In Italia (16)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gumman spune:

Buna dimineata....si eu mai tarziu ca deh....pana ajunge omul la servici dimineata...ia o cafea....mai una alta....trece timpul...

Azi este cald aici, soare si frumos. Au anuntat 25 de grade desi cred ca la pranz trece usor de 28-29 de grade. Anul asta, sa nu fie de deochi, a fost si este o vreme teribil de frumoasa.
Sper sa o tina tot asa si sa nu vina iar vestita ''vara suedeza''...hahaha.....cu temperaturi asa din zgarcenie de pana pe la 18-20 de grade si ploi la greu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Iri eram la datorie.. de 1 ora scriu mesajul asta ( ca am vrut sa fie documentat cu linkuri )...

Salata de vinete poti sa iti faci si tu .. nici macar nu faci miros in casa insa tb sa profiti de racoare ..daca o mai fii pe la tine ), pui vinetele spalate in folie de luminiu si le asezi in tava de la cuptor, le lasi la copt destul , le mai pipai sa vezi cit de moi sunt si cind sunt asa cum iti aminteti ca erau cele facute pe tabla sau direct pe flacara .. le scoti, le poti chiar scoate, dezveli, verifica si dc mai tb le mai arunci in cuptor. La sfirsit le cureti , le bati ( chiar si cu mixerul dc n-ai altceva , sau cu o linie din aia de plastic .. ) si faci salatica ..

Lasa Mi ca vara suedeza e la mine aici .. racoare, cer intunecat, ploaie in fiecare seara ... crd ca s-a intors lumea cu f** in sus. Nu imi pare chiar rau ca se sta bine in casa .. dar daca ar fii tb sa plec in vacanta acum bnu eram chiar asa multumita.

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Aileene, daca nu reuseste cu pronto soccorso, poate merge la un dentist privat, la privati nu-ti cere nimeni actele si il rezolva sigur. Doar ca trebuie sa plateasca. Oricum, pentru dinti eu n-am auzit pe nimeni sa mearga la stat, toti colegii mei merg la cabinete particulare, si noi la fel, cand am avut nevoie.

Dana7mi, sa-ti traiasca baietelul! Te asteptam cu povestiri.

V-ati apucat sa vorbiti de mancare si simt o liota de soricei la stomac.

Mergi la inceput

Nu mai imi functioneaza telecomanda la tv .. voi stiti ceva despre telecomandele alea universale :
- merg chiar la toate tv -urile ?
- dc ai si satelitul si dvd sau alte prostii linga tv , cu o telecomanda universala cum stie ea sa nimereasca fix tv-ul si nu alte aparate?
- cam cit costa ?? adica sa nu coste cit un tv nou ca parca nu se merita .. si o sa imi misc funduletzu' sa butonez manual in acest caz sau cumparam tv nou ( cu toate ca asta imi place si merge tare bine, e si mare ..)
acum dupa ce v-am zapacit cu intrebari o sa si googalesc ca poate gasesc vreun raspuns,.. dar dc voi aveti asa ceva acasa astept si parerea voastra ..

Apropos de tv va uitati la Invasion?? mie imi place ... ma bucur ca nu s-a termint cit eram in vacanta .. si parca acum incepe sa fie chiar mai interesant .. e drept ca adorm cu greu cind se termina ..

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Mi, vara suedeza cred ca a venit in satul meu, azi dimineata erau 18C, azi noapte 20C. Un frig, nu va spun, m-am certat cu sotul sa inchidem geamurile, sa mentin acele 28 grade la care ajunge casa noastra in timpul zilei. Eu sunt mai friguroasa, nu va spun ca la servici ma ia stranutul cum intru.
Cri, fiecare vanata o infasori in foaie de staniol? Fara nu se poate, sa le bag pur si simplu in cuptor? Ca stiu ca staniolul e cancerigen, asa ca incerc sa-l evit. Chiftelutele le fac deja in cuptor, dupa cum m-ai invatat, daca as reusi sa bag si vinetele ar fi fain.
Aseara fata mea a mancat sarmale cu paste. Aveam sarmale ca fele de mancare, insa ea nu si nu ca vrea paste. 'Pai si cu ce le mananci, iti pregatesc un suc, pun branza?' 'Nu, cu sarmale.'
Si iata cum s-a nascut fratelanta intre mancarea traditionala romana si cea italiana.

Mergi la inceput

Bravo ei .. si daca le minca la felul 1 "pasta in bianco" si apoi la felul 2 sarmalele .. nu tot in burta aia ajungeau ....

Poti sa nu le invelesti in folie si sa le pui direct in tava la cuptor ... important e sa ai tava sa curga zeama acolo daca se sparg cumva. Ideea cu folia era pt Iri ca sa nu murdareasca prea mult.. . Sa stii ca folia aia nu e cangerigena .. nu mai citi tot ce scriu unii si altii .. sau oricum nu e mai cancerigena ca aerul pe acre il respiram in orase .. sau alte prostii .. Nu e INDICAT sa aiba contact cu ceva acid.. adica cu lamiie, otet.. caci se oxideaza .. in rest .. eu o folosesc in toate ocaziile si mai ales la invelit panini caci mentine totul proaspat.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gumman spune:

Crini - nu iti face grji de sarmale cu paste....noi mancam sarmale cu cartofi fierti si dulceata de lingon ...un fel de coacaze rosii...si merge de minune....eu nici acasa in Romania nu puneam gura pe mamaliga si deci le mancam cu paine....asa ca aici unde nu se mananca paine decat la micul dejun, am aplicat si eu aceleasi reguli si cum nu le poti manca goale!!! am pus si am fiert cartofi si pentru ca ei sunt morti dupa gustul sarat-dulce in mancare am pus si niste dulceata de lingon cum se mananca de regula la carne sau preparate din carne....si merge de minune...ca iar zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Eu, vinetele, le coc direct pe foc, intr-o tavita rotunda (antiaderente), deci am rezolvat problema "staniol sau nu". Si imi place sa pun multa ceapa in salata si cateodata si maioneza. Buuna...chiar mi-ati facut pofta si am sa fac diseara.

Cat despre sarmale, ce sa mai zic...

Iri, mami de Ale

Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.

Mergi la inceput

Iri in cuptor nu faci fum in casa !!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

crista,sper ca nu te superi,dar te contrazic,schiacciata nu e un desert,pot spune ca arata ca un blat,dar defapt e o paine,care are sare si mult ulei de masline pe deasupra.e adevarat ca e o specialitate toscana, f buna.
Pracul lui Pinochio e dragutel,dar inafara de personajele din fil(toate facute din fier) nu prea ai ce vedea.Acum Alina, poate Marie va fi incantata,dar pe mine una ca sa zic asa m-a dezamagit.Oricum odata e de vizitat.
Daca tot esti la Firenze si esti cu masina, e tare frumos sa ajungi si la Pisa sa vezi turnul.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput