Scandinavii stiu DC (121)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

cat despre limba, depinde de domeniu, in domeniul lui cred ca se descurca doar cu engleza, dar bineinteles ca nu strica sa invete un pic de suedeza, nu de alta da' ca sa le inteleaga glumele si barfele :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Multumesc mult, Adela!

Transmit info si revin, daca mai are intrebari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

No....aseara vazui o dezbatere foarte interesanta la TV vis-a-vis de razboiul din Liban si nu numai. Pe 7 august a aparut intr-un ziar norvegian www.freerepublic.com/focus/f-news/1681168/posts" target="_blank">un articol foarte controversat al unui scriitor norvegian, Jostein Gaarder, articol care, spun unii, exprima - pe de o parte - trend-ul pro-arab (mai putin DK, tara confruntata recent cu furia islamista) si antiamerican din nordul Europei, iar pe de alta parte, o transanta atitudine antisemita.
In dezbaterea pe care o vazui io, fura doi invitati care isi expusera parerea pro si contra articolului. Cel contra incerca sa explice cum ca tot continutul materialului este profund antisemit, iar cea contra (era o scriitoare), ca orice opinie exprimata in defavoarea Israelului risca, in zilele noastre, sa fie considerata antisemita, motiv pentru care demonstratia lui Gaarder ar fi redundanta. Voi ce credeti???

Adelucci, aveti voi, pe suedeza, vreo expresie care sa sune "a fi incaltat in fiecare zi"?? (at have skoene på hver dag), ca Niels n-o stie, iar mie imi suna asa de peiorativ ca aia cu bou' ('ncaltat, fireste)

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Helbi, nu-tzi pot da un raspuns acum, dar il intreb miine pe sotz

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!

lilutz n-am citit articolul ca e prea devreme pentru engleza pentru mine :-) ce pot io sa spun e ca exista riscul ca daca nu esti pro Israel esti antisemit. dar dupa mine e o mare diferentza intre a critica politica Israelului si a fi antisemit. sunt si israelieni care-s impotriva politicii Israelului, care scandeaza "Not in our name" si asta le-o spun celor care amesteca politica Israelului cu poporul evreu.

n-am auzit expresia "a fi incaltzat in fiecare zi" ... s-ar putea sa existe, dar in cazul asta nu e prea des folosita.

si io am vazut un documentar suedez aseara "Gitmo", despre Guantanamo si metodele de interogare de acolo, metode care au fost preluate si la Abu Ghraib. pana aici nimic nou, dar spre sfarsit au vorbit despre "private contractors" si aici surpriza! dintr-o data vad un nume romanesc, Pavel Constantinescu si un interviu cu acesta unde amintesc si numele firmei Bidepa. io nu stiam ca si romanii au firme de mercenari. se spunea ca sunt peste 20.000 de private contractors (suna mai bine decat mercenari, nu?) si unul din motive ar fi ca statistica soldatilor morti in Irak sa arate ceva mai bine. si astia la fel ca si teroristii nu poarta uniforme dar is inarmati si se regasesc pe listele celor care au torturat la Abu Ghraib. de la listele astea au ajuns ei la private contractors, care nefiind soldati ci civili nu au fost judecati.

am dat un google dupa Bidepa, n-am gasit cine stie ce, decat ca au o droaie de datorii la stat si ca e o firma de paza si protectie... imi amintii de o expresie: banul, ochiul dracului.

edit: mancai cateva litere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Helbi, sotzul mi-a zis ca poate face cam 6-8 mii de fr pe luna- 4-6 mii euro (salariul mediu e de 2900 fr). Daca l-ar interesa, spune-mi, shi-tzi dau mai multe amanunte despre pretzurile la apartamente, transport, etc...

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by Adela99

am dat un google dupa Bidepa, n-am gasit cine stie ce, decat ca au o droaie de datorii la stat si ca e o firma de paza si protectie... imi amintii de o expresie: banul, ochiul dracului.

edit: mancai cateva litere

Faptul ca are datorii la stat nu e nimic nou,in final statul e cel mai bun creditor,practica dobanzi mici si daca i-ai platit 10% din datorie te mai amana vreo citeva luni si mai ales daca ai si balls atunci poti sa nu mai platesti nimic citiva ani buni,ca dupa aia sa fie totul trecut la datoria publica.Exista parghii de tot felul pentru asa ceva
De exemplu exista persoane care preiau firme cu datorii indiferent de cuantumul acesteia.Nu faci nimic alceva decit ii vnzi firma,ii dai 25% din valoarea datoriei si el preia toate datoriile si uite asa ai scapat si ai facut un castig net de 75% din valoarea datoriei Frumos,nu?

Mergi la inceput

lol Cica sa-ti cistigi datoria!!! Huuuhhh, numai romanii puteau da sens practic unui asemenea oximoron

Adeluctzo, problema e ca, dupa mine, in articolul ala, Gaarder ataca nu numai politica Israelului, ci chiar Israelul ca stat. M-a nedumerit mai ales fraza: "We recognize the State of Israel of 1948, but not the one of 1967" ???? Adica ccc cum, sau de ce acum revolta asta a lui 'noi'???

iren, bun salariul ala de 6 mii de iuroi!!! Cit is taxele la voi??? :-))

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nematics spune:

am inteles ca au ridicat restrictia |fara bagaj de mina| azi - ca cica i-au prins pe toti inclusiv mama sinucigasa cu explozibilul in biberon

stiti ceva mai precis decit atit? restrictia e si pe alte linii aeriene?la zborurile spre US? numai la British Airways? Eu zbor curind cu Lufthansa

numai bine la poienitza si multumesc anticipat de raspuns

Mergi la inceput

nema, uite aici ce zice www.lufthansa-online.dk/" target="_blank">Lufthansa!! (pe coloana din dreapta ai informatii importante si acolo scrie ce nu trebuie sa ai asupra ta la bagajul de mina)
Zbor sigur iti urez !

Mergi la inceput