Vomita in masina!! Cum fac cu transportul de/la gr
Ajutooor, fetelor! Am mai fost pe aici, asa ca poate va mai amintiti de mine Ok, totul bun pana acum- l-am inscris pe fi-miu la gradi si peste nici o luna incepe. Insa acum am o maaaare problema: de pe la Paste incoace, nu stiu ce naiba s-a intamplat, ca Ryan al meu nu mai suporta sa mearga cu masina familiei!! Si nu am facut nici o schimbare, avem aceeasi masina, acelasi sofer (tati)....acelasi Bucuresti...Pana atunci masina era ca a doua lui casa, il caram dupa noi peste tot - la cumparaturi, la serviciu chiar, in parc, la...la...la... Dormea fara probleme in masina, manca in masina...nu ne durea capul. Dar de-odata - hop, a inceput sa vomite si la cel mai scurt drum. Doctora lui a zis ca nu are ce sa-i dea, poate doar pastilutele alea nenorocite pentru rau de miscare, care cica actioneaza la nivelul creierului si nu prea au mare efect...Plus ca nu vreau sa-i dau pastile! Ce ma fac, cum il duc eu la gradi (noi stam in Dristor, si in drum spre serviciu il duncem la gradi la Tineretului) si cum o sa-l aduca microbuzul gradinitei seara acasa????? Sunt ingrozita, am ajuns sa evit orice drum cu masina, de mila lui....Ce ma fac???
Raspunsuri
grati.ela spune:
Nu ai ce face...Ozi varsa in masina de la 9 luni (acum are 7 ani) si nu am gasit nici o solutie. Am dotat buzunarul din spate cu pungute pt vomitat si cand a fost cazul a apelat la ele. Am incercat sa conducem mai putin sportiv, fara frane bruste decat in cazuri extreme. singura si-a gasit modalitati de evitare a raului de masina (la drum lung doarme sau...suge degetelul). Nu suna incurajator dar noi am apelat si la pastile, siropele si nu a rezolvat nimic.
AllyMcBeal spune:
Cand eram mica si eu aveam rau de masina,iar tata ma instruia sa nu ma uit pe geamul lateral,deci stateam mai mult in genunchi pe bancheta,uitandu-ma pe geamul din spate.
Cand era posibil (pe drumuri mai neumblate) ma lasa sa stau pe scaunul din fata,asa ca ma uitam prin parbriz.Parca nu-mi mai era chiar asa rau...
Mi-a trecut de tot,la un moment dat...
Anady_Diana spune:
Ooof, ce nasol...Chestia asta se transmite cumva si genetic? Pentru ca am uitat sa va spun, eu am avut rau de masina de cand ma stiu. Si cunosc foarte bine metodele "babesti" la care ma supuneau parintii mei...fara rezultate, ce-i drept...Si nici acum nu pot sa calatoresc in vreun autoturism stand pe bancheta din spate...Deci, probabil, ca eu sunt de vina pentru asta...MA doare sufletul acum, parinte fgiind, si stiind prin ce trece puiul cand ii e rau. El e un copil tare vesel, dar dintr-o data incepe brusc sa planga si...face totul ca la porci... Si partea nasoala e ca e inca mic si nici nu stie sa anunte din timp, ca as apela si eu la clasica punga, asa cum zici tu, Gratiela. Iar scaunelul auto il tine mult prea fixat acolo, ca de multe ori imi e frica sa nu se inece, el neputand sa se aplece in fata, asa cum puteam noi cand eram copii si nu eram obligati sa stam in scaunele astea, foarte bune, nimic de zis, dar...Poate gasim totusi ceva...mai astept sugestii...Cu multumiri si pupici, Diana si Ryan - mic.
ronin spune:
Buna Diana, da, acest simptom se transmite ereditar. Nu stiu ce varsta are Prichindelul tau. Si noi avem aceeasi problema. Fata mea are 2 ani si 4 luni. Cand avea sub 1 an, nu era nici o problema. Mergeam pe distante mari, si nimic... De cand a mai crescut, mai mult de 20 min sau 1/2 ora nu rezista. Abia dupa un an cand aparatul digestiv "s-a familiarizat" cu lumea asta, au inceput problemele. Eu ii pun un prosop drept babetica, ma inarmez cu alte prosoape, hartie, pungi si alte accesorii. Si eu am avut aceeasi problema. Imi aduc aminte ca abia pe la 14 ani am scapat de problema asta. In plus, si tati a avut rau de masina. Imi mai iau si carticele, fel si fel de afise (care merg puse si pe geamurile laterale, langa copil) si jucarii cu care sa ii distrag atentia ca sa nu se mai uite pe geam, sau incerc sa o tin treaza mai mult, asa incat in masina sa doarma la mine in brate. Fii atenta chiar si la odorizantul din masina. Eu si acum, mare fiind, nu le suport pe toate. De la cel de vanilie mi se intoarce stomacul pe dos. Sa fie unul cu aer de prospetime, montan, depinde de ce gusturi are copilul...
Si, nu in ultimul rand, sa aiba stomacelul mai gol, evident nu franari bruste...si cam atat, caci altceva nu mai stiu...
In timp va disperea, dar pana atunci...Mult succes!
Ramona J spune:
Pregatesti punguta! Nu-i poti da zilnic medicamente, si daca ar functiona.
Chestia asta poate sa-i treaca in timp, cine stie?
Cind eram mica mergeam foarte mult cu ai mei cu masina si nu aveam probleme. Apoi, pe la 9-10 ani am avut o perioada de vreun an cind incepuse sa-mi fie rau si mai si vomam. Dupa o vreme a trecut si acum iarasi nu mai am probleme.
Eu cred ca poate exista o predispozitie genetica.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Anady_Diana spune:
Multumesc Iruse, Ramona...tuturor. A devenit totul un cosmar...Imaginati-va ca al meu pui (2 ani) s-a aciomodat super bine la gradi (azi e a treia zi)dar....cred ca nu o sa mai vrea sa mearga in curand...de teama drumului! Azi i-a fost atre rau in masina, a vomat mult...si chiar daca are stomacul gol, senzatia il chinuiu, vomita ceva galben-verzui (de la fiere, cred) si plange, mititelul, ca se speri... Si cand ajungem la d=grai e..stors...
april spune:
Chestia asta trece doar cand iti iei permisul
Si eu decartam la greu, acum fii-mea la fel. Nu stiu ce sa fac cu ea. Si are 7 ani, si tot plange, nu zice ca-i vine sa vomite. Cand incepe plansul stiu ca-i de rau.
Mie mi-e tare mila de ea si incerc sa conduc cat de finut pot, insa curbele astea ne omoara. Am pus-o cu mine in fata (de, poate imi iau astia permisul, dar ce sa fac???) si e ceva mai bine. Si racoare tare in masina. Auzisem de ceva cartofi curatati tinuti in manute. N-am incercat, ca nu vrea sa-i tina
Nicoleta spune:
Servus.
Si eu, si sotul meu am fost spaima parintilor la drum lung cu masina... Vomam la greu!
Ei, Stefan nu este asa. DAR: se uita numai prin parbriz, nu consuma lapte inainte de a pleca la drum lung. Mai mult mancare uscata. Si sta legat in scaunelul lui. Acum are 3 ani si 7 luni, avem masina la dispozitie de cand avea 2 ani. Si nu a vomat niciodata.
Carticelele si alte jocuri, total contraindicate in timpul mersului cu masina! Si nici sa priveasca pe geamurilelaterale.
Atentie la odorizante si la caldura din masina, si la mirosuri in general (sa nu fie puternice...). Noi preferam sa fie 20 de grade in masina si fara odorizante! Si in intersectii sau cand este aglomerat, aerul este pe recirculare... Mie mi se facea rau de la mirosul de benzina si de fum ... Sper ca v-am fost ajutat.
Nicoleta
Anady_Diana spune:
Multumesc, fetelor! Da, orice sfat ma ajuta...macar ma incurajeaza... Am auzit si eu de faza cu cartoful crud tinut in manuta, nu am incercat inca dar voi incerca. Daca am ajuns eu sa-mi incalc si cewl mai sustinut principiu...(acela cu obligativitatea sederii copilului in scaunelul auto)...fac orice, numai sa depasim faza asta cumva, ce chiar e rau... Nu va inchipuiti prin ce stres am trecut zilnic, stiind ca plecam cu masina...Astept in continuare sugestii...Cu pupici pentru toate...