In Italia (16)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

cristina - bun venit si la cat mai multe conversatii !

Aaaaa, pai se mareste gasca! Povesteste-ne despre tine, unde locuiesti, de cat timp esti in Italia, cu ce te ocupi ... etc.? Despre noi, asa cum ii spunea "sefa" noastra (crista, zisa cri-cri) danei, poti sa citesti cate ceva de pe prima pagina a cap. si dupa aia, rand, pe rand, o sa ne cunoastem. Eu, de exemplu, sunt in Italia de vreo 7 ani, locuiesc pe langa Milano si momentan sunt casnica, fara copii. Te asteptam la vorba!

Pupici!

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_popescu spune:

Picaflor, multumesc pentru informatii raman datoare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Petro multumesc pt primire

Eu sint in Italia de 4 ani si tot de aproape 4 ani sint si casatorita cu cel mai minunat om din lume...
Locuiesc in provincia di Treviso...am schimbat citeva locuri de munca de cind sint aici(stiti si voi cum e )...de ceva vreme sint secretara-colf-bucatareasa ....adica ma ocup si de oaresce treburi pe la birou si am grija si de casa sefului...si uneori ii mai gatesc...
Sint o aspiranta mamica...incerc sa ramin insarcinata de circa 2 ani fara succes...si de azi sint si o aspiranta mamica adoptiva...in dimineata asta am depus actele pt adoptie...ne-a cam descurajat doamna de la Tribunal,spunindu-ne ca in urmatorii 3 ani sa nu ne asteptam sa fim chemati deoarece sint ffff multe cereri si nu sint copii...pt moment noi am optat doar pt adoptia nationala...si sper din tot sufletul ca Cineva acolo sus ne iubeste si ne va trimite un ingeras...

Pupicei si fug pe prima pag sa citesc despre voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Dana n-ai pt ce...da' daca vrei sa dai o bere nu ma supar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Cristina ( Piccaflor) bine ai venit !
vai ce gasca mare facem.. te-am trecut pe listuta de pe prima pagina ...
Sa fie cu noroc si sa vina bebe cit mai curind.. norocos si sanatos sa fie ...

Dana sa stii ca mi-am amintit ce ne-a zis Irina mai demult. Ca te poti duce la tribunal sa intrebi daca nu au nevoie de traducatori. Nu ai nevoie de diploma de traducator, caci traduci pe propria raspundere. Acum tu poate ai si diploma dar daca nu e tradusa si trecuta ca toate actele de studii prin ambasada banuiesc ca e ca si cum n-ar fii. Nu trebuie sa fii cetatean italian, mai mult ca sigur, ci doar sa ai drept de munca ( in cazul tau permisul e arhi-suficient). Deci ia cu tine : cartea de identitate, permisul de soggiorno, pasaportul si eventual o diploma daca o ai chiar si asa netradusa .. just in case... Si fa o intrebare ... Sau poate luni ( cind sigur se intoarce Iri din vacanta iti spune chiar ea mai multe). Dupa mine ar putea fii o experienta placuta, nu cred ca stai acolo in fata unui calculator sa traduci ci poti lua si acasa , apoi mai cunosti lume, iesi din casa, e un pas inainte si unde mai pui ca nu e nici departe de domeniul tau..

Eu azi ma voi duce la prefectura, asa ca nu stiu dc ma intorc devreme sau nu ca sa mai intru pe aici .. daca nu.. va zic week end placut de acum .

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dumid spune:

Neata fetelor!!!
Ce bine ca e vineri!!!Cum mai e timpul pe la voi? De dimineata cand am iesit din casa am avut impresia ca e dat drumul la AC afara.Asa racoare era!Acum sunt deja 25 de grade.Au anuntat 30 la pranz.Din pacate se vede ca vine toamna. Seara cand ajung acasa (pe la 8)nu mai e soare, e aproape noapte!!

Mergi la inceput

Salutare, tuturor!

A fost o furtuna azi-noapte pe la noi .... !!!!!!! Ce de fulgere si tunete, mama, mama! Dar acum e racoare si bine.

cristina - bafta atunci pt. adoptie si poate nu trebuie sa asteptati chiar asa de mult. Ai vreo preferinta in privinta sexului sau ce o fi, important este sa fie sanatos, asa cum isi doreste orice mama? Si eu sunt o aspiranta mamica, e drept de mai putin timp, adica de vreun an, dar nu mi-am pierdut speranta, mai ales ca cica nu sunt probleme grave ... asa zice dr., da' vom vedea.

dana - pe langa ce ti-a spus cri-cri, vin si eu cu ceva idei: niste cursuri de coafura, estetica, bucatarie nu te-ar interesa? Sau daca pt. tine nu sunt probleme (adica daca esti facuta pt. asta), de infirmiera/asistenta medicala? Iti dau eu idei care sunt si eu in cautarea unei ocupatii! Eu tocmai fac niste cercetari pe tema asta si daca gasesc ceva, iti spun cum merge.

Va pupic si ne mai auzim!

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Buna dimineata!
Lume noua pe-aici, bine ai venit piccaflor!
Iti doresc sa ti se implineasca visul de a fi mama cat mai curand. Te intreb si eu, de curiozitate, sa nu te superi, de ce ati ales doar adoptia nationala? Pentru cea internationala cred ca timpii se diminuau.
Petro, niste cursuri de-alea de facut bijuterii, zdranganele adica, cum ti se par? Bine, nu e o munca sigura, dar cred ca se vand bine, am vazut ca italiencele se dau in vant dupa prostioare de-astea perlute invartite pe sarmulite. Bine, e mai mult o munca pentru mame care stau acasa, ca n-ai program fix, n-ai norma, cat faci atata castigi.
Dana, am si eu o prietena care a terminat dreptul in tara si aici s-a angajat la inceput ca secretara intr-o firma mai mica, unde facea practic de toate. Apoi, profitand de experienta capatata s-a mutat in alta parte unde face mai mult contabilitate. Parca a facut si un curs in sensul asta, nu-mi amintesc daca si l-a platit singura sau a trimis-o firma ei, o voi intreba.

Mergi la inceput

nico - nu despre acest tip de munca ma gandeam eu. In primul rand nu vreau sa lucrez de acasa, vreau sa ies, sa am contact cu alte persoane. Si dupa aia vreau sa am o calificare, meserie ceva. Pt. ca asa, precum operaia generica am lucrat si .... nici un viitor. Si pe mine m-ar interesa ceva tip secretara ... poate nu la un nivel asa de avansat, de studii ...etc., mai ales ca am mai lucrat cu ceva timp in urma, deci stiu cam despre ce este vorba.

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna ziua tuturor,

CRINI da stau mai bine cu moralul.Mai greu pentru mine sunt primele 2 saptamani dupa vacanta.Acum da am inceput serviciul. Doar ca abia astept sa vina 1 septembrie ca sa ma duc in sectia mea ca aici nu-mi place. Si tot abia astept sa vina 1 septembrie ca vreau sa ma duc sa ma inscriu la piscina/palestra. Asa dau jos kg care le-am luat. Si ma mai relaxez putin.

PETRO scuze nu citisem din urma. Nunta a fost frumoasa. Extrem de frumoasa. Mici incidente stiute doar de mine si Alin. Au fost nervi, emotii, stres, oboseala, m-am simtit si rau.....dar totul s-a terminat cu bine. Banuiesc ca pozele "vorbesc" de la sine. Si da am avut un fotograf de milioane. Un tip foarte de treaba, lipicios ca persoana, m-a facut sa ma simt in largul meu si mereu era acolo unde nici nu te asteptai. Dar nu ti-ar placea sa faci estetista? E o meserie foarte comoda si placuta. Eu vreau sa incerc sa fac asa ceva in timpul liber. Dar cursurile sunt cam scumpe. Si ma orientez pe internet la cursuri on-line. Dar mai mult am gasit cursuri pentru ricostruzione delle unghie.

CRI chiar imi pare rau........ca eu visam se va conclude aceasta lege rapid.........mai mult pentru a nu mai sta la questura. Eu in 2007 oricum trebuie sa-mi fac carta di soggiorno. Asta cat mai este valabila? Sau e pentru totdeauna??Boo.....Poze din Corsica nu am primit. Ai primit adresa mea de e-mail , nu?La pozele din Sardegna ai vazut poza cand aveam ochelarii de apa si stateam doar cu fata in apa sa vad fundul marii? Atat am putut. Dar oricum e o splendoare. Tot asa m-am uitat cand am fost in Parcul Asinara. Eram intr-o cala de la o insula si vreau sa-ti spun ca am ramas fara glas. Cred ca nu are comparatie . Cel putin eu am ramas muta. Si-apoi imagineaza-ti cum ramaneam daca vedeam si eu corali, etc......eh.....

ENN ei da.....ala era un porc mistret. Eram pe insula Spargi. Cum stateam noi la soare.....nu-s ce-mi veni mie si am deschis ochii si cand colo la un metru iese porcul din tufis. In 2 minute plaja a ramas goala. Dar asta pana cand si-au dat seama ca porcul era inofensiv si au inceput sa-i dea de mancare. Doar ca situatia devenea exasperanta ca porcul nu statea numai intr-un loc si umbla de colo colo. Pana la urma l-au alungat. Dar a fost distractiv. Dora ce face? Are colici,nu? Plange mult? Finuta mea care de-acum are 3 luni...mai are putini colici. Dar a avut saraca de plangea pana devenea vanata. Ti se rupea inima.

PICCAFLOR bine ai venit. Si complimenti pentru ca vreti sa infiati un bb. Sa dea D-zeu sa va ajute. Si eu cam un an jumate am incercat sa raman dar nu am reusit. Acum cam de 8 luni nu am mai stat sa urmaresc sa raman din privinta contractului de munca. Dar sincer sa-ti spun.....nu e ca sunt atenta sa nu prestez in zilele"interzise". Dar nici asa nu raman. Intr-un viitor sper eu apropiat.....am sa reincep "cercetarile" de ce nu raman. Sedere placuta aici. Eu sunt de 6 ani si 2 luni in Italia si sunt casatorita de-o luna. Dar cu al meu sunt impreuna de 13.Strada lunga nu gluma.

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput