In Italia (16)
Raspunsuri - Pagina 30
crini spune:
Petro, ma gandeam eu ca daca n-ai copii vrei ceva mai impegnativ (nu ca mine, hii, care vreau sa fac cat mai putine ore, ma rog de-ai mei sa-mi dea part time si ei ma alearga sa fac si straordinare). Pai cred ca atunci ai putea incerca secretara si sa cresti pe parcurs in functie de necesitatile firmei, ori la personal, ori la contabilitate.
Nu-i rau nici ca asistenta, cred ca asa gasesti si locuri de munca mai usor, doar ca trebuie sa ai o anumita structura si cred ca dureaza mai mult pana faci cursul.
Angie, cartea de soggiorno e valabila nelimitat, dar e 'legata' de pasaport, adica trebuie schimbata cand refaci pasaportul. Concret, la fiecare 10 ani, presupunand ca dupa 5 il prelungesti. Deci ai grija atunci cand o faci sa ai pasaportul schimbat de putin timp, sa nu trebuiasca s-o refaci prea curand. Daca zici ca esti de mai mult de 6 ani o poti cere deja.
danangie spune:
CRINI ce bine ca mi-ai zis. Eu am pasaportul abia schimbat. Adica imi va expira in noiembrie 2010. Da ,sunt in Italia de 6 ani si 2 luni dar sunt rezidenta abia de 5 ani. Pentru ca eu am ajuns aici nu in regula. Eh....e o poveste lunga, am povestit-o odata aici parca. Deci, la anul as fi gata. De asta ma bucuram daca deja faceau legea cu 5 ani de rezidenta si-ti da cetatenia. Si da PETRO nu-i rau deloc sa lucrezi ca asistenta. Si eu la inceput puteam sa jur ca nu voi putea niciodata sa lucrez in spitale. dar depinde unde lucrezi. Pentru ca nu toate campurile sunt frumoase. Ca sa-ti spun ca mie mi-a placut cel mai mult in sala operatorie la operatii estetice. Si e foarte sigura aceasta meserie si poate fi foarte banoasa. Si-ti da si satisfactii. Sa stii ca reusesti sa ai in grija 20 de bolnavi....ca reusesti sa gestesti terapia, medicatiile, moralul, buna starea tutror.........mie imi da o mare satisfactie. Si toti te privesc cu respect. si in afara de munca la spital poti sa mai faci si ceva asistenta la domicilul bolnavului si deci asa iti creste si mai mult bugetul. E o meserie destul de sigura aici . Mai rau e ca se fac ture de noapte. Dar sunt spitale, sau agentii cu care poti incheia contract fara a face nopti. Ca eu am, colege asa. Mult noroc in decizii
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
pet.cost2005 spune:
nico - te inteleg ca esti destul de impegnata cu familia, deci ... cu munca mai usurel. Este insa greu fara cunostinte sa iti gasesti un loc de munca, cel putin asa cum as dori eu. Si, crede-ma, e verificat! Fara sa fiu considerata lipsita de modestie, m-am saturat de hamalit si as dori (si cred) ca sunt in stare sa am un loc de munca mai pe masura pregatirii mele. Pana acum am gasit de una singura numai locuri de munca "de hamaleala", pe care le-am facut si pe alea pt. ca nu fug de munca, dar acum as dori altceva, mai sigur. Alea de birou ... doar cu o vorba buna pusa de catre cineva le-am gasit.
Schimband subiectul, merci si eu de informatiile despre carta de soggiorno, nu stiam ca depinde de pasaport. Asa cum se spune, a tempo indeterminato, nu stiam ca mai trebuie renovata si asta. Dar oricum, mai bine din 5 in 5 ani decat din 2 in 2. Si eu la anu' ma pot incadra pt. carta de soggiorno.
danangie - nu, nu am vrut sa spun ca e rau sa fii asistenta, scuza-ma daca s-a inteles asta. Am vrut sa spun doar ca eu nu as fi in stare sa lucrez intr-un spital, sa vad oameni care sufera, sa fac injectii, sa vad rani ... etc. Nu as sti cum sa ridic moralul unor astfel de oameni. Deja imi este greu in familie sa incurajez persoanele care imi sunt dragi, dar alte persoane pe care nu le cunosc ...! Asa sunt eu! Ceea ce m-ar tenta acum sunt, da, niste cursuri de estetista. Si cred ca in directia aia am sa-mi indrept atentia, cercetarile.
Petro
crista-s spune:
Dragi fetitze si ...baietzel
N-am putut sa ma abtin si cum am ajuns acasa ( adica acushica) m-am repezit ca nebuna in computer.. Doamneeee boala grea DC-ul asta ...
Eu am profitat ca era si piata ( cu tzoale .. dar mai mult prostii) si magazinele cu diverse de vara in mari reduceri. Mai toate pt tineret sperantze deci eu nu prea aveam ce imbraca .. dar mi-am luat de la Terranova o pereche de slapi ( infraditto ?? ii cheama ) cu naretute subtirele, negre si cu oaiete tot negre... sunt tare mindra de ei.. Iar reducerea de la 7.9 la 1.9 euro adica substantiala ... Sunt destul de clasici si vor merge si la anul.. Asa ca ia vedeti si voi la Teranova voastra cea mai apropiata ca aia lichidau tot intre 1.90si 4 euro ...
In rest o mare caldura afara ... si in autobuz .. offffff .. vreau sa vina toamna ca m-am plictisit.
M-a luat si somnul in autobuz ( eu merg si mult peste 1 ora de la oras) si ma gineam la voi fete muncitoare cum rezistati .. ca eu cred ca dupa pauza de prinz puneam capu' pe birou ...
Ma duc sa gatesc ceva de post .. sa vad ce o sa mai inventez si sa arunc pepenele in frigider ca nu imi ajungea rucsacul meu am carat si 10 kg de pepene pe burta din mijlocul satului pina la acasa...
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
danangie spune:
PETRO stai linistita ca nici nu m-am gandit la asa ceva. Eu iti spuneam ca nu e chiar asa de infricosatoare. Adica....la inceput poate iti va face impresie anumite lucruri dar pe urma te obisnuiesti. Oricum faci bine daca te orientezi spre estetista. Stai jos, e stimolanta ca trebuie sa ai idei sa faci fel si fel de modele si e o munca curata. Sper sa ai noroc.
CRI ti-am trimis un PM. Mama....sa cari pepenele in brate atata drum.......mie de la masina pana in casa mi se fac bratele de 5 metri!!Ce faci de hasu? Eu fac pastai.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
poftiti la capitol nou 17
Cristina
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
piccaflor spune:
Multumesc tuturor pt primirea calduroasa si pt urari!
La rindul meu va doresc ca toate visele sa se transforme in realitate cit mai curind!
Crini pt moment am optat doar pt adoptia nationala pt ca nu avem banii necesari pt cea internationala,care costa in jur de 15-20.000 €...si oricum tot ai avea de asteptat in jur de 3 ani...noi tot speram sa avem noroc si sa reusim sa adoptam aici,sau sa se deblocheze adoptiile internationale in Romania...
Acum tocmai am facut cererea pt credit la banca pt a ne cumpara apartament si vom pune si tot ce avem in cont...asa ca pt un timp,pina vom reusi sa mai facem ceva economii,n-avem sanse sa adoptam un copil din alta tara...
Danangie felicitari si casa de piatra!...cred ca pe tine te-am vazut de citeva ori la "Endometriste"...ma insel?
Petro n-avem pretentii in privinta sexului...si nici a virstei...normal ca mi-ar placea si mie un bebelus...sa-l vad cind face primul pas,cind spune primul cuvint...dar astea nu inseamna ca as iubi mai putin un copil de 5 ani de ex...important e sa nu aiba boli incurabile...cred c-as muri sa-mi vad copilul suferind si sa nu pot face nimic...
Acum asteptam sa primim instiintarea ca au inceput practica,vizita carabinierilor, iar peste circa 4 luni,colocviile cu asistentul social si psihologul...
Tuturor aspirantelor mamici le doresc sa aiba cit mai curind bebeul mult dorit,iar celor ce sint deja mamici sa le traiasca puiutii!
Sa-mi fie cu iertare dac-am uitat pe cineva ...