Sezatoare canadiana (50)
Raspunsuri - Pagina 7
CataD spune:
Dana, felicitari si sa-ti traiasca bebita!
Si eu tot la North York am nascut dar am fost mult prea obosita dupa aia ca sa-mi mai pese de ce era in jur. Noroc ca am iesit repede din spital!
Eu cred ca nu e foarte greu sa-ti gasesti doctor de familie, eu am gasit relativ usor (e drept ca acum ceva ani...). Nu e obligatoriu dar e bine sa-l ai.
Pediatrul e ceva mai greu, multi nu mai primesc pacienti noi. Dar e bine sa ai pediatru mai ales daca bebele e mai mic. Daca e mai mare cred ca doctorul de familie se poate ocupa de copil destul de bine.
Mona_B, parca tu intrebai de zone in North York, fetele ti-au sugerat cateva zone bune, eu as mai adauga Bathurst cu Lawrence si chiar mai sus pe Bathurst(Sheppard, Finch), eu am stat numai in zona asta si mie una mi-a placut, Sunt destul de multi romani in zona, La Bath cu Sheppard e o clinica medicala cu cativa doctori romani (de familie si dentist).
Fetelor, am marea bucurie sa fiu nasica de botez, sunt in pregatiri acum, o sa botez un baietel. Stiti cumva de unde as putea lua o lumanare impodobita cu flori naturale?
Catalina si Laura (12 ian 2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58588" target="_blank">Ajutati-l pe George!
Dana_B spune:
CataD - ai dreptate, si eu am rasuflat usurata cand m-am vazut acasa de la spital.
Lumanari impodobite deja nu stiu, dar poti gasi lumanare si sa o duci la florarie sa ti-o impodobeasca. Lumanari de botez am vazut la Serano Bakery - 830 PAPE AVE, EAST YORK, ON (416-462-2735) - nu stiu daca le si impodobesc acolo. Astia sunt niste greci care fac si prajituri de lingi pe degete.
rosa spune:
Catalina, luminare de botez gasesti la magazinele grecesti de pe Danforth. Tot acolo gasesti si celelalte obiecte traditionale - marturii, haine pt. bb, si tot ce trebuie pt. botezul ortodox.
Noi am cumparat luminarea si am dat-o la florarie pt. ornat, sau poti sa le ornezi singura daca ai timp si talent
gabid spune:
Am gasit pana la urma locuri disponibile la garderii si mi-au spus ca nu o pot primi ca e prea mare si ca ea trebuie sa mearga la maternelle.Degeaba le spun ca la comisia scolara(adica trebuie sa mearga un an la garderie) au zis altceva ca ei o tin pe a lor si buna...ca la varsta ei copii merg la pre-maternelle.In cartierul unde stau eu nu sunt pre-maternelle...degeaba le spui!!!
Nestiind franceza deloc trebuie sa merg la comisia scolara pt orientare scolara si acolo ma trimit la garderie!!!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos
Gabi si Moni 15.10.2001
DanaMario spune:
Voi ati vazut pe aici pe undeva "olita normala" cum era la noi
Nu vrea muzicala fancy vreau ua cit mai mica sa o pot pune in porbagaju la masina dar nu stiu nu-s in stare sa gasesc
Am cautat la dollar shop, chinezi, wal mart , bay nu gasesc nici cum.
Daca ati vazut pe undeva ziceti-mi si mie exact magazinu
Dana si Joshua
http://community.webshots.com/user/dana_josh
Cricor spune:
quote:
Originally posted by DanaMario
Nu vrea muzicala fancy vreau ua cit mai mica sa o pot pune in porbagaju la masina dar nu stiu nu-s in stare sa gasesc
Dana si Joshua
Nici eu n-am gasit asa ca pana la urma mi-am adus una din Romania.
Laura B spune:
quote:
Originally posted by DanaMario
Dana si Joshua
Dana, cumva asa ceva cauti (vezi a treia de sus in jos, baby Bjorn small)?
http://www.tjskids.com/cart.asp?whichpage=1&expand=categories&maincat=72&category=39&brand=0&product=0&mode=display
Daca da, si daca in Toronto nu gasesti in alt magazin, cred ca poti comanda de la TJ online. Si eu i-am luat Dianei doua, exact modelul asta: una pentru gradi si una pentru acasa.
Laura
OlgaTarziu spune:
DanaMario am vazut olite aici.
http://www.babyproofingplus.com/item5643.htm
Olga
Si maine e o zi
nelia spune:
Buna! Nu am citit din urma, abia astept sa vad ce faceti, dar mi-a picat ochii pe mesajul despre Try si nu mi-a venit sa cred. Sper ca totul este bine cu bebelusul ei, dar la cum o cunosc pe ea, sinmt sigura ca are in burtica un luptator si totul se va termina cu bine.
Noi sintem bine, doar ca destul de ocupati si nu prea mai avem timp sa stam pe forum, asa cum am dori. Agata asteapta sa inceapa scoala si e foarte emotionata, iar Tudora a inceput gradinita. Deocamdata stam doar doua ore pe zi, amindoua, si apoi va ramine singura, progresiv, pina la maxim patru ore pe zi. Nu va fi usor, e mult mai dependenta de mine, dar amindoua avem sansa sa facem aceasta separare mai putin dureroasa, pentru ca si gradinita si timpul imi permite acest lucru.
Am citit despre Gabid si problemele cu scoala/gradinita. La gradinita Agatei, in grupa mare, sint copii care au aproape 6 ani, imigranti sau vorbitori de engleza. Dar pentru ca nu aveau 5 ani anul trecut in septembrie si pentru ca nu vorbeau cursiv franceza, i-au acceptat la gradinita. Nu stiu unde locuiesti, eu locuiesc la 5 minute de statia de metrou St-Henri. Gradinita este un CPE, noua, foarte mare si extrem de frumoasa, cred ca este cea mai frumoasa gradinita pe care am vazut-o pina acum, si am vazut destule pina am gasit loc pentru Agata. Daca te intereseaza, da-mi de stire si o intreb pe directoare daca are locuri. In principiu, trebuie sa inscrii copilul pe o lista de asteptare (in arondismentul nostru functioneaza un Ghiseu unic, unde suni si o inscrii, poti sa o faci si online, cu precizarea gradinitei pe care o doresti), dar din proprie experienta, pot sa-ti spun ca, cu mersul in persoana, batutul la usi si vorbitul direct cu directoarea gradinitelor obtii mult mai repede un loc la gradinita dorita.
Legat de educatoarele care se pling de copil, ca bate sau musca, m-a mirat sa aflu acest lucru. Mie nu mi s-a intimplat si nu pentru ca am copii cuminti. Cel mult gaseam o nota informativa in caiet, precum ca a avut loc un incident si solutiile adoptate... Eu, in locul tau, nu as lasa lucrurile asa. Copilul e copil, iar ele sint cele care raspund de el si au datoria de a-l integra. Tu, de acasa sau de la servici, ce poti sa faci mai mult decit ar putea ele!?! Si apoi, ele sint educatoarele si tu platesti exact pentru acest lucru: sa integreze copilul in colectiv, sa-l ajute sa se adapteze, sa interactioneze cu copiii. Eu le-as spune acest lucru educatoarelor, calm si politicos, adica le-as sugera...
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
DanaMario spune:
Multumesc mult cred ca o sa cumpar una din linkurile date de voi (le stiam pe alea )
Eu vroiam una cum era la noi cind eram mica (nu stiu ce era in capu meu ) nostalgia !!!
Dana si Joshua