In Italia (16)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Multumesc din suflet, m-am cam elucidat. N-am ce sa spun mai mult, e denumirea unui produs si asa scrie in catalog.
Multumesc din suflet...mai intreb cand am nevoie. Pupici,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

E dragut facuta treaba cu evaluarile, am descoperit ca nu poti vota un subiect decat o data si ca nu iti poti vota propriul subiect.
Cri, si eu ma gandeam ca la prieteni vor fi toate cu multe stele, dar ia uita-te la Germania. Tu ai votat subiectul nostru? Ia incearca, sunt curioasa daca poti, fiind tu initiatoarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Nico eu nu il pot vota ... dar in schimb am votat subiectul cu Sicilia caci fara "sa ma dau mare" dar chiar am scris o groaza de chestii acolo ... apoi l-am si adaugat in prima pagina la subiectul nostru.. asa cum le-am adaugat si pe cele cu vacanta in italia 1 si 2 facute de fetele din germania .. si in care ele au scris multe lucruri interesante in general despre litoralul venetian... Eu de exemplu de acolo m-am orientat si am recomandat unor prieteni un hotel in Milano, de care au fost super incintati... deci fara ele si subiectul lor trebuia sa "dau cu banul" ca in poze toate hotelurile par frumoase...

A nascut Dana ( dana7mi) ... un baietel.... copiez din www.romania-italia.info/topic.asp?TOPIC_ID=13854&FORUM_ID=16&CAT_ID=6&Forum_Title=La taifas&Topic_Title=E%27 NATO ALESSANDRO %21%21%21%21%21" target="_blank">forum:
Stirea zilei: azi (adica 6 august)in jurul orei 18, la Milano, a venit pe lume Alessandro, 3.66 kile si blondutz, baiatul Danei si al lui Vasile !!!!

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Dana, FELICITARI pentru ALESSANDRO.

Mitumac, ai primit raspunsul meu? (nu cred ca imi functioneaza prea bine mesajele private, de aceea te intreb).

Eu am votat subiectul nostru si ma duc sa mai votez si altele.

Iri, mami de Ale

Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Fetelor dragi,

Am revenit la voi cu vesti bune:in sfirsit am reusit sa rezervam ceva in Toscana,Castiglioncello,hotel Miramare.Sejurul va fi 2-9 sept dar il vom prelungi,cautam hotel in Florenta.
De 2 saptamini incercam sa rezervam ceva,e f aglomerat,in Toscana inceputul lui septembrie e considerat sezon principal si peste tot plin.Avem noroc ca agenta de la biroul de turism ne recomanda de vreo 4 ani hoteluri,pensiuni,etc in zona in care vrem sa mergem si de fiecare data a fost f bine,curat,renovat.
M-am uitat si in jurul statiunii e Livorno,La Spezia,Pisa,ceva mai departe(100km)Florenz.De la Florenta la Roma ar mai fi 200 si ceva km dar din pacate,concediile noastre expira.

Locuieste cineva in zona?Sau a mai fost cineva pe-acolo?Astept orice fel de comentarii si impresii incepind de la strand,locuri de shopping pina la specialitati culinare din zona pe care nu trebuie sa le ratam.

Cristina ,am citit ca ai fost in conced in Corsica.Ai pus poze?Am primit din Corsica de la o prietena care a fost acolo o crenguta de dafin si dupa ce mi-a povestit ce fain e,mi s-a facut pofta,am trecut-o pe lista pt anul viitor.

Iri ,ai simtit ceva energie de la magneziu?.Te intreb ca si eu sunt fara energie fie cald,fie ploaie...

O zi buna va doresc,mai revin dupa ce termin salata de vinete .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Alina, uite ca desi vb despre hoteluri cu tine, am uitat ieri cand am vb cu sora mea sa o intreb de hoteluri.
uite www.bookings.it/city/it/florence.it.html?aid=303945&label=florence-firenze-e" target="_blank">aici cam ce am gasit, acum ramane de vazut daca si gasesti locuri libere.Oricum zilele astea mai vb cu sora mea si o intreb.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aileene spune:

Buna seara italiencelor , dragutelor !
Vin si eu cu o nedumerire ! Am un cumnat care lucreaza in regiunea din Piemonte (Cuneo) , nu e declarat din pacate si n-are medic medic de familie ! Cam de-o saptamana sufera de masea , cred ca are si puroi saracul de el si nu stiu ce-as putea face ca sa-l ajut cat de cat ! Spune ca nu se poate duce la medic ca sa obtina o reteta , iar la farmacie fara reteta nu se elibereaza antibiotice , i-au dat doar un "antiinflamator" , care nu ajuta prea mult din pacate !
Intrebarea mea ar fi , ce-ar putea sa faca sa vada un medic , chiar si la negru daca s-ar putea (ceea ce nu prea cred ca este posibil) . Va rog din suflet , dati-mi o idee , va multumesc de mii de ori ptr orice sfat si un anticipat !

"Atunci cand arati luna cu degetul , nu uita sa-l si retragi..."!
Aileene + Alexandre...in curand 7 anisori...(22-sept'99)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/aileene68/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cicina spune:

Va salut din Romania.Somn total, ca tare a fost greu drumul.

cicina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Cicina distractie placuta acasa.. si odihna activa !!

Aileen ti-am scris un PM .

Alina e superb hoetlul ales pt sejur... e de retinut.. am vazut ca are si preturi destul de normale( adica e mai ieftin in sezon de virf : august, decit "mizeria "asta de hotel din fata casei mele, intr.un sat uitat de lume, fara plaja, mare si alte alea.. si nu mai ieftin cu putin ci cu 1/3 din pretul lui ... ). Sa iti traiasca agenta de turism ca e tare buna !!!
Firenze e plin ai dreptate, se gaseste greu hotel.. dar cind vad ce minuni face agenta voastra cu siguranta va gasi unul bun.
Tu intrebi ce poti vedea cit timp srtai in sejur la mare?? Pai nu iti ajung zilele de vacanta pt cite ai de vazut in zona.
Daca vei fii cu masina e super ok ca sa poti vizita, daca nu obligatoriu sa inchiriezi una . In Firenze in schimb nu uita sa intrebi daca hotelul are garaj, sau maxim parcare ..
Deci idei pt excursii in zona :
- Pisa
- Livorno ( dar nu e cine stie ce .. asa ca nu e obigatoriu ... )
- excursie de 1 zi pina la www.5terre.com/FrameSet.php?LeftPriMenu=001&LeftSecMenu=001&LeftFile=index.php" target="_blank">5 Terre ( www.cinqueterre.it/de/index.asp" target="_blank">Cinque Terre ) trecind prin La Spezia . De purtat si costumul de baie caci poti face plaja acolo.
- la sud ( Pe SS1 )Piombino ( promontoriul si orasul cu acelasi nume.. ) de aici cred ca poti lua tragetto pt Elba . Cu siguranta ca se pot face si excursii in barca de 1 zi , sau inchiriezi barca , nu stiu sigur dar ai putea sa intrebi daca va place sa pescuiti despre pesca-turismo... e interesant mai ales ca pescarii la prinz va pregatesc masa pe barcutza si voi puteti inota pe linga barca in vreun golf dragut, departe de "lumea dezlantuita" de pe plaje... Asta in general se face prin sud dar cine stie o fi si pe aici.. n.ai ce pierde !
- tot mai la sud monte Argentario si de aici don Santo Stefano (n parca ) se poate lua tragetto spre Insula del Giglio, te duci dimineata si te intorci seara ... merita ( eu am stat 2 spatamini acolo si e tare frumos ) , sau se pot face mini croaziere pe insulele din jur ...
- ai o fetita si daca te plictisesti de soare si mare, este in apropiere parcul lui Pinocchio .. tb sa fie in Collodi acolo unde cred ca s-a nascut scriitorul deci www.pinocchio.it/" target="_blank">Parco di Pinocchio e pe A11 . De aici poti vizita seara www.termemontecatini.it/" target="_blank">Montecatini Terme
- tot in apropiere de Collodi, Montecatini e si Vinci ( orasul lui Loenardo da Vinci) www.leonet.it/comuni/vinci/" target="_blank">Museo di Vinci

Despre ce nu este de pierdut in zona .. dintre minunile bucatariei toscane.. dupa mine totul este bun , iar dupa ei Toscanii - cei mai mindri dintre italieni ... chiar nu ai ce da in laturi .. Dupa toscani, lumea se invirte in jurul lor, ei sunt l'ombelico del mondo.. cei mai cu stea in frunte .. si dupa citi oameni de seama au dat in plus limba lor ( dialectul toscan) care era si limba lui Dante a devenit limba italiana .. Toate retetele lor stau la baza sofisticatei bucatarii franceze (evident ca i francezii - bucatarii lor- le-au imbunatatit ... dar baza "caietul cu retete" a fost purtat de Caterina de Medici cind a devenit regina Frantei . Deci :
- daca iti place burta " trippa alla fiorentina " ( felul 1) e tare buna ... un fel de ciorba de burta dar in alta prezentare sau mai bine lampredotto ( e una dintre cele 4 camere - stomacul vacii hahaha ) gatit intr.un mod simplu dar tare gustos ( felul 2)
- bistecca alla fiorentina ( e o imensa friptura .. de mincat in 2 caci e imensa)( felul 2)
- ribollita ( asta e o supa de fasole boabe )( felul 1)
- cacciucco ( asta e o supa de peste cu fructe de mare ) ( f.1)
- si dintre paste ( f.1) : pappardelle , pici (reteta astora cica vine direct de la etruschi .. adica inaintea romanilor .. )...
-vin :evident chianti
- dulciuri : * schiacciata ( parca ii zice) e un fel de blat nu cine stie ce dupa mine.. * brutti e buoni ( seamana tare mult cu pricomigdalele nostre )..* panforte si pan pepato ( daca mai e si nero ar tb sa fie cu ciocolata .. ) sunt niste dulciuri in care dulcele se amesteca cu aromele inclusiv piperul ...e bun! ..* cantucci ( pe astia ii sii ca sunt si prin supermarketuri in varianta industriala )..
in zona 5 terre sa incerci foccacia lor , se maninca si pe strada , e un amestec intre placintele noastre si pizza lor.. aia cu brinza ( formaggio ) sau cu ceapa ( cipolle ) ... fiind traditionale. Aici au vin alb , sunt magazine pe toate strazile si vind chiar la cutii cite 3 sticle la 20 euro .. un pret bun pt un vin facut la cooperativa lor.
Intre primele 2 sate dintre cele 5 este via dell'amore .. nu tb sa o pierzi ... este mult prea romantica si frumoasa .. masina se parcheaza la intrarea in sat, atentie ca parcarile inchid la ora 20 deci risti sa ramii blocata .. sfatul meu e sa incercati sa parcati pe marginea strazii cind incepi sa cobori spre satm sau inainte de ora 20 sa scoata sotul tau masina din parcare si sa caute un loc pe marginea drumului... nu de alta dar apusul acolo e SUPERB!

despre corsica vzi ca am scris ceva in capitolul trecut ultimele 4-5 pagini parca ... poze cu peisaje poti vedea aici.. si filmulete www.dropshots.com/year.php?userid=128480&cdate=20060722&cimg=0" target="_blank">aicisi povestiri mai multe daca vrei pe PM sau mai la iarna .. depanate la gura sobei

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Buna dimineata...

Alina, ma intrebai de efectele magneziului...drept sa iti spun, nu prea le-am simtit, mult mai multa energie cred ca as dobandi de la...salata ta de vinete.

Aileene, singura solutie pe care o vad este sa mearga direct la urgenta (pronto soccorso) din orice spital de acolo unde locuieste, intr-adevar daca este fara acte cred ca va fi mai dificil, dar doar nu l-or lasa asa cu puroiul. Imi pare rau.

Cici, ce programe aveti pentru vacanta in Romania?

Cri, cum e treaba, pana acum ne dadeai trezirea...ce se intampla? Dormi si mataluta sau ai treaba multa? (nu ca mine...)

Na..ca se trezise Cri...si mi-a luat-o si inante

Iri, mami de Ale

Daca ti se pare prea frumos spre a putea fi adevarat, probabil ca asa este.

Mergi la inceput