Sezatoare canadiana (50)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Dana, olita aia Baby Bjorn small este exact cat alea de pe vremea copilariei noastre si arata cam la fel, cu singura diferenta ca are margimile mai rotunjite si e mai scumpa. Avem si noi una - tot din nostalgie si dorinta de a o purta peste tot in caz de nevoie. Deocamdata nu o foloseste, dar ii place de ea ca e rosie si lucioasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

DanaB, multumesc pentru sfaturi! De abia astept sa vina vremea sa nasc, dar mai am de asteptat, sunt de abia la jumatatea drumului.

Fetelor, foarte bune informatiile si despre olita, nici nu imi imaginam ca nu voi gasi olita mica aici.

Am si eu o intrebare: ce crema se foloseste aici pentru sanii care dor datorita alaptatului? In Romania am folosit Garmastan, era nemteasca si a actionat miraculos pentru mine. Ma gandeam ca incerc sa mi-o procur din Ro daca nu se gaseste si aici ceva la fel de laudat.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Donia, eu am vazut aici Lansinoh, care nu stiu cum e, dar tot lanolina pura contine, ca si Garmastan, desi mie in Germania mi-au recomandat moasele sa folosesc lapte matern drept balsam pentru sani, ori lanolina pura, pe care mi-am cumparat-o de la o farmacie nemteasca.
Deci si tu si Laurajr asteptati baietei? Ce grozav sa ai pereche!
Multa sanatate!

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

aska, abia ieri dimineata ti-am pus leusteanul la posta.. Am stat cu plicul cu adresa scrisa pe masa toata saptamina, care... bine c-a trecut!!! Acuma sintem OK cu totii...
Semintele le-am pus direct in plic, daca se scutura complet pina ajung la tine, sa-mi zici, si inventez o strategie (cum ar fi, doua plicuri )

Sanatate la bebei si mamici.
Poze de cind eram mici si Poze si filme

Mergi la inceput

Mona, baietel vine si la noi si deja se pare ca o sa-l cheme George, ca fetita a ales numele asta si nu se lasa pagubasa.
Multumesc pentru Lansinoh, mi-am notat. Tu ai incercat cu lapte? Are vreun efect?
Sau poate a mai incercat altcineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Donia,

La primul bebe eu am folosit Lansinol-ul ala (lanolina pura), acum nu l-am mai luat si am incercat cu laptele meu. In ambele cazuri sanii au durut pana a venit laptele si o zi - doua dupa aceea, adica 5-6 zile in total, dupa aia nu m-au mai durut si nici n-am mai folosit.

Am auzit ca unii bebi refuza sanul daca simt un gust mai altfel, asa ca poate ceri o mostra de crema cand esti in spital, sa nu cumperi degeaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Eu da, am incercat cu Garmastan la inceput, dar doar pentru cateva zile, ca trebuia spalat sanul inainte de supt si nu mai aveam chef, Vlad sugea si la doua ore uneori, plus ca problemele n-au durat mult. Apoi cu lapte matern a fost foarte bine dar mi-am achizitionat si lanolina pura de la farmacie, care nu trebuia neaparat indepartata inainte de supt. Dar dupa primele doua luni n-am mai folosit nimic, n-a mai fost nevoie.

Prinzchenmutter

Mergi la inceput

Multumesc de raspunsuri! Imi dau seama acum ca incet, incet va trebui sa ma mai interesez de diferite chestii de care am cam uitat... dar sper ca mai am timp sa imi aduc aminte, iar de nu, o sa va mai adresez si voua cate o intrebare, cele cu copii mai proaspeti decat a mea.

Dar altfel cam liniste pe taramuri candiene! Ce mai faceti, ce mai ziceti, canadiencelor? Ocupate la job, cu copiii, cu sotii? Sau va tineti de distractii? Ori ati trecut la pus muraturi si facut zacusca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns credo spune:

DanaB felicitari pentru bebelina, sa creasca mare sanatoasa si lui mami recuperare rapida. Sa va bucurati de ea muuuuuuuuuuuuuulti ani de acum incolo si ea de voi.
Sper sa mai intri pe aici, caci poate om avea si noi nevoie de ceva sfaturi, martea viitoare avem si noi intalnire de gradul III - vine Bebita - cu cezariana programata. Si ne-au fost de f mare folos sfaturile postate aici.
Fetelor v-ati apucat de zacusca si alte cele? Cand incepe sezonul? Caci eu nu cred ca voi avea timp si socru vine tocmai pe 18 sept - el se va ocupa de bucataria noastra pt cateva luni bune.
Anul trecut nu-mi mai aduc aminte cand am inceput.
Pana acum ma pot lauda cu o dulceata de visine si atat care sper sa tina pana la anul in august asa de buna a iesit .
Pe curand si numai bine tuturor.

Adina 38 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Credo, multa bafta si nastere usoara ! Leusteanul te va astepta in ghiveci, linistit pana ne vom vedea...mai degraba va vom face noi o vizita, sa vedem bebitza !

Donia, de ce ne-ati furat domle numele de George ??? Stii cat ne-am batut capul sa gasim un nume care sa se preteze si la romani si la canadezi ??? Acuma tre' sa o luam de la inceput .

Nu mai stiu cine zicea pe aici de probleme la day-care...stai linistita, asta inseamna ca personalul de acolo nu stie sa lucreze cu copii care nu stiu engleza . La fel am patit si noi cu Ioana, nu stia o boaba de engleza, copil venit de 3 sapt in Canada, nimeni nu se juca cu ea, ii luau jucariile, o bruscau si ea saraca, isi facea dreptate cum putea...musca sau riposta pe masura primita .
In concluzie, fata mea era copil problema, nici nu o bagau in seama si cand am vrut sa o las 8 ore pe zi, am fost refuzata .
In 2 zile a trebuit sa gasesc alta gradi ( va dati seama ca pe urma schimbam 2 busuri job-gradi si alte 2 gradi-casa ? ) unde nu a mai fost nici o problema : educatoare sarboaica , care profesase aceeasi meserie si la ea acasa .
Femeia stia ca daca un copil plange, poti sa-l iei in brate, daca-i curge nasul, nu-i pica coada sa-il stearga, daca nu mananca, i de pot da cateva linguri in gura .
Am fost tare multumita si copilul meu nu a mai fost problema . Asa ca o sfatuiesc pe mama, sa mute baietelul, ca nici el nu se simte bine in mediul ala , asta e clar .

Fetelor , saptamana trecuta am fost la Campul Romanesc...la inceput ne-a placut, dar dupa ce am inceput sa observam ambalajele aruncate pe jos , masinile cu portierele deschise din care urla muzica, cainii fara botnita si lesa care umblau lejer printre copii ( Las' doamna ca nu musca-esti tu sigur ??? ) si niste fete tare dubioase, ceva combinatii de valutisti cu pesti, ne-am luat talpasitza .
Imi pare rau de batraneii care acum 30-40 de ani au pus bani si de-a lungul timpului au facut ce e acolo, si vad tanara generatie care apreciaza doar ca aici se poate bea fara restrictie, si muzica se poate adauga la maxim .
Dra sigur pana la anul uit si merg iarasi, ca asa suntem eu, romantica si patrioata...

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 23 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput