Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (29)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Buna dimineata, fetelor! Eu nu prea m-am odihnit bine..de caldura cred; si cum vreau sa ma asez pe alta parte, am senzatia ca-l deranjez pe bebe + vizitele de 2 ori pe noapte la toaleta..ce sa zic..sper sa se mai racoreasca. Azi ma duc la Medicover sa-mi iau rezultatul pt streptococ B. Dar, cum rezultatul a venit la 5 zile de la analiza, sunt sigura ca e negativ; mai astept si rezultatele la sange si pe 9 mergem la dl dr. sa vedem cat am crescut. Am si eu contractii BH destul de rare, cam o data pe zi, carcei noaptea in special in zona gambelor. Voi faceti gimnastica? sau exercitii kegel? eu imi propun in fiecare zi, dar cand ajung seara acasa..tot ce-mi doresc e un dus si un patut moale.
Hai pupici!
Ana 27 si Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

Salutare fetele,

iar am facut o pauza la scris, dar la citit nu!

paxela - felicitari si pupici multi de tot. Esti o invatoare si asa va fi si bb! Iti doresc sa mearga totul bine si sa iti ti minunea in brate. Sa mai intri sa ne spui ce mai faci (ne mai aminteshti si noua de greturi si alte bucurii...)

miro - ca tot ai deschis subiectul... recunosc ca si eu mor de frica. O prietena de-a mea care are doi copii frumosi si sanatosi i-a nascut pe amandoi prin cezariana pentru ca la masuratorile din ultima luna doctorul a constatat ca nu are cum sa se dilate suficient pentru a naste normal (ea f mica - 150cm si 38kg cand a inceput sarcina, copii "in grafic" de fiecare data) asa ca mereu mi-am zis ca se va intampla la fel si la mine si nu ma stresam f. tare. Dar inca de la prima vizita doctorul a facut un comentariu ce mi-a bagat gheara in inima - "ai un bazin bun, eshti sportiva, o sa nasti usor". Si acum tremur de cate ori ma gandesc. Stiu ca e dovada de lasitate, dar mi-e frica de mor. Stiu prea multe cazuri de copii blocati pe canal, de copii cu urmari grave din cauza unui traumatism la nastere, mame care au intrat in operatie cezariana de urgenta dupa ce s-au chinuit in travaliu cate o zi intreaga...

FETELOR, NU VREAU SA VA SPERIU - va admir sincer pe cele care doriti sa nasteti antural si oricum majoritatea nasterilor sunt cazuri fericite in care si mama si copilul sunt sanatosi. Dar trebuie sa spun si eu cuiva cat de tare tremur de frica. Inca nici cu doctorul meu nu am deschis subiectul. Ma tot gandesc ca poate gaseste el vreun motiv pentru cezariana si atunci am scapat de norul de "lasitate" pe care il simt deasupra. OOOOOff

marcela 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veronici spune:

quote:
Originally posted by kokorina

adevarul e ca eu sant o speriata de bombe.poate ca nu as fi daca as fi ramas insarcinata hop-top.nu!m-am chinuit,am muncit,am suferit si uitati-ma insarcinata.acum eu cand tot aud de contractiile astea,m-ati bagat in toti sperietii.nu stiam de ele ca ar incepe inca de pe la 6 luni.deci ce sa fac in cazul in care ma ia si pe mine durerile?cum sant contractiile astea?ce inseamna"daca te iau regulat"?ce inseamna regulat?cum e normal sa simti aceste contractii?o data la cat timp?va rog din suflet sa-mi raspuneti.eu sant singura aici in tara asta si nu am pe cine sa intreb.cica am o soacra,dar daca ea la momentul asta da sa manance la un copil de 7 luni(fetita cumnatei mele),crenwursti fierti(pasati bineinteles,macar atat),va dati seama cat de multe stie ea.

Kokorina,referitor la contractii,mie dr.mi-a spus ca sarcina cu gemeni este predispusa la contractii.Deci noi trebuie sa avem o si mai mare grija pt.ca uterul se mareste nu pt.unul ci pt.doi bebei si de aceea protesteaza si el !
Mi-a mai spua ca daca simt contractii sa-l sun imediat (mai ales ca eu am si cerclaj) si imi face internare in spital pt.perfuzii cu litiu si antispastice.

Eu azi merg la Bucuresti pt.controlul lunar si ma gandesc cu groaza la drum,avem noi AC la masina dar.....eu am interzis la statul in fund prea mult.

veronici
25+ cu doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Hello, dragele mele !

Ruxmax si tot ce-ti doresti!!!! Sper ca esti bine ca tare demult n-ai mai trecut pe la noi! Te asteptam cu vesti!
Paxela, , felicitari...sa-ti dea D-zeu o sarcina usoara si ai grija de tine!
Anateo, daca ai nevoie sau nu de hartie de la medic ca sa zbori...eu stiu ca asta depinde de fiecare companie aeriana in parte: unele cer, altele ba. Zic ca cel mai sigur ar fi sa ai o astfel de hartie, just in case!
Dbunny, eu nu am facut testul de glucoza, asa ca habar n-am ce sa-ti zic...o sa-mi intreb medicul la urmatoarea vizita.
Dia, esti norocoasa ca ai primit atatea lucruri minunate si folositoare de la cumnatii tai...eu n-am norocul asta!
Alexandra, tare ma bucur pentru tine! Sa vezi ce bine va va fi cand veti sta singurei....SA dea DD sa prindeti apartamentul cu 2 camere...
Marcela, stai linistita ca nu esti singura...si mie mi-e cam teama de nastere...inainte sa raman insarcinata, nici nu-mi puneam problema sa nasc fara cezariana...Acuma, parca am mai prins ceva curaj si as opta pentru o nastere normala, dar CU epidurala. Nici eu nu am discutat inca cu medicul...astept sa vedem, poate nu se intoarce bb si va fi nevoie de cazariana...sa vedem...mai e timp sa discutam, deocamdata am amanat discutia asta intentionat cu medicul meu...
Si eu nu vad lucrurile asa cum spui tu: de ce sa fii o lasa daca ceri cezariana...fiecare femeie face ceea ce considera ca e mai bine pentru ea...asta nu e un semn de lasitate, pentru ca nu vei fi considerata mama eroina daca nasti normal, stai linistita...asa ca, daca tu consideri ca vei face fata mai bine unei cezariene si problemelor ulterioare nasterii, atunci go for it...eu cu siguranta nu te voi privi ca pe o lasa...

Va pupicesc pe toate....

Oana 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Atudor, gimnastica inca nu fac...de la sfarsitul lui august ma voi duce la gimnastica pentru gravide, insa exercitiile Kegel le fac deja de vreo luna jumate'...fac serii de cate 15-20 de 4 pana la 6 ori pe zi...

Oana 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

leyla
multumesc f mult.o sa va tin la curent cu rezultatele. sper sa nu iasa cine stie ce minuni. imi tin pumnii.
merci inca o data.am notat nr.

chris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Buna dimineata, fetele!
N-am intrat sa scriu, dar va citesc in fiecare zi.

Paxela, ma bucur pentru tine, va fi bine acum, si poate de data asta va fi fetita(parca asta-ti doreai?) Cum stai cu greturile?

Vorbeati la inceputul saptamanii ca ati avut numai neplaceri. Ei bine, ieri a fost randul meu: mai intai, i-am dat unui client si actele care trebuiau sa ramana la mine, acasa m-am taiat la un deget, iar pe seara ma jucam pe calculator si striga sotul ca-i fii-mea la telefon, iar cand am iesit din camera sa ma duc spre telefon, am dat un picior la usa debaralei, de si acum ma doare.

Ruxmax, La multi ani si sa ti se implineasca toate visele!

Asiza si Marcela, stati calme, de nascut tot veti naste intr-un fel sau altul, mai este destul timp, iar teama putin imi este si mie, chiar daca stiu cum este, oricum, nu-i asa rau, nici floare la ureche, dar trece, si cand va veti tine bebele in brate, veti uita tot ce-a fost, va garantez eu.
Chiar daca mai am copii, astept cu nerabdare sa-l vad, si cu toate ca multa lume imi spune ca-mi va fi greu s-o iau de la capat cu pampersi, nopti nedormite etc, eu de-abia astept.

Ma ingrijoreaza tare picioarele mele, dimineata am umflata laba piciorului, la dreptul mai putin, la stangul mai mult, iar pana seara mi se umfla si gleznele, ca seara simt pielea intinsa la maxim, la voi tot asa este? In celelalte sarcini mi s-au umflat, dar prin luna a 8-a, nu asa devreme. Luni ma duc la medicul de familie si joia viitoare sa ma programez la ginecolog, sa vad ce spune si ea, sper sa nu-i vina vreo idee de internare, de asta-mi este cel mai frica, am oroare de spitale(cine n-are?)

Va , mai revin

Roxana23+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Am uitat sa spun bun venit fetelor noi.

Roxana23+ ,Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lia_c spune:

neata,
azi e ultima zi "de birou", de miine sint in concediu pe o luna si apoi intru in prenatal , asa ca va trebui sa predau si pc-ul la sf. zilei Dar avem net acasa, as aca voi fi prezenta la apel
Paxela, bine ai revenit la odisee! O sarcina cit mai usoara, fara complicatii si bb sanatos!
Dia, multumim p/u poze cu albumul bb si cartea parintilor
Marcela, sintem colege de frica si mie mi-e f frica
Alexandra, felicitari p/u ANL. Va tin pumnii sa-l luati pe cel cu 2 odai!
Ref. la contractii - nu pot zice nimik, insa ref la circei si amorteala miinilor am intrebat kiar azi medicul (mie imi amurte miina dreapta adeseori, dar imi trece p/u citeva zile dupa o sedinta de masaj ) - a zis ca e f normal sa avem circei si sa ne amurte vreun membru si p/u a remedia asta trebuie de mincat brinzica, peshte si cartofi vechi cu coarja (facuti la cuptor) si nu in ultimul rind masaj . Coarja cartofilor noi e nociva p/u bb!

Si nu in ultimul rind,
, Ruxmax!
, sotului Veronici!
, baietelului Dorsilia!

take care

lia_c
de-ale mele

Happiness doesn't depend on what we have, but it does depend on how we feel toward what we have. We can be happy with little and miserable with much. William Dempster Hoard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokorina spune:

MADALUTA....m-a terminat de-a binelea ce ne-ai trimis....atata am plans(de emotie si de bucurie).foarte mult mi-a placut.eu de fapt am spus intotdeauna ca sarcina pe care o port este minunea lui Dumnezeu.sa traiesti!
DIA1609 - mi-ai fost de mare ajutor si iti multumesc pt toate detaliile.eu chiar nu stiam de aceste contractii si e bine ca am aflat.dara daca mai stii ceva in sensul asta mai scrie,ca ma intereseaza.mai ales ca eu am 2 bebei in burtica,deci la mine e mai...eu am pe 16 august urmatorul control si pana atunci,daca de cumva mi se intampla ceva,sa stiu ce este.eu spre exemplu nu am nici o pastila care sa ma ajute in sensul asta.poate ca de la urmatorul control voi primi ceva.dar cine are o burticuta asa frumoasa?ti-am vazut pozele,ai o burtica cu mult respect.mi-a placut,la 17 saptamani arata aproape ca a mea la 17,si eu am 2,nu uita.iti tin pumnii la control si sa scrii cum a fost la doctor.multa sanatate!
VERONICI - bine ca m-ai trezit la realitate,ca eu acum 2 zile atata am smotruit toata casa,de ma dor toate alea.de acum nu mai fac nimic.imi pare rau sa aud ca ai ceva problemute.sa ai grija de tine si de bebei.te pup.

Mergi la inceput