Sezatoare canadiana (50)
Raspunsuri - Pagina 18
Ica 1975 spune:
Ange, cand ajung pe la piata te vizitez . Sunt de acord cu tine- nici mie nu-mi plac romanii care isi denigreaza tara, nu mai incerc sa le spun pct meu de vedere ; ocolesc polemicile inutile, oricum fiecare ramane cu parerea lui. O asteptam si noi pe mama anul asta, speram sa ia viza, oarecum mi-e teama ca nu o va primi, daca nu voi merge eu, imi este tare dor de Rom, de locuri, de oameni...mmmm; dar de mama - capiez de dor, n-am mai vazut-o de 3 ani. Sunt absolut convinsa ca orice vizita acolo, indiferent cum ar fi, te incarca pozitiv
OanaPan, n-as mai pleca din Rom stiind ce stiu acum dar nici nu vreau sa ma intorc, cel putin nu in urmatorii ani. Am auzit multe povesti despre Rom, personal cred ca lucrurile s-au schimbat mult in ultimii 3 ani de cand am plecat noi, toti se vaita, dar - merg anual in concedii (la plural), isi cumpara case, terenuri, masini si multe altele ... am auzit de autobuze cu aer conditionat si film pe video Intr-adevar cei de acolo nu vor sa creada ca aici este altfel decat vad ei.
nelia, succes la scoala. Chiar ma intrebam cum ramane cu intalnirea, insa daca va fi in sept nu stiu daca noi vom ajunge desi tare mi-as dori sa ne cunoasteam live, daca tot e sezatoarea canadiana macar sa facem si una reala, nu?
pitilache, bine ai venit si sarcina usoara. Am fost de cateva ori la niste prieteni in Ile Perrot si mi-a placut; voi cum ati descoperit-o?
Noi
mikiion spune:
Am botezul duminica. Si am luat o lumanare cum m-a sfatuit preotul. Cum o ornez? Ca eu o credeam deja ornata....
Mihaela
PS. Merci pt. discutii privind imbracatul iarna. Sunt foarte folositoare. Am ochit ceva la OK KIda, cam scumput dar cred ca merita banii, ca altceva nu mai iau. Al meu va avea 5 luni in decembrie. Si oricum el turbeaza daca nu il scot afara( ca si eu de altfel---ce plimbari am facut anul trecut prin Gradina Botanica la -15, insarcinata in 5 luni....)Se vede ca nu ati vazut ierni in Quebec ville Mie aici in Montreal mi s-a parut cam ca la Bacau......Sigur, mai multa zapada...... Ce tremura sotul meu cand venea la mine( el fiind din Bucuresti!!!)Tin minte o iarna cand au crapat sinele si s-a blocat circulatia ....Prin `98.
Ica 1975 spune:
mikiion, am inteles ca la magazinele grecesti gasesti lumanare ornata cu tot ceea ce trebuie ptr botez. Acum, daca tu ai lumanarea, cred ca ti-o pot orna ei sau poti incerca la o florarie.
Noi
Emilly spune:
Mihaela, am si eu o fiinuta draga intr-un colt de lume...(in Dublin) si uite ca eu singura am ornat luminarea.Am cumparat de la piata garofite, trandafirasi mici, ceva verdeata si ajunsa acasa m-am pus pe treaba.Iti recomand sa o faci in dimineata zilei botezului sa fie florile fresh.Cum spuneam o papiota de ata verde sau alba, nu importa caci deasupra pui funda roza sau bleo in functie de sexul lui bb.A...am uitat, trebuie si funda pe linga floricele.Si uite asa am pus floare linfa floare si iara un rind de ata sa le tina, stringi bine si tot asa, sunt sigura ca o sa-ti iasa tare frumoasa.La final cum spuneam pui fuda cu pricina, imi dau seama ca trebuie sa aiba alta denumire, panglica, nu??da, pui panglica si termini cu o funda frumoasa, tai in colturi ce atirna in jos, arzi usor cu luminarea si gata!!sa-i faci o poza sa o vad si eu.Spor la treaba!si sa-ti traiasca finuta!
Bat cimpii, e vorba de bb al tau??pai atunci e treaba nasei....
Emilly cu gaza ei
Donia spune:
Mihaela , foarte mult iti multumesc pentru povestea nasterii, acum stiu mult mai bine la ce sa ma astept.
Eu chiar vreau rahianestezie, tot asa am avut si in Romania, de fapt ma temeam ca poate se face automat generala. Senzatia aia ca nu mai simti nimic... eu am binecuvantat-o dupa durerile prin care am trecut in travaliu. Si in plus vreau sa fiu treaza sa aud bebele plangand. Pfiii, de abia astept!
Operatia mea romaneasca e si ea foarte fina, sub dunga slipului, exact cum povestesti tu, speram sa fie si aici la fel. Dar nu-mi place cum arata capsele alea metalice... le-am vazut de cateva ori si mi se par foarte nefiresti, nu stiu de ce am impresia ca ar fi mai incomode decat firele obisnuite. Sa vedem, poate la spitalul la care nasc eu va fi alt protocol.
quote:
Si fii atenta, sa fie cineva cu tine pana iti scot firele, ca altfel nu iti dau copilul.
Nu am inteles prea bine, adica sa stea cineva din familie zi si noapte cu mine pana mi se scot firele? Altfel nu imi dau copilul in camera?
Multumesc inca o data, mi-a fost de mare ajutor sa citesc.
Maine ma intalnesc si eu cu ginecologul care ma va lua in evidenta in noul oras... ma tot gandeam cum sa dramatizez daca o sa vrea sa ma programeze in 13 decembrie pentru cezariana Oare o sa pot sa plang spontan?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
mikiion spune:
sorry , asa e cand scrii intre invartitul mobilului, ca daca se oprea plangea piticul.
pt. mine firele, erau tuburile din tine.
raspunsul e da. logic, ca nu te poti da din pat jos, ca esti cu sonda, aici protocolul asa era. alegeai tu persoana, tata, bunica, , prieteni( daca ai), ei primesc o bratara securizata, si numai ei pot lua copilul; noi nu am stiut, si sotul a plecat acasa,, sa imi mai aduca cate ceva, si eu il ceream si nu stiam de ce nu mi-l dau.
Apoi in cartea de la spital, cea data de guvern era explicata procedura asta. deci e valabila pt. quebec..
Sorry pt. scris dar acum il tin in brate. isi cere botezul si e tot mai dificil.
stiu ca la noi sunt alte oiceiuri, dar eu nu prea le respect. eu le-am propus nasilor sa fie nasi. dar le-am zis de la inceput ca ma ocup eu de tot ce e cheltuiala. oricum sunt cei care m-au gazduit 3 sapt. cand am venit aici, si consider ca au facut mai mult decat trebuie pt. noi, in viata asta.
pt. mine important e sa fie crestin ortodox(chestie pe care o vad nu numai religios ci si ca o identitate nationala). scuzati , logic ca sunt romani si de alte religii, nu vreau sa ofensez pe nimeni, dar asa simt eu. Restul sunt amanunte pt. mine. Insa cu lumanarea o sa vad ce gasesc si pe la Dolarama , si plus niste flori naturale o sa vedem ce facem. Abia azi am avut revelatia si trebuie sa ma gandesc.
ange spune:
Mihaela,da la greci gasesti lumanari ornate.sunt tareeee frumoase.
dar nasa trebuie sa se ocupe de lumanare.
daca te gandesti sa faci inca un copil ti-l botez eu si va avea cea mai frumoasa lumare din lume
V-am spus eu ca am un fix cu botezatul asta!!
nu ma las pana nu-mi fac un finut(a)
Ica,haide.esti invitata mea.oricand doresti.
putem conversa si la tf. daca vrei.
eu am timp.
stau acasa deocamdata.
in general dimineata sunt acasa.
referitor la cezariana.
Eu am nascut la Sacre Coeur.Am cerut cezariana,cezariana am avut.fara lacrimi,rugaminti sau minciuni.
Copilul l-am avut la piept inainte sa-mi treaca anestezia.inca aveam picioarele "inghetate".Mi l-au pus in brate si la piept imediat.Nici nu m-au lasat sa-mi revin dupa operatie.
Eu zic sa nu te stresezi.Pe bune.Ai sa vezi cat de simplu e.
Sonda aia nici nu simti cand ti-o pune.Stai cu ea 2 zile parca.
Singurul lucu care nu mi-a placut a fost acela ca m-au fortat seara(in ziua cezarianei) sa ma dau jos din pat.Atunci am pocnit de durere.Asta-i cel mai cumplit moment...
ma duc sa-mi inscriu copila la balet
o seara buna
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
OlgaTarziu spune:
Oana eu sunt la Torbram cu Williams Pky. Dar sa fim serioase, la cat de mare e Bramptonul... De cand am venit aici mi-am schimbat toptal perceptia despre distante.
mikiion sa aveti un botez reusit. Noi lumanare am luat de la un magazin grecesc din centru. Dar presupun ca poti s-o faci tu frumoasa cu un pic de imaginatie.
Donia multa bafta...
Olga
When you're strange
Faces come out of the rain
When you're strange
No one remembers your name
-The Doors-
laurajr spune:
quote:
Originally posted by Emilly
Donia spor la impachetat!!
Fetele, fiica-mea e pur si simplu indragostita de filmul"Veronica" si m-am gindit eu ca i-as face o bucurie daca ar vedea si "Maria-Mirabela" aveti careva filmul?in varianta electronica!?oare exista?nu ma pricep prea bine...
Emilly cu gaza ei
Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul. (Albert Einstein)
http://www.sidi.ro/dvd.htm
De la adresa asta si-a luat un prieten filmele, le-a cumparat nevasta-sa aflata in Ro si i le aduce o cunostinta . Vei gasi pe site-ul asta si Amintiri din copilarie...e 70 mii dvd-ul si functioneaza ( dar cred ca doar pe calc ) .
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 27 sapt si Ioana Nazdravana
ange spune:
mikiion,daca vrei flori naturale la lumanare, la Cosco au buchete mari si frumoase foc cu 20 cad. Cu putin voal de mireasa si cu florile alea naturale(sunt trandafiri toate culorile,flori de camp,fel si fel) faci un super buchet.
Daca vrei ti-o fac eu.Imi place mult sa decorez si sigur o sa-ti placa.
Daca fin nu-mi gasesc macar sa ajut intr-un fel un bebe sa se crestineasca
Nelia,cum ramane cu filmul?Mi-l dai si mie?
somn usor canadeze
ange,mamica de 2 ori
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert