Scandinavii stiu DC (121)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by lilanda
Am citit si o presa in care scrie ca domnu' White avu' mari probleme cu beutura si alcoolul si ca era un scandalagiu notoriu pina s-a convertit la islam...are numai 21 de ani si cica ala insurat cu o musulmanca e de fapt "Savantul"!!! Toti trei englejii de engleji, convertiti la islam, erau prieteni si au fost arestati la aceeasi adresa.

Nebuni la cap... presupun ca astia is genul care nu mai pot de plictiseala si li se pare cool sa faca parte dintr-o organizatie secreta si daca se poate malefica. Foarte interesanta influenta extremismului islamic, in orice caz... Ca asta numai razboiul convertitilor nu e - sau nu ar trebui sa fie, ca islamul e religia pacii, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

neata
si aci au spus despre ajutorul Pakistanului, ba aparu si o ministra de-a lor pe la Tv sa sa laude un pic. Pakistanezii ar face bine si sa desfiinteze scolile alea coranice oribile in care se balangane bietii copiii toata ziua recitand coranul (cum sa nu-ti vina sa te arunci in aer dupa asa o copilarie?) si campurile de antrenament ale kamikazelor daca tot incepura sa dea o mana de ajutor.

Aci spusera adineauri la TV ca printre arestatii de la Londra se afla o femeie gravida?! Cautai prin ziare si nu gasii decat ca ar fi arestat o femeie da' nu e gravida ci are un bebe de 6 luni acasa si ca unul din convertiti ar avea nevasta gravida. Multi nacajiti pe lumea asta. Oricare o fi adevarul, nu inceteaza sa ma surprinda cat respect pentru viata umana le poate insufla unora "religia pacii"...

Auzii si io de rezolutia ONU de incetarea focului, tot rezolutie ONU fu si aia care cerea dezarmarea Hezbollahului si parca i-a pasat cuiva? Acu' sa speram ca asta are mai mult succes desi pana s-or strange aia 15.000 de soldati din toate tarile cred ca mai avem de asteptat.

mai viu io

Editai ca mancasem neshte litere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

tot io
Astia zisera aci la stiri ca cica masurile de securitate luate acu la engleji o sa se extinda la toate zborurile si o sa devina permanente . Adica d'acu incolo nu mai ai voie cu bagaj de mana, nici o beutura, nici o napolitana, nimic...

Fratilor, va spusei io, puneti-va pe slabit cat mai aveti timp ca din cauza fanaticilor astora in curand o sa ajungem sa ne urcam in avion goi pusca! Asa ceva...

"Asta e ceva asa, nemaipomenit"
imagini

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Doruletz, deci pina-n decembrie nu-s shanse sa se renuntze la idiotenia asta cu interzicerea bagajului de mina? Noi vom face sabmatorile de iarna in Vancouver, shi vrem sa zburam cu British, ca-i mai ieftin shi avem voie mai multe kile- 32, in loc de 23 cum e pe KLM...cum naiba ma descurc io cu doi plozi, fara bagaj de mina??

Io shi plozii turbulentzi

In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Buna fetele,

am si eu o rugaminte: Imi puteti spune cu aproximatie intre ce limite se incadreaza salariul uni Administrator de retea cu toate atestatele Microsof in Suedia, Danemarca, Norvegia, si.....IREN, daca stii cumva si in Elvetia?
Sau, daca aveti niste link-uri unde sunt date grile de salarizare pe diverse meserii?

Multumesc si WE placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Buna ziua
Pe aici e o vremea de tot beeepu'; parca vine toamna nu Sf. Maria!!! Asa ca stau si cetesc, invelita cu Ilie!!! :-))
Vreti sa-l vedeti pe www.juventudrebelde.cu/" target="_blank">El Jefe, inviat din morti la 80 de ani??? Puhahaha...asta-i mai ceva ca Gica Petrescu.
helbi, in Dk, un administrator de retea cu studii complete, poate cistiga intr 30.000 si 50.000 de coroane pe luna, in functie de zona si experienta. Din banii astia, dai cel putin 40% jos taxe si vezi cu ce ramii in mina!!! Un euro e cam 7,5 kr.
ve pup si distractie placuta la Bucuresti, acolo, mai!!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

Buna ziua
Pe aici e o vremea de tot beeepu'; parca vine toamna nu Sf. Maria!!! Asa ca stau si cetesc, invelita cu Ilie!!! :-))
Vreti sa-l vedeti pe www.juventudrebelde.cu/" target="_blank">El Jefe, inviat din morti la 80 de ani??? Puhahaha...asta-i mai ceva ca Gica Petrescu.
helbi, in Dk, un administrator de retea cu studii complete, poate cistiga intr 30.000 si 50.000 de coroane pe luna, in functie de zona si experienta. Din banii astia, dai cel putin 40% jos taxe si vezi cu ce ramii in mina!!! Un euro e cam 7,5 kr.
ve pup si distractie placuta la Bucuresti, acolo, mai!!!

Merci mult pt rapiditatea rasp. Pe mine ma intereseaza in special Suedia, pt ca un prieten de-al meu din RO are in citeva zile un interviu pt un job in aceasta tara.

M-ar mai interesa in 2 cuvinte daca se poate, pt fiecare din tarile nordice cit e viata de scumpa, chirie, mancare etc. si cam ce salariu ar trebui sa ai lunar, ca sa traiesti bine. Persoana respectiva castiga bine si in RO, si dupa ce isi plateste ratele la casa, mancare etc ramine cu un salariu destul de bun pt Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

helbi aici salariul unui administrator de retea e intre 25.000 si 60.000 (nu uita impozitul) asta in functie de atributii. cel mai mult castiga cei care lucreaza la banci cu securitatea sistemului si mai ales daca slujba e in Stockholm.

cat despre chirie si alte cheltuieli tot Stockholm e in frunte :-)
in Stockholm de obicei inchiriezi la mana a doua. chiria in functie de zona, poti inchiria o garsoniera cu 6.000 sau cu aceeasi bani poti inchiria un apartament cu 2 camere intr-o zona mai putin atractiva. de obicei firmele inchiriaza asanumitele apartamente de protocol (mobilate, destul de simplutz), daca perioada contractului e mai scurta sau pana isi gaseste omu' un apartament.

cat despre mancare si alte cele necesare traiului, e destul de relativ. depinde ce obiceiuri, preferinte si prioritati are fiecare. in general cheltuiesti max 1.000 pe saptamana pe mancare. multe firme au cupoane de masa de pranz (deci ai o reducere de 200 coroane pe luna) care costa cam 1.000 coroane. o varianta practica. si inselatoare, io cumparam din astea si pe urma cand mancam mi se parea ca nu platesc :-))

mai intreaba, ca nu stiu ce ar mai fi de spus

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adela99

helbi aici salariul unui administrator de retea e intre 25.000 si 60.000 (nu uita impozitul) asta in functie de atributii. cel mai mult castiga cei care lucreaza la banci cu securitatea sistemului si mai ales daca slujba e in Stockholm.

cat despre chirie si alte cheltuieli tot Stockholm e in frunte :-)
in Stockholm de obicei inchiriezi la mana a doua. chiria in functie de zona, poti inchiria o garsoniera cu 6.000 sau cu aceeasi bani poti inchiria un apartament cu 2 camere intr-o zona mai putin atractiva. de obicei firmele inchiriaza asanumitele apartamente de protocol (mobilate, destul de simplutz), daca perioada contractului e mai scurta sau pana isi gaseste omu' un apartament.

cat despre mancare si alte cele necesare traiului, e destul de relativ. depinde ce obiceiuri, preferinte si prioritati are fiecare. in general cheltuiesti max 1.000 pe saptamana pe mancare. multe firme au cupoane de masa de pranz (deci ai o reducere de 200 coroane pe luna) care costa cam 1.000 coroane. o varianta practica. si inselatoare, io cumparam din astea si pe urma cand mancam mi se parea ca nu platesc :-))

mai intreaba, ca nu stiu ce ar mai fi de spus

Adela, merci mult! Care e raportul Euro-Coroane (ca mi-e lene sa caut pe net acum).
Tipul nu are fitze in cap, nu epretentios nici la cazare, nici la mancare!
Salariul care l-ai scris e pe luna? Cam cit e impozitul pt un necasatorit fara copil? Nu stiu daca la voi e ca si aici, ca daca esti casatorit cu copil ai alt salariu decat cel casatorit fara copil. Daca esti divortat sau singur intrii in alta clasa de impozitare, etc...........

Daca stii engleza, e suficient? Cam cit ar fi o chirie intr-o zona decenta (nu fitoasa, dar nici mahala) pt o garsoniera, de ex. Apoi, cit ar mai costa asa numitele aici Nebenkosturi (curent, caldura, telefon, net) lunar. Transportul cum e si cit costa?
O sa-l mai intreb pe el ce l-ar mai interesa. Ce stiu eu acum e ca e in discutii cu cineva pt Suedia, dar unde in Suedia si ca ce exact, inca nu stiu.......sper sa aflu zilele astea, ca sa pot cere de la voi apoi, alte info!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

helbi, euro=9,38 coroane suedeze

impozitul pe salariu e in functie de zona, cu diferente mici, cam 33%. daca castigi pana in 306 000 pe an platesti pe luna 33% din salariu. depasesti 306 mii si pana-n 460 600 coroane platesti pe diferenta inca 20%. depasesti si 460 600 mai platesti 5% pe diferenta dintre 460 600 si ce castigi (cifrele is pentru venitul 2006). nu are importanta daca esti casatorit, ai copii ci doar cat castigi.

chiriile; de ex o garsoniera mai la periferie de 26 mp, mobilata, 5000 coroane pe luna, dar trebuie sa depui inainte 7000 sek. in aceeasi zona, nemobilata, 20 mp, 4500 sek pe luna. in orasul vechi "gamla stan" deci central,o garsoniera nemobilata (dar unde ai posibilitate sa-ti cuplezi net-ul 24 din 24, cu masina de spalat, tv, micro, masina de spalat vase, parabola) 50 mp (in astia 50 mp intra si o bucatarioara) 10.000 pe luna, si 10.000 depozitie sau cum io zice)

cu telefoanele nu stiu cum e in Stockholm de pilda, dar in alte parti nu prea sunt probleme (abonamentul e ca 150 - edit ca uitai un zero :-) sek pe luna)dar sunt convinsa ca are celular, plus ca firmele de obicei (depinde de atributiile de serviciu, dar la administratori de retea e aproape musai, iti dau un celular de serviciu)

curentul, iar nu stiu ce sa zic, costa cam in jur de 25 de öre, adica 0,25 coroane pe kwh, depinde de leverantor. faktura iti vine o data la trei luni, unii leverantorii trimit si la o luna si ca sa-ti dau un exemplu io platesc cam 400 coroane pe luna, dar nu bucataresc in exces ceea ce cred ca nici el n-o sa prea faca :-)
licenta tv tot cam 150 sek pe luna.
apa , incalzirea e inclusa in chirie.
netul, tot asa in functie de leverantor si de viteze, dar se va descurca cu max 400 pe luna (sunt si variante mult mai ieftine)

transportul: cel mai bine e sa-ti iei abonament lunar care in functie de mijloc de transport poate fi in jur de 600 sek sau anual pe toate mijloacele de transport peste 6.000. la mine in oras un abonament lunar cu autobuzul e un pic peste 300 sek. dupa ce sti despre ce localitate e vorba, pot sa dau informatii mai exacte :-)

Mergi la inceput