NU MAI VREA LA GRADI !!!

NU MAI VREA LA GRADI !!! | Autor: pisi_ella

Link direct la acest mesaj

Buna! Fie-mea a inceput gradinita de o saptamana. Prima saptamana a fost super, a mancat, a dormit, s-a jucat cu copiii, a...racit , ma rog...ca la gradi! Insa cum a inceput a doua saptamana, ieri, mi-a zis educatoarea ca a bazait mult, a fost suparata si vroia mereu la mami. Ma rog...era si prinsa de raceala, nu-i era prea bine, era ff pleostita si a plans de multe ori.
Azi o tin acasa ca e mucioasa si a avut si febra azi-noapte.
Problema e ca NU MAI VREA SA MEARGA LA GRADI. Zice "nu mai vreau sa merg deloc la gradinitza" si bazaie. Am intrebat-o de dimineata daca vrea sa mearga la gradi, la copii, dar a urlat si s-a crizat ....ceea ce nu facea saptamana trecuta! Cand i-am zis ca maine va merge, daca-i trece raceala, iarasi s-a crizat, ca ea NU MERGE!!!!!! Nu stiu ce sa fac, ce sa-i zic. Ca doar n=o s-o duc cu forta!
Mentionez ca e vorba de o particulara, se poarta ff frumos cu ei, sunt si ff putini copii acum, in vacanta...
Si asa ma bucuram ca i-a placut in prima sapt...si acum.....

Ce sa fac??

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

cunosc foarte bine povestea ...

noi am inceput gradinita acum 2 saptamani, dar a fost bine doar primele 2 zile, dupa care a inceput concertul si tot concert avem si acum

o duc totusi in fiecare dimineata, mai ales ca acolo e destul de cuminte, bazaie doar dimineata putin, in rest s-a acomodat. In schimb, de cand pleaca dupa-masa si pana a doua zi dimineata imi spune non-stop ca ea nu merge la gradinita!!!

Eu zic sa nu cedezi si sa o duci in continuare, trebuie sa se obisnuiasca. Incearca sa o responsabilizezi, spune-i ca e important sa mearga la gradi, ca tu esti mandra de ea, ca e un fel de servici al ei, ca pe tine te ajuta foarte mult faptul ca ea merge acolo, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Multumesc mult! Asta e, n-o sa mai mai las impresionata de lacrimile ei...desi e greu. Da, bineinteles ca am incercat sa o responsabilizez, sa-i zic ca acolo e mai bine pentru ea etc...multe i-am zis...Dar ea NU si NU!!
Hai ca vad ce fac maine...Sper sa nu se lase cu zbierete prea mari!

quote:
Originally posted by craluca

cunosc foarte bine povestea ...

noi am inceput gradinita acum 2 saptamani, dar a fost bine doar primele 2 zile, dupa care a inceput concertul si tot concert avem si acum

o duc totusi in fiecare dimineata, mai ales ca acolo e destul de cuminte, bazaie doar dimineata putin, in rest s-a acomodat. In schimb, de cand pleaca dupa-masa si pana a doua zi dimineata imi spune non-stop ca ea nu merge la gradinita!!!

Eu zic sa nu cedezi si sa o duci in continuare, trebuie sa se obisnuiasca. Incearca sa o responsabilizezi, spune-i ca e important sa mearga la gradi, ca tu esti mandra de ea, ca e un fel de servici al ei, ca pe tine te ajuta foarte mult faptul ca ea merge acolo, etc.

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

hehehe....cunoastem textul. stefan merge de anul trecut la gradi, si tot face circ dimineata.dar doar 5 min dimineata. si el zice ca nu vrea sa mearga la gradi. dar seara nu mai vrea sa vina acasa. eu zic ca ii va trece cu rabdare. si cel mai important...sa nu te vada ca esti ingrijorata..copii simt daca tu ai indoieli.
succes si bafta in continuare. la ce gradi e???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia_laura spune:

Si la noi a fost la fel la inceputul cresei in mai(grupa mare la 2 ani). Primele 3 zile(miercuri-vineri) fugea la copii, radea, abia astepta sa ajunga. Din a 4-a zi, luni, a inceput sa planga cand sa-l las, apoi plangea(adica urla) de cum ieseam pe usa casei. Nici sa se dea jos din pat dimineata nu vroia. A durat asta cam 2 saptamani. Dar nici noi n-am cedat(si bine am facut) si acum e super fericit acolo, cere si in weekend sa mearga la copii. Am avut noroc si de 2 ingrijitoare super rabdatoare care l-au ajutat mult sa depaseasca faza asta.
Aaa, si de cand a inceput sa planga, ma duceam si-l luam mai devreme, nu-l lasam sa doarma acolo. Ca altfel il luam si nemancat si nedormit si umflat de plans. Ii spuneam in fiecare zi ca mami are putina treaba si apoi vine repede sa-l ia. Asta pana in ziua in care l-am gasit dormind si s-a trezit abia la 4.00. Acum doarme 3 ore acolo.
Eu zic sa nu renunti dupa numai 2 zile de plans. mai mult ca sigur e o faza trecatoare mai ales daca educatoarea e de treaba.
Succes!

Cornelia, mamica luiEduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10300;42;1;1/c/90/t/75/s/106/k/d01f/weight.png[/img]
[/url]

POZE
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

Mergi la inceput

La gradinita Nafi Club, e in zona noastra, aproape de Apusului. E infiintata de 2 ani, nici nu costa asa de mult (4.500.00 - program lung), cladirea e noua, au de toate, educatoarele sunt de treaba, mancarea e buna.
Mey, a dormit si a mancat super-bine in primele zile, nu-mi venea sa cred...insa acum face un circ!!!!
Acum o ora mi-a facut o criza urata, cu tranteli pe jos, plans isteric (ea face crize ff rar, e un copil foarte intelept), dar acum s-a inecat de plans, cat pe ce sa vomite, tremura toata....asta doar cand i-am zis ca maine mergem la gradi, la copii, ca i-a trecut raceala (dupa cateva zile de gradi a facut muci si un pic de febra). ACum e bine, vad. Deci m-am hotarat sa o duc maine. Mi-e si groaza cum va face maine dimineata...se va isteriza, va urla si-l va trezi si pe Matei
Am incercat sa-i explic ca asa e bine, ca toti copiii mari merg la gradi etc etc...Mamaaa...Nici nu ma asculta, urla isteric!!

quote:
Originally posted by cgaby

hehehe....cunoastem textul. stefan merge de anul trecut la gradi, si tot face circ dimineata.dar doar 5 min dimineata. si el zice ca nu vrea sa mearga la gradi. dar seara nu mai vrea sa vina acasa. eu zic ca ii va trece cu rabdare. si cel mai important...sa nu te vada ca esti ingrijorata..copii simt daca tu ai indoieli.
succes si bafta in continuare. la ce gradi e???

cgaby (mama lui stefan nazdravan)
stefitza

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Iti dai seama ca la gradi au stat toti cu ea in brate, s-o potoleasca. De mancat a mancat, de dormit a dormit. Insa era racita si nu se simtea bine. Cand am fost s-o iau, avea febra si o mutra...demna de toata mila. Asta s-a intamplat luni.Adica ieri. A facut febra si azi-noapte, deci azi n-am dus-o. Insa cum pomenesc cuvantul "gradi", sare ca arsa si urla isteric N-o recunosc! Ea ff rar face asa.
Am intrebat-o daca s-a intamplat ceva la gradi, daca a certat-o cineva...daca s-a purtat cineva urat cu ea...cica nu.
Numai ca nu mai vrea sa se duca!! Si mai ales nu vrea sa faca nani acolo!!
Ufff...Ma gandesc ca poate o conving s-o duc doar pana la 12...Si sa n-o mai las si la nani...nu stiu, zau. Desi ea a dormit...Dar cica se trezea din somn urland dupa mine.
Vedem ce-o mai fi.
oricum, multumesc pentru raspunsuri.

quote:
Originally posted by cornelia_laura

Si la noi a fost la fel la inceputul cresei in mai(grupa mare la 2 ani). Primele 3 zile(miercuri-vineri) fugea la copii, radea, abia astepta sa ajunga. Din a 4-a zi, luni, a inceput sa planga cand sa-l las, apoi plangea(adica urla) de cum ieseam pe usa casei. Nici sa se dea jos din pat dimineata nu vroia. A durat asta cam 2 saptamani. Dar nici noi n-am cedat(si bine am facut) si acum e super fericit acolo, cere si in weekend sa mearga la copii. Am avut noroc si de 2 ingrijitoare super rabdatoare care l-au ajutat mult sa depaseasca faza asta.
Aaa, si de cand a inceput sa planga, ma duceam si-l luam mai devreme, nu-l lasam sa doarma acolo. Ca altfel il luam si nemancat si nedormit si umflat de plans. Ii spuneam in fiecare zi ca mami are putina treaba si apoi vine repede sa-l ia. Asta pana in ziua in care l-am gasit dormind si s-a trezit abia la 4.00. Acum doarme 3 ore acolo.
Eu zic sa nu renunti dupa numai 2 zile de plans. mai mult ca sigur e o faza trecatoare mai ales daca educatoarea e de treaba.
Succes!

Cornelia, mamica luiEduard(21.06.2004) si Eric(13.07.2006)
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/3;10300;42;1;1/c/90/t/75/s/106/k/d01f/weight.png[/img]
[/url]

POZE
www.babiesonline.com/babies/e/eduard" target="_blank">Pagina de web a lui Eduard

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Eu zic sa incerce sa o duca la gradi altcineva in afara de tine.
La noi circul era numai cand il lasam eu pe Victor, cand il ducea sotul era fara lacrimi.

Tati sau o bunica, si sa nu dramatizati.
E normal ca toata lumea sa mearga la servicii.

Ea cred ca mai are o problema, ca tu ramai acasa cu Matei.
E destul de delicata si treaba asta. Tot rabdare va trebuie.

Victor a avut o perioada in care era foarte nervos cand a aparut Anca (el mergea la gradi si eu stateam acasa).

Bafta multa si nervi tari,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din punctul meu de vedere exceptand problema cu febra in rest singura problema reala esti TU. Citesc cu atentie ce si cum scrii si asemeni multor parinti de bobocei sunt tentati sa renunte la primele semne de refuz. Am vazut multe cazuri live si personal pot sa spun ca daca nu te vei controla daca nu iti vei impune in primul rand tie tarie de caracter nu prea ai cum sa ceri altora. Cat despre crize.... exista un cuvant simplu. Teatru. Chiar daca este bine de tot regizat si asamblat cu slabiciunea mamei.
Sper sa nu te superi am preferat sa fiu direct si transant.

In perioadele urmatoare se vor regla de la sine toate aceste aparente probleme, ba mai mult daca este o persoana sociabila nu este deloc exclus la un moment dat sa te ciocnesti cu ceva de genul " vii prea repede dupa mine mai vreau sa ma joc la gradi cu copiii."

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Pai sotzu' o duce, asta e! Nu o duc eu. Eu doar o iau. Nu plange cand o lasa acolo...numai cu mine face figuri, cand o iau
Si da, are legatura si cu Matei toata problema. De cand merge la gradi a devenit ff rea cu el..Il ciupeste, il bate, se vede clar ca e geloasa pe el...ca sta cu mine acasa, iar ea merge la gradi Si daca nu i-am explicat...am vorbit cu ea...dar degeaba.

quote:
Originally posted by cge

Eu zic sa incerce sa o duca la gradi altcineva in afara de tine.
La noi circul era numai cand il lasam eu pe Victor, cand il ducea sotul era fara lacrimi.

Tati sau o bunica, si sa nu dramatizati.
E normal ca toata lumea sa mearga la servicii.

Ea cred ca mai are o problema, ca tu ramai acasa cu Matei.
E destul de delicata si treaba asta. Tot rabdare va trebuie.

Victor a avut o perioada in care era foarte nervos cand a aparut Anca (el mergea la gradi si eu stateam acasa).

Bafta multa si nervi tari,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput

Nu am de gand sa renunt, Doamne fereste! Doar am cerut niste sfaturi, niste pareri, de la oameni care au mai fost in situatia asta. La gradi i-a mers super-bine...numai pentru faptul ca mananca tot ce i se pune in fata si SINGURA, merita sa o duc in continuare Numai pentru asta si tot o duc , ca altfel e super-mofturoasa cu mine, si la mancare si la somn.
Eu tind sa cred ca ea intr-adevar sufera. Pana acum a stat NUMAI cu mine. Nu a stat fara mine decat cand am fost sa-l nasc pe Matei (5 zile). De aceea cred ca suferinta ei e reala, ca resimte o ruptura destul de dureroasa. E ca a doua taiere a cordonului ombilical. Nu cred ca e numai TEATRU la ea. Nu am vazut-o niciodata urland asa urat Ma rog, poate ca si exagereaza (asta cu trantitul pe jos), dar ii curg lacrimile....siroaie, plange pana i se umfla ochii. Numai ieri si azi a plans...dar la greu! Cum pomeneam de gradi, da-i plans! "Sa nu ma duci la gradinita! Nu vreau la gradinitaaaa" Si astepta din partea mea un raspuns favorabil, de genul, "Bine, nu te duc". Insa eu nu i-l dadeam, ba din contra, ii explicam in continuare ce bine si frumos e la gradi Si ea urla si urla.
Ma gandesc ce-o fi in capusorul ei...Oare crede ca n-o mai iubesc?? Dar i-am zis...i-am explicat. Ea NU si NU.
Face crize ff rar, de-asta tind sa cred ca nu e numai teatru, ci suferinta reala.
Dar asta e, trebuie sa mergem mai departe. E o etapa peste care vom trece. Asta-i viata!
Nu ma supar pe tine, Marius, de ce sa ma supar?! Multam frumos de raspuns! Acum orice sfat e binevenit!

quote:
Originally posted by marius

Din punctul meu de vedere exceptand problema cu febra in rest singura problema reala esti TU. Citesc cu atentie ce si cum scrii si asemeni multor parinti de bobocei sunt tentati sa renunte la primele semne de refuz. Am vazut multe cazuri live si personal pot sa spun ca daca nu te vei controla daca nu iti vei impune in primul rand tie tarie de caracter nu prea ai cum sa ceri altora. Cat despre crize.... exista un cuvant simplu. Teatru. Chiar daca este bine de tot regizat si asamblat cu slabiciunea mamei.
Sper sa nu te superi am preferat sa fiu direct si transant.

In perioadele urmatoare se vor regla de la sine toate aceste aparente probleme, ba mai mult daca este o persoana sociabila nu este deloc exclus la un moment dat sa te ciocnesti cu ceva de genul " vii prea repede dupa mine mai vreau sa ma joc la gradi cu copiii."

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

_Ella, Emma & Matei

Mergi la inceput