai priceput, ceea ce s-a si intamplat pana la urma, dar cand am mers acolo am gasit pe cel care-mi facuse ecograf miercuri. S-a uitata ala, a spus ca nu vede nici urma de miom si in cele din urma a chemat-o si pe dr aia mai sefa. S-a uitat si ea, a spus si ea ca nu vede miomul asa ca inductia nu avea de ce sa nu se poata face. Dar apoi s-o aud ca de fapt nu se poate pune problema de inductie pentru ca bebele are caputul oriunde in alta parte dar numai in pozitia de iesire nu. Nu a cobarat inca, este mult prea sus fata de pozitia de iesire si colul meu are 5 cm lumgine. M-am enervat asa de tare ca medicul ala tanar nici macar nu se gandise sa se uite unde are piticul meu capul, el zicea numai ca el nu vede nici o problema sa fac inductia avand in vedere ca miomul nu se arata.
Asa ca a ramas la fel ca belele ii mareeee, dar departe de iesire. Merg miercuri iar sa vedem cummai sta si daca s-ar putea face inductie. Dar sincer asa m-am saturat sa ma poarte de colo colo ca am hotarat sa cer cezariana in cazulin care nici miercuri nu sta bebele cum trebuie. Atata ma termina cu diabetul ala incat mi s-a cam luat. Soatem pe bebe de acolo si gata termin cu ei. ![]()
Monica si
39 +
amiss_zip spune:
Am tot citit pe net ca ba e mai buna suzi ba degetelu' etc.
Cum am observat ca bebe incepe sa isi bage pumnuletu' cam des in gurita am zis "of! tb sa ii dau suzi ca ce ma fac mai incolo daca nu mai lasa degetu?". Bun... nu va zic ca dupa ce i-am indesat suzi in gurita si am vazut ca o molfaie m-a apucat plansu'
. Sunt geloasa pe suzi!! Ideea e ca bebe nu se naste cu nevoia de suzi. Nici nu are nevoia de suzi.Pediatra ne-a recomandat sa nu i-o dam deloc. Fara suzi iti dai seama daca lui bebe ii mai este foame sau nu , daca are o nevoie psihologica (sa il iei in brate sa fie iubit... cu suzeta isi ascunde nevoia asta) sau daca are un discomfort. Mai tarziu nici un copil nu va fi dependent de deget daca stii sa ii oferi jucaria potrivita la timpul potrivit, si sa nu ii dai o mie de jucarii o data sa se indeparteze de ele, daca ii esti mereu aproape...etc Suptul degetului e semnul unei frustrari. Are nevoie de ceva. De dragoste de afectiune, ceva oricum.
Asa ca vom arunca suzeta ca sa imi pot vedea copilu' zambind si sa pot sa il ajut mereu cand are o nevoie.
Daca totusi folosesti suzi... nu ii crea un obicei. Foloseste exact cand e f f f mare nevoie de ea.