Mamici de iulie - august (79)
Raspunsuri - Pagina 11
anasia spune:
madyn, bine ati venit acasa!iti trimit un pm;
andra, poti sa-l simti mai lent, dar incearca sa-l "trezesti" cu un pic de cafea, cola sau poti merge la camera de garda la spitalul tau (chiar daca dr nu este) sa-i faca o eco lui bb,le spui ca nu-l simti ca inainte;de obicei nu este semnal de alarma, dar mai bine sa te asiguri;
anasia 39+
Alessia
pozici
bebe
Mi-am permis sa-ti editez mesajul ca sa "rezolv" link-ul la ticker.Editeaza si tu acum si copaiaza-l corect in profilul personal.
ccc77 spune:
Citesc de mult ce scrieti voi si mi se pare extraordinar modul in care va incurajati.De fapt citesc aproape zilnic ce scrieti si traiesc alaturi de voi evenimentele.
Anasia: iti multumesc pentru raspuns, cred ca o sa mai astept sa vad ce se intampla, sa ma linistesc, poate in cele din urma o sa devina mai activ bebe.Ma gandesc ca are si bebe zile in care se misca mai mult si zile in care se misca mai putin.Andra
dariana spune:
Nu-mi raspunde si mie nimeni? Ce sa fac ca ma doare si ma ustura rau jos la cusatura aia? E normal dupa 6 zile sa doara asatare de deabia ma misc, abia ma dau jos din pat si asta cu dureri????
Va rog ajutati-ma cu un sfat ceva ca nu mai pot, as vrea sa mai stau si eu in picioare, sa ma misc mai mult si mai usor dar nu reusesc.
Apropo de ajutor, in situatia mea nu stiu ce as fi facut fara, chiar nu m-as fi descurcat; eu am grija de bebe dar treburile celelalte le face mama.E foarte greu singura, nu refuzati ajutorul mai ales in prima luna.
sanziana spune:
SimonaU sa iti traiasca fetita si sa fie o cuminte. Eu nu stiu sa iti raspund la intrebarea ta, dar pentru ca stiu ca ai mai intrat de cateva ori si ai mai intrebat cate ceva si nu ai primit raspuns m-am gandit sa iti spun ca mesajele se citesc (cel putin eu am citit) dar ca probabil mamicile sau gravidutele nu s-au intalnit cu problema respectiva.
Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva. De fapt ce inseamna uter hipoton? Are legatura cu uterul retrovers?
38+,
Codrin
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;33/st/20060819/dt/7/k/17b3/preg.png
anasia spune:
dariana, ai incercat cu crema de galbenele cu propolis? ziceau fetele ca merge de minune; si spalaturi cu galbenele? daca nu merge eu zic sa-l suni pe T, sigur o sa-ti spuna ce sa faci;
mada mxm, sa-ti traiasca nepotica!
andra, tu hotarasti ce sa faci, dar poti face un eco sa te linistesti;
ale, multumesc, am mai pus o data asa si nu aparea imaginea tiker-ului si m-am lasat pagubasa;
anasia 39+
Alessia
pozici
bebe
mihaelagrosan spune:
dariana eu nu am nascut inca dar pot sa-ti spun ce am auzit eu. Se pare ca ai voie sa-ti pui supozitor cu diclofenac pt. durerea aia, dar nu stiu exact cat(parca numai 1/zi).Ca sa se vindece mai repede sa te dai cu ceai de pelin si unguent de galbenele si sa ai mare grija sa nu se infecteze.Ca sa poti sta in fund cumpara-ti un colac de inot pt copii pe care nu il umfli chiar de tot si stai pe el. Eu am primit de la cineva unul special din burete. Sper sa-ti fi fost de ajutor.
Eu azinoapte am avut o gramada de contractii nedureroase/putin dureroase, dar deranjante. Nu prea am dormit bine. Din cauza lor si bebe a fost agitata. Lovea intr-una intre contractii. Mi-e si mila de ea saracuta, ma intreb oare nu o afecteaza ca o tot strange acolo in burtica?
Oricum azi avem fix 38 sapt., deci evenimentul e pe-aproape.
Mihaela
38
Elena Maria
larissa_79 spune:
dariana, si eu am o episiotomie dureroasa. Acum la 23 de zile de la nastere..inca ma mai doare..mult mai putin e drept..dar tot mai simt. Sa nu faci ce am facut eu...adica am alaptat in pozitia sezut o saptamana...si am facut mai mult rau. Dupa saptamana aia..daca nu gaseam pozitia de alaptat stand in pat pe o parte renuntam la alaptat pur si simplu. Cum am tratat eu episiotomia ( si inca o tratez): dusuri f dese, pun unguent de propolis cu galbenele in cantitati industriale, dupa care pun o compresa sterila. Schimb compresele f f des. Pentru durere eu mai i-au si cate un supozitor cu diclofenac...ca altfel nu as fi rezistat..mai ales cu caldurile astea. Evita sa stai in fund...eu si acum pap in picioare...desi acum pot sta in pozitia sezut. Eu am mai pus si pudra baneocin din cand in cand. Am auzit ca si spalaturile cu ceai de pelin ajuta insa din lipsa de timp nu am incercat. Am mai incercat si cu colac...dar intr-un final am renuntat si la el...colacul e f bun..daca nimeresti marimea. Pentru fetele care nasc natural e bine...sa il aveti cu voi la spital. Sa alaptati inca de la inceput stand pe el daca aveti episiotomie. In rest iti urez refacere cat mai rapida si cat mai multa rabdare.
Scuze ca nu am raspuns mai devreme..din lipsa de timp citesc mai printre randuri si mi-a scapat partea cu usturatul...scrie cu bold cand e ceva urgent...ca sa ne sara in ochi la mamicile astea zombi 
stiu ce rau doare si stiu ce important e un raspuns la timp...mai ales cand ai atata nevoie. Inca o data scuze de intarziere.
Si ca sa te incurajez..eu dupa 2 sapt am iesit cu bebe in parc si am stat si in fund pe banca...e drept mai pe o buca asa...dar nu conteaza eram si io in rand cu lumea.
Oricum eu am zis...data viitoare fac ceza.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)
dariana spune:
Am dat si eu acum cu propolis, sper sa aiba efect. Stiu ca si mie mi-au zis la maternitate despre supozitorul cu diclofenac, dar am citit pe prospectul pastilelor, e adevarat, ca sunt contraindicate in timpul alaptarii; ma gandesc ca poate totusi supozitoarele nu au totusi un efect asa mare asupra laptelui, o sa incerc si asa.Eu am tot luat algozon ca stiu ca la spital imi dadeau si am crezut ca e bun, dar si asta e contraindicat, am renuntat si la el. Oare no-spa nu o fi bun, ce stiti?
larissa, tu la cat timp te-ai simtit cat de cat 'om'?
SimonaU spune:
Sinziana multumesc ca te-ai gandit la mine sa nu raman iar nebagat in seama. Asa ma gandesc si eu ca nu stia nimeni raspunsul, altfel nnu as mai scrie chiar deloc :-)
Uter hipoton inseamna uter lenes - nu s-a contractat suficient singur ca sa poata elimina lohiile normal.
De aseara am renuntat sa mai iau medicamentul ala..Lohiile sunt la mine deja de un alb galbui - luni o sa fie 2 sapt de la nastere! Deci ma gandesc ca sunt pe terminate si sper sa nu mai fie nevoie de ajutorul medicamentului (ergomet adica).
Dar oricum, sunt suparata pe medicii astia care prescriu astfel de substante fara sa te previna macar care sunt riscurile
larissa_79 spune:
dariana, un supozitor pe zi..chiar doua daca e cazul nu afecteaza cu nimic pe bebe...am intrebat si ginecologul si pediatrul. De fapt eu am luat dicolfenac supozitoare date pe reteta de medic. O sa vezi ca cel putin 5 6 ore dupa supozitor te simti "om". No-spa nu e pentru durere...deci nu ajuta.
Eu nu ma simt refacuta nici acum...pentru ca ma jeneaza..ma ales daca nu ma lasa bebe sa fac dus mai des si vrea mult la mine in brate. Si asta conteaza..bebe a mea vrea la mine pe burtica si cred ca apasa cumva...de ma doare mai rau cand o tin asa...dar ce sa fac.
Am zile...cand ma simt mai bine si zile cand doare mai rau..si lohiile astea afecteaza si caldura ca transpiri mai mult. Cred ca dupa 2 saptamani..m-am simtit mai bine. Dar la mine ti-am zis cum a fost eu la 10 zile de la episiotomie..ma durea mai rau ca dupa 2 zile...din cauza ca am stat in fundulet si nici nu am pus creme.
Poze cu Alexia
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabyzv23/my_photos
Larisa
si Alexia
(13 iulie 2006)