Sezatoare canadiana (50)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Donia spor la impachetat!!

Fetele, fiica-mea e pur si simplu indragostita de filmul"Veronica" si m-am gindit eu ca i-as face o bucurie daca ar vedea si "Maria-Mirabela" aveti careva filmul?in varianta electronica!?oare exista?nu ma pricep prea bine...

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Donia,ooooo frumos tare locul unde v-ati ales sa locuiti.Spor la impachetat si despachetat

Emilly,si eu tot "Veronica" am...Cand eram mica eram inebunita dupa "Maria-Mirabela" .Aveam eu impresia ca seman cu Maria.I-am cerut mamei sa ma tunda ca pe fetita aia,sa-mi cumpere hainutele ei ba chiar mi-a cumparat un pahar cu picior in care am pus o broscuta de la bunica de la tzara.Nu glumesc
Si acum la pensie mi-ar place sa revad filmul
O sa-l caut pe net.Mi-ai dat tema pt. acasa

o zi buna

ange,mamica de 2 ori

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am eu!!! Si Veronica se intoarce si Maria Mirabela. Si Agata se uita la ele, ii plac mult fetitele de acolo. Ea seamana cu Mirabela, cica! Si chiar seamana, la temperament!

Ange, pleaca doar tati deoarece nu avem bani, dar si pentru ca el nu poate sa-si ia concediu decit in octombrie si tot atunci sint si biletele de avion mai ieftine, nu mai rezista fara munte si, in primul rind, pentru ca are probleme cu dantura si aici nu ne permitem sa si le rezolve. Dar ne-am propus ca la anul sa ma duc eu cu fetele vreo doua luni, sper sa ne putem permite.

De scos copilul afara si eu le-am scos in fiecare zi de la doua ore in sus. Nu concep sa stea nici macar o zi fara aer curat. Si nu le infofolesc, au intodeauna pe dedesupt un maieu sau body si doar un singur rind de haine, iar pe deasupra costumul de iarna, foarte bun e adevarat, dar din alea usoare, in care te poti misca in voie. Obligatoriu caciula, manusi si fular sau burlan la git si incaltaminte, tot de calitate, ca pe acolo pierd caldura. Eu sint de parere ca decit sa dau o groaza de bani pe haine multe, ca se le imbrac gros, mai bine le iau haine de iarna si incaltaminte de buna calitate si rezolv problema. De multe ori, le pun doar pantalonul de iarna peste strampi si atit. La bebelusi mai merge si o patura pe deasupra. Anul trecut i-am facut Tudorei un sac dintr-un cojoc pe care nu-l mai purtam, de oaie, din ala de-al nostru si i-a fost foarte bine, dormea afara de rupea.

Unde e subiectul Parinti de bobocei?

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Nelia crezi ca poti sa-mi faci o copie si sa ne intilnim undeva aproape de zona ta?te rog tare mult, Ilinca ar fi tare bucuroasa.Iti dau si cd-uri nescrise in schimb...asta doar daca e posibil.
Mercic tare mult!

Ange zi-mi daca ti-ai facut tema pentru acasa, daca da, da-mi si mie de stire, plizzz!

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Nelia,plsssss vreau su eu Maria-Mirabela
nr. de tf. iti este acelasi?

ange,mamica de 2 ori

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Ange am postat aproape in acelasi timp.Deci nu ti-ai facut tema? ok sa vedem ce spune Nelia.

Emilly cu gaza ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Nelia, subiectul "Parinti de bobocei" este la sectia "Scoli, gradinite, crese, bone..." . Mult succes la scola, doar intri si tu in categoria "bobocei"
La fel si la fetitele tale, un an bun si fara "bobo-uri".

O zii buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaPan spune:

OlgaTarziu
Unde stau in Brampton - in partea de vest a orasului, intersectia Sandalwood cu Creditview - este un neighbourhood de case relativ noi(de 3-4 ani), chiar la statia de Go train Mountpleasant.

Tu unde stai in Brampton? Am auzit de multe ori la cumparaturi (in Brampton) diferite persoane vorbind romaneste in jurul meu dar noi nu avem prieteni romani in zona. Majoritatea prietenilor nostri sint in Toronto sau Mississauga. V-ati mutat de mult in Brampton?

Sint foarte interesante de urmarit impresiile din tara. Noi nu am mai fost in Ro din 2001 si tare impartite pareri am auzit despre cum este acum acolo. Intentionam sa mergem in 2008 si sint foarte curioasa cum vom vedea totul dupa asa o perioada mare de timp.

Una dintre sursele mele de info despre Ro este o prietena a mea care miercurea asta tocmai a primit viza pentru Canada. Este asa de fericita si abia asteapta sa vina aici. Daca incerc sa o temperez nitel am vazut ca se supara si nu mai insist. Asa ca acuma ma intreb: Este chiar atit de greu in tara? ( atit ea cit si sotul ei au salarii si posturi bune, au apartamentul lor). Sau este doar tendinta de a pleca din Romania la moda? Adevarul este ca si noi (eu si sotul meu) aveam de toate in tara dar noi am plecat cind eram cam tinerei si cam inconstienti pot sa zic.
Eu una cred ca dupa 5 ani fara vizite in tara nu mai am contact cu realitatea de acolo si nu mai stiu despre ce e vorba.

Fetelor care ati fost de curind acolo - daca ati fi sa o luati de la inceput aici, ati pleca din tara acuma?

Mergi la inceput

Emilly,nu mi-am facut tema pt. acasa.
astazi am fost ocupata cu inscrisul la cursurile de gym
apropo,care din voi faceti gym la sala,aerobic,step,orice?
eu merg la "energie cardio".de fapt voi merge peste o sapt. Mi-am luat 2 cursuri.Unul de step si unul de cardio latino.Mi s-au parut mie mai interesante.
O voi suna pe Nelia sa vedem daca ne da si noua filmul.Cum fac rost de el tie ti-l dau.

OanaPan,daca as fi stiut ce viata avem aici nu as fi plecat nici in veci din Ro.Dar daca ma intrebi daca as pleca acum de aici in Ro definitiv iarasi ti-as raspunde:nu!

ange,mamica de 2 ori

foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

DoniaEu am nascut la Royal Victoria. Din cate am inteles exista diferente intre spitale ....
In principiu mi s-a parut f. f usor. Eu am avut sarcina cu aventuri( operatie de apendicita la 25 sapt, diabet de sarcina) si copil in siege( in picioare). Asa ca au hotarat cezariana . Trebuia programata dar s-a rupt apa la 36 si 4 zile asa ca am ajuns la cezariana de urgenta.
Asa ca m-am dus acolo( duminica seara, perioada considerata mai libera) si mi-au facut o ecografie sa fie siguri ca e in regula( eu auzisem ca aici nu iti mai fac, dar nu a fost adevarat), copilul e monitorizat permanet pana intrii in operatie, ( la mine se repeta scenariul de la apenticita de cu 2 luni mai devreme).
Apoi m-au dus in sala, si un dct. anestezist mi-a facut rahidiana. Nu am mai simtit nimic apoi. Groaznica senzatie. Nu stiu daca puteam cere totala, dar eu am fost in urgenta.Vorbeste asta cu dct. Ca eu n-am mai apucat sa ajung la acea discutie preliminara , ca am nascut.

Apoi, am avut sonda urinara, dar nu stiu cand au pus-o. Mi-a tinut pana miercuri parca. La fel si perfuzia. Copilul l-a primit Sotul in brate( el a avut voie in operatie, imbracat de rigoare, si in spatele unei perdele care impartea camera in dreptul pieptului meu. Deci el imi vedea fata dar nu si ce era dincolo).
Asa ca l-au scos, bebele era OK scor 9. Asa ca i l-au dat lui. A stat cu el in brate( saracul nu ii venea sa creada) cam o ora pana au terminat de inchis. Si apoi l-a pus in cuva de plastic si a plecat tot el cu el, pana au terminat cu mine. Cand am ajuns si eu la reanimare( aici am stat pana am simtit picioarele, cam o ora sau doua) mi l-au dat in brate si a incercat sa vada daca suge( era prematur si vroiau sa vada daca are instinctul). Si a supt.
Nu ca ar fi avut ce...

Operatia e foarte fina, am inteles ca e alta tehnica decat la noi. Este sub baza slipului, orizontala. Am citit intr-o carte de aici ca nu se mai face veriticala de mult in America.

Calmante daca vroiam imi dadeau. Eu n-am avut aproape de loc nevoie. Insa sa ceri. Sa nu fii timida. Ca noua ne era jena sa apasam pe buton. Insa localnicele apasau una doua.
Si daca poti sa-ti iei camera privata, ca merita.Ca astia aici nu stiu ce inseamna linistea.

Si fii atenta, sa fie cineva cu tine pana iti scot firele, ca altfel nu iti dau copilul. Noi am patit, ca nu stiam , si noi suntem singuri pe aici....Copilul in principîu stat tot timpul cu tine.

In spital daca e bine stai 4 zile. Nu mai mult. 2 zile la nastere normala.

Nu exista fire. Ci un fele de capse de metal. Mi le-au scos in a 4 zi si le-au inlocuit cu un fel de scoci care a cazut singur la dus.

Eu miercuri ( am nascut duminica) ma plimbam prin spital. Iar vineri ne-am intors ca a facut icter serios, si faceam turul intre pavilioane, sai duc laptic de-al me, ca era bagat la perfuzie saracutul, ca se dezhidratase.Am stat acasa doar 12 ore....De fapt nu trebuiau sa ne externeze....dar asa se grabesc astia pe aici....

Sper ca ti-am spus tot ce te interesa.
Mihaela si Marc( 4-06-06)

Mergi la inceput