Scandinavii stiu DC (121)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

no, am apucat sa citesc si io despre Gaarder si articolul lui ... intr-un articol scria ca daca n-ai auzit de articolul lu' Gaarder trebuie ca traiesti destul de izolat

io nu stiu cu cine ii el noi si nu sunt de acord cu tot ce scrie el acolo, el zice printre altele ca cc cu articolul asta o vrut sa trezeasca Israelul si ca de fapt voia sa "atace" ortodoscii fundamentalisti, si stim cu totii la ce se refera cand face diferenta intre '48 si '67 (fasia Gaza si West Bank) no, ca sa fiu mai clara si io is de parere ca Israelul foloseste o politica agresiva, ca a ocupat zone palestiniene, ca statul Israel nu respecta anumite rezolutii ONU si ca razboiul din Liban afecteaza dureros civilii. dar nu sunt de parere ca statul Israel e istorie, cum zice el.

nematics, io citii ca "alle handbagage is verboden" pe zborurile din UK, si lichidele pe cele cu USA, in rest se pare ca e ca inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

hop si io
nematics io auzii ca mai indulcira masurile de securitate, ai voie cu mobilu si cu o gentuta mica. Io intelesei ca aci masurile astea se aplica la toate zborurile spre Londra, US, Israel indiferent de companie da' poate nu e valabil peste tot. Cica si nr de zboruri spre destinatiile astea a fost redus ca nu au timp de controale.
Mai auzii ca intoarsera din drum un avion ce taman please din Londra spre New York pentru ca un mobil incepu sa sune si nimeni nu l-a revendicat! Ca la scoala fratilor, imi si inchipui lumea strigand in avion "nu io, nu io, tovarasa, nu e al meu"

lilanda, citii articolu, esti sigura ca nu e plagiat din Mein Kampf?
Una e sa critici politica statului, israelienii insisi o fac ca doar e democratie si altceva este a neaga dreptul Israelului de a exista, a atribui unei intregi populatii trasaturi negative comune ("popor prost, arogant si dominant"), a instiga la ura, a propune desfiintarea statului si trimite populatia in exil (pardon, nu toata populatia ci doar "o parte" a ei. Si cu partea ailalta ce trebuie sa se intample? Autorul nu spune dar nu e greu de ghicit). Pomeneste la un moment dar chiar despre "solutia finala" asa, ca din 'intamplare'.
Iar folosirea pluralului o remarcasem si eu si nu numai aci ci la majoritatea celor ce emit pareri antisemite sau rasiste sau homofobe. In fond e tot o forma de lasitate sa-l urasti pe celalalt pentru ca e diferit de aceea nu ma mira ca nu au curajul sa-si asume afirmatiile si se ascund in spatele unui plural iluzoriu.
"Noi cerem, "noi nu recunoastem", "noi credem" etc. Care "noi"? Noi, "lumea", contra "lor", evreii cei rai?

Pe aci nu s-a vorbit deloc despre articolul asta (si noi tot "izolati" suntem p'acilea ) dar banuiesc ca toate ziarele arabe se grabira sa-l publice ca prea seamana cu discursul iranianului ala fascist cu nume impronuntabil, nu ajungea ca sunt destui nebuni cu acte in regula p'acolo, acu le-a dat apa la moara si norvegianu asta.
In sfarsit, probabil ca o sa revina asupra afirmatiilor da'o sa fie prea tarziu, articolul va deveni in curand o referinta in propaganda islamista care sustine "stergerea a Israelului de pe harta", daca asta nu s-a si intamplat deja.

Gata, plec la plimbare, azi tiu locu lu Fransoaz, mai viu io...

PS a mancat careva dintre voi "alivenci"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magga spune:

bonjour la tot lumeul. interesante discutii prin scandinavia, n-am ce zice.

eu am trecut sa-i spun dragei de witchie ca ma bucur ca au ajuns tefere si nevatamate la londonistan. bises.

adela, se refera la granitele din 48 si 67 dupa razboiul de 6 zile. si da, mie mi se pare profund anti anti, dar nu am vreme sa ma intind la povesti. trebuie sa recuperez una bucata ploada zvapaiata.

mulsumim inca o data de broaste. caciulile le stiam deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

salutari... am venit la luat puls

altminteri boieresc - al meu prelua bucataria si restul io ma dau slabita cat mi-o mai merge

si acu' ma duc sa citesc ca bag sama ca am ramas rau in urma... desi io oricum am o parere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

quote:
Originally posted by doruletz

PS a mancat careva dintre voi "alivenci"?

nuu, nici n-am stiut ce-s alea pana n-ai scris tu la subiectul de la generale si nici de felu' alalalt de-l scrisesi acolo nu auzizem ... slaba cultura culinara mai am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

multumesc de informatii si link, m-am mai linistit - un fel de a spune ca altfel sunt in plin stress al plecarii

sara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Ha, am citit si eu articolul si parca nu-mi vine sa cred ca e scris de Gaarder. A circulat doar pe net? Pare mai degraba un manifest violent care instiga la razboi...cel putin asa l-am perceput. 'Sophie's world' e una din cartile mele preferate, plina de substanta si sensibilitate, de aceea zic ca nu-mi vine sa cred ca cine a scris-o poate scoate un asemenea manifest.
Subiectul cu granitele e sensibil...Cind in '47 ONU a hotarit impartirea statului Palestina in doua state independente, logic ca acest lucru a dus la lupte singeroase si la anularea hotaririi. Apoi in '48 si-au impartit arbitrar teritoriul si s-a declarat Israelul ca stat independent. De atunci si pina azi, aceasta impartire a reprezentat un vesnic motiv de certuri si lupte, si sincer cred ca asa va fi si in continuare.

Definitia termenului 'antisemit' ma intriga de ceva timp. De ce se refera numai la evrei cuvintul 'semit'? Ca definitie, el se refera membrii apartinind popoarelor antice din Asia de sud-vest si nordul Africii incluzind akadienii, fenicienii, ebraicii, arabii etc, adica cei vorbitori de limba semitica.

Voljena, ai pulsul bun. Tine-o tot asa!

Doruletz, pina la urma ai mincat alivenci? Cum sint? Am cautat pe net www.pofticiosi.ro/reteta-Alivenci_moldovenesti-371.htm" target="_blank">reteta si suna promitator, mai ales ca de curind am gasit malai pe aici.

Poienari, va pup si o zi minune va doresc!

flori cele "Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea invat de la fiece trecator." R. W. Emerson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Irimell
Definitia termenului 'antisemit' ma intriga de ceva timp. De ce se refera numai la evrei cuvintul 'semit'?

Pai probabil, de destepti ce erau arienii [size=1](dar la intrebarea asta, poate ne raspunde magga, fiindca si ea o ridicase pe la alt subiect )

Articolul lui Gaarder a aparut in unul dintre publicatiile cu cel mai mare tiraj in Norvegia, Aftenposten si a fost urmat de numeroase controverse. In principiu, i se reproseaza ideea potrivit careia politica Israelului este dictata de insasi religia iudaica, in care se spune ca evreii sint God's Chosen People !!!
In fine, Gaarder a venit cu niste explicatii cum ca el nu a vrut sa atace pe nimeni, ci doar sa traga un semnal de alarma asupra politicii ofensive a Israelului, mai ales dupa 1967.
Zice la un moment dat ca "rabdarea noastra are limite"...si de aia intreb, ce fel de limite??? De timp sau de spatiu??? De ce i-a trebuit lui Gaarder 40 de ani sa ia atitudine??? De ce in razboiul asta???
In dezbaterea pe care am vazut-o io aici, tipul contra, un jurnalist, spunea ca "reactia lui Gaarder e absolut nebuneasca"!!!

Iaca, e prima oara, cind aud de alivenci si constat ca-s specialitate modloveneasca!!! Puteam sa jur ca ar fi de prin Dobrogea, dupa cum suna denumirea lor...:-))

voljena, sa-nteleg ccc c-ai promovat la PC??? ....si daaa, profita acum !!!

Irimellu', daca n-ai citit inca, iti recomand "Uimire si cutremur", a lui Amelie Nothomb ...pun pariu ca o sa ti se pare maiamuzanta decit mi s-a parut mie!!!
Va pup!!!
PS...nu zice nimeni cum fu la intilneala din Bucuresti??? sau o asteptam pe Rayu???

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

neatza:)

eu mai bustenesc o saptamana, din motive de canicula.
dupa aia plecam la mare, cica cu cortu:)), adeka mare impas financiar:)
ata ete, om trai noi.
vad ca murim de sete cu apa langa noi:))

in rest toate bune, fac poze, si sofia joaca sah.
asa cevaaaaaaaaaaaaaaaa
Voljena, bravo, felicitari, o adevarata bionic woman!!
Ce mai face Vik?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

Lil, poate o fi citit recent Gaarder cartile lui Van Helsing despre conspiratiile secrete si noua ordine mondiala. Cred ca de acolo i se trage nebunia...
Multzam de sugestie, dar am citit carticica. E un pic biased, insa interesanta. Nu stiu de ce, dar atmosfera si intrigile m-au dus cu gindul la fostul meu job din Ro.

Sabinelu, ne ingrijorasem dar acum ne-am linistit (ia uite cum folosesc si eu pluralul...ca dl. Gaarder) ca stai la aer curat si miros de brazi...mmm...Iar de cort nu mai zic, ca mi-e dooooor! Vreme buna! Unde va duceti, la Portita?

Edit ca sa intreb: Lil, la ce subiect discuta Magga despre semiti? Ca la search nu merge...
flori cele "Fiecare om ce-mi iese in cale imi e superior intr-o anumita privinta. De aceea invat de la fiece trecator." R. W. Emerson

Mergi la inceput